Znanstveno ozadje linije Eucerin – DermoCapillaire

Čas branja: 1 min
Pokaži več

ZGODBA O NAŠI NOVI LINIJI ZA NEGO LAS IN LASIŠČA

Eucerin ima dolgo zgodovino uporabe najnovejših znanstvenih odkritij za razvoj učinkovitih rešitev za nego kože, ki odpravljajo težave kože, kot so suhost, atopijski dermatitis in občutljiva koža.

Beiersdorfov raziskovalni center, Hamburg
Intenzivne raziskave so vodile v odkritje aktivne sestavine, imenovane licochalcon A.

Ko smo odkrili, da so mikrovnetja pogost dejavnik pri večini težav in motenj lasišča, smo bili prepričani, da lahko s svojim strokovnim znanjem najdemo rešitev za najpogostejša – in najbolj mučna – stanja las in lasišča.

"Študije so pokazale, da lahko uporaba pravega šampona in terapije za lasišče učinkovito vpliva na stanje lasišča – in vam podari mehke in sijoče lase zdravega videza."

»Mikrovnetja so blaga vnetja kože,« pravi dr. Rainer Wolber, vodja oddelka za raziskave in razvoj pri Eucerinu. »Pravzaprav so tako majhna, da so nevidna. Toda ko se pojavijo na lasišču, postanete bolj dovzetni za vse vrste stanj – od prhljaja, suhosti in srbečice do redčenja in izpadanja las.«

1. Mikrovnetje na lasišču

Opremljeni s tem znanjem so Eucerinovi raziskovalci preizkusili različne aktivne sestavine, da bi našli tisto, ki učinkovito pomiri mikrovnetja.

»Naše raziskovanje nas je vodilo do učinkovite protivnetne snovi, imenovane licochalcon A, ki se pridobiva iz kitajskega sladkega korena,« dodaja dr. Wolber.

»Pomiri mikrovnetja na lasišču, zato je glavna sestavina naših DermoCapillaire terapij za suho in srbeče lasišče ter proti prhljaju, ki se ne izpirata.«

Kot je razložil dr. Wolber, pomiritev teh mikrovnetij ustvari popolno okolje za zdravo lasišče in rast las.

»Zato smo tudi razvili naše nove šampone DermoCapillaire. Njihove sestavine učinkujejo v harmoniji s terapijama za lasišče, da nadzorujejo mastni in suhi prhljaj ter pomirijo suhost in srbečico lasišča.«

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki