Znanstveno ozadje – Linije Eucerin Volume-Filler

Čas branja: 2 min
Pokaži več

Izguba volumna in kontur obraza je pomemben znak staranja kože, toda doslej je obstajala le peščica izdelkov za nego kože, posebej namenjenih tej težavi.

Zato so se raziskovalci pri razvoju linije Eucerin Volume-Filler soočili z izzivom, da odkrijejo učinkovite aktivne sestavine, ki bi delovale na več vzrokov izgube volumna in poskrbele za ponovno izrazitost obraznih kontur brez operacije, koži pa tako povrnile mladosten videz.

ZGODBA V OZADJU NAŠE NOVE LINIJE ZA VOLUMEN

Naša raziskava je bila osredotočena na upočasnitev procesov, ki vplivajo na izgubo volumna v koži.
Ko je bil magnolol izbran za glavno aktivno sestavino, se je lahko začel razvoj formule za izdelke Eucerin Volume-Filler.

Koža izgubi volumen zaradi kombinacije naravnih in zunanjih dejavnikov, ki povzročijo povešanje, manjšo izrazitost kontur in lahko celo vplivajo na izraze obraza, saj se s staranjem poslabša porazdelitev celic, ki dajejo volumen.

 »To je bila težava, ki se ji dotlej še nihče ni resno posvetil z linijo za topično nego kože,« pravi Andrea Schölermann, dr. med., klinična svetovalka pri znamki Eucerin. »Toda ko smo ugotovili, kako priljubljeni so nekateri invazivni posegi za povrnitev volumna, smo našli navdih, da razvijemo formulo, ki bo zagotavljala dobre rezultate pri vsakodnevni uporabi.«

»Z združitvijo treh aktivnih sestavin smo lahko razvili linijo izdelkov, ki ne učinkuje samo na površini kože, ampak deluje tudi na več dejavnikov, ki povzročajo izgubo naravnega volumna.«

Naše izhodišče je bila aktivna naravna sestavina, imenovana magnolol, ki jo pridobivajo iz skorje magnolije. Magnolol prodre v kožo, kjer stimulira celice, ki dajejo volumen, v plasteh kože. Obenem spodbudi tvorbo sporočilnih snovi, ki povečajo tvorbo koži lastnega kolagena.

»Iskali smo tudi sestavino, ki lahko prodre skozi plasti kože in okrepi njeno strukturo, ki se naravno splošči s staranjem ter kot posledica upočasnjene regeneracije celic, prekrvitve in tvorbe kolagena,« razlaga Andrea Schölermann.

"Vedeli smo, da bi v primeru, da bi to sploščitev zaustavili ali celo odpravili, koži lahko povrnili volumen in moč."

Peptidi v liniji Eucerin Volume-Filler so pridobljeni iz plodov janeža, ki ga tradicionalno gojijo zaradi njegovih blagodejnih zdravilnih lastnosti. »Ta posebna vrsta naravnega peptida ima sposobnost, da stabilizira šibko vezivno tkivo, tako da koži pomaga razgraditi in odstraniti poškodovane celice. Koža se tako lažje zaceli in obnovi,«* razlaga Andrea Schölermann.

*študije in vitro

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki