Eucerin si prizadeva za odpravo testiranja na živalih

Čas branja: 3 min
Pokaži več

Pravna podlaga in ravnanje podjetja Beiersdorf

Beiersdorf se osredotoča na razvoj in uveljavitev alternativ za testiranje na živalih. Cilj: dokončno odpraviti testiranje na živalih za kozmetične izdelke.

Pri znamki Eucerin so nam živali zelo pri srcu in prepričani smo, da testiranje na živalih v kozmetiki ni potrebno, poleg tega pa je v EU prepovedano že od leta 2004! Eucerin se zavestno zavzema za globalno odpravo potrebe po testiranju na živalih. Kozmetičnih izdelkov in njihovih sestavin ne testiramo na živalih niti ne naročamo takšnih testov.
 
Edina izjema: kadar to zahtevajo nacionalni zakoni, jih mora Beiersdorf upoštevati in v izjemnih primerih izvesti testiranja. To na primer velja za prodajo drugih kozmetičnih izdelkov podjetja Beiersdorf na Kitajskem. Tam je za uradno potrditev učinkovitosti zakonsko predpisano testiranje na živalih. Naš odkrit cilj je, da bi kitajske oblasti prepričali, da testiranje na živalih za kozmetične izdelke ni potrebno. Eucerin se zato še naprej z vso odločnostjo zavzema za mednarodno sprejetje alternativnih metod testiranja.

Kakšne alternative za testiranje na živalih obstajajo?

Podjetje Beiersdorf je na področju alternativnih metod testiranja eden od pionirjev in vodilnih podjetij na svetu.

Ne glede na prepoved sta za Beiersdorf in Eucerin še naprej zelo pomembna razvoj in priznanje alternativnih metod. Varnost potrošnikov je za nas namreč na prvem mestu. Kot eno od vodilnih podjetij na področju raziskav si že več let intenzivno in uspešno prizadevamo za razvoj in sprejetje alternativnih metod testiranja. Beiersdorf že več kot 20 let uspešno deluje v specializiranih odborih in združenjih pri razvoju alternativ in vitro za testiranje na živalih.

Naše prizadevanje za odpravo testiranja na živalih

Bili smo in smo še vedno močno vključeni v razvoj in potrditev ključnih metod, ki so danes mednarodno sprejete s strani organizacije OECD (Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj) in so jih že priznali pomembni nadzorni organi. V to vlagamo znatna sredstva in sodelujemo že z več kot 50 partnerji in interesnimi skupinami po vsem svetu.

Razvoj enega od prvih testov brez testiranja na živalih, ki je bil uradno odobren po vsem svetu

Leta 1992 so Beiersdorfovi raziskovalci razvili osnovno metodo tako imenovanega testa fototoksičnosti 3T3-Neutral Red Uptake in s tem postavili pomemben mejnik: test je predstavljal prvo alternativno metodo testiranja na živalih, ki je bila po formalni primerjalni študiji za potrditev tudi uradno sprejeta (leta 2000 v EU in leta 2004 na območju OECD). Danes je test za preverjanje odziva kože na nove sestavine pod vplivom UV-svetlobe globalni standard in prvi test in vitro, ki je bil na primer priznan tudi na Kitajskem.

Mednarodno sodelovanje z uglednimi partnerji

V sodelovanju z že več kot 50 partnerji in interesnimi skupinami se aktivno zavzemamo za razvoj inovativnih alternativnih metod in za mednarodno sprejetje že obstoječih alternativ. Intenzivno delujemo v različnih delovnih skupinah v evropskem krovnem združenju kozmetične industrije (Cosmetics Europe), sodelujemo z evropskim centrom za potrditev alternativnih metod (EURL ECVAM) in podpiramo OECD s predložitvijo znanstvenih odkritij. Smo aktiven član organizacije European Society of Toxicology In Vitro (ESTIV) in od leta 2006 ustanovni član Evropskega partnerstva za alternativne pristope (EPAA), skupne organizacije Evropske komisije in sedmih industrijskih panog. Poleg tega je Beiersdorf vzpostavil partnerstva na področju inovativnih vrhunskih raziskav, na primer za raziskovanje tako imenovanih organskih čipov, ki simulirajo skupno delovanje več organov.

Pospeševanje in podpiranje raziskovalnega dela tudi v prihodnosti

Čeprav je bil dosežen že velik napredek, danes še ni zakonsko priznanih in uveljavljenih alternativnih metod testiranja, ki bi odgovarjale na vsa vprašanja glede varnosti. To vpliva predvsem na razvoj inovativnih izdelkov in zakonsko odobritev novih sestavin. Zato si bomo še naprej intenzivno prizadevali za razvoj in uspešno uporabo alternativ za testiranje na živalih.

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki