• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30

5
14 ocen
Visoka zaščita pred soncem za obraz
Napredna spektralna tehnologija: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo
Za mastno in k aknam nagnjeno kožo

Vrhunski izdelek za zaščito obraza pred soncem za mastno in k aknam nagnjeno kožo z 8-urnim učinkom proti svetleči koži

Ideal for sensitive and acne-prone skin

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi UVA-/UVB-zaščito z zelo visokim zaščitnim faktorjem in obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Izdelek za zaščito pred soncem tudi spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK ter vsebuje tehnologijo uravnavanja olja za nadzor sebuma.

Informacije o izdelku

Nemasten izdelek za zaščito obraza pred soncem za mastno in k aknam nagnjeno kožo

UV-svetloba je glavni vzrok za poškodbe kože zaradi sonca, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo kožo.

Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30 je izdelek za vsakodnevno zaščito obraza pred soncem za mastno in k aknam nagnjeno kožo. Napredna spektralna tehnologija združuje širokopasovne in fotostabilne UVA-/UVB-filtreza visoko UV-zaščito z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba. Izdelek za zaščito pred soncem vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK. 

Tehnologija uravnavanja olja za nadzor sebuma z L-karnitinom in vpojnimi mikrodelci daje koži takojšen suh videz ter nudi dolgotrajen, do osemurni učinek proti svetleči koži.

Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30 je neodišavljen in ima izjemno lahko, nemastno teksturo. Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da občutljiva in k aknam nagnjena koža izdelek dobro prenaša.

(1) Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od priporočila EU.

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da občutljiva in k aknam nagnjena koža izdelek dobro prenaša. Formula je bila preizkušena tudi v vlažnih podnebjih in je dokazano primerna za uporabo v teh razmerah.

Kontrolni izdelek za zaščito pred soncem (1)
Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito pred soncem (1)

Glavne ugotovitve

Študije, v katerih je sodelovalo 325 oseb z mastno, k aknam nagnjeno kožo, so pokazale odlične rezultate (2). Poročale so o:
• zelo lahka tekstura (95 %)
• dolgotrajen suh, mat videz (94 %)
• brez leska še nekaj ur po nanosu (93 %)
• takojšnje vpijanje (98 %)

Ženske z mastno do mešano kožo potrjujejo po štirih tednih uporabe izdelka (3):
• manj mastna koža (90 %)
• učinek uravnavanja sebuma (81 %)
• brez mašenja por (86 %)

Lastnosti

 • lahka tekstura
 • nemastno
 • nelepljivo
 • hitro se vpije
 • nekomedogeno
 • primerno za uporabo pod ličili
 • neodišavljeno

Uporaba

Izdelek za zaščito pred soncem kot del redne vsakodnevne nege

• Izdelek nanesite zjutraj po uporabi običajnega izdelka za dnevno nego ali namesto njega.
• Zaščita pred soncem z visokim faktorjem je posebno pomembna, če jemljete zdravila proti aknam ali ste uporabili piling za kožo, saj oboje lahko naredi kožo občutljivejšo za sonce.
• Lahko ga uporabljate skupaj z drugimi izdelki za nego obraza Eucerin, kot so izdelki iz linije Eucerin DERMOPURE.
• Vaša koža je takoj zaščitena pred soncem – čakanje ni potrebno.
• Nato po želji nanesite ličila.

Zaščita pred soncem ni pomembna le za tiste, ki se sončijo. Na kožo vpliva tudi kratka do zmerna vsakodnevna izpostavljenost soncu, k nepravilnostim nagnjena koža pa je posebno dovzetna za motnje hiperpigmentacije, ki jih sonce hitro poslabša. Prav zato je pomembno, da zaščito pred soncem vključite v svojo redno nego kože.

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

1. Izberite ustrezen izdelek

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite za vašo kožo. Izdelek mora ščititi pred UVA- in UVB-žarki ter nuditi obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Poleg tega mora biti primeren za tip in stanje kože.

Preberite več

2. Uporabite ustrezno količino

Pomembno je, da uporabite dovolj izdelka in ga redno ponovno nanašate.
Za merjenje količine izdelka lahko uporabite svojo dlan. Priporočamo, da za vsak nanos na obraz in vrat uporabite eno debelo črto obarvanega izdelka za zaščito pred soncem, ki sega po celotni dolžini sredinca.

Preberite več

3. Skrbno nanesite

Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite na nosni koren in vrat. 

Preberite več

Pomembna navodila za uporabo

• Pred izpostavljenostjo soncu izdelek izdatno nanesite in ga redno ponovno nanašajte, še posebej po plavanju, potenju in otiranju z brisačo, da ohranite prvotno zaščito.
• Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite.
• Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem.
• Čezmerna izpostavljenost soncu predstavlja resno grožnjo za zdravje.
• Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi.
• Izogibajte se stiku z očmi.

PRAVILNA IN NEPRAVILNA UPORABA

Ta izdelek uporabite, če ...

Imate mastno, k aknam nagnjeno kožo in iščete izdelek za zaščito obraza pred soncem z visoko zaščito.

Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30 nudi visoko zaščito in je bil posebej razvit za vaš tip kože.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z izjemno lahko teksturo.

 Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30 je izjemno lahek, nemasten in nelepljiv ter se hitro in enostavno vpije. Izdelek je tudi nekomedogen.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki preprečuje masten lesk na obrazu.

Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30 nudi osemurni učinek proti svetleči koži. Tehnologija uravnavanja olja v formuli s svojo teksturo za suh otip in učinkom uravnavanja sebuma zagotavlja takojšen in dolgotrajen suh, mat videz.

Želite preprečiti madeže aken, ki jih povzroča sonce.

Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30 ščiti kožo pred pigmentacijo zaradi sonca.

Preizkusite drug izdelek, če…

Imate mastno, k aknam nagnjeno kožo in iščete izdelek za zaščito obraza pred soncem z zelo visoko zaščito.

Preizkusite Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 50+.

Imate občutljivo kožo, ki je mastna, a ni posebej nagnjena k nepravilnostim, in iščete izdelek za zaščito obraza z visoko zaščito.

Preizkusite Eucerin Sun matirni fluid za zaščito pred soncem ZF 30.

 

 

Imate občutljivo kožo, ki je suha, in iščete izdelek za zaščito obraza z visoko zaščito.

Preizkusite Eucerin Sun Sensitive Protect kremo za zaščito pred soncem ZF 50.

 

 

Imate mastno kožo in iščete izdelek za zaščito telesa z visoko zaščito.

Preizkusite Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 30.

Iščete visoko zaščito pred soncem, ki je posebej zasnovana za otroke.

Preizkusite Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+, Eucerin Sun sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ ali Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem z mineralnimi pigmenti ZF 30.

Pogosta vprašanja (7)

 • Ali lahko izdelek za zaščito pred soncem zamaši pore in povzroči nastanek mozoljev?

  Nekatere ljudi z mastno in k aknam nagnjeno kožo skrbi, da bo izdelek za zaščito pred soncem poslabšal njihove simptome, zato se izogibajo vseh izdelkov za zaščito pred soncem. Toda izdelki s posebnimi formulami, kot je Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30, so razviti za uravnavanje stanj mastne in k aknam nagnjene kože. Izjemno lahka formula vsebuje tehnologijo uravnavanja olja za nadzor sebuma z L-karnitinom in vpojnimi mikrodelci. Koži takoj podari suh videz in dolgotrajen, do osemurni učinek proti svetleči koži.

 • Moja koža je nagnjena k aknam. Ali potrebujem posebno zaščito pred soncem?

  Da. Učinkovita zaščita pred soncem je nujna za vse tipe kože in je še posebej pomembna za kožo, nagnjeno k aknam, in sicer iz več razlogov:

  1. Zaščita pred hiperpigmentacijo: Kadar je kožno tkivo poškodovano, kar se zgodi pri nepravilnostih in aknah, se lahko na določenem predelu nakopiči preveč melanina (kožnega pigmenta). Odvečni melanin ostane na tem mestu, tudi ko se mozolj zaceli, in nastane pigmentni madež. Ti pigmentni madeži so posebno dovzetni za sonce in ustrezna zaščita pred soncem pomaga preprečiti njihovo potemnitev in večjo opaznost.
  2. Preprečevanje izsušitve kože: Tudi mastna koža potrebuje vlago. Čezmerna izpostavljenost soncu povzroča izsušitev kože in žleze lojnice (ki tvorijo sebum za oskrbo kože s potrebnim oljem) začnejo pretirano delovati. Odvečni sebum je ena od ključnih faz v razvoju nepravilnosti. Ko se koža izsuši, njene zunanje plasti otrdijo in lahko ovirajo naravni proces luščenja kože. Odmrla koža se lahko nakopiči, zamaši pore in poslabša akne.

  Pomembno je tudi zavedanje, da nekatera zdravila proti aknam in kožni pilingi lahko naredijo kožo občutljivejšo za sonce in dovzetnejšo za poškodbe zaradi sonca. Formula Eucerin Sun Oil Control kremnega gela za zaščito obraza pred soncem je idealna za kožo, ki je občutljiva zaradi zdravil ali pilingov, vendar priporočamo uporabo Eucerin Sun Oil Control kremnega gela za zaščito obraza pred soncem ZF 50+. Višji ZF bo koži nudil potrebno zaščito. Oba izdelka, z ZF 30 in ZF 50+, sta nekomedogena, kar pomeni, da ne vsebujeta sestavin, ki bi lahko zamašile pore in sprožile nastanek nepravilnosti.

   

   

   

   

 • Zakaj je treba zaščito obraza pred soncem vključiti v vsakodnevno redno nego kože?

  Koža obraza je bolj občutljiva za UVA-/UVB-sevanje in HEV-svetlobo kot koža telesa, saj je soncu izpostavljena vse leto. Zaščita pred soncem vam lahko pomaga preprečiti poškodbe celične DNK zaradi UV-svetlobe, fotostaranje (prezgodnje staranje zaradi sonca) in hiperpigmentacijo. Pomembno je, da kožo obraza zaščitite vedno, ko je izpostavljena soncu.

 • Ali lahko hkrati uporabim izdelek za zaščito pred soncem in ličila?

  Da. Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30 je primeren za uporabo pod ličili. Tako tekoča ličila kot ličila v prahu lahko varno nanesete čez izdelek za zaščito pred soncem, ne da bi to vplivalo na njegovo zaščito.

 • Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.
  Obe vrsti UV-žarkov lahko sprožita hiperpigmentacijo in prispevata k pojavu stanj kože, kot so sončne pege (znane tudi kot starostne pege) in melazma.

   

   

 • Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.

  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože (usnjico) in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega učinkujejo na kožne celice in razkrajajo kolagen ter elastin, ki koži dajeta napet, mladosten videz. HEV-svetloba je povezana tudi z neenakomerno pigmentacijo kože in melazmo.

  Mnogi sodobni izdelki za zaščito pred soncem nudijo učinkovito zaščito pred UVA- in UVB-žarki, vendar priporočamo, da poiščete izdelke, ki nudijo tudi obrambo pred negativnimi učinki HEV-svetlobe. Ti izdelki bodo vašo kožo tudi zanesljivo zaščitili pred fotostaranjem, dolgoročno pa bodo lahko pomagali odpraviti vidne znake staranja kože, kot so gube.

   

   

 • Kako naj vem, kateri ZF uporabiti?

  Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena, vendar je pri tem pomembno, da izdelek temeljito nanesete (ne izpustite nobenega dela) in nato vsaki dve uri obilno obnovite nanos.

5
Od 14 ocen*
14
0
0
0
0
 • Kaya 20. 12. 2020
  Najboljša sončna krema za obraz!
  To kremo uporabljam že cca 3 leta in z njo sem zelo zelo zadovoljna! Na T-predelu imam mastno kožo in ta krema mi omogoča zaščito pred soncem, ne da bi se pri tem svetila. Uporabljam jo tudi pozimi in je definitivno moj najljubši izdelek iz celotne Eucerin kolekcije:)
 • Ela 18. 06. 2020
  Odlična rešitev za zelo mastno kožo
  Izjemen izdelek, primeren za zelo mastno kožo. Odlično se vpije, dobro matira. Obnese se tudi kot podlaga pod ličili.
 • Mateja 26. 07. 2017
  Moj zvesti spremljevalec na poletnih potepih
  Končno sem našla gel za zaščito pred soncem, po katerem moja občutljivak koža ne dobi leska, pa še tako fino hitro se vpije. :)
 • Preberite več

Dopolnite rutino