• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+

0.0
0 ocen
Zelo visoka zaščita pred soncem za telo
Napredna spektralna tehnologija: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo
Za vse tipe kože, tudi za občutljivo, mastno in k aknam nagnjeno kožo

Ta izjemno lahki kremni gel za zaščito pred soncem je prijeten za uporabo in učinkovit. Hitro se vpije in ne pušča nobenih sledov, koža pa je takoj po njegovi uporabi suha na otip. Nudi vrhunsko zaščito za vse tipe kože.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visoko UVA-/UVB-zaščito in obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Izdelek za zaščito pred soncem spodbuja tudi koži lastne mehanizme popravljanja DNK, njegova tehnologija uravnavanja olja z matirnimi pigmenti pa zagotavlja takojšen suh otip kože.

Trajnost in okolje

Sistem UV filtrov brez oktokrilena

Ne vsebuje mikroplastike (v skladu z definicijo Programa ZN za okolje)

Izvedite več o našem trajnostnem programu

Informacije o izdelku

Kremni gel za suh otip: nelepljiv, nemasten izdelek za zaščito pred soncem za telo

UV-svetloba je glavni vzrok za poškodbe kože zaradi sonca, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko sproži nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo kožo.
Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+ je izjemno lahek, nemasten izdelek za zaščito telesa pred soncem. Klinično in dermatološko je potrjeno, da je primeren za vse tipe kože, tudi za občutljivo, mastno in k aknam nagnjeno kožo. 

Kremni gel za zaščito pred soncem nudi zelo visoko UV-zaščito: UVA- in UVB-filtri izpolnjujejo visoke standarde, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe, in raven UVA-zaščite je višja od priporočila EU. Eucerinova napredna spektralna tehnologija združuje te širokopasovne in fotostabilne UVA-/UVB-filtre z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UVA- in HEV-svetloba. Formula vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK, in tehnologijo uravnavanja olja z matirnimi pigmenti, ki zagotavlja takojšen suh otip kože.

Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+ se hitro vpije in ne pušča sledov na koži. Je ekstra vodoodporen ter odporen proti potu in pesku (pesek se veliko manj lepi na kožo). Kot vsi izdelki Eucerin za zaščito pred soncem je brez oktinoksata in oksibenzona.

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da občutljiva koža, vključno z mastno in k aknam nagnjeno kožo, izdelek zelo dobro prenaša. Ta izdelek je bil preizkušen v vročih in vlažnih podnebjih in je dokazano primeren za uporabo v teh razmerah.

Glavne ugotovitve

Lastnosti

 • izjemno lahka tesktura
 • hitro se vpije
 • nemastno
 • nelepljivo
 • ne pušča sledov na koži
 • ekstra vodoodporno
 • odporen proti potu
 • odporen proti pesku
 • rahlo odišavljeno

Uporaba

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

Izberite ustrezen izdelek.

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite za vašo kožo. Izdelek mora ščititi pred UVA- in UVB-žarki ter nuditi obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Izdelek naj bo tudi primeren za vaš tip in stanje kože.

Preberite več

Uporabite ustrezno količino.

Pomembno je, da uporabite dovolj izdelka in ga redno ponovno nanašate.
Za merjenje količine lahko uporabite svojo dlan. Priporočamo debelo črto izdelka za zaščito pred soncem (ki sega od konice sredinca do zapestja) za vsak predel (1–11) na sliki:

 • 1. Obraz in vrat
 • 2 in 3. Obe roki
 • 4. Prsni koš
 • 5.  Trebuh
 • 6 in 7. Zgornji del nog (spredaj in zadaj)
 • 8 in 9. Spodnji del nog (spredaj in zadaj) in stopala
 • 10. Rame in zgornji del hrbta
 • 11. Spodnji del hrbta

Za nanos na celo telo boste potrebovali količino izdelka v velikosti žogice za golf. Priporočamo, da za zaščito občutljive kože na obrazu in vratu (predel 1) uporabite enega od naših izdelkov za zaščito obraza pred soncem.

Preberite več

Skrbno nanesite.

Pazite, da so vsi izpostavljeni predeli ustrezno zaščiteni. Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite na ušesa, zadnji del vratu, hrbet in ramena, zadnji del rok, dlani, stopala ter predele na robovih kopalk.
Eucerinova raziskava3 je pokazala, da je v povprečju približno 14 % hrbta pri ženskah in 22 % pri moških pogosto izpostavljenih sončnim žarkom brez vsakršne zaščite.

3 Beiersdorfova interna študija, izvedena leta 2016, o uporabi zaščite pred soncem na vzorcu 52 udeležencev (29 žensk, 23 moških)

Preberite več

Pomembna navodila za uporabo

 • Pred izpostavljenostjo soncu izdelek izdatno nanesite in ga redno ponovno nanašajte, še posebej po plavanju, potenju in otiranju z brisačo, da ohranite prvotno zaščito.
 • Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite.
 • Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem.
 • Čezmerna izpostavljenost soncu predstavlja resno grožnjo za zdravje.
 • Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi.
 • Izogibajte se stiku z očmi.
 • Pustite, da se izdelek povsem vpije, in se izogibajte neposrednemu stiku s tekstilom in trdimi površinami, saj lahko na njih ostanejo madeži.

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek uporabite, če ...

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z zelo visokim zaščitnim faktorjem za občutljivo, mastno in k aknam nagnjeno kožo telesa.

Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+ je izjemno lahek, se hitro vpije in zagotavlja takojšen suh otip kože. Klinično in dermatološko je potrjeno, da je primeren za vse tipe kože, tudi za občutljivo, mastno in k aknam nagnjeno kožo.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki ščiti telo pred UVA- in UVB-žarki ter pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsko UVA-/UVB-zaščito ter obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki ne pušča belih sledov na koži.

Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+ ima izjemno lahko teksturo, ki se hitro vpije in ne pušča sledov na koži.

Preizkusite drug izdelek, če …

Iščete vse učinke Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremnega gela za zaščito pred soncem ZF 50+, a bi raje imeli izdelek z nižjim ZF.

Preizkusite Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito pred soncem ZF 30.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem, ki je primeren za mastno, k aknam nagnjeno kožo telesa, vendar ne želite aerosola.

Eucerin Sun Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50 je na voljo v obliki aerosola, ki omogoča neprekinjeno pršenje v več položajih, da lažje dosežete tiste dele telesa, ki jih pogosto prezremo.

 

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem, ki je primeren za mastno, k aknam nagnjeno kožo telesa, vendar ne želite aerosola.

Preizkusite Eucerin Sun Sensitive Protect prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50, ki je na voljo kot sprej brez potisnega plina.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z zelo visokim ali visokim zaščitnim faktorjem za mastno, k aknam nagnjeno kožo obraza.

Preizkusite Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 50+ ali ZF 30.

Sestavine

Pogosta vprašanja (5)

 • Kako naj vem, kateri ZF uporabiti?

  Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena, vendar je pri tem pomembno, da izdelek temeljito nanesete (ne izpustite nobenega dela) in nato vsaki dve uri obilno obnovite nanos.

 • Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.

  Obe vrsti UV-žarkov lahko sprožita hiperpigmentacijo in prispevata k pojavu stanj kože, kot so sončne pege (znane tudi kot starostne pege) in melazma.

 • Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.

  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože (usnjico) in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega učinkujejo na kožne celice in razkrajajo kolagen ter elastin, ki koži dajeta napet, mladosten videz. HEV-svetloba je povezana tudi z neenakomerno pigmentacijo kože in melazmo.

  Mnogi sodobni izdelki za zaščito pred soncem nudijo učinkovito zaščito pred UVA- in UVB-žarki, vendar priporočamo, da poiščete izdelke, ki nudijo tudi obrambo pred negativnimi učinki HEV-svetlobe. Ti izdelki bodo vašo kožo tudi zanesljivo zaščitili pred fotostaranjem, dolgoročno pa bodo lahko pomagali odpraviti vidne znake staranja kože.

 • Kakšna je razlika med trditvami »vodoodporno«, »ekstra vodoodporno« in »odporno proti potu«?

  Izraze je določila organizacija Cosmetics Europe in naši izdelki sledijo njihovim smernicam. Da se izdelek označi kot vodoodporen, mora po 2 x 20-minutnem kopanju ohraniti polovico svoje prvotne zaščite. Da je izdelek lahko označen kot ekstra vodoodporen, pa mora ohraniti polovico svoje prvotne zaščite po 4 x 20-minutnem kopanju.

  Da je izdelek označen kot »odporen proti potu«, mora v testnih pogojih ohraniti najmanj polovico svoje prvotne zaščite. Test vključuje merjenje ZF pred in po izpostavljenosti visokim temperaturam in vlažnosti v savni, ki spodbuja potenje. Spodbujanje potenja se zaustavi, ko so kapljice potu jasno vidne na hrbtih udeležencev, končna meritev pa je izvedena, ko se koža povsem posuši.

 • Kaj pomeni odpornost proti pesku?

  Odpornost proti pesku pomeni, da se pesek pri uporabi tega izdelka veliko manj lepi na kožo. V potrošniški raziskavi se je 95 % sodelujočih strinjalo, da se po nanosu izdelka pesek ne lepi na kožo.1 Razlog za to je izjemno lahka formula Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremnega gela za zaščito pred soncem ZF 50+, ki se hitro vpije in je nelepljiva ter nemastna.

  1 Beiersdorf AG, uporaba izdelka, Španija, april–maj 2019. V raziskavi je sodelovalo 120 žensk v starosti med 18 in 55 let, ki redno uporabljajo izdelke za zaščito telesa pred soncem. Sodelujoče so o rezultatih poročale po dveh tednih redne uporabe.

Dopolnite rutino

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki