Eucerin Sun – Zaščita vaše kože. Skrb za naš planet.

Čas branja: 5 min
Pokaži več

Razumemo, da želite svoji koži zagotoviti kar najboljšo zaščito pred soncem, obenem pa izbrati izdelke, ki spoštujejo naše okolje in ga varujejo. Za to si tudi sami prizadevamo že vrsto let. Naši znanstveniki podpirajo raziskave po vsem svetu in so predani razvoju izdelkov, ki kar se da zmanjšajo vpliv na okolje, ne da bi to kakor koli poslabšalo vrhunsko zaščito pred soncem in prijaznost do kože, ki ju pričakujete od znamke Eucerin. Ta članek razlaga nekatere korake na naši poti.

Kako nekateri UV-filtri vplivajo na okolje?

UV-filtri so edini način za zaščito izpostavljene kože pred poškodbami, ki jih povzroča sonce: ko gre za zaščito pred soncem, so nenadomestljivi. Vendar pa že nekaj časa potekajo javne razprave o določenih UV-filtrih, ki naj bi vplivali na življenje v morju. Še posebej dva izmed njih – oksibenzon in oktinoksat – naj bi potencialno prispevala k beljenju koral, imela naj bi torej negativen vpliv na naš krhki morski ekosistem.1,2
Maja 2018 je ameriška zvezna država Havaji sprejela zakon, ki od 1. januarja 2021 prepoveduje uporabo oksibenzona in oktinoksata v izdelkih za zaščito pred soncem.

1 Danovaro et al, Environ Health Perspect 116 (2008) 441–447
2 Downs et al, Ecotoxicology 23 (2014) 175–91

Morska bitja in ljudje za preživetje potrebujemo zdrave koralne grebene

Vrhunski izdelki za zaščito pred soncem, ki varujejo okolje

Pri Eucerinu ste lahko prepričani o vrhunski zaščiti pred soncem, ki je narejena po meri vašega tipa in stanja kože. Lahko pa ste tudi prepričani, da uporabljate zaščito, ki varuje naše okolje:

  • Vsi izdelki v obsežni Eucerinovi liniji za zaščito pred soncem so brez oktinoksata in oksibenzona (UV-filtrov, ki naj bi prispevala k beljenju koral) in so skladni z havajskim zakonom o zaščiti koralnih grebenov.
  • Večina naših izdelkov je že brez najlona, ene od vrst mikroplastike. Naša celotna linija bo brez najlona do konca leta 2020.
  • Do 70 % formule vseh izdelkov Eucerin Sun je lahko biološko razgradljive. To zmanjša vpliv na morsko okolje.
  • Naše formule nenehno vrednotimo, da bi še bolj zmanjšali njihov vpliv na okolje, saj si prizadevamo ponuditi tako najvišje standarde zaščite pred soncem kot tudi izboljšano okoljsko skladnost.
Zaščita vaše kože in skrb za naše okolje

Kako izdelki Eucerin za zaščito pred soncem zmanjšajo vpliv na okolje?

Eucerin Sun in UV-filtri

Čeprav so raziskave vpliva UV-filtrov na korale še v zgodnji fazi (študije še vedno bolj temeljijo na laboratorijskih kot realnih pogojih), so vsi izdelki Eucerin za zaščito pred soncem že brez oksibenzona (benzofenon-3) in oktinoksata (etilheksil metoksicinamat) ter so v celoti skladni s havajskim zakonom o zaščiti koralnih grebenov.

Naši raziskovalci so predani razvoju in preizkušanju vrhunskih izdelkov za zaščito pred soncem.

Uporabljamo samo mineralne in organske UV-filtre, ki izpolnjujejo stroge zakonske standarde evropske kozmetične regulative. In uporabljamo optimalno kombinacijo teh filtrov, da vaša koža prejme kar najboljšo zaščito.

Eucerin Sun bo povsem odpravil najlon

Najlon je vrsta mikroplastike. Mikroplastika predstavlja zelo majhne, trdne plastične delce, ki niso topni v vodi in niso biološko razgradljivi. Ko se enkrat znajdejo v morju, ostanejo v njem in zelo počasi razpadejo, zato prispevajo k onesnaženju morij. Tudi to je tema številnih javnih razprav, ki obravnavajo vpliv njihove uporabe na okolje.3

Najlon se pogosto uporablja v kozmetiki in izdelkih za osebno nego, da izboljša občutek na koži: pomaga namreč za občutek gladkega nanosa. Čeprav uporabe najlona v negi kože ne ureja nobena zakonodaja, je Eucerin prevzel pobudo, da ga izloči iz svojih izdelkov. V razvoju novih izdelkov ne uporabljamo nobene mikroplastike že od leta 2015, do konca leta 2020 pa bodo vsi izdelki Eucerin povsem brez najlona. Proaktivno tudi podpiramo znanstvene raziskave na področju uporabe sintetičnih polimerov kot sestavine izdelkov za nego kože, da bi zagotovili stalno izboljšanje.

3 Program Združenih narodov za okolje definira mikroplastiko kot sintetične polimere in/ali kopolimere (plastiko) z minimalno velikostjo 5 mm. Ti delci so trdni, netopni v vodi in nerazgradljivi.

Naši najnovejši izdelki za zaščito pred soncem so vsi 100-odstotno brez najlona.

Eucerin Sun in biološka razgradljivost

Biološka razgradljivost je pomembna, kadar govorimo o okolju prijaznih izdelkih.

Material je biološko razgradljiv, če se lahko biološko razkroji v skladu z evropskimi standardi. Biološka razgradljivost je ključna, saj pomeni, da se bo material, ki vstopi v ocean, razgradil in ne bo zelo dolgo ostal v svoji trenutni obliki. Lažje kot je izdelek biološko razgradljiv, manj obremenjuje okolje.

Večina sestavin, ki se uporabljajo v Eucerinovih izdelkih za zaščito pred soncem, ni razvrščenih samo kot biološko razgradljivih, temveč so označene kot lahko biološko razgradljive. Po mednarodno sprejetih in odobrenih testnih metodah snov velja za lahko biološko razgradljivo, če jo biološke sile v vodnem okolju, npr. mikroorganizmi, v 28 dneh lahko razgradijo v primarne elemente do vsaj 60 odstotkov.

Naših visokih standardov glede odziva kože in učinkovitosti pa ne izpolnjujejo vse biološko razgradljive sestavine, zlasti za UV-filtre. Eucerin opravlja individualne analize vsake sestavine v vseh formulah za zaščito pred soncem, da določi hitrost biološke razgradljivosti. Do 70 % posamezne formule Eucerin Sun je že lahko biološko razgradljive, pri čemer pa vse koži zagotavljajo najvišje standarde zaščite pred soncem.

Visoka kakovost, brez kompromisov glede zaščite vaše kože pred soncem

Z več kot 130 leti izkušenj pri negi kože smo zgradili ugled inovativnosti in učinkovitosti na področju zaščite pred soncem in ostajamo predani zagotavljanju vrhunskih izdelkov za zaščito pred soncem, ki so prijazni do kože in okolja.

Izdelki Eucerin Sun uporabljajo samo najboljše sestavine. Naši UVA- in UVB-filtri izpolnjujejo visoke standarde, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe, in nudijo raven UVA-zaščite, ki je višja od priporočila EU. Naša napredna spektralna tehnologija združuje te širokopasovne in fotostabilne UVA-/UVB-filtre z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in visokoenergijska vidna (HEV) svetloba. Formule vsebujejo tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastni mehanizem popravljanja DNK, in – odvisno od izdelka – druge sestavine, ki dokazano ustrezajo specifičnim težavam kože.

Zaščitite svojo kožo in varujte okolje z izdelki Eucerin Sun

Ustvarjamo izdelke s teksturami, ki jih boste z veseljem uporabljali. Ne glede na to, ali izberete lahek kremni gel, bogatejšo kremo, sprej brez potisnega plina ali aerosol, vsi naši izdelki za zaščito pred soncem se hitro vpijejo in ne pustijo mastnega občutka na koži.  

Prav tako so temeljito preizkušeni – tako v laboratoriju kot tudi v domačem okolju –, pri čemer so sodelovali najrazličnejši potrošniki, vključno s tistimi, ki imajo težave s kožo. Izdelki Eucerin Sun klinično in dermatološko dokazano zelo učinkovito zaščito kožo pred poškodbami, ki jih povzroča sonce. Dermatološki preizkusi tudi kažejo, da občutljiva koža in drugi tipi kože s specifičnimi potrebami izdelke zelo dobro prenašajo.

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki