Znanstveno ozadje – Linije Eucerin AtopiControl

Čas branja: 2 min
Pokaži več

Dermatologi za izbruh atopijskega dermatitisa pogosto priporočajo zdravilne topične kreme, ki običajno vsebujejo kortikosteroide. Kortikosteroidi so učinkovite sestavine, ki hitro ublažijo srbečico ob izbruhu. Vendar pa mora biti njihova uporaba omejena v skladu z zdravnikovim priporočilom.

Pri znamki Eucerin smo želeli ugotoviti, če je mogoče razviti dermokozmetično rešitev za nego kože, ki bi blagodejno učinkovala na rahlo do zmerno atopijsko kožo. Po več mesecih intenzivnih raziskav smo uspeli na trgu predstaviti linijo Eucerin AtopiControl.

Odkritje nege kože za izbruhe atopijskega dermatitisa

Kortizon učinkovito ublaži srbečico, vendar ni primeren za dolgotrajno uporabo, ker ima negativne stranske učinke.
Po več letih razvoja je Eucerin predstavil linijo AtopiControl – učinkovito rešitev za atopijski dermatitis brez kortizona.

»Naša raziskava je pokazala, da tako prizadeti kot tudi starši otrok, ki imajo atopijski dermatitis, iščejo kozmetično nego za atopijsko kožo, ki bi jo lahko uporabljali v fazi izbruha in fazah brez izraženih simptomov,« pravi dr. Gitta Neufang, vodja oddelka za raziskave pri znamki Eucerin. »Povedali so nam, da so kortikosteroidi izjemno učinkoviti med izbruhom, vendar želijo dodatno, dopolnilno kozmetično nego, ki bi izboljšala videz kože.«

»Odločili smo se, da sprejmemo ta izziv. Vendar še zdaleč ni bilo enostavno.«

"Potrebovali smo formulo, ki združuje ključne aktivne sestavine za posebne potrebe pri negi atopijske kože."

Ključne aktivne sestavine v liniji Eucerin AtopiControl

Maščobne kisline omega-6 izboljšajo funkcijo bariere kože.

Eucerin v svoji liniji za nego suhe kože že več kot 15 let uporablja maščobne kisline omega-6. Klinične študije so pokazale, da formule s kombinacijo olja semen svetlina in olja grozdnih pečk učinkovito povrnejo lipide oslabljeni kožni barieri in kožo zaščitijo pred izsušitvijo. Dehidracija je pomemben vzrok za pojav izbruha pri atopijski koži, zato so se olja omega izkazala kot morebitna ključna negovalna sestavina za novo formulo.

Dekandiol zmanjša kolonizacijo z bakterijami.

Poleg vlažilnega učinka je formula potrebovala tudi sestavino, ki deluje protibakterijsko. Eucerinovi znanstveniki so odkrili dekandiol, ki učinkuje proti bakteriji Staphylococcus aureus, pogosto prisotni na atopijski koži.

Licochalcon A zmanjša vnetje.

Naslednja prednostna naloga je bila odpravljanje rdečine na koži. Znanstveniki so tudi v tem primeru izbrali sestavino, ki svojo učinkovitost že več let dokazuje v linijah Eucerin za suho in zelo suho kožo. Licochalcon A je pridobljen iz korenin kitajskega sladkega korena ter deluje protivnetno in antioksidantno. Če licochalcon A nanesemo na razdraženo kožo, hitro zmanjša rdečino in pomiri kožo.

Mentoksipropandiol ublaži srbečico.

Zadnji košček sestavljanke pa je bil poiskati sestavino, ki bo pomagala, da se upremo praskanju kože. Mentoksipropandiol je derivat mentola in ima hladilne lastnosti. Hladilni učinek pomaga ublažiti srbečico.

"Zaradi občutljivosti atopijske kože je bilo seveda pomembno, da kozmetična krema ne vsebuje dišav, barvil in parabenov."

Eucerin AtopiControl acute negovalna krema je bila klinično in dermatološko preizkušena.
Klinični in dermatološki preizkusi dokazujejo, da je linija Eucerin AtopiControl učinkovita pri otrocih in varna za uporabo pri dojenčkih.

»V razvoj AtopiControl acute negovalne kreme smo morali vložiti veliko truda in časa,« pravi dr. Neufangova. »Toda veseli smo, da njene negovalne lastnosti izboljšajo videz kože v fazi izbruha, kar je bilo klinično dokazano.

Dr. Neufangova obenem poudarja, da AtopiControl acute negovalna krema ni farmacevtski izdelek in tudi ne more nadomestiti nobenega takšnega izdelka.

Dobra novica za starše je, da je klinično in dermatološko dokazano, da je Eucerin AtopiControl acute negovalna krema učinkovita pri otrocih in je varna za uporabo pri dojenčkih, starejših od 3 mesecev.

Preberite več o atopijskem dermatitisu na obrazu. Preberite več o atopijskem dermatitisu na telesu.

Če imate atopijski dermatitis na obrazu, vsak dan uporabite vlažilno nego za obraz.

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki