Znanstveno ozadje – Linije Eucerin Hyaluron-Filler Urea

Čas branja: 2 min
Pokaži več

Eucerin ima bogato zgodovino odkrivanja novih, inovativnih aktivnih sestavin. Linija Eucerin Hyaluron-Filler Urea je kombinacija dveh učinkovitih sestavin, ki ju uporablja Eucerin: uree, ki odpravlja suho kožo, in hialuronske kisline, ki zgladi površino kožo in zmanjša drobne linije in gube. Dr. Alexander Filbry, vodja oddelka za razvoj izdelkov za nego telesa pri Eucerinu, je imel ključno vlogo pri razvoju linije Eucerin Hyaluron-Filler Urea.

Eucerin Hyaluron-Filler Urea – rešitev proti gubam za zelo suho kožo

Laboratorij v Beiersdorfovem raziskovalnem centru za kožo v Hamburgu
Znanstveniki z različnih znanstvenih področij delijo svoje strokovno znanje.

»Suhost in staranje kože sta povezana. S staranjem koža postane bolj nagnjena k suhosti in čim bolj suha je koža, tem bolj je nagnjena h gubam in pustemu videzu. Naša najuspešnejša aktivna sestavina doslej, urea, že od uvedbe prvega izdelka pred več kot tremi desetletji dokazuje, da učinkovito deluje proti suhi koži.« 

"Eucerin je bil ena prvih znamk, ki je ponudila rešitev za suho kožo na osnovi uree."

Urea je aktivna sestavina, ki se široko uporablja že od 70. let prejšnjega stoletja. Druga pomembna aktivna učinkovina je hialuronska kislina, ki je ključna sestavina vseh izdelkov Eucerin Hyaluron-Filler Urea.

»Vedeli smo, da naši potrošniki ne zahtevajo le učinkovitih izdelkov, ampak tudi kozmetično prijetne teksture, zato smo svoje dermatološko strokovno znanje usmerili v iskanje najboljše kombinacije aktivnih sestavin za to potrebo.

Naša raziskava je pokazala, da dolgoverižna hialuronska kislina pomaga zgladiti površinske linije skoraj nemudoma po nanosu in da kratkoverižna hialuronska kislina zapolni kožo od znotraj, tako da navlaži globlje plasti povrhnjice. V kombinaciji z naravnim vlažilnim faktorjem ureo, ki je prav tako prisotna v kremi, se je vidno zmanjšala opaznost drobnih linij in gub.

Mešanica obeh vrst hialuronske kisline je odtlej postala dragocena aktivna sestavina za znamko Eucerin, še posebej v kombinaciji z ureo. Tako linija Eucerin Hyaluron-Filler Urea deluje proti suhosti in staranju kože že z enim preprostim nanosom.

"Dodatne raziskave so pokazale, da je kombinacija hialuronske kisline in uree odlična rešitev za kožo z vedno bolj opaznimi znaki staranja, ki so posledica suhosti kože."

Dr. Alexander Filbry, vodja oddelka za razvoj izdelkov za nego telesa pri Eucerinu

Raziskava je pokazala, da formule izdelkov Eucerin Hyal-Urea intenzivno navlažijo suho kožo, ki je zato videti sijoča in mladostnejša. Vsi izdelki Eucerin Hyaluron-Filler Urea so nekomedogeni in brez dišav in barvil, da se zmanjša draženje kože.

»Ko smo formule Hyaluron-Filler Urea preizkusili v dermatoloških študijah – na prostovoljcih s povprečno starostjo 50 let in suho kožo z gubami na obrazu –, niso le zmanjšale suhosti kože in opaznosti gub, ampak so tudi pomembno zmanjšale luščenje, neprijetno napetost in srbečico. Klinične študije na pacientih z atopijskim dermatitisom in psoriazo pa so dokazale, da koža izdelke dobro prenaša.«

Od predane zavzetosti do napredka v dermatološki znanosti, skupaj s poglobljenim razumevanjem kozmetičnih želja potrošnikov, so Eucerinovi strokovnjaki razvili kombinacijo učinkovitih sestavin, ki so zdaj široko sprejete v trajnostni anti-age negi kože.

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki