• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju

5.0
10 ocen
Takoj in dolgotrajno ublaži srbečico.
Zmanjša srbečico v 60 sekundah in učinkuje do 6 ur.
Vsebuje mentoksipropandiol, SymSitive* in polidokanol.

Zmanjša srbečico v 60 sekundah in učinkuje do šest ur.

Takojšnja in dolgotrajna ublažitev srbečice

 

Informacije o izdelku

Takojšnja ublažitev srbečice

Atopijska koža je razdražljiva, suha in srbeča. Srbečica povzroča praskanje, ki lahko ovira dober nočni spanec in negativno vpliva na kakovost življenja.

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju je bil posebej razvit, da zagotavlja takojšnjo in dolgotrajno ublažitev srbečice. Klinično je dokazano, da zmanjša simptome srbeče kože v 60 sekundah, njegovi učinki pa trajajo do šest ur.1

Inovativni sprej vsebuje edinstven kompleks sestavin proti srbečici, ki odpravlja srbečico na več ravneh – od zunanjih plasti kože do živčnih končičev –, da takoj ohladi, pomiri in ublaži simptome razdražene kože.

 • Mentoksipropandiol ohladi kožo in deluje na senzorni ravni, da zmanjša občutek srbečice. 
 • SymSitive* pomiri kožo, odpravi kakršno koli skelenje in zmanjša rdečino. 
 • Polidokanol pomiri kožo tako, da zmanjša signale srbečice na celični ravni.

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju je idealen za lokalno srbečico na telesu, ki jo povzroča atopijski dermatitis, in se lahko uporablja tako med izbruhom kot v obdobjih brez izraženih simptomov. Je priročen za uporabo na poti in ga lahko uporabljate skupaj z Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo in/ali vašimi običajnimi zdravili.

Hladilni sprej brez dišav se hitro vpije, je nemasten in nelepljiv.  Primeren je za odrasle in otroke, starejše od treh let. Deluje tudi na koži, ki srbi zaradi kseroze, psoriaze in diabetesa.

1 Beiersdorf AG, klinični podatki, marec/april 2018

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da je izdelek zelo učinkovit in da ga koža zelo dobro prenaša. Primeren je za lokalno srbečico, atopijski dermatitis, psoriazo, kserozo, ljudi z diabetesom in otroke, starejše od treh let.

Glavne ugotovitve

Poleg drugih kliničnih in dermatoloških študij je bila izvedena klinična študija1 z 32 pacienti z atopijskim dermatitisom, ki redno trpijo zaradi srbeče kože. Po nanosu spreja dvakrat dnevno v obdobju dveh tednov je 94 % udeležencev potrdilo, da »ima hladilen in osvežujoč učinek na kožo«.

Raziskava je pokazala, da Eucerin sprej proti srbenju ublaži srbečico v 60 sekundah in učinkuje do šest ur.

1 marec/april 2018

Takojšnja in dolgotrajna ublažitev srbečice

Lastnosti

 • primerno za otroke, starejše od 3 let
 • brez dišav
 • hitro se vpije
 • nelepljivo
 • nemastno

Uporaba

Navodila

 

 • Nanesite tako pogosto, kot je potrebno.
 • Razpršite na prizadete dele z razdalje 15–20 cm.
 • Ne pršite neposredno v obraz.
 • Izogibajte se vdihavanju in stiku z očmi.
 • Ne nanašajte na rane, vneta območja in odprte lezije.
 • Za najboljši rezultat uporabljajte skupaj s čistilnimi in negovalnimi izdelki iz linije Eucerin AtopiControl.

 

Vaša vsakdanja nega

Čiščenje

Zjutraj in zvečer očistite obraz. Telo umijte z Eucerin AtopiControl čistilnim oljem. Ta dva izdelka lahko uporabljate tako med akutnimi izbruhi atopijskega dermatitisa kot v obdobju brez izraženih simptomov.

Preberite več

Nega

Vsakodnevna nega v obdobju brez izraženih simptomov

Nanesite ustrezen izdelek za vsakodnevno nego:

Dodatna nega med izbruhom

Na prizadeta območja nanesite Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo, da ublažite srbečico in izboljšate stanje kože. To je idealna dopolnitev medicinskega zdravljenja atopijskega dermatitisa. Če uporabljate tudi topično zdravilo, ga nanesite pred uporabo Eucerin AtopiControl acute negovalne kreme.

Vse naše izdelke za vsakodnevno nego lahko uporabljate tudi med izbruhom. Nanesti jih morate po nanosu zdravila in/ali AtopiControl acute negovalne kreme.

Preberite več

Zaščita

Takojšnja ublažitev srbečice

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju takoj ohladi kožo in zmanjša srbečico v 60 sekundah. Uporabite ga za takojšnjo in dolgotrajno ublažitev vsakič, ko vas koža srbi – tako med izbruhom atopijskega dermatitisa kot v obdobju brez izraženih simptomov. Ker to ni negovalen izdelek, priporočamo, da ga uporabljate skupaj z drugimi izdelki iz linije AtopiControl. Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju deluje tudi na koži, ki srbi zaradi kseroze, psoriaze in diabetesa.

Zaščita pred soncem

Atopijska koža je posebno občutljiva za UVA- in UVB-žarke. Če bo vaša koža izpostavljena soncu, priporočamo, da po uporabi negovalnega izdelka nanesete še izdelek za zaščito pred soncem. Ta korak v negi morate dodati samo zjutraj. Preizkusite Eucerin Sun kremo za zaščito pred soncem ZF 30 ali Eucerin Sun kremo za zaščito pred soncem ZF 50+ za obraz in Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 30 ali Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50 za telo.

Preberite več

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek uporabite, če ...

Iščete izdelek, ki pomiri kožo med izbruhom atopijskega dermatitisa.

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju nudi takojšnjo in dolgotrajno ublažitev.

Iščete hladilni sprej, ki ga lahko uporabljate skupaj s svojimi običajnimi zdravili ali negovalnimi izdelki.

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju ohladi in pomiri srbečico, ki jo povzročajo atopijski dermatitis, kseroza, psoriaza in diabetes. 

Vaš otrok ima atopijski dermatitis in iščete izdelek, ki bo odpravil potrebo po praskanju kože med izbruhom.

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju ohladi kožo in nudi takojšnjo ter dolgotrajno ublažitev srbečice na otroški koži. Primeren je za otroke od dopolnjenega tretjega leta.

Vaša koža srbi zaradi psoriaze, kseroze in diabetesa.

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju pomaga pomiriti kožo.

Preizkusite drug izdelek, če …

Iščete vlažilno kremo, ki ublaži srbečico med izbruhom in izboljša stanje kože.

Priporočamo Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo. Uporabljate jo lahko skupaj s svojimi običajnimi zdravili.

Vaš otrok je mlajši od treh let in iščete izdelek, ki pomiri kožo med izbruhom atopijskega dermatitisa.

Eucerin AtopiControl acute negovalna krema je primerna tudi za dojenčke od dopolnjenega tretjega meseca naprej.

Iščete vlažilni izdelek za celo telo, ki ga lahko med izbruhom uporabljate skupaj s svojimi običajnimi zdravili.

Eucerin AtopiControl balzam ali Eucerin AtopiControl losjon za nego telesa pomagata podaljšati obdobja brez izraženih simptomov in se lahko uporabljata za pomiritev kože med izbruhom skupaj z vašimi običajnimi zdravili.

 

Sestavine

Kako delujejo skupaj

Eucerin AtopiControl acute negovalna krema in Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju sta bila posebej razvita z aktivnimi sestavinami, ki pomirjajo srbečo kožo.

Eucerin AtopiControl acute negovalna krema vsebuje mentoksipropandiol in dekandiol, da pomiri kožo med izbruhom atopijskega dermatitisa.

 • Izvleček mentola, mentoksipropandiol, aktivira naravne hladilne receptorje (znane kot TRPM8), ki so prisotni v živčnih končičih v koži. Hladilni učinek zmanjša občutek srbečice. 
 • Protibakterijski dekandiol deluje proti bakteriji Staphylococcus aureus, ki je povezana z atopijskim dermatitisom. 

Formula vsebuje tudi edinstveni kompleks aktivnih sestavin, ki je uporabljen v izdelkih linije za vsakodnevno osnovno nego:

 • licochalcon A: izvleček sladkega korena, ki pomiri kožo in zmanjša rdečino;
 • ceramidi: okrepijo funkcijo bariere kože.

Glavne aktivne sestavine Eucerin AtopiControl spreja proti srbenju so mentoksipropandiol, SymSitive* in polidokanol.

• Tako kot pri acute negovalni kremi mentoksipropandiol ohladi kožo in učinkuje na senzorni ravni, da zmanjša občutek srbečice
• Učinkovina SymSitive* pomiri kožo, odpravi kakršno koli skelenje in zmanjša rdečino. To poteka z blokado receptorja za srbečico, znanega kot TRPV (vaniloidni receptor podtipa 1), in pomirjanjem živčnega sistema kože.
Polidokanol pomiri kožo, tako da zmanjša signale srbečice v celicah povrhnjice (zunanje plasti kože). To stori tako, da zavira sproščanje TSLP (timusni stromalni limfopoetin), mediatorja srbečice, ki ga tvorijo keratinociti (vrsta epidermalnih celic).

Poleg pomiritve kože med izbruhom se sprej lahko uporablja tudi v obdobjih brez izraženih simptomov, kadar koža nekoliko srbi. Izdelka se ne sme uporabljati na odprtih ranah. 

* registrirana blagovna znamka podjetja Symrise, Nemčija

Srbeča koža
Srbečico lahko povzroča več mediatorjev.

Hiperaktivne kožne celice povzročijo srbečico in s tem ustvarijo potrebo po praskanju.

AtopiControl sprej proti srbenju
Tri aktivne sestavine blokirajo srbečico za takojšnjo in dolgotrajno ublažitev.

Aktivna pomiritev kožnih celic zaustavi občutek srbenja.

Atopijski dermatitis ima dve fazi.

Pogosta vprašanja (5)

 • Kateri izdelek naj uporabim med izbruhom: Eucerin sprej proti srbenju ali Eucerin acute negovalno kremo?

  Oba izdelka sta bila posebej razvita za uporabo na srbeči atopijski koži in vsebujeta aktivne sestavine, ki dokazano pomirijo kožo. Izdelka se dopolnjujeta in ju lahko uporabljate skupaj ali posamezno, primerna pa sta tudi za uporabo z zdravili, ki jih morda jemljete.

  Sprej takoj ohladi kožo in nudi takojšnjo ter dolgotrajno ublažitev srbečice. Uporablja se lahko med izbruhom atopijskega dermatitisa in v obdobjih brez izraženih simptomov.  Povsem preprosto ga razpršite na telo in ga ni treba nanašati s prsti. Primeren je za odrasle in otroke, starejše od treh let, ter se lahko uporablja tudi za ublažitev srbečice zaradi psoriaze, kseroze in diabetesa. 

  Krema nudi intenzivno nego atopijske kože med izbruhom. Poleg ublažitve srbečice formula navlaži kožo in okrepi ter popravi njeno naravno bariero. Kremo lahko obilno nanesete na vse dele telesa, ki so prizadeti zaradi izbruha (tudi na obraz), uporablja pa se lahko pri dojenčkih (starejših od treh mesecev), otrocih in odraslih.

 • Ali lahko Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju uporabljam namesto svojih običajnih zdravil?

  Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju ni farmacevtski izdelek in ni zasnovan kot nadomestilo za te izdelke.

 • Ali je Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju primeren za otroke?

  Da, če je otrok starejši od treh let. Če iščete izdelek, ki je primeren za dojenčke (starejše od treh mesecev), priporočamo Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo.

 • Kaj je mišljeno z »izbruhom« in »obdobjem brez izraženih simptomov«?

  Splošno rečeno ima atopijski dermatitis dve različni fazi. Izbruh je eden od izrazov, s katerim opisujemo akutno, aktivno fazo, v kateri je koža najbolj razdražljiva. Koža je lahko izjemno srbeča, skeli in je na pogled pordela, suha in luskava. Med temi akutnimi fazami izbruha so obdobja, ko je koža razmeroma pomirjena in manj razdražena. To obdobje je znano kot neakutna ali intervalna faza oz. faza brez izraženih simptomov. Trajanje posamezne faze je v veliki meri odvisno od posameznika, vendar izdelki, ki so posebej razviti za nego atopijske kože – kot so izdelki iz linije Eucerin AtopiControl –, lahko pomagajo podaljšati obdobja brez izraženih simptomov in ublažijo simptome med akutno fazo (fazo izbruha).

 • Ali je atopijski dermatitis isto kot atopijski ekcem?

  Atopijski dermatitis in atopijski ekcem sta skupna izraza za vnetne spremembe kože in vključujeta mnoge različne dermatološke bolezni. Izraza atopijski dermatitis in atopijski ekcem se uporabljata za opisovanje istega kroničnega vnetnega stanja.

5.0
Od 10 ocen*
10
0
0
0
0
 • Neža 7. 02. 2023
  Odličen proti srbečici
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  Super sprej, ki resnično pomaga proti srbečici. Nanos pa je zelo enostaven in hiter, zelo hitro se tudi posuši in ni kot nekatere kreme, ki po uporabi še dolgo puščajo sledi povsod. Zelo zadovoljna.
 • Soncnica75 15. 12. 2022
  Eucerin sprej
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  Meni pomaga ko imam vnet obraz zaradi avtoimune bolezni. Pa če imam srbež po rokah. Ker sem invalidna oseba, mi je le to bolj preprost način kot pa mazanje s kremo. Večino vaših izdelkov uporabljam
 • Eva L. 22. 01. 2021
  Sprej, ki s svojo preprosto
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  Sprej, ki s svojo preprosto uporabo omogoča, da si večji otroci sami pomagajo! Res odličen izdelek, skozi v torbici!
 • Preberite več

Dopolnite rutino

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki