Medicinska znanost o koži – Ki se opazi

Čas branja: 3 min
Pokaži več

Pri Eucerinu je razumevanje kože ključnega pomena za prav vsak projekt. Vsak tip kože je drugačen in stalno izpostavljen različnim dejavnikom. Prav zato se Eucerinove obsežne raziskave osredotočajo na to, kako koža deluje, se spreminja in odziva – in kako te ugotovitve prenesti v učinkovite dermokozmetične izdelke z močnim ciljnim delovanjem. To je temelj Eucerinove neprekosljive znanstvene predanosti.

Poznavanje funkcij kože kot osnova za inovacije

Raziskave in razvoj imajo ključno vlogo pri nastajanju Eucerinovih izdelkov.

Eucerin koži posveča vso svojo predanost in strokovno znanje. Pionirske inovacije, izjemna kakovost in odličen odziv kože so jedro blagovne znamke in osnova za kakovost njenih izdelkov po vsem svetu. Eucerin je predan zagotavljanju naprednih rešitev, ki izpolnjujejo vse potrebe kože. Pri tem ima že od vsega začetka ključno vlogo oddelek za raziskave in razvoj. Pristop znamke Eucerin k raziskavam, razvoju in testiranju izdelkov je sestavni del celovite filozofije za medicinsko znanost o koži, ki se opazi.

Poglobljeno znanje o občutljivi zadevi – človeški koži

Vsi dermokozmetični negovalni izdelki Eucerin temeljijo na poglobljenem znanju o fiziologiji človeške kože. Le razumevanje delovanja kože in načinov, kako se odziva na vedno več dejavnikov, katerim je izpostavljena, zagotavlja, da je razvoj naprednih dermokozmetičnih izdelkov primeren za raznolike poterbe, kože, ne glede na to, kakšne so. Iskanje ustreznih sestavin za izdelke, ki zaščitijo in ohranijo zdravje kože, je osnova Eucerinovih sistematičnih raziskav.


Evropski znanstveniki se posvečajo plasti, ki je debela približno 0,1 mm – povrhnjici, vidni plasti kože. To občutljivo tkivo se nenehno obnavlja in lahko izraža različne težave. Koža ni le koža. Govorimo o različnih tipih kože, kot so na primer normalna, suha, mastna ali mešana. Kljub temu pa zunanji (prehrana, podnebje, uporaba neustreznih negovalnih izdelkov, čistilnih izdelkov, agresivnih topil ali določenih dišav) in notranji dejavniki (hormoni, čustveno stanje, bolezni) vplivajo na kožo in lahko povzročijo težave. Tako je prav vsaka koža drugačna in edinstvena ter ima lastno zgodovino ali stanje sprememb. A ne glede na starost, genetsko predispozicijo ali stanje posamezne kože Eucerinovi raziskovalci skušajo najti pravo negovalno rešitev zanjo.

Preberite več o dejavnikih, ki lahko vplivajo na kožo.

Ljudje, ki stojijo za znanostjo

Strokovnjaki znamke Eucerin so zbrani v Hamburgu na sedežu podjetja Beiersdorf. Tu je Beiersdorf odprl razširjen mednarodni center za raziskave in razvoj. Pri proučevanju kože si več kot 500 znanstvenikov pri Beiersdorfu prizadeva dešifrirati kompleksne procese, ki potekajo v njej.

Beiersdorfov mednarodni center za raziskave in razvoj v Hamburgu, Nemčija
Znanstveniki z različnih znanstvenih področij delijo svoje strokovno znanje.

Iščejo razlago za presnovne procese, ki se odvijajo v koži kot organu pa vse do posameznih kožnih celic, in razvijajo učinkovite aktivne sestavine – tiste, ki jih najdemo v koži, in iz drugih virov – ki bi spodbudile naravne procese v koži, da bo dlje ostala zdrava.Preberite več o iskanju teh tako imenovanih "glavnih učinkovin" v članku “Iskanje rešitev”.

Raziskovalci kože pri Eucerinu skušajo odkriti specifične sprožilce težav s kožo in stalno vrednotijo in iščejo učinkovite načine delovanja proti tem sprožilcem. Svoje znanje črpajo iz znanosti, kot so medicina, molekularna biologija, biotehnologija in kemija, pri iskanju rešitev pa uporabljajo najbolj inovativne znanstvene metode, ki so na voljo. Ta celoviti pristop, pri katerem vsi interdisciplinarni znanstveniki delajo v podjetju in si stalno izmenjujejo najnovejša odkritja, je eden najbolj priznanih v svetu dermokozmetike.

Glavna raziskovalna področja Eucerinovega znanstvenega centra:

Raziskave kože

  • strukture in delovanje kože
  • staranje kože
  • dejavniki, ki vplivajo na kožo, in poškodbe
  • vnetje kože
  • posebna stanja kože

Naša raziskava

Razumevanje kože

Vašo kožo želimo ohraniti zdravo in sijočo. – Preberite več o tej predanosti in strasti.

Preberite več

Iskanje rešitev

Iščemo optimalno in najboljše – ker si vaša koža to zasluži.

Preberite več

Razvoj izdelka

Odkrijte več o razvoju formule za izdelek.

Preberite več

Varnost in učinkovitost

Kako lahko Eucerin zagotavlja, da je izdelek varen in da ga koža dobro prenaša?

Preberite več

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki