• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50+

5
1 ocen
Zelo visoka zaščita pred soncem za telo
Napredna spektralna tehnologija: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo
Pomiri občutljivo kožo in jo ščiti pred poškodbami zaradi sonca

Visokokakovosten losjon za zaščito telesa pred soncem s tehnologijo proti madežem po pranju*. Pomiri in zaščiti občutljivo kožo, vključno z atopijsko kožo.

Pomiri in zaščiti občutljivo kožo, vključno z atopijsko kožo.

Informacije o izdelku

Losjon za zaščito telesa pred soncem za občutljivo kožo

UV-svetloba je glavni vzrok za poškodbe kože zaradi sonca, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo kožo.
Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50+ je zaščitni izdelek za telo, ki pomiri občutljivo kožo in jo zaščiti. Primeren je tudi za atopijsko kožo. Napredna spektralna tehnologija združuje širokopasovne in fotostabilne UVA-/UVB-filtreza visoko UV-zaščito z licochalconom A.Ta močni antioksidant nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba. 

Ekstra lahek losjon za zaščito telesa pred soncem se takoj vpije in je vodoodporen. Vsebuje tudi Eucerinovo tehnologijo proti madežem po pranju*. 

Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50+ je primeren za občutljivo kožo, vključno s kožo z atopijskim dermatitisom, kar je klinično in dermatološko potrjeno.

*Pomaga zmanjšati intenzivnost madežev zaradi zaščite pred soncem po pranju.

(1) Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od priporočila EU.

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da občutljiva koža, vključno s kožo z atopijskim dermatitisom, izdelek dobro prenaša.

Lastnosti

 • extra-light texture
 • takojšnje vpijanje
 • vodoodporno

Uporaba

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

1. Izberite ustrezen izdelek

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite za vašo kožo. Izdelek mora ščititi pred UVA- in UVB-žarki ter nuditi obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Poleg tega mora biti primeren za tip in stanje kože.

Preberite več

2. Uporabite ustrezno količino

Pomembno je, da uporabite dovolj izdelka in da ga redno ponovno nanašate. Za merjenje količine lahko uporabite svojo dlan. Priporočamo debelo črto kremnega gela (ki sega od konice sredinca do zapestja) za vsak predel (1–11) na sliki:
– 1. Obraz in vrat
– 2 in 3. Obe roki
– 4. Prsni koš
– 5. Trebuh
– 6 in 7. Zgornji del nog (spredaj in zadaj)
– 8 in 9. Spodnji del nog (spredaj in zadaj) ter stopala
– 10. Ramena in zgornji del hrbta
– 11. Spodnji del hrbta

Za nanos na celo telo boste potrebovali količino izdelka v velikosti žogice za golf. Priporočamo, da za zaščito občutljive kože na obrazu in vratu (predel 1) uporabite enega od naših izdelkov za zaščito obraza pred soncem.

 

Preberite več

3. Skrbno nanesite

Poskrbite, da bodo vsi izpostavljeni deli ustrezno zaščiteni. Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite na ušesa, zadnji del vratu, hrbet in ramena, zadnji del rok, dlani, stopala ter predele na robovih kopalk. 

Eucerinova raziskavaje pokazala, da je v povprečju približno 14% hrbta pri ženskah in 22% pri moških redno izpostavljenih sončnim žarkom brez vsakršne zaščite. 

(2) Beiersdorfova interna študija, izvedena leta 2016, o uporabi zaščite pred soncem pri vzorcu 52 udeležencev (29 žensk, 23 moških)

Preberite več

Pomembna navodila za uporabo

• Pred izpostavljenostjo soncu izdelek izdatno nanesite in ga redno ponovno nanašajte, še posebej po plavanju, potenju in otiranju z brisačo, da ohranite prvotno zaščito.
• Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite.
• Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem.
• Čezmerna izpostavljenost soncu predstavlja resno grožnjo za zdravje.
• Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi.
• Izogibajte se stiku z očmi.

 

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek uporabite, če ...

Imate občutljivo kožo ali atopijski dermatitis in iščete losjon za zaščito telesa pred soncem z zelo visoko zaščito.

Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50+ vaši koži nudi zaščito, ki jo potrebuje.

Iščete losjon za zaščito telesa pred soncem, ki ščiti kožo pred UVA- in UVB-žarki ter pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsko UVA-/UVB-zaščito ter obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo.

Preizkusite drug izdelek, če …

Iščete učinke Eucerin Sun Sensitive Protect ekstra lahkega losjona za zaščito pred soncem ZF 50+, a bi raje imeli izdelek z nižjim ZF.

Preizkusite Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 30.

Imate kožo, ki je nagnjena k alergijam na sonce, kot je PFD.

Preizkusite Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50 ali ZF 25.

Imate občutljivo kožo in iščete izdelek z zelo visoko zaščito pred soncem za telo, vendar imate raje obliko spreja.

Preizkusite Eucerin Sun sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ (za občutljivo kožo, tudi atopijsko kožo) ali Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ (za občutljivo kožo, tudi kožo, nagnjeno k aknam). 

Iščete izdelek z zelo visoko zaščito pred soncem za občutljivo kožo telesa v obliki aerosola.

Preizkusite Eucerin Sun Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50+, ki je primeren za občutljivo kožo, vključno s kožo, nagnjeno k aknam.

Iščete losjon za zaščito telesa pred soncem z zelo visoko zaščito, da bi kožo zaščitili pred znaki prezgodnjega staranja.

Preizkusite Eucerin Sun Photoaging Control ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50+.

Pogosta vprašanja (5)

 • Kako naj vem, kateri ZF uporabiti?

  Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena, vendar je pri tem pomembno, da izdelek temeljito nanesete (ne izpustite nobenega dela) in nato vsaki dve uri obilno obnovite nanos.

 • Zakaj občutljiva koža potrebuje posebno zaščito pred soncem?

  Občutljiva koža ima oslabljeno zaščitno bariero, zato se zmanjša njena zmožnost vezanja vlage, ki jo koža potrebuje, in je dovzetnejša za zunanje dražeče vplive. Eden od teh zunanjih dražečih vplivov so sončni žarki, ki povzročajo dodatno izsušitev kože in ta postane pordela in razdražljiva. Občutljiva koža potrebuje zaščito pred soncem, ki je posebej zasnovana za pomiritev in zaščito. 

 • Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.
  Obe vrsti UV-žarkov lahko sprožita hiperpigmentacijo in prispevata k pojavu stanj kože, kot so sončne pege (znane tudi kot starostne pege) in melazma.

   

 • Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.

  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože (usnjico) in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega učinkujejo na kožne celice in razkrajajo kolagen ter elastin, ki koži dajeta napet, mladosten videz. HEV-svetloba je povezana tudi z neenakomerno pigmentacijo kože in melazmo.

  Mnogi sodobni izdelki za zaščito pred soncem nudijo učinkovito zaščito pred UVA- in UVB-žarki, vendar priporočamo, da poiščete izdelke, ki nudijo tudi obrambo pred negativnimi učinki HEV-svetlobe. Ti izdelki bodo vašo kožo tudi zanesljivo zaščitili pred fotostaranjem, dolgoročno pa bodo lahko pomagali odpraviti vidne znake staranja kože, kot so gube.

   

 • Kaj je tehnologija proti madežem po pranju* in kako deluje?

  Eucerinova tehnologija proti madežem po pranju pomaga zmanjšati intenzivnost madežev zaradi zaščite pred soncem po pranju.

  Rumene madeže, ki se po uporabi izdelka za zaščito pred soncem pojavijo na oblačilih, zlasti bombažu, povzročajo UV-filtri. Pranje lahko te madeže še poslabša, namesto da bi jih odstranilo: železovi in bakrovi ioni v vodi lahko v kombinaciji z zelo vročo vodo in belilnimi učinkovinami vežejo madeže in povečajo njihovo intenzivnost.

  Eucerinova tehnologija proti madežem po pranju deluje na dva načina. Vsebuje učinkovino proti ponovnemu odlaganju, ki preprečuje, da bi se veliko filtra vezalo na tkanino. Poleg tega vsebuje kompleksirajoči reagent, ki veže ione v vodi, da ne povzročajo večje intenzivnosti madežev pri pranju perila. 

   

   

5
Od 1 ocen*
1
0
0
0
0
 • Lila 18. 06. 2020
  ZA OBČUTLJIVO KOŽO SUN EKSTRA LAHEK LOSJON ZA ZAŠČITO PRED SONCEM ZF 50+
  Izdelek sem uporabljala lansko poletje. Moraam priznati, da me je navdušil, saj je lepo mazljiv, se ne lepi, predvsem pa varuje kožo pred nevarnimi sončnimi žarki. Še ga bom kupila in ga priporočam.

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki