• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+

300 ml

5
6 ocen
2 velikosti izdelka
Zelo visoka zaščita pred soncem za otroke
Napredna spektralna tehnologija: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo
Pomiri občutljivo kožo.

Vrhunski izdelek za zaščito otrok pred soncem s tehnologijo proti madežem po pranju* v obliki spreja s pršilno glavo za enostaven nanos. Pomiri in zaščiti občutljivo otroško kožo ter zmanjša tveganje za dolgoročne poškodbe kože.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi zelo visoko UVA-/UVB-zaščito in obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Izdelek tudi spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK.

 

Informacije o izdelku

Izdelek za zaščito pred soncem za otroke

UV-svetloba je glavni vzrok za sončne opekline, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo kožo.

Eucerin Sun Sensitive Protect sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je zaščitni izdelek za otroke, posebej zasnovan za pomiritev občutljive kože in zaščito pred sončnimi opeklinami ter dolgoročnimi poškodbami zaradi sonca. Primeren je tudi za atopijsko kožo. Napredna spektralna tehnologija združuje širokopasovne in fotostabilne UVA-/UVB-filtre1 za zelo visoko UV-zaščito z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba. 

Izdelek za zaščito otroške kože pred soncem vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK. Je neodišavljen in ekstra vodoodporen, formula pa vključuje tudi Eucerinovo tehnologijo proti madežem po pranju* ter je na voljo v obliki spreja s pršilno glavo za enostaven nanos. 

Eucerin Sun Sensitive Protect za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je klinično in dermatološko dokazano primeren za občutljivo otroško kožo, vključno s kožo pri atopijskem dermatitisu.

*Pomaga zmanjšati intenzivnost madežev zaradi zaščite pred soncem po pranju.

(1) Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od priporočila EU. 

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da občutljiva otroška koža, vključno s kožo pri atopijskem dermatitisu, izdelek zelo dobro prenaša.

Lastnosti

 • neodišavljeno
 • ekstra vodoodporno

Uporaba

Pomembna navodila za uporabo

 • Pred izpostavljenostjo soncu izdelek izdatno nanesite in ga redno ponovno nanašajte, še posebej po plavanju, potenju in otiranju z brisačo, da ohranite prvotno zaščito.
 • Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite.
 • Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem.
 • Čezmerna izpostavljenost soncu predstavlja resno grožnjo za zdravje.
 • Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi.
 • Izogibajte se stiku z očmi.
 • Pustite, da se izdelek povsem vpije, in se izogibajte neposrednemu stiku s tekstilom in trdimi površinami, saj lahko na njih ostanejo madeži.

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek izberite, če ...

Iščete izdelek za zaščito otrokove kože pred soncem z zelo visoko zaščito.

Eucerin Sun Sensitive Protect sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je bil posebej zasnovan, da mladi koži zagotovi pomirjajočo zaščito, kakršno potrebuje.

Vaš otrok ima atopijsko kožo in je star več kot tri leta.

Eucerin Sun Sensitive Protect sprej s pršilno glavo za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je klinično in dermatološko dokazano primeren za kožo pri atopijskem dermatitisu.

Iščete sprej za zaščito pred soncem, ki je primeren za otroke.

Eucerin Sun Sensitive Protect sprej s pršilno glavo za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je primeren za otroke od dopolnjenega tretjega leta dalje.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki ščiti kožo otroka pred UVA- in UVB-žarki ter pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsko UVA-/UVB-zaščito ter obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo.

Izberite drug izdelek, če …

Iščete zelo visoko zaščito pred soncem za svojega otroka in imate raje sprej brez potisnega plina.

Preizkusite Eucerin Sun sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+.

Ima vaš otrok atopijsko kožo in imate namesto spreja raje izdelek, ki se nanaša z roko.

Eucerin Sun fluid za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je na voljo v priročni tubi žepne velikosti in je predviden za nanašanje z roko.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem za otroke, mlajše od treh let.

Preizkusite Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ ali Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem z mineralnimi filtri ZF 30. Oba izdelka sta primerna za dojenčke in otroke, starejše od treh mesecev.

Iščete zelo visoko zaščito pred soncem za svojega otroka in imate najraje obliko losjona.

Preizkusite Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+, ki je kremast losjon, primeren za občutljivo kožo in ga je treba nanašati z roko.

Za svojega otroka iščete zaščitni izdelek, ki ne vsebuje kemičnih filtrov.

Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem z mineralnimi filtri ZF 30 ne vsebuje kemičnih filtrov in je primeren za otroke od dopolnjenega tretjega meseca starosti.

Preizkusite Eucerin Sun Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50 ali ZF 30, ki sta na voljo v obliki aerosola. Če imate raje sprej brez potisnega plina, preizkusite Eucerin Sun sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ ali Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50 oziroma ZF 30.

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

1. Izberite ustrezen izdelek.

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite pred soncem za kožo vašega otroka. Biti mora posebej zasnovan za občutljivo otroško kožo in primeren za otrokovo starost.

Preberite več

3. Skrbno nanesite.

Pazite, da so vsi izpostavljeni predeli ustrezno zaščiteni. Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite območja za ušesi, zadnjega dela vratu, hrbta in ramen ter rok in nog, hrbtnega dela rok in predelov ob robovih otrokovih kopalk.
Rezultati Eucerinove raziskave2 o učinkovitem nanosu kreme za zaščito pred soncem na otroško kožo so bili označeni na modelu. Raziskava je pokazala, da je v povprečju 6,6 % otrokovega telesa nezadostno nezaščitenega pred soncem. Rdeča barva na spodnji sliki označuje območja, ki so najslabše prekrita s sredstvom za zaščito pred soncem, intenzivnost rdeče barve pa je odvisna od števila otrok, ki niso bili ustrezno zaščiteni na tem območju.

2 Beiersdorfova študija »Sunscreen application routine and UV protective behavior of parents«, D. Roggencamp et al, objavljena na 27. kongresu EADV 2018, Pariz, Francija. Plakat št. P1684. Vzorec 17 otrok in 17 odraslih, ki so izdelek nanašali na kožo svojega otroka. 

Preberite več

2. Uporabite ustrezno količino.

Mlado kožo v čim večji meri pokrijte z zaščitnimi oblačili in obvezno uporabite zadostno količino izdelka za zaščito pred soncem na izpostavljenih predelih. 

Nedavna študija znamke Eucerin je pokazala, da 88 % staršev pri zaščiti otrok uporabi manjšo količino izdelka, kot je priporočljivo.

Priporočamo vam, da za vsako oštevilčeno območje telesa uporabite število brizgov spreja glede na starost: 

 • starost 3–5 let: približno 3 brizgi izdelka na območje
 • starost 6–10 let: med 3 in 5 brizgov na območje
 • starost 10+ let: med 4 in 7 brizgi na območje

Območja so:

 • 1. Obraz in vrat
 • 2 in 3. Obe roki
 • 4. Prsni koš
 • 5.  Trebuh
 • 6 in 7. Zgornji del nog (spredaj in zadaj)
 • 8 in 9. Spodnji del nog (spredaj in zadaj) in stopala
 • 10. Rame in zgornji del hrbta
 • 11. Spodnji del hrbta

Sprej lahko držite precej blizu telesa. Pri nanosu na obraz izdelek najprej brizgnite na dlan in ga nato nežno nanesite na otrokov obraz.

Preberite več

Pogosta vprašanja (8)

 • Kako naj vem, kateri ZF uporabiti za otroka?

  Za kožo svojega otroka uporabite izdelek z visoko ali zelo visoko zaščito pred soncem, ki je bil posebej zasnovan za nežno otroško kožo. Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena. Priporočamo vam, da na mlado in občutljivo kožo vedno nanesete visoko ali zelo visoko zaščito.
   
  Svetujemo vam tudi, da majhnih otrok ne izpostavljate neposredni sončni svetlobi, zlasti v času, ko je sonce najintenzivnejše, in da jih zaščitite z oblačili.  Na predele kože, ki so izpostavljeni soncu, skrbno nanesite izdelek za zaščito pred soncem in ga vsaki dve uri ponovno obilno nanesite. Ne pozabite, da je koža lahko poškodovana, še preden so vidne sončne opekline.

 • Tako kot številni drugi organi otrok tudi njihova koža še ni povsem razvita, zato so občutljivejši za sončno svetlobo. Mlada koža je tanjša od kože odraslih in njena funkcija bariere ter samozaščitni mehanizmi (zlasti sinteza melanina) še niso v celoti razviti. Poleg tega je pri otroški koži razmerje med površino in volumnom veliko višje.

  Poškodbe kože zaradi sonca v otroštvu pomenijo veliko večje tveganje za nadaljnje poškodbe kože v odrasli dobi.  Več o tem lahko preberete v članku Zakaj dojenčki in otroci potrebujejo posebno zaščito pred soncem.

 • Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK in lahko povzročijo kožne bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.

 • Ali je Eucerin Sun Sensitive Protect sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ primeren za majhne otroke?

  Eucerin Sun Sensitive Protect sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je primeren za otroke od dopolnjenega tretjega leta dalje. Če iščete izdelek za zaščito pred soncem za mlajše otroke, preizkusite Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ ali Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem z mineralnimi filtri ZF 30, ki sta primerna za dojenčke in otroke od dopolnjenega tretjega meseca.

 • Kakšna je razlika med Eucerin Sun Sensitive Protect sprejem in sprejem za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+?

  Oba izdelka vsebujeta enako učinkovito in preizkušeno formulo. Razlika je v načinu pršenja. Oba sta spreja, ki olajšata nanos prave količine sredstva za zaščito pred soncem na otroško kožo. Prvi je običajni sprej brez potisnega plina, drugi pa je opremljen s pršilno glavo. Sprej s pršilno glavo je tudi večji in vsebuje 300 ml izdelka, medtem ko sprej brez potisnega plina vsebuje 200 ml. Izbrana vrsta pršenja je odvisna od osebnega okusa. Oba izdelka otroški koži nudita zelo visoko UVA-/UVB-zaščito in obrambo pred HEV-svetlobo ter spodbujata koži lastne mehanizme popravljanja DNK.

 • Kaj je tehnologija proti madežem po pranju* in kako deluje?

  Eucerinova tehnologija proti madežem po pranju pomaga zmanjšati intenzivnost madežev zaradi zaščite pred soncem po pranju.

  Rumene madeže, ki se po uporabi izdelka za zaščito pred soncem pojavijo na oblačilih, zlasti bombažu, povzročajo UV-filtri. Pranje lahko te madeže še poslabša, namesto da bi jih odstranilo: železovi in bakrovi ioni v vodi lahko v kombinaciji z zelo vročo vodo in belilnimi učinkovinami vežejo madeže in povečajo njihovo intenzivnost.

  Eucerinova tehnologija proti madežem po pranju deluje na dva načina. Vsebuje zaščitno snov, ki preprečuje, da bi se veliko filtra vezalo na tkanino. Poleg tega vsebuje kompleksirajoči reagent, ki veže ione v vodi, da ne povzročajo večje intenzivnosti madežev pri pranju perila. 

  Več o tem preberite v članku Kako zaščititi oblačila pred rumenimi madeži zaradi sredstva za zaščito pred soncem.

 • Kakšna je razlika med »vodoodpornimi« in »ekstra vodoodpornimi« izdelki za zaščito pred soncem?

  Izraza je določila organizacija Cosmetics Europe in naši izdelki sledijo njihovim smernicam. Da se izdelek označi kot vodoodporen, mora po 2 x 20-minutnem kopanju ohraniti polovico svoje prvotne zaščite. Da je izdelek lahko označen kot ekstra vodoodporen, pa mora ohraniti polovico svoje prvotne zaščite po 4 x 20-minutnem kopanju.

 • Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK in lahko povzročijo kožne bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.

   

5
Od 6 ocen*
6
0
0
0
0
 • Inga 5. 07. 2019
  Super embalaza
  Prav nekaj takega sem iskala za moje najmlajse. Ta prirocna embalaza z razprsilom je enkratna in koncno imate 300ml pakiranje
 • Tinka 1. 07. 2019
  Super embalaza
  Kar me je prepričalo v nakup je bila embalaza izdelka, ki je nadvse prirocna za moje malcke, saj se tudi sama rada mazeta s to kremo
 • Sprej O. 23. 06. 2016
  Z vašimi izdelki sem zelo
  Z vašimi izdelki sem zelo zadovoljna in za moja otročka je res sprej super.
 • Preberite več

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki