• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30

5.0
15 ocen
Visoka zaščita pred soncem za obraz
Napredna spektralna tehnologija: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo
Za občutljivo in k aknam nagnjeno kožo
Vodoodporen in odporen proti potu

Vrhunski izdelek za zaščito obraza pred soncem za mastno in k aknam nagnjeno kožo z 8-urnim učinkom proti svetleči koži

Eucerin Sun kremni gel za zaščito pred soncem ZF 30 ščiti mastno in k aknam nagnjeno kožo pred poškodbami kože, ki jih povzroča sonce, z napredno spektralno tehnologijo – Advanced Spectral Technology – in obrambo pred HEV-svetlobo za visoko UV-zaščito ter poskrbi za celodnevno uravnavanje sebuma in leska, prilagojeno suhi, občutljivi, mastni ali k aknam nagnjeni koži. 

Trajnost in okolje

Sistem UV filtrov brez oktokrilena

Zložljiva škatla iz FSC certificiranega papirja

Ne vsebuje mikroplastike (v skladu z definicijo Programa ZN za okolje)

Izvedite več o našem trajnostnem programu

Informacije o izdelku

Nemasten izdelek za zaščito obraza pred soncem za mastno in k aknam nagnjeno kožo

UV-svetloba je glavni vzrok za poškodbe kože zaradi sonca, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo in poškodujejo kožo. 

Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30 je izdelek za vsakodnevno zaščito obraza pred soncem za mastno in k aknam nagnjeno kožo. Napredna spektralna tehnologija – Advanced Spectral Technology – združuje širokopasovne in fotostabilne UVA- in UVB-filtre1 za visoko UV-zaščito z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba. Izdelek za zaščito pred soncem vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK. 

Tehnologija uravnavanja olja z L-karnitinom in mikropigmenti, ki vsrkajo lipide, koži podari takojšen suh otip. 

Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30 je neodišavljen in ima izjemno lahko, nemastno teksturo. Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da občutljiva in k aknam nagnjena koža izdelek zelo dobro prenaša.  

(1) Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od priporočila EU. 

Klinične in dermatološke študije

Leva stran: kontrolni izdelek za zaščito pred soncem4 | Desna stran: Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30 (4)

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da občutljiva koža, vključno s kožo, nagnjeno k aknam, izdelek zelo dobro prenaša. 

(4) Nanos Eucerin Sun Oil Control kremnega gela za zaščito obraza pred soncem ZF 30 na eno polovico obraza (desna stran) in kontrolnega izdelka za zaščito pred soncem ZF 30 na drugo polovico obraza (leva stran). Klinična fotografija je bila izvedena pet minut po nanosu izdelka. Prikazan primer. Posamezni rezultati lahko odstopajo.

Glavne ugotovitve

Med drugimi kliničnimi in dermatološkimi študijami je bila izvedena študija uporabe izdelka (PiU) s 100 prostovoljci, ki so v obdobju osmih tednov redno uporabljali izdelek dvakrat na dan*. Rezultati so bili naslednji:  

 Po 2 tednih: 

Ima lahko teksturo. – 99 % 

Nudi učinek proti lesku.  – 100 % 

Zelo hitro se vpije.  – 99 % 

Koži podari dolgotrajno suh, mat videz. – 98 % 

2 Eucerinove raziskave. Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito pred soncem ZF 30 so sodelujoči nanašali približno enkrat na dan dva tedna. Študije so bile izvedene v vročem in vlažnem podnebju (Tajska). 

2 Eucerinove raziskave. Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito pred soncem ZF 30 so sodelujoči nanašali približno enkrat na dan dva tedna. Študije so bile izvedene v vročem in vlažnem podnebju (Tajska). 

Lastnosti

 • lahka tekstura
 • nemastno
 • nelepljivo
 • hitro se vpije
 • nekomedogeno
 • primerno za uporabo pod ličili
 • neodišavljeno
 • vodoodporen
 • odporen proti potu

Uporaba

Izdelek za zaščito pred soncem kot del vaše vsakodnevne nege

 • Nanesite zjutraj namesto svojega običajnega izdelka za dnevno nego ali pod njega. Obnovite nanos vsaki dve uri. 
 • Zaščita pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem je posebej pomembna, če jemljete zdravila proti aknam ali ste uporabili piling za kožo, saj oboje lahko naredi kožo občutljivejšo za sonce. 
 • Lahko ga uporabljate skupaj z drugimi izdelki za nego obraza Eucerin, kot so izdelki iz linije Eucerin DERMOPURE.
 • Nanesite 30 minut pred izpostavljenostjo soncu.  
 • Primerno kot podlaga za ličila 

Zaščita pred soncem ni pomembna le za tiste, ki se sončijo. Kratka do zmerna vsakodnevna izpostavljenost kože soncu ima škodljive vplive, koža, nagnjena k aknam, pa je še posebej dovzetna za motnje hiperpigmentacije, ki jih sonce hitro poslabša. Zato je zelo pomembno, da zaščito pred soncem vključite v svojo redno nego kože. Več o tem preberite v članku Pomen zaščite pred soncem pri redni vsakodnevni negi kože. 

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

Razlaga napredne spektralne tehnologije 

1. Izberite ustrezen izdelek

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite za vašo kožo. Izdelek mora ščititi pred UVA- in UVB-žarki ter nuditi obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Poleg tega mora biti primeren za tip in stanje kože.

Preberite več
Pravilen nanos izdelka za zaščito pred soncem 

2. Uporabite ustrezno količino

Pomembno je, da uporabite dovolj izdelka in ga redno ponovno nanašate.
Za merjenje količine izdelka lahko uporabite svojo dlan. Priporočamo, da za vsak nanos na obraz in vrat uporabite eno debelo črto obarvanega izdelka za zaščito pred soncem, ki sega po celotni dolžini sredinca.

Preberite več
Pomembno je, da uporabite dovolj izdelka in da redno obnavljate nanos.

3. Skrbno nanesite

Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite na nosni koren in vrat. 

Preberite več

Pomembna navodila za uporabo

• Pred izpostavljenostjo soncu izdelek izdatno nanesite in ga redno ponovno nanašajte, še posebej po plavanju, potenju in otiranju z brisačo, da ohranite prvotno zaščito.
• Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite.
• Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem.
• Čezmerna izpostavljenost soncu predstavlja resno grožnjo za zdravje.
• Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi.
• Izogibajte se stiku z očmi.

PRAVILNA IN NEPRAVILNA UPORABA

Ta izdelek uporabite, če ...

Imate mastno, k aknam nagnjeno kožo in iščete kremo za zaščito obraza pred soncem z visoko zaščito, ki zagotavlja mat videz. 
Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30 nudi visoko zaščito in je bil posebej razvit za vaš tip kože. 
 
Iščete izdelek za zaščito pred soncem z izjemno lahko teksturo. 
Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30 je lahek, nemasten in nelepljiv ter se hitro in zlahka vpije. Izdelek je tudi nekomedogen. 

Iščete kremo za obraz, ki preprečuje razvoj mastnega leska. 
Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30 nudi celodnevni učinek proti neželenemu lesku. Tehnologija uravnavanja olja v formuli s svojo teksturo za suh otip in učinkom uravnavanja sebuma zagotavlja takojšen in dolgotrajen suh, mat videz. 

Želite preprečiti madeže zaradi aken, ki jih povzroča sonce. 
Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30 ščiti kožo pred pigmentacijo zaradi sonca. 

Preizkusite drug izdelek, če…

Imate mastno, k aknam nagnjeno kožo in iščete izdelek za zaščito obraza pred soncem z zaščitnim faktorjem, višjim od 30. 
Preizkusite Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 50+.

Sestavine

Za kožo niso škodljivi samo UV-žarki. Tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEVIS) lahko ustvarja proste radikale, povzroča fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca) in poslabša težave s hiperpigmentacijo, ki je zelo pogosta pri mastni in k aknam nagnjeni koži. Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30 nudi napredno spektralno tehnologijo, ki presega zgolj zaščito pred UV-žarki, saj kožo ščiti tudi pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe. Formula podpira tudi koži lastne mehanizme za popravljanje DNK in vključuje Eucerinovo preizkušeno tehnologijo uravnavanja olja, ki pomaga nadzorovati količino sebuma in izboljša stanje ter videz mastne kože, nagnjene k aknam. 

Napredna spektralna tehnologija – Advanced Spectral Technology 
Vrhunski širokopasovni in fotostabilni UVA-/UVB-filtri1 v kombinaciji z licochalconom A nevtralizirajo proste radikale, ki jih povzročajo UVA-žarki in visokoenergijska vidna svetloba. 

Zaščita DNK 
Izdelek za zaščito mastne kože pred soncem vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK. 

Tehnologija uravnavanja olja 
Tehnologija uravnavanja olja, ki jo vsebuje formula, združuje mikropigmente, ki absorbirajo lipide, in L-karnitin, da zmanjša naravno tvorbo sebuma v koži. Mikropigmenti vpijejo lipide in tako vsrkajo preostala odvečna olja, da je koža videti suha in mat.  1 – Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od zahtev EU. 

Pogosta vprašanja (7)

 • Ali lahko izdelek za zaščito pred soncem zamaši pore in povzroči nastanek mozoljev?

  Nekatere ljudi z mastno in k aknam nagnjeno kožo skrbi, da bo izdelek za zaščito pred soncem poslabšal njihove simptome, zato se izogibajo vseh izdelkov za zaščito pred soncem. Toda izdelki s posebnimi formulami, kot je Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30, so razviti za uravnavanje in celo izboljšanje stanj mastne in k aknam nagnjene kože.  

 • Moja koža je nagnjena k aknam. Ali potrebujem posebno zaščito pred soncem?

  Da. Učinkovita zaščita pred soncem je nujna za vse tipe kože in je še posebej pomembna za kožo, nagnjeno k aknam, in sicer iz več razlogov: 

  Zaščita pred hiperpigmentacijo: ker koža, prizadeta zaradi aken, kaže visoko stopnjo vnetja, je posebej nagnjena k hiperpigmentaciji in tvori čezmerno količino melanina. Odvečni melanin ostane na tem mestu, tudi ko se mozolj zaceli, in nastane pigmentni madež. Ti pigmentni madeži so posebej občutljivi za sonce in ustrezna zaščita pred soncem pomaga preprečiti njihovo potemnitev in večjo opaznost. 

  Preprečevanje izsušitve kože: tudi mastna koža potrebuje vlago. Čezmerna izpostavljenost soncu povzroča izsušitev kože in žleze lojnice (ki tvorijo sebum za oskrbo kože s potrebnim oljem) začnejo pretirano delovati. Odvečni sebum je ena od ključnih faz v razvoju nepravilnosti. Ko se koža izsuši, njene zunanje plasti otrdijo in lahko ovirajo naravni proces luščenja kože. Odmrla koža se lahko nakopiči, zamaši pore in poslabša akne. 

  Pomembno je tudi zavedanje, da nekatera zdravila proti aknam in kožni pilingi lahko naredijo kožo občutljivejšo za sonce in dovzetnejšo za poškodbe zaradi sonca. Izdelki, posebej zasnovani za kožo, nagnjeno k aknam, kot je Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30, ji nudijo zaščito, ki jo potrebuje. Naš izdelek je poleg tega nekomedogen, kar pomeni, da ne vsebuje sestavin, ki bi lahko zamašile pore in sprožile pojav nepravilnosti na koži. 

  Izjemno lahka formula vsebuje tehnologijo uravnavanja olja za nadzor sebuma z L-karnitinom in vpojnimi mikropigmenti. Koži takoj podari suh videz in dolgotrajen učinek proti svetleči koži. 

   

 • Zakaj je treba zaščito obraza pred soncem vključiti v vsakodnevno redno nego kože?

  Koža obraza je bolj občutljiva za UVA-/UVB-sevanje in HEV-svetlobo kot koža telesa, saj je soncu izpostavljena vse leto. Zaščita pred soncem vam lahko pomaga preprečiti poškodbe celične DNK zaradi UV-svetlobe, fotostaranje (prezgodnje staranje zaradi sonca) in hiperpigmentacijo. Pomembno je, da kožo obraza zaščitite vedno, ko je izpostavljena soncu.

 • Ali lahko hkrati uporabim izdelek za zaščito pred soncem in ličila?

  Da. Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 30 je primeren za uporabo pod ličili. Tako tekoča ličila kot ličila v prahu lahko varno nanesete čez izdelek za zaščito pred soncem, ne da bi to vplivalo na njegovo zaščito.

 • Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.
  Obe vrsti UV-žarkov lahko sprožita hiperpigmentacijo in prispevata k pojavu stanj kože, kot so sončne pege (znane tudi kot starostne pege) in melazma.

   

   

 • Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.

  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože (usnjico) in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega učinkujejo na kožne celice in razkrajajo kolagen ter elastin, ki koži dajeta napet, mladosten videz. HEV-svetloba je povezana tudi z neenakomerno pigmentacijo kože in melazmo.

  Mnogi sodobni izdelki za zaščito pred soncem nudijo učinkovito zaščito pred UVA- in UVB-žarki, vendar priporočamo, da poiščete izdelke, ki nudijo tudi obrambo pred negativnimi učinki HEV-svetlobe. Ti izdelki bodo vašo kožo tudi zanesljivo zaščitili pred fotostaranjem, dolgoročno pa bodo lahko pomagali odpraviti vidne znake staranja kože, kot so gube.

   

   

 • Kako naj vem, kateri ZF uporabiti?

  Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena, vendar je pri tem pomembno, da izdelek temeljito nanesete (ne izpustite nobenega dela) in nato vsaki dve uri obilno obnovite nanos.

5.0
Od 15 ocen*
15
0
0
0
0
 • Mojca 8. 02. 2023
  Odlična
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  Najboljša zaščitna kremica za poletne dni, kar sem jih preizkusila. Odlično se obnese na mešani koži. Pozimi, v hladnejših dneh, pa je morda malenkost premalo vlažilna.
 • Kaya 20. 12. 2020
  Najboljša sončna krema za obraz!
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  To kremo uporabljam že cca 3 leta in z njo sem zelo zelo zadovoljna! Na T-predelu imam mastno kožo in ta krema mi omogoča zaščito pred soncem, ne da bi se pri tem svetila. Uporabljam jo tudi pozimi in je definitivno moj najljubši izdelek iz celotne Eucerin kolekcije:)
 • Ela! 18. 06. 2020
  Odlična rešitev za zelo mastno kožo
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  Izjemen izdelek, primeren za zelo mastno kožo. Odlično se vpije, dobro matira. Obnese se tudi kot podlaga pod ličili.
 • Preberite več

Dopolnite rutino

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki