Testiranje z UV kamero

Se znate pravilno zaščititi pred soncem?

Preverite sami in izkoristite 20 % popust na Eucerin izdelke

Se znate pravilno zaščititi pred soncem? Preverite sami in izkoristite 20 % popust na vse Eucerin izdelke

Vzrok

Izpostavljenost soncu je blagodejna, vendar le v določenih mejah. Čezmerna izpostavljenost soncu je lahko škodljiva, zlasti za kožo. Sončna svetloba je sestavljena iz spektra žarkov različnih valovnih dolžin. UV-sevanje kratke valovne dolžine, ki deluje na kožne celice, ustvarja proste radikale.

Poznamo tri oblike UV-sevanja – ultravijolično A (UVA), ultravijolično B (UVB) in ultravijolično C (UVC).

  • UVB-žarki koži dajejo energijo, potrebno za tvorbo vitamina D, vendar so odgovorni tudi za sončne opekline in neposredne poškodbe DNK.
  • UVA-žarki prav tako prispevajo k poškodbam kože, zlasti pri prezgodnjem staranju.
  • UVC-žarki ne prodrejo do kože, saj jih blokira Zemljina atmosfera.

Sončna svetloba, še posebej UVA- in UVB-žarki, lahko povzroči sončne opekline, prezgodnje staranje kože, poškodbe oči, oslabljen imunski sistem, fotoalergijske in fototoksične reakcije ter celo kožnega raka. Najboljši ukrep je preprečevanje s pomočjo zaščite pred soncem. 

Odkrijte več o zaščiti pred izpostavljenostjo soncu.

Posledice

UVA-žarki so odgovorni za porjavitev kože, pa tudi za nastanek gub in drugih znakov pregodnjega staranja.

Simptomi vključujejo neposredne in posredne poškodbe DNK, tvorbo prostih radikalov kot posledico izpostavljenosti UV-žarkom ter zmanjšanje količine kolagena, kar povzroči gube in prezgodnje staranje kože.

Ker so obraz, roke in dekolte veliko bolj izpostavljeni UV-sevanju kot drugi deli telesa, zahtevajo posebno in dolgotrajno zaščito skozi vse leto, kar velja zlasti za obraz. Le tako namreč zmanjšamo vidne znake staranja.

Staranje kože, tako naravno kot prezgodnje, prinaša določene spremembe, kot so:

  • drobne linije in gube,
  • neenakomeren ten (depigmentacija),
  • starostne pege (solarne lentiginoze).
Poškodbe kožnih celic zaradi izpostavljenosti soncu so pogosto nevidne prostemu očesu, lahko pa jih zazna UV-kamera

Odpravljanje težav

Skoraj 90 % vseh simptomov staranja kože je posledica izpostavljenosti UV-sevanju*. Poškodbe kože, ki jih povzroči sonce, lahko odkrijemo z UV-kamero, še preden postanejo vidne.

Pomembnost uporabe zaščite pred sončnim sevanjem je splošno potrjena. Obstaja izrazita zavest o nevarnostih nezaščitene izpostavljenosti UVA- in UVB-žarkom, kreme za zaščito pred soncem pa so osnovna postavka na večini seznamov stvari, ki jih moramo vzeti na dopust. Takšna občasna uporaba vsekakor pomaga pri zaščiti pred opeklinami in dolgoročnimi poškodbami zaradi UV-sevanja, toda deli telesa, ki so neprestano izpostavljeni UV-žarkom, na primer obraz, roke in dekolte, potrebujejo pogostejšo uporabo zaščitnih izdelkov, da preprečimo prezgodnje staranje kože.

Eucerin Sun Photoaging Control obarvana CC krema za zaščito pred soncem ZF 50+ v odtenku Medium ali v odtenku LightEucerin Sun Photoaging Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50/30 nudijo najboljšo zaščito in so posebej zasnovani za zaščito obraza. Eucerin Sun Photoaging Control ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50+/30 za zaščito telesa pred soncem s tehnologijo proti madežem po pranju

Formula ima lahko in prijetno teksturo, ki ne pušča občutka mastne kože. Odlična je kot podlaga za ličila in dokazano primerna tudi za občutljivo kožo – zaradi česar je idealna dopolnitev izdelkov za redno dnevno nego kože.

Eucerin Sun obarvana CC krema za zaščito obraza pred soncem ZF 50+ v odtenku light nudi napredno zaščito, njeni pigmenti pa koži dajejo enakomeren ten naravno porjavelega videza. Koži daje tudi dolgotrajen mat učinek. Poleg tega, da poskrbi za takojšnjo korekcijo tena, ta inovativna formula nudi zaščito pred poškodbami kože zaradi delovanja sonca.

Odkrijte več o liniji Eucerin za zaščito pred soncem.

Eucerin izdelki za zaščito pred soncem za obraz
Eucerin izdelki za zaščito pred soncem za telo
Eucerin izdelki za zaščito pred soncem za otroke

Posledice

Poškodbe zaradi vpliva UV-žarkov, ki so že vidne na koži, se pojavijo v obliki hiperpigmentacije.

Čezmerno izpostavljanje soncu je glavni vzrok za hiperpigmentacijo, saj sončna svetloba spodbuja tvorbo melanina. Melanin deluje kot naravna zaščita kože pred soncem in jo varuje pred škodljivimi UV-žarki; zaradi njega koža, izpostavljena soncu, dobi porjavel ten. Vendar pa lahko čezmerna izpostavljenost soncu povzroči motnje v tem procesu in izzove hiperpigmentacijo. Z omejitvijo izpostavljenosti soncu, uporabo zaščitnih oblačil in učinkovitih izdelkov za zaščito pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem ZF lahko zmanjšamo tveganje za pojav hiperpigmentacije in preprečimo poslabšanje stanja obstoječih temnih madežev.

 

Sonce, hormonski vplivi in staranje lahko povzročijo hiperpigmentacijo: temne madeže in starostne pege (imenovane tudi sončne pege), ki koži dajejo neenakomeren videz. Linija Eucerin Anti-Pigment je bila posebej zasnovana za zmanjšanje hiperpigmentacije za enakomernejšo in sijočo kožo.

Vsi štirje izdelki – dnevna krema, nočna krema, dvojni serum in korektor – vsebujejo Thiamidol, učinkovito in patentirano sestavino, ki deluje pri izvoru hiperpigmentacije, tako da zmanjša tvorbo melanina. Klinično in dermatološko je potrjeno, da linija zmanjša temne madeže in preprečuje njihov ponovni nastanek. Prvi rezultati so vidni po dveh tednih in se z redno uporabo stalno izboljšujejo.

Eucerin linija Anti-Pigment

Eucerin Sun Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ je izdelek za vsakodnevno zaščito obraza pred soncem, ki je primeren za vse tipe kože in pomaga preprečiti hiperpigmentacijo zaradi sonca. Napredna spektralna tehnologija združuje širokopasovne in fotostabilne UVA-/UVB-filtre1 za zelo visoko UV-zaščito z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba. Izdelek za zaščito pred soncem proti pigmentaciji vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK.

Formula je obogatena tudi s Thiamidolom, učinkovito in patentirano sestavino, ki deluje na osnovni vzrok hiperpigmentacije. Sčasoma vidno zmanjša temne madeže, z redno uporabo pa preprečuje tudi njihov ponovni nastanek.

Eucerin Sun Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ ima prijetno lahko teksturo, ki se hitro vpije in jo tudi občutljiva koža dobro prenaša, kar je klinično in dermatološko dokazano.

(1) Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od priporočila EU.

Eucerin Sun Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+

Testiranje z UV-kamero

Udeležite se Eucerin testiranj z UV-kamero na eni izmed spodaj naštetih lokacij.

Izkoristite 20 % popust

Na vsaki lokaciji, kjer bo potekala testiranja bodo na dneve testiranj vsi Eucerin izdelki na voljo z 20 % popustom*!

LJUBLJANA

Supernova Rudnik

13. junij

Supernova Rudnik

14. junij

Supernova Rudnik

15. junij

CityPark

28. junij

CityPark

29. junij

Centralna lekarna

20. junij

MARIBOR

Qlandia MB

21. junij

Europark

27. junij

CELJE

City Center Celje

26. junij

KRANJ

Planina II (Qlandina Kranj)

18. junij

PTUJ

Budina Brstje (Qlandija Ptuj)

10. junij


*Popusti se ne seštevajo in ne veljajo na promocijska pakiranja.

Eucerin Sun - zaščita pred soncem

Novice

S prijavo na EUCERIN® novice do SUPER nagrade!

Če želite prejemati najnovejše novice o znamki Eucerin, izpolnite naslednja polja in se prijavite na novice.