• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+

5
6 ocen
2 velikosti izdelka
Zelo visoka zaščita pred soncem za otroke
Napredna spektralna tehnologija: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo
Pomiri občutljivo kožo

Vrhunski sprej za zaščito otrok pred soncem s tehnologijo proti madežem po pranju*. Pomiri in zaščiti občutljivo otroško kožo ter zmanjša tveganje za dolgoročne poškodbe kože.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi zelo visoko UVA-/UVB-zaščito in obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Izdelek tudi spodbuja koži lastne mehanizme za popravljanje DNK.

Informacije o izdelku

Sprej za zaščito pred soncem za otroke

UV-svetloba je glavni vzrok za sončne opekline, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo kožo.
Eucerin Sun sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je zaščitni izdelek za otroke, posebej zasnovan za pomiritev občutljive kože in zaščito pred sončnimi opeklinami ter dolgoročnimi poškodbami zaradi sonca. Primeren je tudi za atopijsko kožo. Napredna spektralna tehnologija združuje širokopasovne in fotostabilne UVA-/UVB-filtreza zelo visoko UV-zaščito z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba. 

Sprej za zaščito otroške kože pred soncem vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK. Je neodišavljen in ekstra vodoodporen, formula pa vključuje tudi Eucerinovo tehnologijo proti madežem po pranju*.  

Eucerin Sun sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je klinično in dermatološko dokazano primeren za občutljivo otroško kožo, vključno s kožo pri atopijskem dermatitisu. Uporablja se lahko pri otrocih od dopolnjenega tretjega leta.

*Pomaga zmanjšati intenzivnost madežev zaradi zaščite pred soncem po pranju.

(1) Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od priporočila EU. 

 

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da občutljiva otroška koža, vključno s kožo pri atopijskem dermatitisu, izdelek zelo dobro prenaša.

Lastnosti

 • neodišavljeno
 • ekstra vodoodporno

Uporaba

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

1. Izberite ustrezen izdelek

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite pred soncem za kožo vašega otroka. Biti mora posebej zasnovan za občutljivo otroško kožo in primeren za otrokovo starost.

Preberite več

2. Uporabite ustrezno količino

Kadar je le mogoče, za zaščito otrokove kože pred soncem uporabite oblačila. Za nepokrite predele kože pa je pomembno, da uporabite zadostno količino izdelka. Priporočamo vam, da za vsako oštevilčeno območje telesa prilagodite število brizgov spreja glede na starost: 
– starost 3–5: Približno 5 brizgov na območje
– starost 6–10: Med 7 in 10 brizgov na območje
– starost 10+: Med 10 in 15 brizgov na območje
Območja so:
– 1. Obraz in vrat
– 2 in 3. Obe roki
– 4. Prsni koš
– 5.  Trebuh
– 6 in 7. Zgornji del nog (spredaj in zadaj)
– 8 in 9. Spodnji del nog (spredaj in zadaj) in stopala
– 10. Rame in zgornji del hrbta
– 11. Spodnji del hrbta

Sprej lahko držite precej blizu telesa.

 

Preberite več

3. Skrbno nanesite

Pazite, da so vsi izpostavljeni predeli ustrezno zaščiteni. Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite območja za ušesi, zadnjega dela vratu, hrbta in ramen ter rok in nog, hrbtnega dela rok in predelov ob robovih otrokovih kopalk.

Preberite več

Pomembna navodila za uporabo

• Pred izpostavljenostjo soncu izdelek izdatno nanesite in ga redno ponovno nanašajte, še posebej po plavanju, potenju in otiranju z brisačo, da ohranite prvotno zaščito.
• Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite.
• Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem.
• Čezmerna izpostavljenost soncu predstavlja resno grožnjo za zdravje.
• Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi.
• Izogibajte se stiku z očmi.

 

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek izberite, če ...

Iščete izdelek za zaščito otrokove kože pred soncem z zelo visoko zaščito.

Eucerin Sun sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je bil posebej zasnovan, da mladi koži zagotovi pomirjajočo zaščito, kakršno potrebuje. 

Vaš otrok ima atopijsko kožo in je star več kot tri leta.

Eucerin Sun sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je klinično in dermatološko dokazano primeren za kožo pri atopijskem dermatitisu

Iščete sprej za zaščito pred soncem, ki je primeren za otroke.

 Eucerin Sun sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je primeren za otroke od dopolnjenega tretjega leta dalje.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki ščiti kožo otroka pred UVA- in UVB-žarki ter pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi odlično UVA-/UVB-zaščito ter obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo.

 

 

Preizkusite drug izdelek za otroka, če …

Ima vaš otrok atopijsko kožo in imate namesto spreja raje izdelek, ki se nanaša z roko.

Eucerin Sun fluid za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je na voljo v priročni tubi žepne velikosti in je predviden za nanašanje z roko.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem za otroke, mlajše od treh let.

Preizkusite Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ ali Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem z mineralnimi filtri ZF 30. Oba izdelka sta primerna za dojenčke in otroke, starejše od treh mesecev

Iščete zelo visoko zaščito pred soncem za svojega otroka in imate najraje obliko losjona.

Preizkusite Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+, ki je kremast losjon, primeren za občutljivo kožo in ga je treba nanašati z roko.

Za svojega otroka iščete zaščitni izdelek, ki ne vsebuje kemičnih filtrov

Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem z mineralnimi filtri ZF 30 ne vsebuje kemičnih filtrov in je primeren za otroke od dopolnjenega tretjega meseca starosti.

Iščete sprej za zaščito pred soncem za odrasle.

Preizkusite Eucerin Sun Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50 ali ZF 30, ki sta na voljo v obliki aerosola. Če imate raje sprej brez potisnega plina, preizkusite Eucerin Sun sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ ali Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50 oziroma ZF 30.

 

Pogosta vprašanja (8)

 • Kako naj vem, kateri ZF uporabiti za otroka?

  Za kožo svojega otroka uporabite izdelek z visoko ali zelo visoko zaščito pred soncem, ki je bil posebej zasnovan za nežno otroško kožo. Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena. Priporočamo vam, da na mlado in občutljivo kožo vedno nanesete visoko ali zelo visoko zaščito.

  Svetujemo vam tudi, da majhnih otrok ne izpostavljate neposredni sončni svetlobi, zlasti v času, ko je sonce najintenzivnejše, in da jih zaščitite z oblačili.  Na predele kože, ki so izpostavljeni soncu, skrbno nanesite izdelek za zaščito pred soncem in ga vsaki dve uri ponovno obilno nanesite. Ne pozabite, da je koža lahko poškodovana, še preden so vidne sončne opekline.

   

 • Zakaj otroška koža potrebuje posebno zaščito pred soncem?

  Tako kot številni drugi organi otrok tudi njihova koža še ni povsem razvita, zato so občutljivejši za sončno svetlobo. Mlada koža je tanjša od kože odraslih in njena funkcija bariere ter samozaščitni mehanizmi (zlasti sinteza melanina) še niso v celoti razviti. Poleg tega je pri otroški koži razmerje med površino in volumnom veliko višje.

  Poškodbe kože zaradi sonca v otroštvu pomenijo veliko večje tveganje za nadaljnje poškodbe kože v odrasli dobi. Preberite več o učinkih sonca na otroško kožo.

 • Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK in lahko povzročijo kožne bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.

   

 • Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba otroško kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.

  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože (usnjico) in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca).

  Mnogi sodobni izdelki za zaščito pred soncem nudijo učinkovito zaščito pred UVA- in UVB-žarki, vendar priporočamo, da poiščete izdelke, ki nudijo tudi obrambo pred negativnimi učinki HEV-svetlobe. Ti izdelki nudijo koži vašega otroka zanesljivo zaščito pred fotostaranjem in dolgoročno zmanjšajo tveganje za poškodbe kože. Preberite več o učinkih sonca na otroško kožo.

   

 • Ali je Eucerin Sun sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ primeren za majhne otroke?

  Eucerin Sun sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je primeren za otroke od dopolnjenega tretjega leta dalje. Če iščete izdelek za zaščito pred soncem za mlajše otroke, preizkusite Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ ali Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem z mineralnimi filtri ZF 30, ki sta primerna za dojenčke in otroke od dopolnjenega tretjega meseca.

 • Kakšna je razlika med Eucerin Sun sprejem za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+, Eucerin Sun fluidom za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ in Eucerin Sun losjonom za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+?

  Razlika je v teksturi in načinu nanosa izdelkov ter starosti, za katero so namenjeni. Raven zaščite, ki jo nudijo, je pri vseh enaka. 

  Eucerin Sun sprej za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je izjemno lahka, neprozorna tekočina, ki je na voljo v spreju brez potisnega plina za enostaven nanos. Primeren je za občutljivo kožo, vključno s kožo pri atopijskem dermatitisu, in se lahko uporablja pri otrocih od tretjega leta dalje. 

  Eucerin Sun fluid za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je prav tako primeren za otroke od dopolnjenega tretjega leta starosti, vključno s tistimi, ki trpijo zaradi atopijske kože. Na voljo je v priročni embalaži žepne velikosti in ga je treba nanesti z roko. 

  Eucerin Sun losjon za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je primeren za dojenčke in otroke od dopolnjenega tretjega meseca. Je nemasten losjon, ki ga na otrokovo kožo nanesete z roko. 

  Vsi trije izdelki so neodišavljeni.

   

   

 • Kaj je tehnologija proti madežem po pranju* in kako deluje?

  Eucerinova tehnologija proti madežem po pranju pomaga zmanjšati intenzivnost madežev zaradi zaščite pred soncem, ki so vidni po pranju.

  Rumene madeže, ki se po uporabi izdelka za zaščito pred soncem pojavijo na oblačilih, zlasti bombažu, povzročajo UV-filtri. Pranje lahko te madeže še poslabša, namesto da bi jih odstranilo: železovi in bakrovi ioni v vodi lahko v kombinaciji z zelo vročo vodo in belilnimi učinkovinami vežejo madeže in povečajo njihovo intenzivnost.

  Eucerinova tehnologija proti madežem po pranju deluje na dva načina. Vsebuje učinkovino proti ponovnemu odlaganju, ki preprečuje, da bi se veliko filtra vezalo na tkanino. Poleg tega vsebuje kompleksirajoči reagent, ki veže ione v vodi, da ne povzročajo večje intenzivnosti madežev pri pranju perila. 

   

   

 • Kakšna je razlika med »vodoodpornimi« in »ekstra vodoodpornimi« izdelki za zaščito pred soncem?

  Izraza je določila organizacija Cosmetics Europe in naši izdelki sledijo njihovim smernicam. Da se izdelek označi kot vodoodporen, mora po 2 x 20-minutnem kopanju ohraniti polovico svoje prvotne zaščite. Da je izdelek lahko označen kot ekstra vodoodporen, pa mora ohraniti polovico svoje prvotne zaščite po 4 x 20-minutnem kopanju.

5
Od 6 ocen*
6
0
0
0
0
 • Maja 17. 12. 2020
  Sprej za otroke
  Super sprej za mojega otroka, ki nudi vso potrebno zaščito.
 • Katarina 16. 12. 2020
  Krema, ki jo priporočam vsakemu
  Kremo sem začela uporabljati, ker je imela hčerka probleme s kožo. Po uporabi le te, ne več. Ugotovili smo, da je krema res top, tako da jo že več let uporabljamo vsi člani naše družine. Tudi embalaža je zelo priročna.
 • Sprej O. 23. 06. 2016
  Z vašimi izdelki sem zelo
  Z vašimi izdelki sem zelo zadovoljna in za moja otročka je res sprej super.
 • Preberite več

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki