Novo
 • (2)
Preberi mnenja Napišite svoje mnenje

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju

Zmanjša srbečico v 60 sekundah in učinkuje do šest ur.

Takojšnja in dolgotrajna ublažitev srbečice

 

Takojšnja ublažitev srbečice

Atopijska koža je razdražljiva, suha in srbeča. Srbečica povzroča praskanje, ki lahko ovira dober nočni spanec in negativno vpliva na kakovost življenja.

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju je bil posebej razvit, da zagotavlja takojšnjo in dolgotrajno ublažitev srbečice. Klinično je dokazano, da zmanjša simptome srbeče kože v 60 sekundah, njegovi učinki pa trajajo do šest ur.1

Inovativni sprej vsebuje edinstven kompleks sestavin proti srbečici, ki odpravlja srbečico na več ravneh – od zunanjih plasti kože do živčnih končičev –, da takoj ohladi, pomiri in ublaži simptome razdražene kože.

 • Mentoksipropandiol ohladi kožo in deluje na senzorni ravni, da zmanjša občutek srbečice. 
 • SymSitive* pomiri kožo, odpravi kakršno koli skelenje in zmanjša rdečino. 
 • Polidokanol pomiri kožo tako, da zmanjša signale srbečice na celični ravni.

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju je idealen za lokalno srbečico na telesu, ki jo povzroča atopijski dermatitis, in se lahko uporablja tako med izbruhom kot v obdobjih brez izraženih simptomov. Je priročen za uporabo na poti in ga lahko uporabljate skupaj z Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo in/ali vašimi običajnimi zdravili.

Hladilni sprej brez dišav se hitro vpije, je nemasten in nelepljiv.  Primeren je za odrasle in otroke, starejše od treh let. Deluje tudi na koži, ki srbi zaradi kseroze, psoriaze in diabetesa.

1 Beiersdorf AG, klinični podatki, marec/april 2018

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da je izdelek zelo učinkovit in da ga koža zelo dobro prenaša. Primeren je za lokalno srbečico, atopijski dermatitis, psoriazo, kserozo, ljudi z diabetesom in otroke, starejše od treh let.

GLAVNE UGOTOVITVE

Poleg drugih kliničnih in dermatoloških študij je bila izvedena klinična študija1 z 32 pacienti z atopijskim dermatitisom, ki redno trpijo zaradi srbeče kože. Po nanosu spreja dvakrat dnevno v obdobju dveh tednov je 94 % udeležencev potrdilo, da »ima hladilen in osvežujoč učinek na kožo«.

Raziskava je pokazala, da Eucerin sprej proti srbenju ublaži srbečico v 60 sekundah in učinkuje do šest ur.

1 marec/april 2018

Takojšnja ublažitev srbečice pri ekcemu: raziskovalni diagram
Takojšnja in dolgotrajna ublažitev srbečice

Pogosta vprašanja

Kateri izdelek naj uporabim med izbruhom: Eucerin sprej proti srbenju ali Eucerin acute negovalno kremo?

Oba izdelka sta bila posebej razvita za uporabo na srbeči atopijski koži in vsebujeta aktivne sestavine, ki dokazano pomirijo kožo. Izdelka se dopolnjujeta in ju lahko uporabljate skupaj ali posamezno, primerna pa sta tudi za uporabo z zdravili, ki jih morda jemljete.

Sprej takoj ohladi kožo in nudi takojšnjo ter dolgotrajno ublažitev srbečice. Uporablja se lahko med izbruhom atopijskega dermatitisa in v obdobjih brez izraženih simptomov.  Povsem preprosto ga razpršite na telo in ga ni treba nanašati s prsti. Primeren je za odrasle in otroke, starejše od treh let, ter se lahko uporablja tudi za ublažitev srbečice zaradi psoriaze, kseroze in diabetesa. 

Krema nudi intenzivno nego atopijske kože med izbruhom. Poleg ublažitve srbečice formula navlaži kožo in okrepi ter popravi njeno naravno bariero. Kremo lahko obilno nanesete na vse dele telesa, ki so prizadeti zaradi izbruha (tudi na obraz), uporablja pa se lahko pri dojenčkih (starejših od treh mesecev), otrocih in odraslih.

Ali lahko Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju uporabljam namesto svojih običajnih zdravil?

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju ni farmacevtski izdelek in ni zasnovan kot nadomestilo za te izdelke.

Ali je Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju primeren za otroke?

Da, če je otrok starejši od treh let. Če iščete izdelek, ki je primeren za dojenčke (starejše od treh mesecev), priporočamo Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo.

Kaj je mišljeno z »izbruhom« in »obdobjem brez izraženih simptomov«?

Splošno rečeno ima atopijski dermatitis dve različni fazi. Izbruh je eden od izrazov, s katerim opisujemo akutno, aktivno fazo, v kateri je koža najbolj razdražljiva. Koža je lahko izjemno srbeča, skeli in je na pogled pordela, suha in luskava. Med temi akutnimi fazami izbruha so obdobja, ko je koža razmeroma pomirjena in manj razdražena. To obdobje je znano kot neakutna ali intervalna faza oz. faza brez izraženih simptomov. Trajanje posamezne faze je v veliki meri odvisno od posameznika, vendar izdelki, ki so posebej razviti za nego atopijske kože – kot so izdelki iz linije Eucerin AtopiControl –, lahko pomagajo podaljšati obdobja brez izraženih simptomov in ublažijo simptome med akutno fazo (fazo izbruha).

Ali je atopijski dermatitis isto kot atopijski ekcem?

Atopijski dermatitis in atopijski ekcem sta skupna izraza za vnetne spremembe kože in vključujeta mnoge različne dermatološke bolezni. Izraza atopijski dermatitis in atopijski ekcem se uporabljata za opisovanje istega kroničnega vnetnega stanja.

Sestavine

Navodila

 

 • Nanesite tako pogosto, kot je potrebno.
 • Razpršite na prizadete dele z razdalje 15–20 cm.
 • Ne pršite neposredno v obraz.
 • Izogibajte se vdihavanju in stiku z očmi.
 • Ne nanašajte na rane, vneta območja in odprte lezije.
 • Za najboljši rezultat uporabljajte skupaj s čistilnimi in negovalnimi izdelki iz linije Eucerin AtopiControl.

 

Eucerin sprej za ublažitev ekcema

Vaša vsakdanja nega

Čiščenje kože z Eucerin AtopiControl

Zjutraj in zvečer očistite obraz. Telo umijte z Eucerin AtopiControl čistilnim oljem. Ta dva izdelka lahko uporabljate tako med akutnimi izbruhi atopijskega dermatitisa kot v obdobju brez izraženih simptomov.

Negovalni izdelki za ekcem

Vsakodnevna nega v obdobju brez izraženih simptomov

Nanesite ustrezen izdelek za vsakodnevno nego:

Dodatna nega med izbruhom

Na prizadeta območja nanesite Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo, da ublažite srbečico in izboljšate stanje kože. To je idealna dopolnitev medicinskega zdravljenja atopijskega dermatitisa. Če uporabljate tudi topično zdravilo, ga nanesite pred uporabo Eucerin AtopiControl acute negovalne kreme.

Vse naše izdelke za vsakodnevno nego lahko uporabljate tudi med izbruhom. Nanesti jih morate po nanosu zdravila in/ali AtopiControl acute negovalne kreme.

Zaščita pred soncem je pomemben del nege kože z atopijskim dermatitisom.

Takojšnja ublažitev srbečice

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju takoj ohladi kožo in zmanjša srbečico v 60 sekundah. Uporabite ga za takojšnjo in dolgotrajno ublažitev vsakič, ko vas koža srbi – tako med izbruhom atopijskega dermatitisa kot v obdobju brez izraženih simptomov. Ker to ni negovalen izdelek, priporočamo, da ga uporabljate skupaj z drugimi izdelki iz linije AtopiControl. Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju deluje tudi na koži, ki srbi zaradi kseroze, psoriaze in diabetesa.

Zaščita pred soncem

Atopijska koža je posebno občutljiva za UVA- in UVB-žarke. Če bo vaša koža izpostavljena soncu, priporočamo, da po uporabi negovalnega izdelka nanesete še izdelek za zaščito pred soncem. Ta korak v negi morate dodati samo zjutraj. Preizkusite Eucerin Sun kremo za zaščito pred soncem ZF 30 ali Eucerin Sun kremo za zaščito pred soncem ZF 50+ za obraz in Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 30 ali Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50 za telo.

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek uporabite, če ...

Preizkusite drug izdelek, če …

Iščete izdelek, ki pomiri kožo med izbruhom atopijskega dermatitisa.

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju nudi takojšnjo in dolgotrajno ublažitev.

Iščete hladilni sprej, ki ga lahko uporabljate skupaj s svojimi običajnimi zdravili ali negovalnimi izdelki.

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju ohladi in pomiri srbečico, ki jo povzročajo atopijski dermatitis, kseroza, psoriaza in diabetes. 

Vaš otrok ima atopijski dermatitis in iščete izdelek, ki bo odpravil potrebo po praskanju kože med izbruhom.

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju ohladi kožo in nudi takojšnjo ter dolgotrajno ublažitev srbečice na otroški koži. Primeren je za otroke od dopolnjenega tretjega leta.

Vaša koža srbi zaradi psoriaze, kseroze in diabetesa.

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju pomaga pomiriti kožo.

Iščete vlažilno kremo, ki ublaži srbečico med izbruhom in izboljša stanje kože.

Priporočamo Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo. Uporabljate jo lahko skupaj s svojimi običajnimi zdravili.

Vaš otrok je mlajši od treh let in iščete izdelek, ki pomiri kožo med izbruhom atopijskega dermatitisa.

Eucerin AtopiControl acute negovalna krema je primerna tudi za dojenčke od dopolnjenega tretjega meseca naprej.

Iščete vlažilni izdelek za celo telo, ki ga lahko med izbruhom uporabljate skupaj s svojimi običajnimi zdravili.

Eucerin AtopiControl balzam ali Eucerin AtopiControl losjon za nego telesa pomagata podaljšati obdobja brez izraženih simptomov in se lahko uporabljata za pomiritev kože med izbruhom skupaj z vašimi običajnimi zdravili.

 

Eucerin AtopiControl Nega kože v vseh fazah atopijskega dermatitisa

Atopijski dermatitis, znan tudi kot atopijski ekcem, je kožna bolezen, ki kožo naredi suho, pordelo, razdraženo in srbečo. Srbečica povzroča praskanje, ki poslabša simptome in lahko vodi do okužbe kože. Atopijski dermatitis lahko vpliva tudi na spanje in kakovost življenja. Kadar trpijo dojenčki in otroci, se starši počutijo nemočne in krive.

Bolezen ima dve značilni fazi:

 • akutno fazo, ko pride do izbruha,
 • obdobje brez izraženih simptomov, ko je koža bolj pomirjena.

Ker zdravila za atopijski dermatitis ni, je glavni cilj pri vsakodnevni negi atopijske kože podaljšati neakutno fazo. Med izbruhom je treba čim hitreje ublažiti simptome in pomiriti kožo. Eucerin AtopiControl nudi potrebno nego atopijske kože, prilagojeno posameznim fazam bolezni.

Večina izdelkov v liniji vsebuje edinstven kompleks aktivnih sestavin, sestavljen iz pomirjajočega licochalcona A in ceramidov, ki krepijo bariero kože. Izdelki za osnovno nego − čistilno olje, balzam, losjon za nego telesa, krema za roke, krema za obraz in večnamenska negovalna krema − ob vsakodnevni uporabi zmanjšajo suhost, rdečino in srbečico.

Eucerin AtopiControl acute negovalna krema je bila posebej razvita, da ublaži simptome med izbruhom bolezni.  Nudi intenzivno nego: zmanjša srbečico, navlaži kožo in okrepi njeno naravno bariero. Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju takoj ohladi kožo, zmanjša srbečico v 60 sekundah in blaži simptome do šest ur1. Lahko se uporablja, kadar koža srbi, tako v obdobju brez izraženih simptomov kot med akutno fazo atopijskega dermatitisa. Deluje tudi na koži, ki srbi zaradi kseroze, psoriaze in diabetesa.

Za vse izdelke je klinično in dermatološko potrjeno, da zagotavljajo rezultate in so obenem nežni do atopijske kože. Raziskave so pokazale, da Eucerin AtopiControl acute negovalna krema2, Eucerin AtopiControl losjon za nego telesa2 in Eucerin AtopiControl balzam3 pomagajo tudi do dobrega nočnega spanca in izboljšajo kakovost življenja.

Linija brez dišav je primerna za odrasle, otroke in dojenčke, starejše od treh mesecev4.

 

1 Beiersdorf AG, meritev dinamične ocene srbenja, marec/april 2018. 104 udeleženci (32 z atopijskim dermatitisom, 41 s suho kožo (20 z diabetesom), 31 z blago psoriazo vulgaris). Neposreden nanos izdelka na kožo, meritev 1 minuto in 6 ur po nanosu.


2 Beiersdorf AG, študija uporabe izdelka o sočasni uporabi Eucerin AtopiControl losjona in Eucerin AtopiControl acute negovalne kreme, maj 2017. N = 141, 4 tedni, blag do zmeren atopijski dermatitis, DLQI (dermatološki indeks kakovosti življenja) in kakovost spanca

3 Beiersdorf AG, uporaba izdelka, Italija, april/maj 2019

4 Z izjemo Eucerin AtopiControl spreja proti srbenju in Eucerin AtopiControl kreme za roke, ki sta primerna za otroke po 3. letu.

Novo
Olajšanje za srbečo kožo z izdelkom Eucerin

Suha, atopijska koža

AtopiControl sprej proti srbenju

 • (2)

 • Takoj in dolgotrajno ublaži srbečico.
 • Zmanjša srbečico v 60 sekundah in učinkuje do 6 ur.
 • Vsebuje mentoksipropandiol, SymSitive* in polidokanol.
 • Ohladi, pomiri in ublaži simptome razdražene kože.
 • Hitro se vpije, je nelepljiv in nemasten.
 • Brez dišav
 • Primeren za odrasle in otroke, starejše od treh let.
 • Primeren za osebe z atopijskim dermatitisom, kserozo, psoriazo in diabetesom.

* registrirana blagovna znamka podjetja Symrise, Nemčija

Preberite več
Skupna ocena
 • (2)
5 od 5 točk / 2 ocen
5 zvezdic
2
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdica
0
Nenehno se trudimo izboljšati svoje izdelke.
Povejte nam svoje mnenje in ocenite naš izdelek.
Mija,
Ta izdelek res pomaga!! Priporočam vsem
Sanja D.,

Sprej proti srbenju

Končno moja 4 letna hčerka spi celo noč. Sprej pomaga!

Novice

S prijavo na EUCERIN® novice do SUPER nagrade!

Če želite prejemati najnovejše novice o znamki Eucerin, izpolnite naslednja polja in se prijavite na novice.