Pridobitev naravno sijoče kože z domačimi ukrepi je mogoča kot del vaše redne nege kože.

Nasveti za sijočo kožo

Čas branja: 3 min
Pokaži več

Čas je, da pusta koža postane preteklost: upoštevajte naše nasvete, kako izpostavite svoj najbolj sijoč obraz.

Zakaj je sijoča koža pomembna

Pogled na lastno sijočo kožo ima lahko pozitiven učinek na vašo samozavest.

Če se dobro počutimo v svoji koži, smo bolj samozavestni, ne glede na starost ali količino ličil, ki jih uporabljamo. Po drugi strani lahko utrujena koža negativno vpliva na to, kako se počutimo navznoter, in okrepi naš občutek, da smo v stresu ali izčrpani. Sijoča koža torej ni samo sredstvo za izboljšanje razpoloženja, temveč tudi način, da zasije vaša naravna lepota. Sijoča in sveža koža lahko služi kot popolna podlaga za naličen obraz ali pa vas opogumi, da se počutite udobneje v svoji koži in se izognete filtrom na družbenih medijih, da pokažete bolj sijoč lasten obraz.

Kako do bolj sijoče kože

Spremenite svojo redno nego kože v trenutek dobrega počutja

Sprememba vsakodnevne nege kože v pozitiven vsakdanji obred je mogoča z negovalnimi izdelki, ki omogočajo enostaven nanos.

Med jutranjo nego kože uživajte v sproščujočih trenutkih, ki jih namenite sebi, in si vzemite čas za čiščenje obraza, nanos seruma, dnevne kreme in izdelka za zaščito pred soncem. Na ta način imajo izdelki dovolj časa, da se vpijejo v kožo, vi pa se lahko sprostite, preden začnete nov delovni dan.

Privoščite si masažo obraza doma

Naučite se, kako si doma privoščite sproščujočo masažo obraza, saj je to učinkovit in dostopen način za izboljšanje razpoloženja.

Izdelki za nego kože delujejo še bolje, če jih vmasirate v kožo. S tem lahko obenem sprostite svoje obrazne mišice, kar zmanjša stres in vaši polti podari enakomernejši videz.

Začnite dan z obrazno jogo

Telovadba obraznih mišic je enako pomembna kot telesna vadba in ne zahteva nujno posebnih orodij, razen vaših lastnih rok.

Poleg redne nege kože in obrazne masaže lahko obogatite svojo skrb zase tako, da vključite vanjo obrazno jogo kot jutranjo telovadbo. Prav tako kot mišice telesa tudi obrazne mišice postanejo z vadbo čvrstejše. Aktivno gibanje mišic tako lahko prepreči prezgodnje povešanje kože in globoke gube.

Privoščite si lepotni spanec

Dosledna dobra spalna higiena, ki postane vaša drobna vsakdanja navada, lahko pozitivno vpliva na zdravje kože.

Medtem ko spite, se v koži popravljajo poškodbe, ki so jih čez dan povzročili prah, umazanija in UV-žarki sončne svetlobe, zato je vaša koža zjutraj videti sijoča in lepa. Ta učinek lahko dodatno spodbudite z nočno kremo, ki je prilagojena vašemu tipu kože. Ne pozabite očistiti obraza, preden naneseste nočno kremo, in redno menjajte prevleko za vzglavnik, da preprečite pojav mozoljev. 

Uživajte živila za sijočo, zdravo kožo

Včasih imajo najpreprostejši koraki, kot je zdrava prehrana, dolgoročno največji učinek.

Vsak dan uživajte zelenjavo in sveže sadje – to ni dobro samo za vaše telo in dobro počutje, temveč tudi za zdrav sijaj vaše kože. Vzrok se skriva v tem, da je v zelenjavi in sadju polno vitaminov, mineralov in sekundarnih rastlinskih snovi – zlasti v tistih intenzivne barve. Izogibajte pa se čezmernemu uživanju sladkorja in nasičenih maščob ter alkohola. Vendar pazite, da spijete dovolj tekočine – spijte vsaj šest kozarcev vode na dan.

Kateri izdelki za nego kože spodbujajo sijaj

Za dolgoročno ohranjanje sijaja kože je potrebna redna nega proti vsakdanjim stresnim dejavnikom, ki zgornjih pet korakov združuje z ustreznimi izdelki za to nalogo. Eucerin Anti-Pigment serum za izboljšanje polti je zasnovan, da vam pomaga pri ohranjanju sijaja. Spodbuja enakomerno polt in lep, naraven sijaj, ki vam pomagata, da ste videti kar najbolje zgolj z videzom svoje kože: sijaj vaše kože se tako ujema s sijajem vaše osebnosti.

Novi Eucerin Anti-Pigment serum za izboljšanje polti vam pomaga okrepiti naravni sijaj kože in omogoča enostaven nanos s pipeto v domačem okolju.
Novi Eucerin Anti-Pigment serum za izboljšanje polti.

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki