• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun Oil Control Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50

5.0
13 ocen
Visoka zaščita pred soncem za telo
Napredna spektralna tehnologija: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo
Za občutljivo kožo, tudi za kožo, nagnjeno k aknam

Vrhunski izdelek za zaščito pred soncem za občutljivo kožo telesa, vključno s kožo, nagnjeno k aknam. Aerosol, ki omogoča neprekinjeno pršenje v več položajih, pomiri kožo in jo zaščiti pred poškodbami zaradi sonca.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visoko UVA-/UVB-zaščito in obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo.

Trajnost in okolje

Ne vsebuje mikroplastike (v skladu z definicijo Programa ZN za okolje)

Izvedite več o našem trajnostnem programu

Informacije o izdelku

Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem za telo

UV-svetloba je glavni vzrok za poškodbe kože zaradi sonca, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo kožo.
Eucerin Sun Oil Control Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50 je sprej za zaščito telesa pred soncem, ki je primeren za občutljivo kožo, vključno s kožo, nagnjeno k aknam.  Napredna spektralna tehnologija združuje širokopasovne in fotostabilne UVA-/UVB-filtreza visoko UV-zaščito z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba.

Aerosol za pršenje v več položajih omogoča hiter in enostaven nanos na težko dostopnih območjih kože. Prozoren in nemasten sprej se hitro vpije, osveži kožo in je vodoodporen.

Eucerin Sun Oil Control Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50 je primeren za občutljivo kožo, vključno s kožo, nagnjeno k aknam, kar je klinično in dermatološko potrjeno.

(1) Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od priporočila EU.

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da občutljiva koža, vključno s kožo z atopijskim dermatitisom, izdelek dobro prenaša.

Lastnosti

 • hitro se vpije
 • nemastno
 • nelepljivo
 • vodoodporno

Uporaba

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

1. Izberite ustrezen izdelek

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite za vašo kožo. Izdelek mora ščititi pred UVA- in UVB-žarki ter nuditi obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Poleg tega mora biti primeren za tip in stanje kože.

Preberite več

2. Uporabite ustrezno količino

Pomembno je, da uporabite dovolj izdelka in da ga redno ponovno nanašate. Sprej za zaščito pred soncem pred uporabo dobro pretresite in ga obilno nanesite.

Preberite več

3. Skrbno nanesite

Poskrbite, da bodo vsi izpostavljeni deli telesa ustrezno zaščiteni. Aerosol, ki omogoča neprekinjeno pršenje v več položajih, zagotavlja enostaven nanos na tiste dele telesa, ki jih pogosto prezremo. Ne pozabite na hrbet in ramena, zgornjo stran dlani in stopala, zadnji del rok in predele na robovih kopalk. Priporočamo, da za zaščito občutljive kože na obrazu in vratu uporabite enega od naših izdelkov za zaščito obraza pred soncem.

Eucerinova raziskavaje pokazala, da je v povprečju približno 14 % hrbta pri ženskah in 22% pri moških pogosto izpostavljenih sončnim žarkom brez vsakršne zaščite.

(2) Beiersdorfova interna študija, izvedena leta 2016, o uporabi zaščite pred soncem pri vzorcu 52 udeležencev (29 žensk, 23 moških)

Preberite več

Pomembna navodila za uporabo

Uporabljajte samo na prostem. Med nanosom in po njem se izogibajte virom vžiga. Pred uporabo dobro pretresite. Ne pršite neposredno v obraz/izogibajte se vdihavanju. 
Obilno nanesite pred izpostavljenostjo soncu in redno obnavljajte nanos, zlasti po plavanju, potenju in otiranju z brisačo, da ohranite prvotno raven zaščite.  Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite. Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem. Čezmerna izpostavljenost soncu predstavlja resno grožnjo za zdravje. Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi. Pustite, da se izdelek povsem vpije, in se izogibajte neposrednemu stiku s tekstilom in trdimi površinami, saj lahko izdelek na njih pusti madeže.

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek uporabite, če ...

Iščete izdelek za zaščito telesa pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem v obliki aerosola.

Eucerin Sun Oil Control Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50 je na voljo v obliki aerosola, ki omogoča neprekinjeno pršenje v več položajih, da lažje dosežete tiste dele telesa, ki jih pogosto prezremo.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem za občutljivo in/ali k aknam nagnjeno kožo telesa.

 Eucerin Sun Oil Control Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50 je primeren za občutljivo kožo, vključno s kožo, nagnjeno k aknam, kar je klinično in dermatološko potrjeno.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki ščiti telo pred UVA- in UVB-žarki ter pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsko UVA-/UVB-zaščito ter obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo.

Preizkusite drug izdelek, če …

Iščete vse učinke Eucerin Sun Dry Touch prozornega spreja za zaščito pred soncem ZF 50, a bi raje imeli izdelek z nižjim ZF.

Preizkusite Eucerin Sun Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 30.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem za kožo obraza, nagnjeno k aknam.

Preizkusite Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 50+ ali ZF 30.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem za občutljivo, k aknam nagnjeno kožo telesa, vendar ne v obliki aerosola.

Preizkusite Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50 ali ZF 30. Oba sta primerna za občutljivo kožo, tudi za kožo, nagnjeno k aknam.

Iščete losjon za zaščito pred soncem za občutljivo kožo telesa.

Preizkusite Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50 ali ZF 30. 

Imate kožo, ki je nagnjena k alergijam na sonce, kot je PFD.

Preizkusite Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50.

Pogosta vprašanja (4)

 • Kako naj vem, kateri ZF uporabiti?

  Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena, vendar je pri tem pomembno, da izdelek temeljito nanesete (ne izpustite nobenega dela) in nato vsaki dve uri obilno obnovite nanos.

 • Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.
  Obe vrsti UV-žarkov lahko sprožita hiperpigmentacijo in prispevata k pojavu stanj kože, kot so sončne pege (znane tudi kot starostne pege) in melazma.

   

   

 • Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.

  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože (usnjico) in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca).
  Poleg tega učinkujejo na kožne celice in razkrajajo kolagen ter elastin, ki koži dajeta napet, mladosten videz. HEV-svetloba je povezana tudi z neenakomerno pigmentacijo kože in melazmo.

  Mnogi sodobni izdelki za zaščito pred soncem nudijo učinkovito zaščito pred UVA- in UVB-žarki, vendar priporočamo, da poiščete izdelke, ki nudijo tudi obrambo pred negativnimi učinki HEV-svetlobe. Ti izdelki bodo vašo kožo tudi zanesljivo zaščitili pred fotostaranjem, dolgoročno pa bodo lahko pomagali odpraviti vidne znake staranja kože.

   

   

 • Moja koža je nagnjena k aknam. Ali potrebujem posebno zaščito pred soncem?

  Da. Učinkovita zaščita pred soncem je nujna za vse tipe kože in je še posebej pomembna za kožo, nagnjeno k aknam, in sicer iz več razlogov:

       1. Zaščita pred hiperpigmentacijo: Kadar je kožno tkivo poškodovano, kar se zgodi pri nepravilnostih in aknah, se lahko na določenem predelu nakopiči preveč melanina (kožnega pigmenta). Odvečni melanin ostane na tem mestu, tudi ko se mozolj zaceli, in nastane pigmentni madež. Ti pigmentni madeži so posebno dovzetni za sonce in ustrezna zaščita pred soncem pomaga preprečiti njihovo potemnitev in večjo opaznost.
       2. Preprečevanje izsušitve kože: Tudi mastna koža potrebuje vlago. Čezmerna izpostavljenost soncu povzroča izsušitev kože in žleze lojnice (ki tvorijo sebum za oskrbo kože s potrebnim oljem) začnejo pretirano delovati. Odvečni sebum je ena od ključnih faz v razvoju nepravilnosti. Ko se koža izsuši, njene zunanje plasti otrdijo in lahko ovirajo naravni proces luščenja kože. Odmrla koža se lahko nakopiči, zamaši pore in poslabša akne.

  Pomembno je tudi zavedanje, da nekatera zdravila proti aknam in kožni pilingi lahko naredijo kožo občutljivejšo za sonce in dovzetnejšo za poškodbe zaradi sonca. Izdelki, ki so klinično in dermatološko dokazano primerni za kožo, nagnjeno k aknam, kot je Eucerin Sun Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50, takšni koži nudijo zaščito, ki jo potrebuje. 

5.0
Od 13 ocen*
13
0
0
0
0
 • Katarina 16. 12. 2020
  Obvezna oprema na kolesu
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  Ker sem svetle polti in veliko kolesarim, je krema postala moja obvezna spremljevalka v kolesarski torbici. Je zelo praktična za nanos in resnično učinkovita in kvalitetna, saj nisem bila nikoli po uporabi opečena.
 • Manu 30. 08. 2019
  Ko knjiga ni mastna
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  Najboljše kar ti lahko krema da je to, da ko se z njo namažeš, ne pusti mastnih rok, saj tako lahko v roke takoj vzameš knjigo,
 • Pikapoka 17. 07. 2018
  Odlicna zascita pred soncem
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  Sprej nudi super zascito, zelo mi je vsec, ker ni masten in ne pusca sledi, mislim da je odlicna izbira.
 • Preberite več

Dopolnite rutino

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki