• (5)
Preberi mnenja Napišite svoje mnenje

Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo

Pospeši regeneracijo kože

Mazilo brez vode, ki obnovi, zaščiti in pomiri suho do zelo suho, razpokano in razdraženo kožo. Ustvari idealno zaščitno bariero, ki spodbuja regeneracijo kože.

Aquaphor mazilo za zelo suho, razpokano kožo

Koža trdo dela, da zaščiti telo, vendar lahko zaradi tega včasih postane zelo suha, razpokana in razdražena. Potrebuje nego za prvo pomoč.

Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo oskrbi suho do zelo suho, razpokano in razdraženo kožo z nego za prvo pomoč, ki jo potrebuje. Mazilo brez vode na koži tvori nežno, delno okluzivno zaščitno bariero, ki spodbuja naravni prenos vodne pare in kisika v kožo in iz nje, kar koži omogoča, da »diha«, in okrepi njeno naravno zaščitno bariero. Mazilo je obogateno z glicerinom in pantenolom.  Glicerin je učinkovita vlažilna sestavina, ki privlači vodo in jo pomaga zadržati v koži. Deluje skupaj s pantenolom, ki pomaga pospešiti regeneracijo in obnovitev kože, obenem pa jo tudi vlaži.

Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo, ki ne vsebuje dišav in konzervansov, obnovi zelo suho, razpokano in razdraženo kožo, kar je klinično in dermatološko dokazano.
Pomirjajoče prozorno mazilo je enostavno za nanos in se ga nežno vmasira v problematična območja kože, kot so kolena in komolci, razpokani členki in obnohtna kožica ter razpokane pete. Ker vsebuje malo sestavin, ga občutljiva koža dobro prenaša in je primerno za uporabo pri dojenčkih in otrocih, na majhnih opeklinah in na koži po površinskih dermatoloških postopkih, kot so laserski postopki in kemični pilingi1. Koža je regenerirana, zaščitena in obnovljena.

1 Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo se lahko uporabi po končani epitelizaciji kože (tj. ko nastane novo tkivo) in ne na odprtih, mokrih ali krvavečih ranah.  Vprašajte dermatologa za nasvet, kako dolgo po postopku morate počakati z uporabo izdelka.

Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo je vsestranski izdelek za prvo pomoč.

Klinične študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da je izdelek zelo učinkovit, koža pa ga zelo dobro prenaša, kar velja celo za ekstremno suho, razpokano ali razdraženo kožo.

GLAVNE UGOTOVITVE

Klinične in dermatološke študije z izdelkom Eucerin Aquaphor dokazujejo njegovo učinkovitost (splošno in na specifičnih delih telesa) in dober odziv kože (splošen in z vidika nekomedogenosti).

Splošna učinkovitost


Desetdnevna študija v kliničnih pogojih pri 25 udeležencih, starih od 18 do 50 let, je pokazala, da Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo pomembno skrajša čas, ki ga koža potrebuje za regeneracijo.

Učinkovitost pri negi suhe, hrapave in razpokane kože na rokah


V drugi, sedemdnevni klinični študiji je 17 udeležencev redno nanašalo Eucerin Aquaphor mazilo na eno roko, druga roka pa je bila namenjena kontroli. Študija je rezultate izmerila klinično s korneometrom (znanstvenim instrumentom za merjenje navlaženosti kože) in z zbiranjem mnenj udeležencev. Rezultati so pokazali, da:

– mazilo zagotavlja statistično pomembno in vidno izboljšanje suhe kože na rokah preko noči; 
–se z redno sedemdnevno uporabo stanje kože še naprej izboljšuje.

Splošno dober odziv kože 


Študija odziva kože pri 202 udeležencih, starih od 17 do 65 let, ni pokazala nobenih alergijskih reakcij na uporabo izdelka in je potrdila, da kože izdelek zelo dobro prenaša.

Nekomedogeno 


V tretji študiji je 27 udeležencev, starih od 19 do 55 let, uporabljalo izdelek najmanj enkrat dnevno v obdobju štirih tednov. Dermatologi, ki so analizirali rezultate, so sklenili, da je mazilo nekomedogeno.

Content Parts/Title FAQ

Kako pogosto je treba nanašati Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo?

Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo lahko nanesete tolikokrat, kot želite, da pomirite in zgladite območja razdražene ali razpokane kože. Zaradi priročnih velikosti 4, 7, 10 in 45 ml lahko izdelek enostavno pospravite v torbico in ga vedno vzamete s seboj.

Ali lahko Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo uporabljam za nego ran?

Da, vendar izdelka ne smete nanašati na odprte, krvaveče ali mokre rane. Počakajte, da nastane novo tkivo (medicinski izraz za ta proces je epitelizacija), šele nato nanesite mazilo. Če ste zaskrbljeni glede trajanja celjenja rane ali menite, da je rana okužena, se posvetujte z zdravnikom.

Ko se konča epitelizacija, Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo ustvari zaščitno bariero, da pospeši regeneracijo in obnovi suho, razpokano ali razdraženo kožo, kar je klinično in dermatološko dokazano.

Ali je Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo primerno za uporabo na koži dojenčka?

Da, mazilo je idealno za uporabo na območjih suhe kože na dojenčkovem obrazu ali predelu plenic. Vsebuje samo nekaj blagih, a učinkovitih sestavin ter je brez dišav in konzervansov, zato je primerno za občutljivo kožo dojenčka. Več o tem lahko preberete v članku Kako negovati območja zelo suhe kože pri dojenčku.

Če ima vaš dojenček atopijski dermatitis (bolj znan kot ekcem), priporočamo uporabo izdelkov iz linije Eucerin AtopiControl, ki so bili posebej razviti za atopijsko kožo.

Ali lahko mazilo uporabim za nego kože z majhno opeklino?

Da. Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo je idealno za uporabo na površinskih opeklinah prve stopnje in majhnih predelih kože. Gre za negovalni in ne medicinski izdelek, vendar je klinično dokazano, da pomaga obnoviti razdraženo kožo tako, da pospeši regeneracijo kože. Več o tem lahko preberete v članku Kako najbolje negovati majhne opekline. 

Mazila ne uporabljajte na odprtih ali krvavečih opeklinah. Če ste v dvomih glede stanja opekline, se posvetujte z zdravnikom.
Če je vaša koža obremenjena zaradi sonca, priporočamo Eucerin After Sun Sensitive kremni gel, ki je primernejši za nanos po celem telesu.

Ali je Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo primerno za uporabo na zelo suhi koži po celem obrazu in telesu?

Da. Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo lahko uporabite kjer koli na obrazu in telesu kot nego za prvo pomoč. Kot mazilo je najprimernejše za ciljne predele kože, kot so razpokane roke ali stopala in majhne odrgnine ali opekline.

Če imate zelo suho in hrapavo kožo po celem telesu, preizkusite Eucerin UreaRepair PLUS losjon 5 % urea ali Eucerin UreaRepair PLUS kremo za telo 5 % urea. Za zelo suho in hrapavo kožo obraza priporočamo Eucerin UreaRepair kremo za suho kožo obraza 5 % urea.

Moja koža je nagnjena k aknam. Ali lahko uporabljam Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo?

Da, ker je klinično in dermatološko potrjeno, da je izdelek nekomedogen (kar pomeni, da ne povzroča nastanka nepravilnosti). Če so akne vaša glavna težava kože, priporočamo uporabo izdelkov iz linije Eucerin DERMOPURE, ki so bili posebej razviti za kožo, nagnjeno k aknam in nepravilnostim.

Na moji koži je bil nedavno opravljen laserski postopek in/ali kemični piling. Ali lahko uporabljam Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo?

Da. Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo je varno za uporabo po laserskem postopku ali kemičnem pilingu in pospeši regeneracijo kože. Če imate na koži odprte rane, počakajte, da se epitelizacija povsem konča (tj. ko nastane novo tkivo), šele nato nanesite mazilo. Če ste v dvomih, se posvetujte z dermatologom.

Ali mazilo pomaga pri razpokani koži na rokah in poškodovani obnohtni kožici?

Da. Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo je idealno za mehčanje in pomirjanje razpokane kože na rokah. Raziskava je pokazala, da že enkratna uporaba preko noči občutno izboljša stanje kože. Ob redni uporabi se ti učinki ohranijo. Prozorno mazilo enostavno vmasirate v obnohtno kožico, da jo zmehčate in nato lažje potisnete nazaj.  

Na petah imam razpokano kožo. Ali bo Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo pomagalo?

Da. Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo pomaga pospešiti regeneracijo kože in obnoviti razpokano kožo na stopalih. Kožo zmehča in razpokane pete postanejo bolj gladke na pogled in otip.

Sestavine

Navodila

 

 • Nanesite na prizadeta območja tolikokrat, kot je potrebno.
 • Količina izdelka v velikosti majhne konice prsta običajno zadošča za obe roki. Količina izdelka v velikosti srednje velike konice prsta zadostuje za problematična območja na dojenčkovi koži, nekoliko večja količina pa je idealna za posamezno stopalo.
 • Vmasirajte v kožo s konicami prstov. Mazilo se enostavno razmaže, ko se segreje.
 • Ne uporabljajte na odprtih, krvavečih ali mokrih ranah. Počakajte, da se epitelizacija kože konča, šele nato uporabite izdelek.

 

Nanos Aquaphor mazila na prizadeta območja

Idealno za ciljna območja na obrazu in telesu

 • Redno nanašajte na problematična območja, kot so kolena, komolci, členki, obnohtna kožica in pete.
 • Zaradi priročnih velikosti 7, 10 in 45 ml lahko izdelek enostavno pospravite v torbico in ga vedno vzamete s seboj ter po potrebi ponovno nanesete.

 • Nanesite tolikokrat, kot je potrebno, in vsakič, ko umijete roke.
 • Količina izdelka v velikosti velike konice prsta običajno zadošča za obe roki. Ko se segreje, mazilo nežno vmasirajte v kožo.
 • Zaradi svoje teksture je zelo enostavno za uporabo na specifičnih problematičnih območjih in za mehčanje obnohtne kožice.
 • Idealna nočna nega za zelo suhe roke ali razpokane členke Uporabite z bombažnimi rokavicami ali brez njih.

 • Nanesite po prhanju ali kopanju.
 • Količina izdelka v velikosti dveh konic prstov običajno zadošča za posamezno stopalo.
 • Ko se segreje, mazilo nežno vmasirajte v kožo.
 • Zaradi svoje teksture je zelo enostavno za uporabo na specifičnih problematičnih območjih. 
 • Idealna nočna nega za zelo suha stopala in razpokane pete 

 • Nežno nanesite na majhne (površinske, prvostopenjske) opekline.
 • Ne uporabljajte na odprtih ranah: počakajte, da se konča epitelizacija kože (nastanek novega tkiva), šele nato nanesite izdelek.

Več o negi majhnih opeklin lahko preberete v članku Kako negovati majhne opekline. Za nasvete o negi resnejših opeklin se posvetujte z zdravnikom.

 • Izdelek je primeren za uporabo na suhih licih in na predelu plenic.
 • Nežno nanesite na občutljivo kožo dojenčka.
 • Količina izdelka v velikosti srednje velike konice prsta običajno zadošča za nanos na posamezno območje.
 • Ne uporabljajte na počeni koži ali odprtih ranah.

Pravilna in nepravilna uporaba

Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo uporabite, če ...

Preizkusite drug izdelek, če …

Želite obnoviti zelo suho, razpokano ali razdraženo kožo:

Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo pospeši regeneracijo kože, kar je klinično in dermatološko dokazano.

Iščete izdelek, ki zgladi zelo suhe in razpokane roke ali obnohtno kožico:

Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo ponoči dokazano izboljša stanje kože, z redno uporabo pa se rezultati stalno izboljšujejo.

Želite odpraviti razpokano kožo na petah:

Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo zgladi in zmehča zelo suho in razpokano kožo na stopalih.

Iščete izdelek, ki pomaga negovati kožo pri majhnih opeklinah:

Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo podpira poškodovano kožo in pomaga pospešiti njeno regeneracijo, vendar se ga ne sme nanašati na odprte ali krvaveče rane. Počakajte, da se epitelizacija kože povsem konča (medicinski izraz za nastanek novega tkiva), šele nato nanesite mazilo.

Iščete izdelek za uporabo na koži dojenčka.

Eucerin Aquaphor je primeren za uporabo pri dojenčkih, starejših od treh mesecev.

Iščete izdelek, ki ga lahko uporabite po kemičnem pilingu ali laserskem postopku:

Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo spodbuja regeneracijo kože po kemičnih pilingih in laserskih postopkih, vendar ga lahko uporabite samo takrat, ko je epitelizacija kože povsem končana (tj. ne uporabljajte ga na odprtih ranah).

Iščete vlažilni izdelek za vsakodnevno uporabo na velikih območjih zelo suhe in občutljive kože na telesu:

Preizkusite Eucerin pH5 kremo za telo ali Eucerin pH5 losjon za telo. Linija Eucerin pH5 nudi dolgotrajno vlaženje, naredi kožo bolj odporno in manj občutljivo ter je primerna za kožo, nagnjeno k alergijam.

Iščete vlažilni izdelek za vsakodnevno uporabo na velikih območjih zelo suhe in hrapave kože:

Priporočamo Eucerin UreaRepair PLUS losjon 5 % urea ali Eucerin UreaRepair PLUS kremo 5 % urea za telo ter Eucerin UreaRepair kremo za suho kožo obraza 5 % urea za obraz. Linija Eucerin UreaRepair takoj pomiri suho ali zelo suho kožo ter preprečuje suhost in hrapavost do 48 ur po nanosu.

Imate atopijski dermatitis ali pa ga ima vaš otrok:

Linija Eucerin AtopiControl je bila posebej razvita za atopijsko kožo.

Imate akne ali želite zmanjšati nepravilnosti:

Priporočamo vsakodnevno redno nego kože z izdelki iz linije Eucerin DERMOPURE.

Imate odprte rane in krvavečo kožo:

Če se vaša koža ne celi naravno ali ste zaskrbljeni zaradi njenega stanja, se posvetujte z zdravnikom.

Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo Pospeši regeneracijo kože in klinično dokazano obnovi suho do zelo suho, razpokano ali razdraženo kožo

Koža trdo dela, da zaščiti telo, vendar lahko zaradi tega postane zelo suha, razpokana in razdražena. Potrebuje nego za prvo pomoč.
Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo oskrbi zelo suho in razdraženo kožo z nego za prvo pomoč, ki jo potrebuje. Na koži tvori delno okluzivno zaščitno bariero, ki spodbuja naravni prenos vodne pare in kisika v kožo in iz nje, kar koži omogoča, da »diha«, in okrepi njeno naravno funkcijo bariere. Glicerin v formuli je učinkovita vlažilna sestavina, ki privlači vodo in jo pomaga zadržati v koži. Deluje skupaj s pantenolom, ki pomaga pospešiti regeneracijo in obnovitev kože, obenem pa jo tudi vlaži.

Skupna ocena
 • (5)
5 od 5 točk / 5 ocen
5 zvezdic
5
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdica
0
Nenehno se trudimo izboljšati svoje izdelke.
Povejte nam svoje mnenje in ocenite naš izdelek.
Marko P.,

Univerzalno mazilo

Mazilo, ki ga uporabim vedno ko imam probleme s kožo - praske, kraste, suha usta. Vedno bo pri roki :)
Jana,

Top!

Odličen izdelek - zelo priporočljivo!
Malidavid,
Odlična je... Sinček osem mesecev je imel suho razdraženo, rdečo kozo po ramenih... Samo ta krema je popravila stanje...
Nataša B.,

Aquaphor

Odličen izdelek. Končno tudi v Sloveniji. Do sedaj sem ga redno kupovala v tujini. To mazilo mora imeti vsaka družina. Pomaga pri vseh majhnih nezgodah. Tudi za opekline je odličen.Hvala Eucerinu.
Zala,

Aquaphor

Izdelek ima zelo dober vlažilni učinek. Priporočam! :)

Novice

S prijavo na EUCERIN® novice do SUPER nagrade!

Če želite prejemati najnovejše novice o znamki Eucerin, izpolnite naslednja polja in se prijavite na novice.