Priporočajo neodvisni strokovnjaki – Urea za odpravljanje suhe kože

Čas branja: 3 min
Pokaži več

Pri zdravljenju pacientov in svetovanju glede posebnih bolezenskih stanj se zdravniki pogosto obrnejo na zaupanja vredne zdravstvene organe in njihove najnovejše raziskave.
Suha koža (ali xerosis cutis) je pogosta kožna težava in prizadene približno 10 milijonov Nemcev. Toda presenetljivo vse do nedavnega ni bilo standardiziranega pristopa za optimalno zdravljenje tega stanja.

V tem članku so navedena in razložena najnovejša odkritja na področju odpravljanja suhe kože.

Medicinski strokovnjaki so se dogovorili o najboljšem načinu za odpravljanje suhe kože.

Leta 2018 je skupina priznanih zdravnikov objavila medicinski članek o diagnozi in zdravljenju suhe kože. Poročilo povzema najnovejša odkritja raziskav na področju preprečevanja, diagnoze in odpravljanja suhe kože ter zdravnikom podaja praktične nasvete za optimalno odpravljanje tega stanja.

Urea kot zlati standard za odpravljanje suhe kože

Članek, napisan v nemščini, navaja, da je mogoče suho kožo načeloma učinkovito odpraviti. Odločilni dejavnik za učinkovito odpravljanje suhe kože je izbira ustreznega negovalnega izdelka.

Vlažilni izdelki morajo vsebovati kombinacijo vlažilnih sestavin in sestavin, ki koži povrnejo lipide, da kar najbolje obnovijo naravno funkcijo bariere kože in preprečijo dodatno izsušitev.

Članek razlaga, da je »na podlagi razpoložljivih znanstvenih podatkov urea zlati standard za odpravljanje xerosis cutis«.1

Prednost uree je njen dvojni učinek: kot naravni vlažilni faktor veže vlago v zunanjih plasteh kože, obenem pa spodbuja deskvamacijo, ki je naravni proces luščenja odmrlih kožnih celic. Zdrava deskvamacija je povezana z gladko kožo. 

Eucerinovi znanstveniki so prvi uspešno vključili ureo v dermokozmetični izdelek in imajo zdaj že več kot 25 let izkušenj v maksimalnem izkoriščanju prednosti uree v formulah za nego kože: izkušnje, ki vključujejo več kot 30 kliničnih in dermatoloških študij, v katerih je sodelovalo okrog 10.000 prostovoljcev.

Urea je še učinkovitejša v kombinaciji z drugimi vlažilnimi snovmi.

Članek o diagnozi in zdravljenju suhe kože razlaga tudi, da ima urea v kombinaciji z drugimi vlažilnimi sestavinami in lipidi še boljši učinek: »Kombinacija uree s ceramidi, naravnimi vlažilnimi faktorji in glicerolom kaže pomembno boljši učinek od učinka, ki ga ima samo urea ali nosilec.« 2

Urea je ključna sestavina mnogih Eucerinovih formul in je pogosto uporabljena skupaj s ceramidi, drugimi naravnimi vlažilnimi faktorji in glicerolom. Formule vključujejo:

Dodatna prednost v liniji UreaRepair PLUS

Losjoni in kreme iz linije Eucerin UreaRepair PLUS nudijo ljudem s suho kožo točno tisto, kar priporoča neodvisni strokovni članek. Formule vsebujejo:

• različne koncentracije uree (od 5 do 30 %);
• druge naravne vlažilne faktorje (NMF), ceramide in glukoglicerol.

Linija nudi takojšnjo in 48-urno ublažitev stanja suhe kože, kar je klinično in dermatološko potrjeno.3

Urea in 17 drugih naravnih vlažilnih faktorjev

Pomagajo pritegniti in vezati vlago v koži, s čimer ublažijo simptome suhe kože.

Ceramidi

Obnovijo in okrepijo bariero kože ter tako zmanjšajo izgubo vlage.

Urea veže vodo v zunanjih plasteh kože, obenem pa razbije vezi med odmrlimi kožnimi celicami – to spodbudi deskvamacijo, da površina kože postane bolj gladka.

1 Augustin M et al., Diagnosis and Treatment of Xerosis Cutis. JDDG, julij 2018: Suppl 4, Volume 16.
2 Weber TM et al., J Clin Aesthet Dermatol 2012, 5:29–39.
3 Beiersdorf. Podatki v bazi podatkov.

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki