• 1/4 Sun KIDS Sensitive Protect Dry Touch kremni gel za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4 Sun KIDS Sensitive Protect Dry Touch kremni gel za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Sun KIDS Sensitive Protect Dry Touch kremni gel za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+

0.0
0 ocen
Zelo visoka zaščita pred soncem za dojenčke in otroke
Primeren od tretjega meseca dalje
Napredna spektralna tehnologija – Advanced Spectral Technology: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo

 

Vrhunski kremni gel za zaščito pred soncem za dojenčke in otroke.

Pomiri in zaščiti občutljivo kožo ter zmanjša tveganje za dolgoročne poškodbe kože. Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi zelo visoko UVA-/UVB-zaščito in obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Izdelek tudi spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK.

Trajnost in okolje

Sistem UV filtrov brez oktokrilena

Ne vsebuje mikroplastike (v skladu z definicijo Programa ZN za okolje)

Izvedite več o našem trajnostnem programu

Informacije o izdelku

Kremni gel za zaščito pred soncem za dojenčke in otroke

UV-svetloba je glavni vzrok za sončne opekline, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo kožo.

Eucerin Sun KIDS Sensitive Protect Dry Touch kremni gel za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je zaščitni kremni gel za otroke, ki pomiri občutljivo otroško kožo in jo zaščiti pred sončnimi opeklinami ter dolgoročnimi poškodbami zaradi sonca. Napredna spektralna tehnologija – Advanced Spectral Technology – združuje širokopasovne in fotostabilne UVA- in UVB-filtre1 za zelo visoko UV-zaščito z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba.

Izdelek za zaščito otroške kože pred soncem vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK. Je neodišavljen in ekstra vodoodporen ter vključuje tudi Eucerinovo tehnologijo proti madežem po pranju*.

Eucerin Sun KIDS Sensitive Protect Dry Touch kremni gel za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je klinično in dermatološko dokazano primeren za občutljivo otroško kožo. Uporablja se lahko pri dojenčkih in otrocih od tretjega meseca naprej.

 
(1) Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od priporočila EU.

Klinične in dermatološke študije potrjujejo:

Občutljiva otroška koža, vključno z atopijsko kožo, izdelek zelo dobro prenaša.

Uporaba

Pomembna navodila za uporabo

Izdatno nanesite pred izpostavljenostjo soncu in pogosto obnavljajte nanos, zlasti po plavanju, potenju ali otiranju z brisačo, da ohranite prvotno raven zaščite. Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite. Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste uporabili izdelek za zaščito pred soncem. Prekomerna izpostavljenost soncu lahko resno ogrozi zdravje. Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi. Nosite zaščitna oblačila in na nezaščitene predele nanesite zadostno količino sredstva za zaščito pred soncem. Pustite, da se izdelek povsem vpije, in se izogibajte neposrednemu stiku s tekstilom in trdimi površinami, saj lahko izdelek na njih pusti madeže.

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

Sprej za zaščito pred soncem za otroke

1. Izberite ustrezen izdelek.

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite pred soncem za kožo vašega otroka. Biti mora posebej zasnovan za občutljivo otroško kožo in primeren za otrokovo starost.

Preberite več
Koliko izdelka za zaščito otroške kože pred soncem naj uporabim?

2. Uporabite ustrezno količino.

Mlado kožo v čim večji meri pokrijte z zaščitnimi oblačili in obvezno uporabite zadostno količino izdelka za zaščito pred soncem na izpostavljenih predelih. 

Nedavna študija2 znamke Eucerin je pokazala, da 88 % staršev pri zaščiti otrok uporabi manjšo količino izdelka, kot je priporočljivo.

Priporočamo vam, da za vsako oštevilčeno območje telesa uporabite navedeno količino izdelka za zaščito pred soncem glede na starost: 

– starost do 6 let: debela črta kremnega gela/losjona, ki ustreza dolžini vašega sredinca in polovici dolžine vašega kazalca, oziroma približno 3 brizgi spreja na območje
– starost 6–10 let: debela črta kremnega gela/losjona, ki ustreza dolžini vašega sredinca in kazalca, oziroma 3 do 5 brizgov spreja na območje
– starost 10 let in več: pri nanosu kremnega gela/losjona upoštevajte navodila za odrasle, pri uporabi spreja 4 do 7 brizgov na območje

Območja so:
– 1. Obraz in vrat
– 2 in 3. Obe roki
– 4. Prsni koš
– 5.  Trebuh
– 6 in 7. Zgornji del nog (spredaj in zadaj)
– 8 in 9. Spodnji del nog (spredaj in zadaj) in stopala
– 10. Rame in zgornji del hrbta
– 11. Spodnji del hrbta

Sprej lahko držite precej blizu telesa. Pri nanosu na obraz izdelek najprej brizgnite na dlan in ga nato nežno nanesite na otrokov obraz.

Preberite več
Izdelek za zaščito pred soncem skrbno nanesite.

3. Skrbno nanesite.

Pazite, da so vsi izpostavljeni predeli ustrezno zaščiteni. Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite območja za ušesi, zadnjega dela vratu, hrbta in ramen ter rok in nog, hrbtnega dela rok in predelov ob robovih otrokovih kopalk.
Rezultati Eucerinove raziskave2 o učinkovitem nanosu kreme za zaščito pred soncem na otroško kožo so bili označeni na modelu. Raziskava je pokazala, da je v povprečju 6,6 % otrokovega telesa nezadostno zaščitenega pred soncem. Rdeča barva na spodnji sliki označuje območja, ki so najslabše prekrita s sredstvom za zaščito pred soncem, intenzivnost rdeče barve pa je odvisna od števila otrok, ki niso bili ustrezno zaščiteni na tem območju.

2 Beiersdorfova študija »Sunscreen application routine and UV protective behavior of parents«, D. Roggencamp et al, objavljena na 27. kongresu EADV 2018, Pariz, Francija. Plakat št. P1684. Vzorec 17 otrok in 17 odraslih, ki so izdelek nanašali na kožo svojega otroka. 

Preberite več

Ta izdelek uporabite, če ...

Za svojega dojenčka, malčka ali otroka iščete izdelek za zaščito pred soncem z zelo visoko zaščito.

Eucerin Sun KIDS Sensitive Protect Dry Touch kremni gel za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je bil posebej zasnovan, da mladi koži zagotovi pomirjajočo zaščito, kakršno potrebuje, in je primeren za dojenčke in otroke od dopolnjenega tretjega meseca starosti.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki ščiti kožo otroka pred UVA- in UVB-žarki ter pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi odlično UVA-/UVB-zaščito ter obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo.

Preizkusite drug izdelek, če …

Iščete kremni gel za zaščito pred soncem za odrasle:

Preizkusite Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+.

Sestavine

Kako deluje

Za kožo niso škodljivi samo UV-žarki. Visokoenergijska vidna svetloba (HEVIS) ustvarja proste radikale, ki povzročajo fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca), in niti visoka UV-zaščita ne zadostuje, da bi to preprečila. Eucerin Sun KIDS Sensitive Protect Dry Touch kremni gel za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ nudi napredno spektralno tehnologijo, ki presega zgolj zaščito pred UV-žarki, saj občutljivo kožo zaščiti tudi pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe, obenem pa podpira koži lastne mehanizme za popravljanje DNK. Pomiri občutljivo kožo, jo zaščiti pred poškodbami kože zaradi sonca in vključuje tudi Eucerinovo tehnologijo proti madežem po pranju*.

Napredna spektralna tehnologija – Advanced Spectral Technology

Vrhunski širokopasovni in fotostabilni UVA-/UVB-filtri1 v kombinaciji z licochalconom A nevtralizirajo proste radikale, ki jih povzročajo UVA-žarki in visokoenergijska vidna svetloba.

Zaščita DNK

Močan antioksidant gliciretinska kislina spodbuja koži lastne mehanizme za popravljanje DNK.

1 Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od zahtev EU.

Pogosta vprašanja (6)

 • Kako naj vem, kateri ZF uporabiti za otroka?

  Za kožo svojega otroka uporabite izdelek z visoko ali zelo visoko zaščito pred soncem, ki je bil posebej zasnovan za nežno otroško kožo. Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena. Priporočamo vam, da na mlado in občutljivo kožo vedno nanesete visoko ali zelo visoko zaščito.

  Svetujemo vam tudi, da majhnih otrok ne izpostavljate neposredni sončni svetlobi, zlasti v času, ko je sonce najintenzivnejše, in da jih zaščitite z oblačili. Na predele kože, ki so izpostavljeni soncu, skrbno nanesite izdelek za zaščito pred soncem in ga vsaki dve uri ponovno obilno nanesite. Ne pozabite, da je koža lahko poškodovana, še preden so vidne sončne opekline.

 • Zakaj otroška koža potrebuje posebno zaščito pred soncem?

  Tako kot številni drugi organi otrok tudi njihova koža še ni povsem razvita, zato so občutljivejši za sončno svetlobo. Mlada koža je tanjša od kože odraslih in njena funkcija bariere ter samozaščitni mehanizmi (zlasti sinteza melanina) še niso v celoti razviti. Poleg tega je pri otroški koži razmerje med površino in volumnom veliko višje.

  Poškodbe kože zaradi sonca v otroštvu pomenijo veliko večje tveganje za nadaljnje poškodbe kože v odrasli dobi.  Več o tem lahko preberete v članku Zakaj dojenčki in otroci potrebujejo posebno zaščito pred soncem.

 • Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnjim staranjem kože zaradi sonca)

 • Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba otroško kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.

  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože (usnjico) in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca).

 • Ali je Eucerin Sun KIDS Sensitive Protect Dry Touch kremni gel za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ primeren za majhne otroke?

  Eucerin Sun KIDS Sensitive Protect Dry Touch kremni gel za zaščito otroške kože pred soncem ZF 50+ je primeren za otroke od dopolnjenega tretjega meseca dalje.

 • Kakšna je razlika med »vodoodpornimi« in »ekstra vodoodpornimi« izdelki za zaščito pred soncem?

  Izraze je določila organizacija Cosmetics Europe in naši izdelki sledijo njihovim smernicam. Da se izdelek označi kot vodoodporen, mora po 2 x 20-minutnem kopanju ohraniti polovico svoje prvotne zaščite. Da je izdelek lahko označen kot ekstra vodoodporen, pa mora ohraniti polovico svoje prvotne zaščite po 4 x 20-minutnem kopanju.

Dopolnite rutino

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki