• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun Sensitive Protect krema za zaščito pred soncem ZF 30

5
1 ocen
Visoka zaščita pred soncem za obraz
Napredna spektralna tehnologija: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo
Za občutljivo in suho kožo. Primerna tudi za atopijsko kožo.

Vrhunski izdelek za zaščito obraza pred soncem, ki ščiti in pomiri občutljivo in suho kožo

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi UVA-/UVB-zaščito z zelo visokim zaščitnim faktorjem in obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Izdelek za zaščito pred soncem tudi spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK.

Informacije o izdelku

Izdelek za zaščito obraza pred soncem, ki ščiti in pomiri občutljivo in suho kožo

UV-svetloba je glavni vzrok za poškodbe kože zaradi sonca, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo kožo.

Eucerin Sun Sensitive Protect krema za zaščito pred soncem ZF 30 je izdelek za vsakodnevno zaščito obraza pred soncem, ki zaščiti in pomiri občutljivo in suho kožo. Napredna spektralna tehnologija združuje širokopasovne in fotostabilne UVA-/UVB-filtreza visoko UV-zaščito z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba. Izdelek za zaščito pred soncem za suho kožo vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK. Neodišavljena Eucerin Sun Sensitive Protect krema za zaščito pred soncem ZF 30 z lahko, kremasto teksturo je primerna za občutljivo in celo atopijsko kožo, kar je klinično in dermatološko potrjeno. 

(1) Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od priporočila EU.

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da občutljiva in atopijska koža izdelek zelo dobro prenaša. 

Lastnosti

 • neodišavljeno
 • vodoodporno

Uporaba

Izdelek za zaščito pred soncem kot del redne vsakodnevne nege

• Izdelek nanesite zjutraj po uporabi običajnega izdelka za dnevno nego ali namesto njega.
• Lahko ga uporabljate skupaj z drugimi izdelki za nego obraza Eucerin, kot so izdelki iz linij Eucerin Hyal-Urea in Eucerin Q10 ACTIVE.
• Vaša koža je takoj zaščitena pred soncem – čakanje ni potrebno.
• Nato po želji nanesite ličila.

Zaščita pred soncem ni pomembna le za tiste, ki se sončijo. Na kožo lahko vpliva tudi kratka do zmerna vsakodnevna izpostavljenost soncu. Prav zato je pomembno, da zaščito pred soncem vključite v svojo redno nego kože.

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

2. Uporabite ustrezno količino

Pomembno je, da uporabite dovolj izdelka in ga redno ponovno nanašate.
Za merjenje količine izdelka lahko uporabite svojo dlan. Priporočamo, da za vsak nanos na obraz, vrat in dekolte uporabite eno debelo črto zaščitnega fluida, ki sega od konice sredinca do zapestja.

 

Preberite več

3. Skrbno nanesite

Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite na ušesa, zadnji del vratu in lasišče, če ste plešasti ali se vam lasje redčijo.

Preberite več

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek uporabite, če ...

Imate občutljivo kožo, ki je suha, in iščete izdelek za zaščito obraza pred soncem z visoko zaščito.

Eucerin Sun Sensitive Protect krema za zaščito pred soncem ZF 30 je izdelek z visoko zaščito pred soncem, ki je posebej zasnovan za suho, občutljivo kožo.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki ščiti obraz pred UVA- in UVB-žarki ter pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe.

 Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsko UVA-/UVB-zaščito ter obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo.

Preizkusite drug izdelek, če …

Imate občutljivo, suho kožo in iščete izdelek za zaščito obraza pred soncem z zelo visoko zaščito.

Preizkusite Eucerin Sun Sensitive Protect kremo za zaščito pred soncem ZF 50+.

Nedavno ste opravili kemični piling ali imeli laserski poseg.

Preizkusite Eucerin Sun Sensitive Protect kremo za zaščito pred soncem ZF 50+, ki koži nudi zelo visoko zaščito, ki jo potrebuje po kemičnem pilingu ali laserskem posegu

Vaša koža obraza je občutljiva in mastna.

Preizkusite Eucerin Sun matirni fluid za zaščito pred soncem ZF 30.

Imate mastno ali k aknam nagnjeno kožo in iščete izdelek za zaščito obraza pred soncem z visoko zaščito.

Preizkusite Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem in anti-age učinki.

Preizkusite Eucerin Sun Photoaging Control fluid za zaščito pred soncem ZF 30.

Iščete izdelek za zaščito telesa pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem.

Preizkusite Eucerin Sun Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 30 ali Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 30.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki je posebej namenjen otrokom.

Preizkusite Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ (primeren za dojenčke in otroke, starejše od treh mesecev) ali Eucerin Sun sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ (primeren za otroke, starejše od treh let). Če imate raje izdelek za zaščito pred soncem brez kemičnih filtrov, preizkusite Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem z mineralnimi filtri ZF 30, ki je primeren za dojenčke in otroke od dopolnjenega tretjega meseca.

Pomembna navodila za uporabo

• Pred izpostavljenostjo soncu izdelek izdatno nanesite in ga redno ponovno nanašajte, še posebej po plavanju, potenju in otiranju z brisačo, da ohranite prvotno zaščito.
• Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite.
• Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem.
• Čezmerna izpostavljenost soncu predstavlja resno grožnjo za zdravje.
• Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi.
• Izogibajte se stiku z očmi.

 

Pogosta vprašanja (5)

 • Kako naj vem, kateri ZF uporabiti?

  Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena, vendar je pri tem pomembno, da izdelek temeljito nanesete (ne izpustite nobenega dela) in nato vsaki dve uri obilno obnovite nanos.

 • Zakaj občutljiva koža potrebuje posebno zaščito pred soncem?

  Občutljiva koža ima oslabljeno zaščitno bariero, zato se zmanjša njena zmožnost vezanja vlage, ki jo koža potrebuje, in je dovzetnejša za zunanje dražeče vplive. Eden od teh zunanjih dražečih vplivov so sončni žarki, ki povzročajo dodatno izsušitev kože in ta postane pordela in razdražljiva.

  Občutljiva koža obraza je še posebej nagnjena k poškodbam zaradi sonca, ker je tanjša kot koža drugje po telesu, poleg tega pa je pogosteje izpostavljena, ker ni prekrita z oblačili. Občutljiva koža obraza potrebuje zaščito pred soncem, ki je posebej zasnovana za pomiritev in zaščito.

 • Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.
  Obe vrsti UV-žarkov lahko sprožita hiperpigmentacijo in prispevata k pojavu stanj kože, kot so sončne pege (znane tudi kot starostne pege) in melazma.

   

   

 • Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.

  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože (usnjico) in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega učinkujejo na kožne celice in razkrajajo kolagen ter elastin, ki koži dajeta napet, mladosten videz. HEV-svetloba je povezana tudi z neenakomerno pigmentacijo kože in melazmo.

  Mnogi sodobni izdelki za zaščito pred soncem nudijo učinkovito zaščito pred UVA- in UVB-žarki, vendar priporočamo, da poiščete izdelke, ki nudijo tudi obrambo pred negativnimi učinki HEV-svetlobe. Ti izdelki bodo vašo kožo tudi zanesljivo zaščitili pred fotostaranjem, dolgoročno pa bodo lahko pomagali odpraviti vidne znake staranja kože, kot so gube.

   

 • Zakaj je treba zaščito obraza pred soncem vključiti v vsakodnevno redno nego kože?

  Koža obraza je bolj občutljiva za UVA-/UVB-sevanje in HEV-svetlobo kot koža telesa, saj je soncu izpostavljena vse leto. Zaščita pred soncem vam lahko pomaga preprečiti poškodbe celične DNK zaradi UV-svetlobe, fotostaranje (prezgodnje staranje zaradi sonca) in hiperpigmentacijo. Pomembno je, da kožo obraza zaščitite vedno, ko je izpostavljena soncu.

5
Od 1 ocen*
1
0
0
0
0
 • Katarina 29. 07. 2021
  atopijski dermatitis
  Končno sem našla sončno kremo za svojo občutljivo kožo oobraza. Imam atopijski dermatitis in do sedaj sem imela vedno težave, končno zadovoljna.

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki