Thiamidol – vodilna sestavina proti hiperpigmentaciji

Kaj je Thiamidol in kako deluje?

Čas branja: 5 min
Pokaži več

Thiamidol je revolucionarna in edinstvena aktivna sestavina, ki zmanjša temne madeže in pigmentne pege, znane tudi kot hiperpigmentacije, ki so pogosta težava s kožo. Deluje na osnovni vzrok hiperpigmentacije, tako da zmanjša tvorbo melanina. Preberite ta članek in odkrijte, kako lahko z uporabo izdelkov Eucerin, ki vsebujejo Thiamidol, poskrbite za enakomernejšo kožo.

 

Kaj je Thiamidol?

Patentirani Thiamidol zmanjša pigmentne madeže 
Učinkovito in hitro delovanje 

Thiamidol je patentirana sestavina, ki jo je razvil Eucerin. Klinično in dermatološko je dokazano, da zmanjša pigmentne madeže in prepreči njihov ponovni nastanek.  

Gre za sestavino, ki je plod 10-letnih raziskav, v katerih je bilo preizkušenih več kot 50.000 snovi, najdete pa jo lahko kot ključno sestavino v številnih naših izdelkih za nego kože.

 

Kako Thiamidol deluje proti hiperpigmentaciji? 

Rešitev za enakomernejšo kožo. 
Zaviranje tirozinaze za enakomernejšo kožo. 

Melanin je rjavi pigment, ki določa barvo naše kože. Tvorba melanina v koži je odvisna od najrazličnejših dejavnikov, kot sta moč sončnih žarkov in trajanje izpostavljenosti soncu.  

Zaradi hormonskih sprememb med nosečnostjo, vnetja v obliki aken ali procesa staranja lahko kožne celice včasih na nekaterih majhnih predelih tvorijo več melanina, zato se pojavi nepravilna pigmentacija. To imenujemo hiperpigmentacija, melazma ali starostne pege.  

Pigmentacija se pojavi, ko encim tirozinaza pretvori aminokislino tirozin v melanin. Če je njegova aktivnost povečana, lahko ta encim tvori več melanina in koža je na nekaterih območjih videti temnejša. Ta temna mesta in pigmentni madeži na koži so precej pogosti; lahko so opazni in zato neprijetni. 

Thiamidol učinkovito zmanjša tvorbo melanina, tako da zavira encim tirozinazo, ki pretvarja aminokislino tirozin v melanin. Ker iz bazalne v vrhnje plasti kože prehaja manj melanina, pigmentni madeži postopoma zbledijo in se ne pojavijo več.

Kako učinkovit je Thiamidol? 

Prvi rezultati zmanjšanja hiperpigmentacije so vidni že po 12 tednih, ko se pokaže 75-odstotno zmanjšanje.
Pomembni rezultati zmanjšanja hiperpigmentacije so vidni že po 12 tednih, ko se pokaže 75-odstotno zmanjšanje.  

Kratek odgovor? Zelo. Thiamidol je trenutno najučinkovitejši inhibitor človeške tirozinaze, encima, ki prispeva k hiperpigmentaciji kože.  

Zaradi zmanjšane aktivnosti melanocitov so prvi rezultati vidni že po dveh tednih redne uporabe. Po 12 tednih uporabe Eucerin Anti-Pigment dvojnega seruma se je pokazalo do 75-odstotno zmanjšanje hiperpigmentacije.  

Thiamidol je manj znana aktivna sestavina z visokoučinkovitim profilom, odkrita med obširnim preizkušanjem v Beiersdorfovih laboratorijih. Encim tirozinaza ne obstaja samo v človeku, temveč tudi v številnih živalih in rastlinah. Med testiranjem aktivnih sestavin v laboratoriju je še vedno zelo običajno, da se zaradi dostopnosti uporabi encim iz gob. Do nedavnega so bile vse aktivne sestavine testirane na encimu iz gob, toda človeški encim je seveda veliko bolj zapleten. 

Izolacija človeškega encima za testiranje je zahtevnejša, saj je njegova struktura bolj krhka. Vendar je Beiersdorfovim raziskovalcem uspelo in bili so prvi, ki so izolirali človeški encim ter ga naredili razpoložljivega za testiranje. To je bil prvi korak v odkrivanju ciljne strukture tirozinaze. Od 50.000 testiranih sestavin je Thiamidol izstopal po sposobnosti zaviranja tirozinaze v majhnih koncentracijah. Po drugi strani preostali inhibitorji tirozinaze nimajo učinka na človeški encim, ker so zasnovani za encim iz gob.

Kako Thiamidol deluje za vse tipe kože?

Zaščita za vse barve in tipe kože.
Izdelki so primerni za vse tipe kože. 

Thiamidol je zelo nežen, kar pomeni, da je odličen za občutljivo kožo. Deluje za kožo vseh etničnih skupin ali starosti in je učinkovit na vseh tipih in barvah kože. 

Izdelki Eucerin Anti-Pigment vsebujejo Thiamidol in se lahko uporabljajo med dermatološkimi postopki, kot so kemični pilingi in laserske terapije, če je koža povsem nepoškodovana (in ni ranjena ali odprta), da pospešijo in izboljšajo rezultate.

Uporaba Thiamidola proti pigmentnim madežem, ki jih povzroča sonce

Uporabite z izdelki, ki vsebujejo ZF, za večjo učinkovitost. 
Povečana učinkovitost pri uporabi z izdelki z ZF, ki vsebujejo Thiamidol. 

Izpostavljenost soncu je najpomembnejši vzrok hiperpigmentacije in sproži tvorbo melanina, naravnega pigmenta, ki daje barvo koži. Izpostavljenost sončni svetlobi, hormonski vplivi in staranje lahko povzročijo povečano tvorbo melanina in sprožijo hiperpigmentacijo. Ponavljajoča se in redna izpostavljenost soncu lahko povzroči, da pigmentni madeži postanejo vidni že v zgodnejšem obdobju. Toda stalna in vsakodnevna zaščita pred soncem prepreči nastanek novih madežev. 

In ne samo to, izboljša tudi učinkovitost Thiamidola. Eucerin Anti-Pigment dvojni serum je na primer do 2,5-krat učinkovitejši pri zmanjšanju pigmentnih madežev, če ga uporabljamo skupaj z Eucerin Anti-Pigment dnevno kremo ZF 30.

Učinkovitost je večja tudi zato, ker oba navedena izdelka vsebujeta Thiamidol. Vendar lahko izdelke z vsebnostjo Thiamidola uporabimo največ štirikrat na dan.

Uporaba Thiamidola proti madežem zaradi aken

Klinično dokazano vidno zmanjša madeže zaradi aken za do 80 %<sup>1</sup> in nepravilnosti za do 90 %<sup>2</sup>. Vidno izboljša pore za do 71 %<sup>2</sup>.  Prvi rezultati so vidni po dveh tednih. 
Klinično dokazano vidno zmanjša madeže zaradi aken za do 80 %1 in nepravilnosti za do 90 %2. Vidno izboljša pore za do 71 %2.  Prvi rezultati so vidni po dveh tednih. 

Postinflamatorna hiperpigmentacija nastane, kadar je koža vneta ali poškodovana, na primer zaradi aken, in prizadeto območje postane temnejše in hiperpigmentirano, čeprav se je koža sicer pozdravila. 

Linija Eucerin DermoPure vključuje izdelke, ki so zasnovani za zmanjšanje madežev zaradi aken, nepravilnosti na koži in neželenega leska. Za idealno redno nego kože priporočamo uporabo čistilnega gela s trojnim učinkom, seruma s trojnim učinkom (s patentirano sestavino Thiamidol) in zaščitnega fluida ZF 30.

Uporaba Thiamidola proti starostnim pegam

Po 12 tednih uporabe izdelkov s Thiamidolom je vidno zmanjšanje hiperpigmentacije – pigmentni madež je zbledel. 
Po 12 tednih uporabe izdelkov s Thiamidolom je vidno zmanjšanje hiperpigmentacije – pigmentni madež je zbledel.

Starostne pege so majhna območja spremembe barve (hiperpigmentacije), ki so vidna na koži. Običajno se pojavijo na obrazu, rokah in drugih delih telesa, ki so izpostavljeni soncu.  Najpogostejše so pri starejših od 40 let (od tod ime), lahko pa se pojavijo tudi prej. 

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity 3D serum je lahek in vlažilen anti-age serum, ki je bil posebej razvit za zrelo kožo. Vsebuje visoko- in nizkomolekularno hialuronsko kislino ter arctiin, da zapolni globoke gube in izboljša prožnost kože, ter Thiamidol za aktivno zmanjšanje starostnih peg.


EUCERIN HYALURON-FILLER + ELASTICITY 3D SERUM
UPORABNICE POTRJUJEJO*

93%

Koža daje pomlajen občutek.

97%

Splošna kakovost kože se izboljša.

100%

Koža je na otip mehka in svilnato gladka.

100%

Poskrbi za občutek nahranjene kože.

* Anketa med uporabniki, n=130, 50–65 let z visoko incidenco starostnih peg na obrazu, štiritedenski slepi test uporabe izdelka.

 

Ker starostne pege nastajajo tudi na rokah, saj so te pogosto izpostavljene soncu, je Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity krema za roke proti starostnim pegam ZF30 posebej zasnovana tako, da izpolnjuje potrebe kože na tem predelu.

 

EUCERIN HYALURON-FILLER + ELASTICITY KREMA KREMA ZA ROKE UPORABNICE POTRJUJEJO*

93%

 Koža daje pomlajen občutek.

94%

Poskrbi za vidno lepše roke.

95%

Koža je na otip mehka in svilnato gladka.

97%

Splošna kakovost kože se izboljša.

98%

Izboljša čvrstost in prožnost kože.

99%

Koža je na otip mehka in svilnato gladka.

* Anketa med uporabniki po dveh tednih. Test uporabe izdelka, n=130 (50–65 let) z visoko incidenco starostnih peg na rokah, slepi test uporabe izdelka dva tedna vsaj enkrat na dan.


Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki