• 1/1
 • 1/1

Eucerin AtopiControl balzam 300 ml + 100 ml gratis

5.0
9 ocen
Vsakodnevna osnovna nega za kožo z atopijskim dermatitisom
Lahek balzam, ki pomiri srbečo in razdraženo kožo
Krepi bariero kože.

Balzam za telo z licochalconom A, ceramidi in karitejevim maslom za vsakodnevno nego atopijske kože

Pomiri srbečo kožo in okrepi njeno bariero.

Informacije o izdelku

Balzam za atopijsko kožo

Atopijska koža je razdražljiva, suha in srbeča. Srbečica povzroča praskanje, ki lahko ovira dober nočni spanec in negativno vpliva na kakovost življenja.

Eucerin AtopiControl balzam je balzam za telo za vsakodnevno uporabo, ki je bil posebej razvit, da pomiri in intenzivno navlaži razdraženo in srbečo kožo. Lahek in negovalen balzam, ki je po sestavi olje v vodi, je obogaten s pomirjajočim licochalconom A, ceramidi in karitejevim maslom, da okrepi bariero kože, zmanjša suhost in ublaži srbečico. Uporabljati ga je treba tudi med izbruhom, skupaj z Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo, Eucerin sprejem proti srbenju in običajnimi zdravili.

Balzam za atopijski ekcem zagotavlja takojšnjo navlažitev, da kožo naredi mehko in gladko, z redno uporabo pa opazno izboljša stanje kože. Klinično in dermatološko je potrjeno, da Eucerin AtopiControl balzam pripomore k boljšemu spancu in izboljša kakovost življenja ljudi z atopijskim dermatitisom.1

Balzam brez dišav ima lahko, prijetno teksturo, ki se hitro vpije, je nemasten in nelepljiv. Primeren je za vse, tudi novorojenčke.

1 Beiersdorf, uporaba izdelka, Italija, april/maj 2019

1 Beiersdorf PiU, Italy, April/May 2019.

Klinične in dermatološke študije

 Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da je izdelek zelo učinkovit in da ga koža zelo dobro prenaša.

Glavne ugotovitve

Poleg kliničnih in dermatoloških študij je bila izvedena študija uporabe izdelka (PiU)1, v kateri je sodelovalo 166 pacientov (moški in ženske, starejši od 30 let) z blagim do zmernim atopijskim dermatitisom, ki jim povzroča težave s spanjem vsaj 1–2 noči v tednu. Sodelujoči so po štirih tednih redne uporabe podali naslednje ugotovitve:

Po 4 tednih
Izdelek ublaži simptome suhe, hrapave kože 99 %
Izdelek ima prijetno in hranilno teksturo 99 %
Izdelek pomiri kožo 98 %
Koža je po nanosu gladka in mehka na otip 98 %
Izdelek intenzivno navlaži kožo 97 %
Izdelek pomiri razdraženo kožo 97 %
Izdelek zmanjša rdečino 96 % 

1 Beiersdorf AG, uporaba izelka, april/maj 2019

Lastnosti

 • primerno za dojenčke
 • brez dišav
 • hitro se vpije
 • nelepljivo
 • nemastno

Uporaba

Navodila

Vaša vsakdanja nega

Čiščenje

Zjutraj in zvečer očistite obraz. Telo umijte z Eucerin AtopiControl čistilnim oljem. Ta dva izdelka lahko uporabljate tako med akutnimi izbruhi atopijskega dermatitisa kot v obdobju brez izraženih simptomov.

Preberite več

Nega

Vsakodnevna nega v obdobju brez izraženih simptomov

Nanesite ustrezen izdelek za vsakodnevno nego:

Dodatna nega med izbruhom

Na prizadeta območja nanesite Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo, da ublažite srbečico in izboljšate stanje kože. To je idealna dopolnitev medicinskega zdravljenja atopijskega dermatitisa. Če uporabljate tudi topično zdravilo, ga nanesite pred uporabo Eucerin AtopiControl acute negovalne kreme.

Vse naše izdelke za vsakodnevno nego lahko uporabljate tudi med izbruhom, nanesti pa jih morate po nanosu zdravila in/ali Eucerin AtopiControl acute negovalne kreme.

Preberite več

Zaščita

Takojšnja ublažitev srbečice

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju takoj ohladi kožo in zmanjša srbečico v 60 sekundah. Uporabite ga za takojšnje in dolgotrajno olajšanje vsakič, ko vas koža srbi – tako med izbruhom atopijskega dermatitisa kot v obdobju brez izraženih simptomov. Ker to ni negovalni izdelek, priporočamo, da ga uporabljate skupaj z drugimi izdelki iz linije AtopiControl. Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju deluje tudi na koži, ki srbi zaradi kseroze, psoriaze in diabetesa.

Zaščita pred soncem

Atopijska koža je posebno občutljiva za UVA- in UVB-žarke. Če bo vaša koža izpostavljena soncu, priporočamo, da po uporabi negovalnega izdelka nanesete še izdelek za zaščito pred soncem. Ta korak v negi morate dodati samo zjutraj. Preizkusite Eucerin Sun kremo za zaščito pred soncem ZF 30 ali Eucerin Sun kremo za zaščito pred soncem ZF 50+ za obraz in Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 30 ali Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50 za telo.

Preberite več

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek uporabite, če ...

Imate atopijski dermatitis in iščete vlažilni izdelek za vsakodnevno uporabo po celem telesu.

Eucerin AtopiControl balzam za telo je namenjen vsakodnevni uporabi in je bil posebej razvit, da pomiri in intenzivno navlaži razdraženo in srbečo kožo.

Iščete vlažilni izdelek za telo, ki ga lahko med izbruhom uporabljate skupaj s svojimi običajnimi zdravili.

Eucerin AtopiControl balzam lahko uporabljate med izbruhom skupaj s svojimi običajnimi zdravili, z Eucerin AtopiControl sprejem proti srbenju in Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo, da pomagate pomiriti kožo in ublažiti srbečico.

Vaš otrok ima atopijski dermatitis in je starejši od treh mesecev.

Eucerin AtopiControl balzam pomaga zmanjšati neugodje in izboljšati stanje kože.

Iščete izdelek z lahko teksturo, ki se hitro vpije.

Eucerin AtopiControl balzam ima lahko, a hranilno teksturo, ki se hitro in zlahka vpije ter ne pušča mastnih sledov.

Preizkusite drug izdelek, če …

Iščete vlažilni izdelek za vsakodnevno uporabo na atopijski koži po celem telesu, vendar imate raje bogatejšo teksturo.

Priporočamo Eucerin AtopiControl losjon za nego telesa.

Iščete negovalno kremo za vsakodnevno uporabo na ciljnih predelih atopijske kože, kot so komolci in kolena.

Preizkusite Eucerin AtopiControl kremo.

Imate atopijski dermatitis in iščete kremo za roke.

Preizkusite Eucerin AtopiControl kremo za roke.

Imate atopijski dermatitis in iščete negovalno kremo za vsakdanjo uporabo na obrazu.

Preizkusite Eucerin AtopiControl kremo za obraz.

Ste v fazi izbruha atopijskega dermatitisa.

Lahko uporabite Eucerin AtopiControl balzam, vendar priporočamo, da ga uporabite skupaj z Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo in svojimi priporočenimi zdravili. Najprej nanesite topični medicinski izdelek in počakajte, da se vpije. Šele nato na razdraženi predel kože nanesite Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo. Na koncu lahko na preostale dele telesa nanesete Eucerin AtopiControl balzam.

Imate suho kožo telesa, vendar nimate atopijskega dermatitisa.

Preizkusite Eucerin UreaRepair PLUS losjon za telo 5 % urea ali Eucerin UreaRepair PLUS losjon za telo 10 % urea (odvisno od suhosti vaše kože).

Sestavine

Kako delujejo skupaj

Negovalni izdelki iz linije Eucerin AtopiControl vsebujejo edinstven kompleks aktivnih sestavin: 

 • licochalcon A: izvleček sladkega korena, ki pomiri kožo in zmanjša rdečino;
 • ceramidi: okrepijo funkcijo bariere kože.

Te sestavine s skupnim delovanjem pomirijo kožo v akutni fazi (fazi izbruha) in nudijo vsakodnevno osnovno nego, ki jo atopijska koža potrebuje za podaljšanje obdobja brez izraženih simptomov.

Oslabljena bariera kože
Suha, razdražljiva in pogosto srbeča koža

Oslabljena funkcija bariere kože povzroči suhost, koža pa postane razdražljiva in včasih celo vneta.

Učinek izdelkov za vsakodnevno nego z licochalconom A in ceramidi

Bariera kože je okrepljena. Srbečica se zmanjša, koža pa je pomirjena in ponovno gladka.

Atopijski dermatitis ima dve fazi

Več o delovanju linije lahko preberete v članku Znanstveno ozadje linije Eucerin AtopiControl.

Pogosta vprašanja (4)

 • Kakšna je razlika med Eucerin AtopiControl balzamom, Eucerin AtopiControl losjonom za nego telesa in Eucerin AtopiControl negovalno kremo?

  Balzam in losjon sta idealna za uporabo na atopijski koži po celem telesu. Oba učinkovito pomirita kožo in spodbujata njeno naravno funkcijo bariere. Izbira izdelka je odvisna od želene teksture: balzam ima formulo olja v vodi in je lažji, medtem ko ima losjon s formulo vode v olju bogatejšo teksturo. Nekateri pozimi izberejo losjon in poleti balzam. Krema ima gostejšo teksturo in je bila posebej razvita za uporabo na problematičnih predelih, kot so komolci in kolena. 

 • Ali je Eucerin AtopiControl balzam primeren za otroke?

  Da, tudi za novorojenčke.

 • Kaj je mišljeno z »izbruhom« in »obdobjem brez izraženih simptomov«?

  Splošno rečeno ima atopijski dermatitis dve različni fazi. Izbruh je eden od izrazov, s katerim opisujemo akutno, aktivno fazo, v kateri je koža najbolj razdražljiva. Koža je lahko izjemno srbeča, skeli in je na pogled pordela, suha in luskava. Med temi akutnimi fazami izbruha so obdobja, ko je koža razmeroma pomirjena in manj razdražena. 
  To obdobje je znano kot neakutna ali intervalna faza oz. faza brez izraženih simptomov. Trajanje posamezne faze je v veliki meri odvisno od posameznika, vendar izdelki, ki so posebej razviti za nego atopijske kože – kot so izdelki iz linije Eucerin AtopiControl –, lahko pomagajo podaljšati obdobja brez izraženih simptomov in ublažijo simptome med akutno fazo (fazo izbruha).

 • Ali je atopijski dermatitis isto kot atopijski ekcem?

  Atopijski dermatitis in atopijski ekcem sta skupna izraza za vnetne spremembe kože in vključujeta mnoge različne dermatološke bolezni. Izraza atopijski dermatitis in atopijski ekcem se uporabljata za opisovanje istega kroničnega vnetnega stanja.

5.0
Od 9 ocen*
9
0
0
0
0
 • Pikicapoki 7. 02. 2023
  Odličen tudi za obraz
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  Zelo mi je vsec, ker ga lahko uporabljam tudi za obraz, ker imam rozaceo in zelo obcutljivo kozo. Odlicen minje tudi kot podlaga za licila. Otroci pa imajo pomirjeno kozo brez srbecice.
 • Simona 21. 02. 2020
  Eucerin atopi control mleko za telo
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  Odlicno mleko za telo, lepo se vpije, nahrani zelo suho kozo in prepreci, da bi koza srbela. Imela sem tester, ki sem ga uporabila pri dojencku, kot tudi 4 letnemu sinu in moram reči, da je ucinkovit.
 • Jelena 21. 02. 2020
  AtopiControl vsakodnevna nega
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  Problem imam z zelo občutljivo kožo, ne vem kdaj je huje, poleti ali pozimi. AtopiControl ima blagodejen učinek na mojo iritirano kožo, umiri srbenje in zategovanje. Priporočam vsem, ki so v borbi z atopično kožo.
 • Preberite več

Dopolnite rutino

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki