• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun Sensitive Protect krema za zaščito obraza pred soncem ZF 50+

5.0
2 ocen
Zelo visoka zaščita pred soncem za obraz
Napredna spektralna tehnologija: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo
Za občutljivo in suho kožo, primerna za atopijsko kožo

Vrhunski izdelek za zaščito obraza pred soncem, ki ščiti in pomiri občutljivo in suho kožo

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi UVA-/UVB-zaščito z zelo visokim zaščitnim faktorjem in obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Izdelek za zaščito pred soncem tudi spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK.

Trajnost in okolje

Zložljiva škatla iz FSC certificiranega papirja

Ne vsebuje mikroplastike (v skladu z definicijo Programa ZN za okolje)

Izvedite več o našem trajnostnem programu

Informacije o izdelku

Izdelek za zaščito obraza pred soncem, ki ščiti in pomiri občutljivo in suho kožo

UV-svetloba je glavni vzrok za poškodbe kože zaradi sonca, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo kožo. Eucerin® Sun Sensitive Protect krema za zaščito obraza pred soncem ZF 50+ je izdelek za vsakodnevno zaščito obraza pred soncem, ki zaščiti in pomiri občutljivo in suho kožo.

Napredna spektralna tehnologija – Advanced Spectral Technology – združuje širokopasovne in fotostabilne UVA- in UVB-filtre1 za zelo visoko UV-zaščito z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba.

Izdelek za zaščito pred soncem za občutljivo kožo obraza vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK.
Neodišavljena EUCERIN Sun Sensitive Protect krema za zaščito obraza pred soncem ZF 50+ z lahko, kremasto teksturo je primerna za občutljivo in celo atopijsko kožo, kar je klinično in dermatološko potrjeno.


(1) Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od priporočila EU.

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da občutljiva in atopijska koža izdelek zelo dobro prenaša.

Lastnosti

 • neodišavljeno
 • vodoodporno

Uporaba

Zaščita pred soncem ni pomembna le za tiste, ki se sončijo. Na kožo lahko vpliva tudi kratka do zmerna vsakodnevna izpostavljenost soncu. Prav zato je pomembno, da zaščito pred soncem vključite v svojo redno nego kože.

Pomembna navodila za uporabo

 • Izdatno nanesite pred izpostavljenostjo soncu in pogosto obnavljajte nanos, zlasti po plavanju, potenju ali otiranju z brisačo, da ohranite prvotno raven zaščite.
 • Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite.
 • Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem.
 • Čezmerna izpostavljenost soncu lahko resno ogrozi zdravje.
 • Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi.
 • Izogibajte se stiku z očmi.
 • Pustite, da se izdelek povsem vpije, in se izogibajte neposrednemu stiku s tekstilom in trdimi površinami, saj lahko izdelek na njih pusti madeže.

Izdelek za zaščito pred soncem kot del redne vsakodnevne nege

• Izdelek nanesite zjutraj po uporabi običajnega izdelka za dnevno nego ali namesto njega.
• Lahko ga uporabljate skupaj z drugimi izdelki za nego obraza Eucerin, kot so izdelki iz linij Eucerin Hyal-Urea in Eucerin Q10 ACTIVE.
• Vaša koža je takoj zaščitena pred soncem – čakanje ni potrebno.
• Nato po želji nanesite ličila.

 

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

1. Izberite ustrezen izdelek

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite za vašo kožo. Izdelek mora ščititi pred UVA- in UVB-žarki ter nuditi obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Poleg tega mora biti primeren za tip in stanje kože.

Preberite več

2. Uporabite ustrezno količino.

Pomembno je, da uporabite dovolj izdelka in ga redno ponovno nanašate.
Za merjenje količine izdelka lahko uporabite svojo dlan. Priporočamo, da za vsak nanos na obraz, vrat in dekolte uporabite eno debelo črto zaščitnega fluida, ki sega od konice sredinca do zapestja.

 

Preberite več

3. Skrbno nanesite

Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite na ušesa, zadnji del vratu in lasišče, če ste plešasti ali se vam lasje redčijo.

Preberite več

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek uporabite, če ...

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki ščiti obraz pred UVA- in UVB-žarki ter pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe.

 Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsko UVA-/UVB-zaščito ter obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo.

Nedavno ste opravili kemični piling

Ker je Eucerin Sun Sensitive Protect matirni fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ izdelek z zelo visoko zaščito pred soncem, je primeren za zaščito kože obraza, na kateri je bil pred kratkim opravljen kemični piling.

Nedavno ste imeli laserski poseg na obrazu.

Ker je Eucerin Sun Sensitive Protect matirni fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ izdelek z zelo visoko zaščito pred soncem, je primeren za zaščito kože obraza, na kateri je bil pred kratkim opravljen laserski poseg.

Preizkusite drug izdelek, če …

Koža na vašem obrazu je občutljiva in mastna.

Preizkusite Eucerin Sun Hydro Protect izjemno lahek fluid za zaščito obraza pred soncem ZF 50+.

Imate mastno ali k aknam nagnjeno kožo in iščete izdelek za zaščito obraza pred soncem z visoko zaščito.

Preizkusite Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 50+.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z zelo visokim zaščitnim faktorjem in anti-age učinki.

Preizkusite Eucerin Sun Photoaging Control fluid zaščito obraza pred soncem ZF 50+.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem za telo.

Preizkusite Eucerin Sun Oil Control Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50, Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ ali Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki je posebej namenjen otrokom.

Preizkusite Eucerin Sun KIDS Sensitive Protect sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ (primeren za dojenčke in otroke, starejše od treh mesecev).

Sestavine

Pogosta vprašanja (5)

 • Kako naj vem, kateri ZF uporabiti?

  Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena, vendar je pri tem pomembno, da izdelek temeljito nanesete (ne izpustite nobenega dela) in nato vsaki dve uri obilno obnovite nanos.

 • Zakaj občutljiva koža potrebuje posebno zaščito pred soncem?

  Občutljiva koža ima oslabljeno zaščitno bariero, zato se zmanjša njena zmožnost vezanja vlage, ki jo koža potrebuje, in je bolj dovzetna za zunanje dražeče vplive. Eden od teh zunanjih dražečih vplivov so sončni žarki, ki povzročajo dodatno izsušitev kože in ta postane pordela in razdražljiva.

  Občutljiva koža obraza je še posebej nagnjena k poškodbam zaradi sonca, ker je tanjša kot koža drugje po telesu, poleg tega pa je pogosteje izpostavljena, ker ni prekrita z oblačili. Občutljiva koža obraza potrebuje zaščito pred soncem, ki je posebej zasnovana za pomiritev in zaščito.

 • Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.
  Obe vrsti UV-žarkov lahko sprožita hiperpigmentacijo in lahko prispevata k pojavu stanj kože, kot so sončne pege (znane tudi kot starostne pege) in melazma.

   

 • Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.

  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože (usnjico) in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega učinkujejo na kožne celice in razkrajajo kolagen ter elastin, ki koži dajeta napet, mladosten videz. HEV-svetloba je povezana tudi z neenakomerno pigmentacijo kože in melazmo.

  Mnogi sodobni izdelki za zaščito pred soncem nudijo učinkovito zaščito pred UVA- in UVB-žarki, vendar priporočamo, da poiščete izdelke, ki nudijo tudi obrambo pred negativnimi učinki HEV-svetlobe. Ti izdelki bodo vašo kožo tudi zanesljivo zaščitili pred fotostaranjem, dolgoročno pa bodo lahko pomagali odpraviti vidne znake staranja kože, kot so gube.

   

 • Zakaj je treba zaščito obraza pred soncem vključiti v vsakodnevno redno nego kože?

  Koža obraza je bolj občutljiva za UVA-/UVB-sevanje in HEV-svetlobo kot koža telesa, saj je soncu izpostavljena vse leto. Zaščita pred soncem vam lahko pomaga preprečiti poškodbe celične DNK zaradi UV-svetlobe, fotostaranje (prezgodnje staranje zaradi sonca) in hiperpigmentacijo. Pomembno je, da kožo obraza zaščitite vedno, ko je izpostavljena soncu.

5.0
Od 2 ocen*
2
0
0
0
0
 • Eucerin 29. 06. 2020
  Eucerin
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  izdelek je odličen, najboljši za suho kožo, tako, da ga vedno kupujem in se dnevno mažem z njim.
 • Maja 18. 06. 2020
  Zaščita pred soncem
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  Enostavno edina krema , ki me je z delovanjem prepričala saj mi nudi popolno zaščito in po nanosu se ne svetim, kajti zaradi narave svoje kože ( zelo suha koža , atopijski dermatitis ) in me vrhunsko zaščiti, hkrati pa se mi ne pojavljajo več madeži. Toplo priporočam

Dopolnite rutino

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki