• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+

 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
5
5 ocen
tick Zelo visoka zaščita pred soncem za dojenčke in otroke
tick Primeren od tretjega meseca dalje
tick Napredna spektralna tehnologija: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo

Vrhunski losjon za zaščito pred soncem, namenjen dojenčkom in otrokom, s tehnologijo proti madežem po pranju*. Pomiri in zaščiti občutljivo kožo ter zmanjša tveganje za dolgoročne poškodbe kože.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi zelo visoko UVA-/UVB-zaščito in obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Izdelek tudi spodbuja koži lastne mehanizme za popravljanje DNK.


 

Informacije o izdelku

Losjon za zaščito pred soncem za otroke

UV-svetloba je glavni vzrok za poškodbe kože zaradi sonca, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo kožo.
Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je zaščitni losjon za otroke, ki pomiri občutljivo otroško kožo in jo zaščiti pred sončnimi opeklinami ter dolgoročnimi poškodbami zaradi sonca. Napredna spektralna tehnologija združuje širokopasovne in fotostabilne UVA-/UVB-filtre1 za visoko UV-zaščito z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba.

Izdelek za zaščito otroške kože pred soncem vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK. Je neodišavljen in ekstra vodoodporen ter vključuje tudi Eucerinovo tehnologijo proti madežem po pranju*. 

Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je klinično in dermatološko dokazano primeren za občutljivo otroško kožo. Primeren je za uporabo pri dojenčkih in otrocih od dopolnjenega tretjega meseca.

*Pomaga zmanjšati intenzivnost madežev zaradi zaščite pred soncem po pranju.

(1) Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od priporočila EU.

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da občutljiva otroška koža izdelek dobro prenaša.


 

Lastnosti

 • ekstra vodoodporno
 • neodišavljeno

Uporaba

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

1. Izberite ustrezen izdelek

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite pred soncem za kožo vašega otroka. Biti mora posebej zasnovan za občutljivo otroško kožo in primeren za otrokovo starost.


 
Preberite več

2. Uporabite ustrezno količino

Kadar je le mogoče, za zaščito otrokove kože pred soncem uporabite oblačila. Za nepokrite predele kože pa je pomembno, da uporabite zadostno količino izdelka. Za merjenje količine losjona lahko uporabite svojo dlan: debela črta izdelka v dolžini vašega sredinca je ena enota. Priporočamo naslednje splošno pravilo:

starost 3–5: Uporabite eno enoto do eno enoto in pol izdelka za vsako območje (2–11), ki je izpostavljeno sončni svetlobi. Za obraz in vrat (območje 1) uporabite dvakratno količino.
starost 6+: Uporabite dve enoti izdelka za vsako območje (1–11), ki je izpostavljeno sončni svetlobi.

Območja so:
– 1. Obraz in vrat
– 2 in 3. Obe roki
– 4. Prsni koš
– 5.  Trebuh
– 6 in 7. Zgornji del nog (spredaj in zadaj)
– 8 in 9. Spodnji del nog (spredaj in zadaj) in stopala
– 10. Rame in zgornji del hrbta
– 11. Spodnji del hrbta

 
 

 

Preberite več

3. Skrbno nanesite

Pazite, da so vsi izpostavljeni predeli ustrezno zaščiteni. Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite območja za ušesi, zadnjega dela vratu, hrbta in ramen ter rok in nog, hrbtnega dela rok in predelov ob robovih otrokovih kopalk.

Preberite več

Pomembna navodila za uporabo

• Pred izpostavljenostjo soncu izdelek izdatno nanesite in ga redno ponovno nanašajte, še posebej po plavanju, potenju in otiranju z brisačo, da ohranite prvotno zaščito.
• Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite.
• Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem.
• Čezmerna izpostavljenost soncu predstavlja resno grožnjo za zdravje.
• Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi.
• Izogibajte se stiku z očmi.

 

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek uporabite, če ...

Za svojega dojenčka, malčka ali otroka iščete izdelek za zaščito pred soncem z zelo visoko zaščito.

Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je bil posebej zasnovan, da mladi koži zagotovi pomirjajočo zaščito, kakršno potrebuje, in je primeren za dojenčke in otroke od dopolnjenega tretjega meseca starosti.

 

 


 

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki ščiti kožo otroka pred UVA- in UVB-žarki ter pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi odlično UVA-/UVB-zaščito ter obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo.


 

Preizkusite drug izdelek, če …

Ima vaš otrok atopijsko kožo in iščete izdelek za zaščito pred soncem z zelo visoko zaščito.

Preizkusite Eucerin fluid za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ ali Eucerin Sensitive Protect sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+. Oba sta primerna za otroke od dopolnjenega tretjega leta.


 

Za svojega dojenčka, malčka ali otroka iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki ne vsebuje kemičnih filtrov.

Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože z mineralnimi filtri ZF 30 ne vsebuje kemičnih filtrov in uporablja širokopasovne in fotostabilne mikropigmente, ki odbijajo UV-žarke s površine kože. Primeren je za uporabo od dopolnjenega tretjega meseca starosti.
 

Iščete losjon za zaščito pred soncem za odrasle

Preizkusite Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50+ ali ZF 30 za telo, za obraz pa uporabite Eucerin Sun Sensitive Protect kremo za zaščito pred soncem ZF 50+ (za občutljivo in suho kožo) ali Eucerin Sun fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ (za občutljivo in mastno kožo).

Pogosta vprašanja (7)

  Kako naj vem, kateri ZF uporabiti za otroka?

  Za kožo svojega otroka uporabite izdelek z visoko ali zelo visoko zaščito pred soncem, ki je bil posebej zasnovan za nežno otroško kožo. Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena. Priporočamo vam, da na mlado in občutljivo kožo vedno nanesete visoko ali zelo visoko zaščito.

  Svetujemo vam tudi, da majhnih otrok ne izpostavljate neposredni sončni svetlobi, zlasti v času, ko je sonce najintenzivnejše, in da jih zaščitite z oblačili.  Na predele kože, ki so izpostavljeni soncu, skrbno nanesite izdelek za zaščito pred soncem in ga vsaki dve uri ponovno obilno nanesite. Ne pozabite, da je koža lahko poškodovana, še preden so vidne sončne opekline. 

   
   

   

  Zakaj otroška koža potrebuje posebno zaščito pred soncem?

  Tako kot številni drugi organi otrok tudi njihova koža še ni povsem razvita, zato so občutljivejši za sončno svetlobo. Mlada koža je tanjša od kože odraslih in njena funkcija bariere ter samozaščitni mehanizmi (zlasti sinteza melanina) še niso v celoti razviti. Poleg tega je pri otroški koži razmerje med površino in volumnom veliko višje.

  Poškodbe kože zaradi sonca v otroštvu pomenijo veliko večje tveganje za nadaljnje poškodbe kože v odrasli dobi.  Preberite več o učinkih sonca na otroško kožo.

  Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki
   zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.
  Obe vrsti UV-žarkov lahko sprožita hiperpigmentacijo in prispevata k pojavu stanj kože, kot so sončne pege (znane tudi kot starostne pege) in melazma.

   
   

   

  Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.

  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože (usnjico) in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega učinkujejo na kožne celice in razkrajajo kolagen ter elastin, ki koži dajeta napet, mladosten videz. HEV-svetloba je povezana tudi z neenakomerno pigmentacijo kože in melazmo.

  Mnogi sodobni izdelki za zaščito pred soncem nudijo učinkovito zaščito pred UVA- in UVB-žarki, vendar priporočamo, da poiščete izdelke, ki nudijo tudi obrambo pred negativnimi učinki HEV-svetlobe. Ti izdelki bodo vašo kožo tudi zanesljivo zaščitili pred fotostaranjem, dolgoročno pa bodo lahko pomagali odpraviti vidne znake staranja kože.

   

  Ali je Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ primeren za majhne otroke?

  Da. Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je bil posebej zasnovan za uporabo pri dojenčkih in otrocih od dopolnjenega tretjega meseca starosti.


   

  Kaj je tehnologija proti madežem po pranju* in kako deluje?

  Eucerinova tehnologija proti madežem po pranju pomaga zmanjšati intenzivnost madežev zaradi zaščite pred soncem, ki so vidni po pranju.

  Rumene madeže, ki se po uporabi izdelka za zaščito pred soncem pojavijo na oblačilih, zlasti bombažu, povzročajo UV-filtri. Pranje lahko te madeže še poslabša, namesto da bi jih odstranilo: železovi in bakrovi ioni v vodi lahko v kombinaciji z zelo vročo vodo in belilnimi učinkovinami vežejo madeže in povečajo njihovo intenzivnost.
   
  Eucerinova tehnologija proti madežem po pranju deluje na dva načina. Vsebuje učinkovino proti ponovnemu odlaganju, ki preprečuje, da bi se veliko filtra vezalo na tkanino. Poleg tega vsebuje kompleksirajoči reagent, ki veže ione v vodi, da ne povzročajo večje intenzivnosti madežev pri pranju perila.   


   

  Kakšna je razlika med »vodoodpornimi« in »ekstra vodoodpornimi« izdelki za zaščito pred soncem?

  Izraza je določila organizacija Cosmetics Europe in naši izdelki sledijo njihovim smernicam. Da se izdelek označi kot vodoodporen, mora po 2 x 20-minutnem kopanju ohraniti polovico svoje prvotne zaščite. Da je izdelek lahko označen kot ekstra vodoodporen, pa mora ohraniti polovico svoje prvotne zaščite po 4 x 20-minutnem kopanju.


   
5
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
Od 5 ocen
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
5
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-stroke
0
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-stroke
 • star-stroke
0
 • star-full
 • star-full
 • star-stroke
 • star-stroke
 • star-stroke
0
 • star-full
 • star-stroke
 • star-stroke
 • star-stroke
 • star-stroke
0
 • Barbara 18. 06. 2020
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  Losjon za zaščito otroške kože
  Losjon uporabljamo že od rojstva sina 10 let. Priporočala nam ga je dermatologinja, ker ima sin zelo občutljivo kožo. Losjon je presegel vsa pričakovanja. Tudi letos bo v naši prtljagi za plažo.
 • Mini 18. 06. 2020
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+
  Zelo odlična krema za otroke. Lahko mazljiva, brez močnega vonja. Zaščita vrhunska, že en nanos je dovolj. Naša otroka imata občutljivo kožo in ta izdelek jima želi odgovarja. Vsekakor priporočam nakup.
 • TAZITOM 21. 06. 2016
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+
  Vedno z nami na morju, odlična zaščita za otroško kožo.
 • Preberite več

Dopolnite rutino