Suha koža telesa – Obnovitveno mazilo v spreju za suho ali razpokano kožo

Čas branja: 4 min
Pokaži več

Mnogi poznajo legendarno mazilo Eucerin Aquaphor in ga imajo radi zaradi njegovih izjemnih obnovitvenih lastnosti. Tradicionalno mazilo je odlično za pomiritev majhnih območij zelo suhe kože. 

Toda kaj storiti, če so prizadeti večji ali težje dostopni predeli telesa? Nanašanje mazila je lahko težavno in zamudno. Prav zato je Eucerin Aquaphor ustvaril mazilo za telo v spreju, namenjeno suhi koži. Gre za formulo obnovitvenega mazila, h kateremu se mnogi zatekajo že leta, da pomirijo razdraženo kožo, le da je zdaj na voljo v inovativni in priročni obliki spreja.

Inovativno mazilo

Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo je pogosto prva izbira za tiste, ki želijo svoji suhi, zelo suhi ali razpokani koži ponuditi SOS obnovitev in nego. Večnamenska formula je primerna med drugim za oskrbo majhnih opeklin, nego suhe kože na rokah in obnohtne kožice ter jo lahko uporabljamo celo na občutljivi koži dojenčkov

Vendar pa tradicionalno mazilo za telo ali obnovitvena krema morda nista najboljša možnost, kadar gre za nanos na večja območja telesa, ki so lahko težko dostopna.

Strokovnjaki pri znamki Eucerin so se prav s tem v mislih lotili inovacije v kategoriji mazil za nego kože telesa in ustvarili mazilo v spreju. Eucerin Aquaphor mazilo za telo v spreju intenzivno vlaži, da pomaga obnoviti zelo suho in razdraženo kožo. Z napredno razpršilno šobo lahko zdaj izdelek brez težav nanašate na velika ali težko dostopna območja telesa, kot so noge, hrbet in trup, roke in dlani ali celo hrapave pete za takojšen občutek ohladitve.

Razpršite na poljuben del telesa za takojšen občutek ohladitve

Mazilo v spreju omogoča izjemno enostaven nanos in ga lahko uporabljamo celo obrnjenega navzdol, da zagotovimo stalno in enakomerno porazdelitev pomirjajočega mazila za telo. Zdaj lahko takoj pomirite in ublažite razdraženost kože iz katere koli smeri, na katerem koli predelu telesa.

Dediščina obnavljanja suhe kože

Legendarno obnovitveno mazilo Eucerin Aquaphor je bilo prvotno razvito leta 1925 v ZDA kot zdravilni izdelek, ki naj bi pomagal pospešiti regeneracijo kože pri majhnih opeklinah, izpuščajih ali ekstremno suhi in razpokani koži. Za razliko od drugih losjonov za telo lahko izjemen uspeh izdelka v veliki meri pripišemo njegovi visoki učinkovitosti. Gre za mazilo brez vode, ki ustvari idealno okolje za pomoč pri regeneraciji poškodovane ali razdražene kože. Ker ga koža zelo dobro prenaša in je primerno za uporabo na občutljivi ali razdraženi koži, je v številnih domovih postalo obvezni pripomoček za oskrbo širokega spektra stanj kože. 

Aktivne sestavine v formuli klasičnega Eucerin Aquaphor obnovitvenega mazila vključujejo pantenol in glicerin. Ti ključni sestavini sta prisotni tudi v mazilu v spreju.  

Kako natančno delujeta ti sestavini? Pantenol ali dekspantenol je učinkovita vlažilna sestavina, ki deluje tako, da izboljša navlaženost najbolj zunanje plasti kože in pomaga zmanjšati transepidermalno izgubo vode. Navedena učinka pomagata pri celoviti regeneraciji kože. Glicerin je po drugi strani humektant, ki pomaga pritegniti vodo in jo zadržati v koži. Je tudi učinkovita vlažilna sestavina, ki zgladi in dolgotrajno navlaži kožo. 

Z inovativno razpršilno šobo lahko to visoko učinkovito formulo mazila zdaj zlahka nanesemo na velike ali težko dostopne predele telesa.

En izdelek, veliko primerov uporabe

Za lajšanje vsakdanje razdraženosti kože je lahko kremni gel ali obnovitvena krema, kot je Eucerin pH5 krema za telo, najboljši vlažilni izdelek za vašo suho kožo. Toda obstaja tudi razdraženost kože, ki je posledica aktivnosti, kot so šport, taborjenje ali preživljanje časa na soncu. Kaj storiti v tem primeru? 

Za ublažitev na manjših predelih kože po takšnih aktivnostih je odlična rešitev mazilo, kakršno je Eucerin Aquaphor obnovitveno mazilo, ki nudi takojšnjo pomiritev. Toda za večja ali težko dostopna območja telesa je potrebna drugačna vrsta SOS nege. 

V tem primeru se izkaže Eucerin Aquaphor mazilo za telo v spreju.

Visoko učinkovito obnovitveno mazilo za suho kožo

Na primer med tekom ali igranjem ekipnih športov se pogosto lahko pojavijo odrgnine med nogami. Običajno mazilo bi sicer brez dvoma zaščitilo kožo, vendar bi potrebovali veliko več izdelka in časa za nanos na tako veliko področje telesa. Eucerin Aquaphor mazilo za telo v spreju ima inovativno razpršilno šobo, s katero zlahka porazdeli mazilo na večja in težko dostopna območja, lahko pa ga uporabimo celo obrnjenega navzdol. Razpršilna šoba omogoča preprost nanos, legendarna formula pa poskrbi za takojšen občutek ohladitve, ki pomiri kožo in ustvari zaščitno bariero na koži, s katero podpre naravno prehajanje vodne pare in kisika. 

Eucerin Aquaphor mazilo za telo v spreju lahko uporabljamo celo za nego kože po laserski terapiji, da spodbudimo hitro in varno obnovitev.

Strokovnjaki mu zaupajo in ga priporočajo

Priporočajo dermatologi

Dermatologi že dolgo priporočajo Eucerin Aquaphor mazilo kot nekomedogeno in učinkovito mazilo za obnovitev suhih, zelo suhih ali razdraženih predelov kože. Izvedene so bile tudi številne klinične in dermatološke študije, ki so dokazale učinkovitost mazila pri zagotavljanju SOS nege kože. Nedavne ugotovitve kažejo, da je mazilo za telo v spreju učinkovito tudi pri obnavljanju velikih in težko dostopnih predelov telesa. Študija uporabe izdelka (PiU), v kateri je sodelovalo 120 žensk s suho ali razdraženo kožo telesa, starih med 25 in 65 let1, ki so dva tedna redno uporabljale izdelek, je pokazala naslednje rezultate:

 

 

Študija uporabe izdelka
Takoj pomiri in ublaži suho, hrapavo kožo, učinek pa traja ves dan 88 % 
 Ves dan pomirja kožo 88 %
 Idealno je za nanos na suhe noge in pete 87 %
 Nudi osvežujoč hladilni učinek 82 %

1 Beiersdorf AG, študija uporabe izdelka, Francija, November 2019

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki