Znanstveno ozadje – Intenzivnih antitranspirantov in dezodorantov za občutljivo kožo

Čas branja: 2 min
Pokaži več

Močno potenje ni samo fizična težava, ampak tudi čustvena. Prizadene lahko človekovo samopodobo in njegovo samozavest v družbenih situacijah.

ZGODBA V OZADJU NAŠE NOVE LINIJE

»Del težave je stigmatizacija,« pravi dr. Rainer Wolber, vodja oddelka za raziskave in razvoj pri Eucerinu. »Prizadeti ljudje so pogosto v zadregi zaradi simptomov in jih je sram poiskati pomoč.« To običajno velja tudi za stanja kože.

»Tako je bil naš prvi korak pred razvojem novih izdelkov ta, da smo se pogovorili z ljudmi (prizadetimi, dermatologi, psihologi), ki se največ ukvarjajo s to težavo.«

Raziskovalci znamke Eucerin so govorili z ljudmi, ki se močno potijo.
Naši strokovnjaki za nego kože so razvili linijo učinkovitih, koži prijaznih izdelkov.

Strokovnjaki za nego kože pri znamki Eucerin so se temeljito pogovorili z ljudmi, ki se močno potijo, in s tistimi, ki trpijo zaradi posebnih stanj kože. Poleg tega so govorili tudi s farmacevti, ki so pripravljeni ponuditi pomoč in nasvet.

Naši raziskovalci so stalno poslušali enaka mnenja. Prizadeti ljudje so nam povedali, da ena sama rešitev za njihovo težavo ne obstaja. Čutili so, da morajo izbrati – ali zdravilen izdelek ali pa kozmetičen izdelek, ki je bolj prijazen do kože, a morda manj učinkovit.

»Ta dvojna potreba je bila naše izhodišče razvoja linije dezodorantov in antitranspirantov,« pojasni dr. Wolber.

»Znamka Eucerin že ima izjemen ugled na področju medicinske nege kože in številne izkušnje pri razvoju zanesljivih in zaupanja vrednih kozmetičnih izdelkov, ki so prijazni do kože.«

Aluminijev klorohidrat in aluminijev klorid delujeta skupaj za najboljšo učinkovitost. Obe sestavini zamašita kanale žlez znojnic.

»Tako smo na temelju naših ključnih sposobnosti razvili intenzivni antitranspirant 72 h v spreju brez potisnega plina za prekomerno potenje in antitranspirant 48 h v roll-onu za močno potenje.

Pri intenzivnem antitranspirantu 72 h v spreju smo se odločili za uporabo formule, v kateri smo združili dve visoko koncentrirani in zelo učinkoviti sestavini proti potenju. Aluminijev klorohidrat (ACH) zmanjša količino potu na površini kože in deluje kot bariera za bakterije, kar pomaga zmanjšati neprijeten telesni vonj. Aluminijev klorid (AC) prodre globlje v žlezo znojnico in ima dolgotrajnejši učinek.

Antitranspirant 48 h v roll-onu vsebuje aluminijev klorohidrat (ACH), ima nevsiljiv, nevtralen vonj ter je primeren za občutljivo in obrito kožo.«

Oba izdelka so preizkusili ljudje, ki se močno potijo. Intenzivni antitranspirant 72 h v spreju brez potisnega plina do 72 ur zmanjšuje potenje za 91 odstotkov*. Antitranspirant 48 h v roll-onu nudi 48-urno zaščito pred potenjem in neprijetnim vonjem.

»Za ljudi s posebnimi stanji kože in tiste, pri katerih se je že kdaj pojavila intoleranca za dezodorante, nudimo dezodorant za občutljivo kožo 24 h v roll-onu. Ta blaga formula ne vsebuje potencialno dražečih snovi, kot so dišave, alkohol, konzervansi in barvila.

Izdelek je bil posebej preizkušen pri bolnikih z atopijskim ekcemom in psoriazo ter pri ljudeh z občutljivo kožo ali intoleranco za dezodorante.«

*Klinična študija učinkovitosti na 25 osebah, povprečno 91-odstotno zmanjšanje potenja

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki