Pet nasvetov za zdravo, polno in srečno življenje – Kako živeti, da boste srečni in izpolnjeni?

Čas branja: 3 min
Pokaži več

Pridobite si zdrave navade in jih izvajajte vsak dan, ne glede na to, ali gre za uravnoteženo prehrano ali redno nego kože obraza. Preberite nasvete, s katerimi bo vaše življenje postalo lažje in kakovostnejše.

Privoščite si kakovosten spanec

Kadar ste spočiti in naspani, ste bolj produktivni, poleg tega pa sta boljša tudi vaš videz in počutje. Osemurni spanec je tudi najboljše, kar lahko privoščite svoji koži, saj se v njej med spanjem odvija proces regeneracije. Če se ne naspite dovolj, vaše telo ne dobi priložnosti, da bi se osvežilo in obnovilo. Vsaka noč brez dobrega spanca skrajša proces regeneracije, kar se lahko odraža na videzu kože. Koža lahko deluje pusto in brez življenja, vidni so izraziti podočnjaki. Med spanjem se ponovno uravnovesi navlaženost kože. Če se ta proces skrajša, lahko pride do suhosti in vidnih znakov staranja, kot so drobne linije in gube. Pred spanjem zato poskrbite za nego obraza z Eucerin Hyaluron-Filler nočnim pilingom in serumom, ki z dvojnim učinkom odstrani odmrle celice in izboljša teksturo kože. Poleg tega si lahko privoščite toplo kopel in se sprostite, in ko boste enkrat v postelji, bo spanec hitro legel na vaše oči.

Zdravo se prehranjujte

V zadnjih letih se vse pogosteje govori o pridobivanju zdravih navad, med te pa spada tudi uvajanje uravnotežene prehrane s čim več sadja, zelenjave in zdravih maščob. Uživanje zdravih živil ob zmerni telesni aktivnosti pripomore k ohranjanju splošnega zdravja, tako telesnega kot duševnega, in poveča odpornost organizma. Jejte počasi, tudi če se vam mudi, in hrano vedno dobro prežvečite. Obroke razporedite na tri večje in dva manjša. V nobenem primeru ne preskočite zajtrka – dan začnite s hranljivim obrokom, ki vam bo zagotovil dovolj energije, da se soočite z dnem, ki je pred vami.

Redno negujte kožo obraza

Negujte svojo kožo in skrbite zanjo. Temeljito, a nežno vsakodnevno čiščenje in dobra vlažilna nega pomagata ohranjati kožo zdravo. Kakovostni izdelki za nego kože, izbrani tako, da ustrezajo specifičnemu tipu in stanju kože, lahko zaščitijo kožo obraza pred škodljivimi vplivi, kot so sonce, topli in hladni podnebni pogoji in onesnaženost zraka. Pomagajo lahko tudi pomiriti razdraženo kožo, jo povrniti v zdravo stanje in preprečiti razvoj kožnih bolezni. Nega z izdelki Eucerin koži povrne zdrav videz, vam pa nudi občutek samozavesti zaradi zdrave in sijoče kože. Izvedite več o negi kože.

Oskrbite se z vlago od znotraj in zunaj

Voda je pomembna za zdravje in delovanje celotnega organizma, zato je poleg zdravih prehranjevalnih navad ključen tudi zadosten vnos vode v telo. Potrebe po vodi se razlikujejo glede na telesno maso in aktivnost, količino vnesene hrane in starost, splošno priporočilo pa je vnos 0,3 dl vode na kilogram telesne mase. To je približno liter in pol do dva litra oziroma šest do osem kozarcev vode na dan. Enako kot oskrba z vodo od znotraj pa je za normalno delovanje organizma pomembno tudi vlaženje kože od zunaj. Že majhno pomanjkanje vode v koži lahko pospeši nastajanje gub, koža pa lahko postane pusta in se hitreje stara. Preizkusite Eucerin Hyaluron-Filler vlažilni booster, ki takoj intenzivno navlaži kožo in okrepi njeno navlaženost za 24 ur.

Zmanjšajte stres za lepše življenje in zdravje

Bolj sproščeno življenje ima lahko številne prednosti tudi za kožo. Naše fizično in duševno počutje se namreč odseva na naši koži. Stres se pojavi, ko nismo v ravnovesju. Preberite 9 nasvetov, kako vzpostaviti in ohraniti ravnovesje – z meditacijo, jogo, avtogenim treningom, z lepotnim spancem, domačim velnesom in še drugimi skrivnostmi, ki bodo razbremenile vaše misli in telo.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki