• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+

5
45 ocen
Zelo visoka zaščita pred soncem za obraz
Napredna spektralna tehnologija: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo
Za vse tipe kože

Vrhunski izdelek za zaščito pred soncem za vse tipe kože, ki preprečuje hiperpigmentacijo zaradi sonca. Učinkovito zmanjša temne madeže in prepreči, da bi se ponovno pojavili.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi UVA-/UVB-zaščito z visokim zaščitnim faktorjem in obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Izdelek tudi spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK.

 

Izdelek za zaščito pred soncem z napredno spektralno tehnologijo za hiperpigmentacijo

Informacije o izdelku

Izdelek za zaščito obraza pred soncem, ki preprečuje sončne pege

UV-svetloba je glavni vzrok za poškodbe kože zaradi sonca, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo kožo. Sončna svetloba sproži povečano tvorbo melanina, kar lahko povzroči težave s hiperpigmentacijo, kot so sončne pege.

Eucerin Sun Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ je izdelek za vsakodnevno zaščito obraza pred soncem, ki je primeren za vse tipe kože in pomaga preprečiti hiperpigmentacijo zaradi sonca. Napredna spektralna tehnologija združuje širokopasovne in fotostabilne UVA-/UVB-filtre1 za zelo visoko UV-zaščito z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba. Izdelek za zaščito pred soncem proti pigmentaciji vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK.

Formula je obogatena tudi s Thiamidolom, učinkovito in patentirano sestavino, ki deluje na osnovni vzrok hiperpigmentacije. Sčasoma vidno zmanjša temne madeže, z redno uporabo pa preprečuje tudi njihov ponovni nastanek. 

Eucerin Sun Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ ima prijetno lahko teksturo, ki se hitro vpije in jo tudi občutljiva koža dobro prenaša, kar je klinično in dermatološko dokazano. 

(1) Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od priporočila EU. 

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da tudi občutljiva koža izdelek zelo dobro prenaša.

Poleg drugih kliničnih in dermatoloških študij je bila izvedena tudi študija uporabe izdelka (PIU)1 pri 160 ženskah (starost od 25 do 55 let) v vročem in vlažnem podnebju. Vse so bile redne uporabnice izdelkov za zaščito pred soncem in belilnih izdelkov. Sodelujoče so po prvih dveh in štirih tednih uporabe podale naslednje ugotovitve: 

 

Po 2 tednih

Po 4 tednih

Kožo učinkovito ščiti pred pigmentacijo zaradi sonca.

98 %

99 %

Učinkovito zmanjša temne madeže.

97 %

99 %

Zagotavlja enakomernejšo polt.

97 %

99 %

Hitro se vpije.

96 %

99 %

Sčasoma izboljša stanje temnih madežev.    93 %     98 %

1 Beiersdorf AG, PIU, junij 2018

Lastnosti

 • lahka tekstura
 • nelepljivo
 • nemastno
 • hitro se vpije
 • nekomedogeno
 • primerno za uporabo pod ličili

Uporaba

Izdelek za zaščito pred soncem kot del redne vsakodnevne nege

 • Izdelek nanesite zjutraj po uporabi običajnega izdelka za dnevno nego ali namesto njega.
 • Lahko ga uporabljate skupaj z drugimi izdelki za nego obraza Eucerin, kot so izdelki iz linije Eucerin Anti-Pigment.
 • Vaša koža je takoj zaščitena pred soncem – čakanje ni potrebno.
 • Nato po želji nanesite ličila.
   

Zaščita pred soncem ni pomembna le za tiste, ki se sončijo. Na kožo lahko vpliva tudi kratka do zmerna vsakodnevna izpostavljenost soncu. Prav zato je pomembno, da zaščito pred soncem vključite v svojo redno nego kože. Več o tem preberite v članku Pomen zaščite pred soncem pri redni vsakodnevni negi kože.

 

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

1. Izberite ustrezen izdelek.

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite za vašo kožo. Izdelek mora ščititi pred UVA- in UVB-žarki ter nuditi obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Poleg tega mora biti primeren za tip in stanje kože.

Preberite več

2. Uporabite ustrezno količino.

Pomembno je, da uporabite dovolj izdelka in ga redno ponovno nanašate.
Za merjenje količine izdelka lahko uporabite svojo dlan. Priporočamo, da za vsak nanos na obraz, vrat in dekolte uporabite eno debelo črto zaščitnega fluida, ki sega od konice sredinca do zapestja.

Preberite več

3. Skrbno nanesite.

Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite namazati ušes in zadnjega dela vratu.

Preberite več

Pomembna navodila za uporabo

 • Pred izpostavljenostjo soncu izdelek izdatno nanesite in ga redno ponovno nanašajte, še posebej po plavanju, potenju in otiranju z brisačo, da ohranite prvotno zaščito.
 • Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite.
 • Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem.
 • Čezmerna izpostavljenost soncu predstavlja resno grožnjo za zdravje.
 • Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi.
 • Izogibajte se stiku z očmi.
 • Pustite, da se izdelek povsem vpije, in se izogibajte neposrednemu stiku s tekstilom in trdimi površinami, saj lahko na njih ostanejo madeži.
 

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek uporabite, če ...

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z zelo visokim faktorjem, ki ščiti obraz pred UVA- in UVB-žarki ter pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi zelo visoko UVA-/UVB-zaščito in obrambo pred HEV-svetlobo.

Želite zaščititi obraz pred hiperpigmentacijo zaradi sonca, kot so sončne pege.

Eucerin Sun Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ je vrhunski izdelek za zaščito pred soncem z zelo visokim faktorjem, ki pomaga preprečevati hiperpigmentacijo zaradi sonca.

Poleg zaščite kože pred novimi težavami s hiperpigmentacijo zaradi sonca želite izdelek, ki zmanjša tudi obstoječe temne madeže.

Eucerin Sun Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ vsebuje patentirani Thiamidol, ki klinično dokazano učinkovito zmanjša temne madeže in preprečuje njihov ponovni nastanek za enakomerno, sijočo kožo.

Preizkusite drug izdelek, če …

Želite obraz zaščititi pred drugimi znaki fotostaranja, kot so gube.

Eucerin Sun Photoaging Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50 je izdelek za zaščito pred soncem z visokim faktorjem, ki pomaga preprečevati prezgodnje staranje kože in vidno zmanjša gube na obrazu ter dekolteju.

Iščete izdelek za zaščito obraza pred soncem, ki je primeren za uporabo po kemičnem pilingu in/ali laserskem posegu.

Eucerin Sun Photoaging Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50 je primeren za uporabo po posegih, kar je klinično in dermatološko potrjeno.

Iščete obarvan izdelek za zaščito pred soncem.

Eucerin Sun Photoaging Control obarvana CC krema za zaščito pred soncem ZF 50+ v odtenkih Light in Medium nudi zelo visoko zaščito pred soncem, obenem pa takoj poenoti polt in vidno zmanjša znake staranja kože.

Imate kožo, nagnjeno k aknam, in iščete dolgo obstojen suh, mat videz ter podporo pri uravnavanju sebuma.

Preizkusite Eucerin Sun Oil Control kremni gel za zaščito obraza pred soncem ZF 50+ ali ZF 30.

Iščete anti-age zaščito pred soncem za telo.

Preizkusite Eucerin Sun Photoaging Control ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50+ ali ZF 30.

Sestavine

Pogosta vprašanja (6)

  Kaj je hiperpigmentacija in kaj jo povzroča?

  Hiperpigmentacija je izraz, ki se uporablja za opisovanje predelov neenakomerne pigmentacije na koži. Izraža se kot potemnela območja ali madeži, zaradi katerih je koža videti neenakomerna. Te temne madeže pogosto imenujemo sončne pege (ali starostne pege), hiperpigmentacija pa je tudi simptom kožnih stanj, kot sta melazma in postinflamatorna hiperpigmentacija. Glavni vzrok za pojav hiperpigmentacije je sonce, saj prav sončna svetloba sproži tvorbo melanina, pigmenta, ki daje barvo koži. Prav zato je učinkovita UVA- in UVB-zaščita z obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo najpomembnejši korak pri zaščiti kože pred hiperpigmentacijo.

  Kako naj vem, kateri ZF uporabiti?

  Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena, vendar je pri tem pomembno, da izdelek temeljito nanesete (ne izpustite nobenega dela) in nato vsaki dve uri obilno obnovite nanos.

  Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s prezgodnjim staranjem kože. Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.

  Obe vrsti UV-žarkov lahko sprožita hiperpigmentacijo in prispevata k pojavu stanj kože, kot so sončne pege (znane tudi kot starostne pege).

   

  Zakaj je treba zaščito obraza pred soncem vključiti v vsakodnevno redno nego kože?

  Koža obraza je bolj občutljiva za UVA-/UVB-sevanje in HEV-svetlobo kot koža telesa, saj je soncu izpostavljena vse leto. Zaščita pred soncem vam lahko pomaga preprečiti poškodbe celične DNK zaradi UV-svetlobe, fotostaranje (prezgodnje staranje zaradi sonca) in hiperpigmentacijo. Pomembno je, da kožo obraza zaščitite vedno, ko je izpostavljena soncu.

   

  Ali lahko čez izdelek za zaščito pred soncem nanesem ličila?

  Eucerin Sun Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ je idealna podlaga za ličila. Tako tekoča ličila kot ličila v prahu lahko varno nanesete, ne da bi to vplivalo na zaščito pred soncem. Kljub temu pa tekom dneva ne pozabite redno obnavljati nanosa izdelka za zaščito pred soncem.

  Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.
   
  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca) in lahko sprožijo pojav hiperpigmentacije.
   
  Mnogi sodobni izdelki za zaščito pred soncem nudijo učinkovito zaščito pred UVA- in UVB-žarki, vendar priporočamo, da poiščete izdelke, ki nudijo tudi obrambo pred negativnimi učinki HEV-svetlobe.

5
Od 45 ocen
43
2
0
0
0
 • Barbara 18. 06. 2020
  Sun Pigment Control fluid
  Krema ima lahko teksturo, ki se hitro vpije brez občutka oteženosti na koži. Kremo sem poizkusila zaradi hiperpigmentacije, in ob uporabi te kreme, dejansko nisem dobila mnogih pegic ter madežev, ki jih sicer ob izpostavljenosti na soncu dobim. Poleg tega po uporabi te kreme in izpostavljenosti na soncu, koža ob koncu dneva ni izsušena oz.ni videti dehidrirana, kot se mi je to dogajalo ob uporabi drugih znamk krem za sonce. Upam, da bodo kmalu proizvedli kremo še s faktorjem 30.
 • Katarina 20. 08. 2019
  Ker imam svetlo polt in občutljivo kožo, sem se odločila da uporabim kremo Eucerin Sun Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ .Krema je perfektna, dobro mazljiva, ni premastna in brez vonja. Zelo dober izdelek. Čestitam
 • Slavi 16. 08. 2019
  Imam problematično kožo (suho, občutljivo na sonce, utopično dermatitis...), zato sem na predlog dermatologinje letos pričela uporabljato nekaj vaših zdelkov. Zadovoljna...bom pa postopoma preizkusila se ostale...
 • Preberite več

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki