Odišavljen losjon za suho kožo – Odišavljena nega kože

Čas branja: 5 min
Pokaži več

Mnogi ljudje s suho kožo izbirajo formule brez dišav, saj menijo, da se morajo odpovedati vonju v zameno za učinkovito odpravljanje suhosti. Izdelki, ki ne vsebujejo dišav, so odlični, če so vaša prednostna izbira, vendar zdaj obstaja tudi alternativa.

Nova izdelka v liniji Eucerin UreaRepair PLUSizdelek za umivanje in vlažilni losjon – zdaj nudita najboljše iz obeh svetov: učinkovito nego za suho kožo in nežen, pomirjajoč vonj za oba spola, ki zagotavlja prijetno uporabo.

Zakaj so odišavljeni izdelki za nego kože tako priljubljeni?

Le komu niso všeč izdelki, ki prijetno dišijo? 

Nega kože je ključna, da je koža na pogled in otip kar najboljša, vendar je še mnogo več kot to. Nega kože je ritual, takrat si vzamemo nekaj minut v svojem napornem dnevu, da poskrbimo zase. 

Vonj je lahko pomemben del redne nege kože.

Za mnoge ima vonj pomembno vlogo pri redni negi kože: lahko je sproščujoč in terapevtski ali pa osvežujoč in poživljajoč. 

 

Vonj lahko poskrbi, da je uporaba izdelka prijetnejša, in pomembno je, da negovalne izdelke radi uporabljamo. Če se pri nanosu izdelka počutimo prijetno, je bolj verjetno, da ga redno uporabljamo in tako kožo oskrbimo z njegovimi aktivnimi sestavinami.

Ali lahko dišava izzove reakcijo kože?

Nekatere dišave lahko dražijo občutljivo kožo. Dišave so tudi pogost vzrok alergijskega kontaktnega dermatitisa1, ki se najpogosteje pojavi pri koži z oslabljeno bariero, ki jo povzročajo stanja, kot je atopijski dermatitis (znan tudi kot atopijski ekcem).  

Določene sestavine dišav, kot so benzil alkohol, limonen in linalol, lahko pogosteje sprožijo reakcije in kozmetična zakonodaja EU zahteva, da se jih v primeru uporabe navede na seznamu sestavin.2 Če imate suho, občutljivo kožo, priporočamo, da ste pozorni na te sestavine in se jim čim bolj izogibate. Če niste prepričani, ali je izdelek primeren za vašo kožo, ga preizkusite na majhnem predelu, preden ga nanesete na celo telo, da preverite, ali bo prišlo do reakcije.

Ali so odišavljeni izdelki primerni za suho kožo?

Vsak človek ima edinstveno kožo in nekateri ljudje so bolj občutljivi za dišave, ki jih večina dobro prenaša.

Ljudje s suho, občutljivo kožo pogosto izbirajo formule brez dišav, saj menijo, da se morajo odpovedati vonju v zameno za izdelek, ki učinkovito odpravlja suhost. Toda uporabljate lahko tudi odišavljene izdelke, če ste prepričani, da ne vsebujejo morebitnih dražečih sestavin, da so bili temeljito preizkušeni in da je klinično ter dermatološko potrjeno, da so primerni za suho in občutljivo kožo.

Več kot 130 let izkušenj na področju medicinske nege kože omogoča, da vsi izdelki Eucerin vsebujejo samo sestavine, ki jih občutljiva koža dokazano dobro prenaša.

Ponosni smo, da je Eucerin ena od vodilnih dermokozmetičnih znamk na svetu, ki ji ljudje najbolj zaupajo. Eucerin uporablja samo najkakovostnejše sestavine in nikoli ne uporablja dišav, za katere je znano, da povzročajo reakcije. Naše strokovno znanje na področju raziskav in razvoja zagotavlja, da so vse Eucerinove formule, vključno z dišavami, obsežno in strogo preizkušene in vitro (v laboratoriju) in in vivo (na prostovoljcih), preden se izdelek pojavi na trgu. Klinično in dermatološko je potrjeno, da koža, tudi občutljiva, dobro prenaša vse naše izdelke.

Kateri izdelki Eucerin so najboljši za suho kožo?

Aktivna sestavina urea velja za zlati standard pri odpravljanju simptomov suhe kože. Druge učinkovine, ki dopolnjujejo ureo in podpirajo njeno učinkovitost, vključujejo naravne vlažilne faktorje (NMF), ceramide in glukoglicerol.

To so ključne sestavine linije Eucerin UreaRepair PLUS, ki ji zaupajo in jo priporočajo potrošniki ter dermatologi po vsem svetu kot učinkovito nego za suho kožo.3

Urea za suho kožo: zlati standard

Celovita linija izdelkov Eucerin UreaRepair vsebuje izdelke za umivanje, losjone za telo, kreme (tudi negovalne izdelke za obraz, roke in noge) in intenzivno kremo za problematična območja zelo suhe kože.  Vsi navedeni izdelki so brez dišav, vendar pa linija zdaj vključuje tudi dva nežno odišavljena izdelka: Eucerin UreaRepair PLUS peno za prhanje z ureo in Eucerin UreaRepair PLUS losjon za telo 5 % urea, s pomirjajočim vonjem.

Pena za prhanje za suho kožo z nežnim, pomirjajočim vonjem

Eucerin UreaRepair PLUS pena za prhanje je nežen čistilni izdelek za obraz in telo za vsakodnevno uporabo.  Zaradi edinstvene kombinacije vlažilnih sestavin – uree in drugih naravnih vlažilnih faktorjev (NMF) – daje lahek in mehak občutek na koži ter jo nežno očisti brez drgnjenja. Na ta način prepreči dodatno izsušitev kože in jo naredi gladko ter voljno. 

Je nežno odišavljena in vsebuje koži prijazne dišavne sestavine, ki imajo dokazano protivnetne lastnosti in so prijazne do suhe kože.4 Pena za prhanje ne vsebuje nobenih dišav, za katere je znano, da povzročajo alergije. Izdelek zagotavlja vse prednosti nežnega čiščenja in ima nežen, pomirjajoč vonj.

Vlažilni losjon za telo za suho kožo z nežnim, pomirjajočim vonjem

Eucerin UreaRepair PLUS losjon za telo 5 % urea, s pomirjajočim vonjem nudi suhi, hrapavi koži vsakodnevno nego, ki jo potrebuje. Zaradi edinstvene kombinacije sestavin – uree, drugih naravnih vlažilnih faktorjev (NMF) in ceramidov – zagotavlja takojšnjo pomiritev in intenzivno, dolgotrajno vlaženje, kar zadrži suhost in hrapavost kože za do 48 ur. Koža je na pogled in otip gladka in mehka.

Je tudi nežno odišavljen, vsebuje dišavne sestavine, ki so dokazano prijazne do suhe in občutljive kože, ter ne vsebuje nobenih dišav, za katere je znano, da povzročajo alergije. Izdelek zagotavlja vse učinke ublažitve znakov suhe kože in ima nežen, pomirjajoč vonj.

Kot pri vseh izdelkih v liniji je tudi za nova odišavljena izdelka klinično in dermatološko potrjeno, da zagotavljata učinkovito čiščenje in nego, suha, občutljiva koža pa ju dobro prenaša.

Izdelka sta primerna za odrasle, tudi za tiste z zrelo kožo in/ali diabetesom, in za otroke od dopolnjenega tretjega leta. Če imate vi ali vaš otrok atopijski dermatitis (znan tudi kot atopijski ekcem), priporočamo linijo Eucerin AtopiControl.

 

1 J. Cheng, Fragrance Allergic Contact Dermatitis, Dermatitis, 2014
2 Evropska komisija, Znanstveni odbor za varstvo potrošnikov (ZOVP), Mnenje o dišavnih alergenih v kozmetičnih izdelkih, 26.–27. junij 2012.
3 V študiji, v kateri je sodelovalo 1.343 pacientov v šestih državah, je 92 % prostovoljcev imelo pozitivno mnenje o izdelkih in 95 % dermatologov je potrdilo, da bi izdelke Eucerin UreaRepair PLUS priporočili za odpravljanje suhe kože. Eucerinova študija z dokazi iz resničnega sveta, 2016–2018 (Hrvaška, Francija, Nemčija, Italija, Srbija, Slovenija).
4 Shifting the perfume paradigm, A.Kuhn et al, Beiersdorf AG, publikacija, objavljena v maju 2020

Sorodni članki

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki