Iskanje rešitev in prizadevanje za revolucionarno odkritje

Razumevanje fiziologije in funkcij kože ter iskanje učinkovitih aktivnih sestavin sta pomembna koraka pri razvoju inovativnih dermokozmetičnih izdelkov. To vključuje tudi intenzivne raziskave. Združevanje več znanstvenih panog in raziskav ter mnenj dermatologov zagotavlja, da Eucerin postavlja svoje standarde na področju sodobnih rešitev za nego kože.

Iskanje najučinkovitejše aktivne sestavine

"Zakaj so negovalni izdelki Eucerin tako učinkoviti? Jedro vsakega izdelka Eucerin je "glavna učinkovina" – aktivna sestavina."

Aktivno zmanjšanje opaznosti gub, preprečevanje poškodb kože zaradi sonca in odpravljanje nečiste kože namreč zahtevajo močne formule z učinkovitimi sestavinami. Ko gre torej za razvoj novega izdelka, naše raziskovalne ekipe začnejo z odkrivanjem najboljše glavne sestavine, ki bo delovala na težavo kože, kateri je izdelek namenjen. To ni enostavna naloga, saj zahteva intenzivne in naporne raziskave in preizkuse, ki lahko trajajo tudi nekaj let.
Eucerinovi znanstveniki iščejo glavne učinkovine – jedro vsakega izdelka.
Celoten razvoj pri Eucerinu je osredotočen na iskanje glavnih učinkovin, ki podpirajo kožo.

"Glavne učinkovine" - ključne za izboljšanje stanja kože

Da bi dosegli ta cilj, si več kot 500 znanstvenikov pri Beiersdorfu prizadeva dešifrirati kompleksne procese, ki se odvijajo v koži, in raziskati presnovne procese, ki potekajo v posameznih kožnih celicah. Učinkovite in aktivne sestavine – tiste v koži in tiste iz drugih virov – so ključne za spodbujanje naravnih procesov v koži, če želimo, da ostane sijoča in mladostna. Izdelki Eucerin ščitijo in ohranjajo zdravje kože.

Znamka izvaja obsežne teste, da bi ugotovila, ali se bo na koži pojavila reakcija na aktivno sestavino, ki mora povsem ustrezati, da lahko učinkuje.  Od snovi se lahko pričakujejo protivnetne lastnosti, pospeševanje obnavljanja kožnih celic, kar je potrebno pri anti-age kremah, ali sposobnost delovanja na druga specifična stanja kože.

Razvoj izdelka je pri Beiersdorfu proces, poln predanosti. Dermatologi in raziskovalci opravljajo obsežne teste – za zdravje in sijaj vaše kože.

Glukoglicerol

Tehnologija po navdihu odkritja, nagrajenega z Nobelovo nagrado: Leta 2010 je z Nobelovo nagrado nagrajeno odkritje akvaporinov – majhnih vodnih kanalov v membranah epidermalnih celic – dalo navdih za inovacijo v vlaženju: aktivna sestavina glukoglicerol (molekula, ki jo tvorijo mikroorganizmi, kot so modrozelene alge) spodbuja nastanek novih akvaporinov (majhnih vodnih kanalov) v kožnih celicah in tako okrepi naravno vlažilno mrežo kože. Ker lahko izboljša vlaženje kože, je še posebej primerna za nego suhe in zelo suhe kože. Vsebujejo jo linija Eucerin AQUAporin ACTIVE, Complete Repair in MEN globinska vlažilna nega.

Urea

Vlažilna učinkovina: Urea je snov, ki je naravno prisotna v koži, in je sestavni del naravnih vlažilnih faktorjev (NMF). Pomanjkanje uree lahko povzroči povečano izgubo vode – klinično suha koža ima 50 % manjšo vsebnost uree kot zdrava koža. Oskrba kože z ureo lahko pomembno nadomesti to pomanjkanje. Negovalni izdelki z ureo lahko nadomestijo pomanjkanje, tako da povečajo sposobnost kože za vezanje vode in s tem izboljšajo ali normalizirajo stanje suhe ali izsušene kože. Eucerin je leta 1991 predstavil svoje prve izdelke z ureo, v katerih je uporabil metodo učinkovite stabilizacije. Ureo lahko najdete v izdelkih Eucerin Hyal-Urea in Complete Repair.

Hialuronska kislina

Anti-age aktivna učinkovina: Edinstvena kombinacija kratko- in dolgoverižne hialuronske kisline učinkuje na vse vrste gub, od komaj opaznih drobnih linij do globokih, izrazitih gub. Formula, ki se odlikuje s tem dvoslojnim delovanjem, vsebuje tudi bioaktivni glicin saponin, ki dokazano spodbuja naravno sintezo hialuronske kisline*. Tako koža postane bolj gladka, drobne linije in gube pa se vidno zmanjšajo. Hialuronsko kislino (med drugim) najdete v liniji Eucerin Hyaluron-Filler range.

* podatki in vitro

Ko aktivne sestavine prodrejo v plasti kože, je videti bolj napeta.

Licochalcon A

Aktivna sestavina z več učinki: licochalcon A je učinkovita biološka snov, pridobljena iz izvlečka korenine sladkega korena (Glycyrrhiza inflata), in ima več lastnosti, ki blagodejno učinkujejo na kožo: je antioksidat, deluje proti draženju in proti vnetju. V globljih plasteh povrhnjice ustvari zalogo antioksidantov in nudi dokazano zaščito kožnih celic pred poškodbami zaradi sonca, ki jih povzročijo prosti radikali. To zelo pomembno sestavino lahko najdete v mnogih izdelkih Eucerin, kot so izdelki Eucerin Sun, linija AtopiControl in DERMOPURE nega.

Iskanje nove glavne aktivne sestavine, ki izpolnjuje vse pogoje, ki jih določa fiziologija kože, kot je biološka snov licochalcon A pri Eucerinu, je tako zahtevno, kot iskanje igle v sen.

Dr. Rainer Wolber, vodja raziskav in razvoja pri Eucerinu

Naša raziskava

  1. Razumevanje kože: Vašo kožo želimo ohraniti zdravo in sijočo. – Preberite več o tej predanosti in strasti. Preberite več

  2. Iskanje rešitev: Iščemo optimalno in najboljše – ker si vaša koža to zasluži.

  3. Razvoj izdelka: Odkrijte več o razvoju formule za izdelek. Preberite več

  4. Varnost in učinkovitost: Kako lahko Eucerin zagotavlja, da je izdelek varen in da ga koža dobro prenaša? Odkrijte tukaj

Novice

S prijavo na EUCERIN® novice do SUPER nagrade!

Če želite prejemati najnovejše novice o znamki Eucerin, izpolnite naslednja polja in se prijavite na novice.