Znanstveno ozadje – Linije Eucerin za zaščito pred soncem

Čas branja: 3 min
Pokaži več

Poleg površinskih poškodb kože nezaščitena izpostavljenost UV-sevanju povzroči tudi nevidne poškodbe DNK v jedru vsake kožne celice. DNK-kode tvorijo vse gradnike (beljakovine), ki sestavljajo človeško telo, in že najmanjša sprememba te kode lahko povzroči prezgodnje staranje kože ali celo nastanek kožnega raka. Eucerinova tehnologija zaščite DNK poskrbi za dodaten sloj zaščite, ki varuje pred poškodbami DNK zaradi sonca, tako da spodbuja mehanizme telesa za popravljanje DNK.

»DODATEN SLOJ« ZAŠČITE PRED POŠKODBAMI KOŽE ZARADI SONCA

Eucerin izvaja obsežne raziskave na področju zaščite celic in DNK.
Znanstveniki pri znamki Eucerin nenehno raziskujejo.

Eucerin svojo odgovornost za zagotavljanje strokovne nege kože, vključno z zaščito pred soncem, jemlje zelo resno. To pomeni, da nenehno išče nove načine za izboljšanje tehnologije za zaščito pred soncem.

"Celična zaščita in novejša DNK-zaščita sta dve pomembni znanstveni področji, na katerih Eucerin izvaja obsežne raziskave."

Frank Rippke, raziskovalec pri Eucerinu, je tesno sodeloval pri razvoju novih pristopov k zaščiti pred soncem.

Od celične zaščite do zaščite DNK

"Celična zaščita z licochalconom A je odličen primer uspešnega znanstvenega odkritja, ki je izboljšalo učinkovitost izdelkov za zaščito pred soncem Eucerin."

Licochalcon A pomaga zaščititi kožo pred celičnimi poškodbami, tako da nevtralizira proste radikale, ki nastanejo zaradi UV-sevanja in so glavni vzrok za oksidativni stres, ki povzroča prezgodnje staranje kože in celo kožnega raka.

Eucerin je šel zdaj še korak dlje. »Poleg našega sistema UV-filtrov* in celične zaščite z antioksidantom licochalconom A smo vključili še DNK-zaščito, da lahko zagotovimo še bolj celovito zaščito kože pred poškodbami zaradi sonca – v zgornjih in globljih plasteh kože.«

*skladno s priporočili EU in Cosmetics Europe – The Personal Care Association (prej: Colipa)

"Med številnimi snovmi, ki smo jih preučili za zaščito DNK, je bila najbolj obetavna gliciretinska kislina."

Gliciretinska kislina je aglikon glicirizina, ene od številnih znanih sestavin izvlečka korenine sladkega korena (Glycyrrhiza glabra). Gre za triterpenoid, ki je znan po svojih protivnetnih, protimikrobnih in antioksidativnih lastnostih. Ker ima toliko znanih pozitivnih učinkov, smo raziskali potencial fotozaščitnih lastnosti gliciretinske kisline v človeški koži.

»Njena učinkovitost pri uravnavanju in spodbujanju naravnih procesov popravljanja DNK v koži, ki jo je poškodovala UV-svetloba, je izjemna. Če gliciretinsko kislino in licochalcon A uporabimo skupaj, se njuni učinki dopolnjujejo in zaščitijo kožo pred poškodbami zaradi sonca. Celična zaščita z licochalconom A in DNK-zaščita z gliciretinsko kislino omogočata, da preprečimo poškodbe kože zaradi sonca. Skupaj pomagata preprečiti poškodbe zaradi svetlobe in spodbujata koži lastne mehanizme za popravljanje DNK,« razlaga Frank Rippke.

Pomaga zaščititi kožne celice v globljih plasteh povrhnjice pred škodljivim UV-sevanjem in spodbuditi koži lastne mehanizme za popravljanje DNK.

»Radi bi poudarili, da celo najboljša zaščita pred soncem lahko prepušča UV-žarke, ki povzročijo celične poškodbe v globljih plasteh povrhnjice. Če so poškodbe prevelike, ni nobenega načina, da bi DNK v celoti popravili. Zato priporočamo, da vsak dan poskrbite za UV-zaščito – tudi v oblačnih dneh.«

 

»Vsakič, ko je koža prekomerno izpostavljena UV-sevanju, pride do poškodb DNK kože, kar vpliva na prezgodnje staranje.«

To lahko vodi do izgube prožnosti ali volumna, nastanka gub, starostnih peg in hrapave kože.

»Obraz je tisti del telesa, ki je najbolj izpostavljen soncu, zato najbolj potrebuje zaščito. Prav zato večina Eucerinovih izdelkov za zaščito obraza pred soncem vsebuje licochalcon A za celično zaščito in gliciretinsko kislino za zaščito DNK.«

Poleg tega so nam ljudje z mastno ali k aknam nagnjeno kožo zaupali svoje pomisleke glede uporabe izdelkov za zaščito pred soncem, saj jih skrbi, da bodo težke teksture krem z visokim ZF zamašile pore in poslabšale stanje njihove kože. Pri razvoju formule Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremnega gela za zaščito pred soncem ZF 50+ in ZF30 smo našli način, da ponudimo širokopasovno UVA-/UVB-zaščito, biološko celično zaščito (z licochalconom A in gliciretinsko kislino) in posebno tehnologijo uravnavanja olja, ki vsebuje L-karnitin za uravnavanje sebuma in kombinacijo treh pigmentov, ki vpijejo lipide, da zagotovi teksturo za suh otip. Ker ima zelo lahko teksturo in se takoj vpije, je idealen za posebne potrebe mastne in k aknam nagnjene kože.

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki