Znanstveno ozadje – Linije Eucerin Anti-Pigment

Čas branja: 4 min
Pokaži več

Hiperpigmentacija je pogosta težava kože, in če je zelo opazna, lahko povzroči stisko. Linija Eucerin Anti-Pigment klinično preizkušeno zmanjša izrazitost starostnih peg (znanih tudi kot sončne pege) za enakomernejšo in sijočo kožo. V tem članku dr. Ludger Kolbe, strokovnjak za medicinsko nego kože in raziskave in razvoj pri znamki Eucerin, predstavlja Thiamidol, ključno aktivno sestavino v formuli, in razlaga znanost, ki stoji za inovativno in učinkovito linijo Anti-Pigment.

Melazma ni na noben način škodljiva, vendar če je zelo opazna, lahko povzroči stisko.

Kaj povzroča neenakomeren ten kože?

Neenakomeren ten kože je pogosto rezultat težav s pigmentacijo, kot je hiperpigmentacija.
»Hiperpigmentacijo povzroča povečana tvorba melanina,« pravi dr. Ludge Kolbe. »Naša koža ima specializirane celice, imenovane melanociti, ki proizvajajo temni pigment melanin,« razlaga. »Koži daje barvo in nekaj naravne zaščite pred sončno svetlobo, toda čezmerna izpostavljenost soncu, hormonski vplivi, staranje in poškodbe ali vnetja kože lahko povzročijo povečanje količine melanina in povzročijo hiperpigmentacijo.

Hiperpigmentacija se kaže v obliki temnih madežev in starostnih peg (znanih tudi kot sončne pege), zaradi katerih je koža videti neenakomerna. Čezmerna tvorba melanina je tudi primarni vzrok za stanja, kot sta melazma in postinflamatorna hiperpigmentacija. Dr. Kolbe razlaga, da »hiperpigmentirana koža sicer ni škodljiva, lahko pa povzroči stisko in vpliva na kakovost življenja tistih, ki jih prizadene.«

Hiperpigmentacija se največkrat pojavi na območjih, ki so redno izpostavljena sončni svetlobi, kot so obraz in roke.

Revolucionarno odkritje Eucerinovih znanstvenikov

Na podlagi 100 let strokovnega znanja o medicinski negi kože, ki ga ima znamka Eucerin, so se dr. Kolbe in njegovi sodelavci lotili ustvarjanja formule, ki bi pomagala ljudem z neenakomerno kožo in težavami s pigmentacijo.

»Vodili smo obsežen program pregledovanja sestavin,« razlaga dr. Kolbe. »Testirali smo več kot 50.000 potencialnih sestavin, da bi našli učinkovino, ki bi zmanjšala hiperpigmentacijo in bila obenem prijazna do kože.« Ključna za pristop Eucerinove raziskave je bila metodologija, uporabljena za testiranje sestavin. V preteklosti so bile formule testirane na encimih gob, dr. Kolbe pa je s svojo ekipo vztrajal pri testiranju učinkovin na človeških encimih kot natančnejši meritvi njihove potencialne učinkovitosti. 

Thiamidol, ki ga je patentiral Eucerin, je ključna sestavina linije Anti-Pigment.

Ekipa je dosegla preboj, ko je odkrila Thiamidol, ki je v kliničnih in dermatoloških preizkusih pokazal pomembne in navdušujoče rezultate. »Thiamidol deluje na primarni vzrok hiperpigmentacije, tako da zmanjša tvorbo melanina,« razlaga dr. Kolbe. »Učinkovit je na vseh tipih in barvah kože.«

Impresivni rezultati za linijo Eucerin Anti-Pigment

Thiamidol, inovativna in učinkovita ključna sestavina linije Eucerin Anti-Pigment, klinično in dermatološko potrjeno zmanjša temne madeže in preprečuje njihov ponovni pojav. 

»Prvi rezultati so vidni po dveh tednih in se z redno uporabo stalno izboljšujejo,« pravi dr. Kolbe. »Od ljudi, ki so sodelovali v testiranju, smo prejeli zelo pozitivno mnenje o formuli.«

Vidno zmanjšanje hiperpigmentacije so pokazale klinične študije.

 

Nanos Eucerin Anti Pigment dvojnega seruma in dnevne kreme ZF 30 dvakrat dnevno v obdobju 8 tednov. Prikazani primer, posamezni rezultati lahko odstopajo. Podatki BDF v bazi podatkov.
Linija Eucerin Anti-Pigment zmanjša temne madeže in prepreči njihov ponovni nastanek

Linija, izdelana z Eucerinovo patentirano sestavino Thiamidol, vključuje dnevno kremo, nočno kremo, dvojni serum in korektor za odpravljanje hiperpigmentacije. Serum za izboljšanje polti je zasnovan, da okrepi naravni sijaj kože.  Sonce je glavni vzrok hiperpigmentacije, saj sončna svetloba na splošno sproži tvorbo melanina, zato je vsakodnevna uporaba ustrezne zaščite pred soncem ključni ukrep za preprečevanje nastanka novih starostnih peg.

Edinstveni Eucerin Anti-Pigment dvojni serum združuje dva seruma, ki delujeta na različna načina:

  • Thiamidol: učinkovita in patentirana sestavina deluje pri izvoru nastanka hiperpigmentacije in klinično potrjeno zmanjša hiperpigmentacijo ter z redno uporabo preprečuje njen ponovni nastanek.
  • Koncentrirana hialuronska kislina: ena najučinkovitejših vlažilnih snovi, ki so v koži, pomaga pritegniti in zadržati vlago v koži.

Študija uporabe izdelka (PIU)2 z dnevno kremo in serumom je pokazala zelo pozitivne rezultate. 120 žensk, starih 25 do 55 let, je izrazilo naslednja mnenja (najprej po dveh in nato po štirih tednih redne uporabe):

 

Po 2 tednih

Po 4 tednih

 

 

 

Izdelek naredi mojo kožo enakomernejšo.

97%

97%

Izdelek naredi mojo kožo sijočo.

94%

97%

Izdelek učinkovito deluje proti temnim madežem.

82%

98%

Izdelek preprečuje pojav temnih madežev.

84%

97%

 

2. Beiersdorf AG, PiU, november 2017

 

 

»Eucerin Anti-Pigment smo razvijali deset let in smo izjemno ponosni na to, kar smo dosegli,« pravi dr. Kolbe. Prvi rezultati so vidni po dveh tednih in se z redno uporabo stalno izboljšujejo, zato je linija učinkovita dermokozmetična rešitev za številne oblike hiperpigmentacije. »Poleg tega lahko izdelke Eucerin Anti-Pigment uporabljamo skupaj z dermatološkimi postopki, kot so kemični pilingi in laserske terapije, da še dodatno okrepimo rezultate,« dodaja dr. Kolbe.

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki