Čas branja: 4 min
Pokaži več

Koža trdo dela, da zaščiti telo, vendar lahko zaradi tega postane zelo suha, razpokana in razdražena. Potrebuje nego za prvo pomoč in prav to nudi Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo. »Aqua« v latinščini pomeni voda, »phor« pa izhaja iz starogrškega izraza »phoros«, ki pomeni »nosilec«. Kot pove ime, izdelek ščiti kožo pred dehidracijo tako, da ji pomaga zadržati vlago. Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo pospeši regeneracijo kože in je idealno za številna stanja kože. Ta članek razlaga znanost za to priljubljeno formulo.

Preizkušen in priporočen izdelek

Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo je bilo najprej predstavljeno v ZDA leta 1925 in se uspešno prodaja vse od takrat.

 

1. Ustvari zaščitno bariero, ki okrepi funkcijo bariere kože.
2. Delno okluzivna bariera spodbuja naraven prenos vodne pare in kisika v kožo in iz nje.

 

Beiersdorfov center za raziskave in razvoj se nahaja v Hamburgu v Nemčiji
Znanstvenik pri znamki Eucerin, dr. Filbry, razlaga znanost za Eucerin Aquaphor obnovitvenim mazilom

Dr. Alexander Filbry, ki dela na oddelku za razvoj izdelkov za nego telesa pri znamki Eucerin, se je na lastne oči prepričal o hitri rasti priljubljenosti izdelka Eucerin Aquaphor.

"Obstajajo mnogi očitni razlogi, zakaj je izdelek Aquaphor tako zelo uspešen: njegova učinkovitost, dejstvo, da gre za mazilo brez vode, ki ustvari idealno okolje za regeneracijo poškodovane ali razdražene kože, zelo dober odziv razdražene kože na nanos izdelka in seveda njegovi številni načini uporabe."

Zaradi edinstvenega načina delovanja je izdelek primeren za najrazličnejša stanja kože. Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo pospeši regeneracijo kože, da pomaga obnoviti ekstremno suho, poškodovano ali razdraženo kožo, kar je klinično in dermatološko dokazano. 

»Eucerinova rešitev za poškodovano kožo deluje na več načinov, ki spodbujajo obnovitev kože,« razlaga dr. Filbry. »Kadar je koža razdražena, ekstremno suha ali razpokana, je nujno treba zagotoviti prave pogoje za obnovitev kože.« Dr. Filbry razlaga, kako Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo ustvari idealno okolje za obnovitev kože. »Formula brez vode ustvari delno okluzivno, zaščitno bariero na koži, ki uravnava hitrost izgube vodne pare in koži pomaga zadržati vlago, ki jo potrebuje.«

Formula vsebuje aktivne sestavine, ki pospešijo regeneracijo kože. Dr. Filbry razlaga, da je glicerin znan po izboljšanju obnovitve kože in da ima vlažilne lastnosti, ki izboljšajo naravno funkcijo bariere kože. 

Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo – resnično vsestranski izdelek

Mazilo je idealno za nego zelo suhih rok in obnohtne kožice.
Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo je nežno do občutljive kože.

»Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo ne pomaga le obnoviti zelo suhe, razpokane in razdražene kože,« pravi dr. Filbry, »ampak jo tudi neguje in pomiri.« Prav zato je idealen izdelek za najrazličnejša stanja kože, vključno s pomiritvijo suhe ali odrgnjene kože ter občutljive kože dojenčkov. Izdelek se lahko uporablja tudi za pomiritev kože, ki je občutljiva zaradi kemičnega pilinga ali laserskega postopka, vendar se ga lahko nanese šele, ko se konča epitelizacija kože (medicinski izraz za preraščanje tkiva). Dr. Filbry tudi dodaja, da Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo »lahko pomaga atletom pri negi kože, ki je nagnjena k drgnjenju, žuljem in drugim stanjem kože, ki so posledica pogoste vadbe«.

Občutljiva koža dobro prenaša Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo, ki je nežno in nekomedogeno. Poleg tega ne vsebuje dišav in konzervansov. 

»Formula vsebuje minimalno število sestavin,« pravi dr. Filbry, »zato je dovolj nežna, da jo lahko uporabite na zelo razdražljivi koži.«

Dokazana učinkovitost in dober odziv kože

Več dermatoloških študij je dokazalo učinkovitost in dober odziv kože na Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo:

Splošna učinkovitost

Desetdnevna študija v kliničnih pogojih pri 25 udeležencih, starih od 18 do 50 let, je pokazala, da Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo pomembno skrajša čas, ki ga koža potrebuje za regeneracijo.

Učinkovitost pri negi suhe, hrapave in razpokane kože na rokah

V drugi, sedemdnevni klinični študiji je 17 udeležencev redno nanašalo Eucerin Aquaphor mazilo na eno roko, druga roka pa je bila namenjena kontroli. Študija je rezultate izmerila klinično s korneometrom (znanstvenim instrumentom za merjenje navlaženosti kože) in z zbiranjem mnenj udeležencev. Rezultati so pokazali, da:

  • mazilo zagotavlja statistično pomembno in vidno izboljšanje suhe kože na rokah preko noči; 
  • se z redno sedemdnevno uporabo stanje kože še naprej izboljšuje.

Splošno dober odziv kože 

Študija odziva kože pri 202 udeležencih, starih od 17 do 65 let, ni pokazala nobenih alergijskih reakcij na uporabo izdelka in je potrdila, da kože izdelek zelo dobro prenaša.

Nekomedogeno 

V tretji študiji je 27 udeležencev, starih od 19 do 55 let, uporabljalo izdelek najmanj enkrat dnevno v obdobju štirih tednov. Dermatologi, ki so analizirali rezultate, so sklenili, da je mazilo nekomedogeno.

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki