Razvoj izdelka – Postopek, ki se osredotoča na zdravje in sijaj vaše kože

Čas branja: 3 min
Pokaži več

Vse se začne z najdbo učinkovite aktivne sestavine. V nadaljevanju pa je potrebno iskanje najboljšega načina, kako jo narediti dostopno koži, pri tem pa upoštevati potrebe specifičnih stanj kože in naš pristop k zdravi, sijoči koži. Eucerin si v svojih laboratorijih intenzivno prizadeva izpolniti oboje. Tudi če krema včasih učinkuje že čez noč, traja nekoliko dlje, da jo razvijemo.

Kaj je bistveno za Eucerinov proces iskanja in razvoja?

Vsak izdelek Eucerin

Eucerinova predanost potrebam vaše kože je bistvenega pomena.
 • je medicinsko relevanten: razvit je na podlagi dermatološkega ozadja.
 • je razvit z največjo predanostjo glavnim učinkovinam z dermatološko pomembnim profilom učinkovitosti in samo z omejenim številom sestavin.
 • je učinkovit in varen, kar je potrjeno s kliničnimi in dermatološkimi študijami.
 • je prijeten za uporabo. 

Snovanje idealnega izdelka

Raziskave, razvoj in testiranje so stebri Eucerinovih prizadevanj za vašo kožo.

Na podlagi 100 let strokovnega znanja je znamka Eucerin postala ena od dermokozmetičnih znamk, ki jo dermatologi in farmacevti z vsega sveta največkrat priporočajo. 

Strokovnjaki za raziskave kože pri Eucerinu ne sklepajo kompromisov pri raziskavah, razvoju in preizkušanju izdelkov. To vključuje tudi opustitev preizkusov na živalih. To politiko smo uvedli že veliko prej, preden so leta 2004 začele veljati direktive Evropske unije, ki urejajo preizkuse na živalih v kozmetiki.

Preberite več o opustitvi preizkusov na živalih in zakaj so izdelki Eucerin varni in učinkoviti – izpolnjevanje visokih standardov.

Predanost razvoju izdelkov

Najdba prave sestavine je prvi korak.
Eucerin »zgradi« pravo formulo okrog glavne sestavine.
Preizkusi fotostabilnosti pokažejo stabilnost teksture, če je formula izpostavljena dnevni svetlobi.
Preizkus stabilnosti pod mikroskopom po shranjevanju formule pri različnih temperaturah
Ko je formula proizvedena, mora prestati temeljite preizkuse.

 1. Odkritje najučinkovitejš aktivne sestavine je vedno revolucionarno, ampak nikoli konec zgodbe.

 2. Sledi namreč še en bistven korak: narediti te aktivne sestavine dostopne kožnim celicam v zadostni, dermatološko pomembni količini, da lahko razvijejo svoj učinek. »Zasnova« idealne formule okrog glavne sestavine je prav tako zahtevna kot iskanje te sestavine in vključuje obsežne procese in tehnologije. Naslednji korak je raztopitev tako imenovane »glavne učinkovine« v ustrezni fazi emulzije. Faza emulzije je lahko vodna (na osnovi vode) ali oljna (večinoma sestavljena iz olja). Preizkušene so različne faze olja v vodi ali vode v olju, da sta zagotovljena stabilizacija in transport aktivnih sestavin glede na namen uporabe: Ali je nova formula namenjena suhi koži? Za obraz ali telo? Naj bo serum ali raje krema? Poiskati je treba tudi pravo viskoznost in zagotoviti najboljše čutno doživetje za potrošnika, pri vsem tem pa ohraniti medicinsko in dermatološko pomembnost in učinke za kožo.

 3. Eucerin stalno in neprenehoma preizkuša formulo, da bi zagotovil njeno stabilnost. Le temeljito in pravilno preizkušeni izdelki se na koncu znajdejo na trgu.

  Preizkus fotostabilnosti, tj. stabilnosti na soncu ali dnevni svetlobi.
  Preizkus temperaturne stabilnosti Tudi to je pomemben kriterij. Vzorci so določen čas izpostavljeni različnim temperaturam.
  Preizkus mikrobiološke stabilnosti je naslednji na vrsti in zagotavlja, da izdelki za nego kože niso mikrobiološko kontaminirani.

 4. Ko formula prestane vse te obsežne preizkuse, je naslednji korak prenos formule iz petrijevk ali čaš v pravi lonček kreme: zagotoviti je treba uspešno poustvaritev formule za proizvodni proces. Izdelek mora imeti enake značilnosti kot laboratorijski vzorec: viskoznost, pH-vrednost, otip, barva, konsistenca – vse to mora biti popolnoma enako. Za ta preizkus se uporablja postopek, imenovan »scale-up«, in je bistven korak v razvojni verigi izdelka.

Dobro je vedeti: Podatek o trajanju stabilnosti izdelka po odprtju (PAO, izraženo v mesecih) najdete na hrbtni strani embalaže vašega izdelka Eucerin.

"Med celotnim razvojnim postopkom Eucerinovi znanstveniki skrbijo, da je uporabljeno le omejeno število sestavin in da je koncentracija glavne aktivne sestavine, okrog katere je krema zasnovana, še vedno čim višja in dermatološko pomembna."

Dr. Rainer Wolber, vodja raziskav in razvoja pri Eucerinu

Naša raziskava

Slika roke in povečevalnega stekla

Razumevanje kože

Vašo kožo želimo ohraniti zdravo in sijočo. – Preberite več o tej predanosti in strasti. 

 
Preberite več
Slika epruvete in mikroskopa

Iskanje rešitev

Iščemo optimalno in najboljše – ker si vaša koža to zasluži.

Preberite več
Slika dveh lončkov izdelka

Razvoj izdelka

Odkrijte več o razvoju formule za izdelek.

Preberite več
Slika moškega s stetoskopom

Varnost in učinkovitost

Kako lahko Eucerin zagotavlja, da je izdelek varen in da ga koža dobro prenaša?

Preberite več

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki