Znanstveniki v laboratoriju

Znanstveno ozadje klinične študije o liniji Hyaluron-Filler

Klinična študija, ki poudarja koristen učinek medicinske nege kože v kombinaciji z dermatološkim zdravljenjem

Injekcije hialuronske kisline so priljubljen standarden poseg za učinkovito odpravljanje gub na obrazu pri estetskih dermatologih. Toda le malo raziskav je bilo opravljenih o tem, ali lahko kozmetičnih izdelki proti gubam uspešno izboljšajo učinek teh posegov – do zdaj.

Vedno delamo v mešanih ekipah. Svoje strokovno znanje o razvoju formul za negovalne izdelke kombiniramo z izkušnjami estetskih dermatologov, da lahko razvijemo učinkovite izdelke, ki izboljšajo učinek dermatoloških posegov.

Rainer Wolber, PhD, vodja oddelka za raziskave in razvoj pri Eucerinu

Pionirska klinična študija, ki jo je izvedlo podjetje Beiersdorf AG v sodelovanju z najboljšimi estetskimi dermatologi, je razkrila, da linija Eucerin Hyaluron-Filler uspešno izboljša učinek polnil s hialuronsko kislino. Še več, to je prva linija za nego kože na svetu z dokazanim učinkom.

Sedež podjetja Beiersdorf v Hamburgu v Nemčiji
Ideja za klinično študijo se je porodila na sedežu podjetja Beiersdorf v Hamburgu v Nemčiji.
Znanstvenica dela v laboratoriju.
V razvoj formule Hyaluron-Filler je bilo vloženega ogromno truda.

Oblika študije

47 žensk je dvakrat dnevno naneslo Hyaluron-Filler dnevno kremo in nočno kremo ter kremo za okrog oči.

47 ženskam so vbrizgavali polnilo s hialuronsko kislino v nazolabialne gube (smejalne gubice) in/ali gube okrog oči (gube v kotičkih oči). Poleg tega so dvakrat dnevno nanesle izdelke Eucerin Hyaluron-Filler na eno polovico obraza in kremo z nosilcem na drugo – z redno nego so začele 4 tedne pred injekcijami in z njo nadaljevale še 14 tednov po posegu.

Slika obdobja trajanja študije

Kreme z nosilcem niso vsebovale aktivnih sestavin linije Eucerin Hyaluron-Filler, hialuronske kisline in glicin saponina, v kakršni koli obliki – prav zaradi teh dveh aktivnih sestavin je linija Eucerin Hyaluron-Filler tako učinkovita pri zmanjševanju drobnih linij in globokih gub.

Slika preizkušanja

Pomembno dejstvo je, da je bila študija »dvojno slepa« – to pomeni, da niti ženske niti sodelujoči dermatologi niso vedeli, na katero polovico obraza so bili naneseni izdelki Eucerin Hyaluron-Filler in na katero kreme z nosilcem.

Po besedah Rainerja Wolberja je študija postavila visoka merila za kozmetične izdelke, saj »smo izbrali obliko dvojno slepe študije z nosilcem, ki se običajno uporablja v farmacevtski industriji za preizkušanje zdravil«.

Rezultati

Rezultati študije so bili prepričljivi. Študija je dokazala, da nanos izdelkov Eucerin Hyaluron-Filler dvakrat dnevno vidno izboljša učinek posegov za zapolnitev gub.

»Rezultati so presegli naša pričakovanja in pokazali, da redna vsakodnevna uporaba izdelkov Eucerin Hyaluron-Filler z njihovo edinstveno kombinacijo sestavin lahko pomaga izboljšati učinek injekcij hialuronske kisline. Izdelke je koža zelo dobro prenašala, izboljšali pa so tudi navlaženost kože,« je povedal Wolber. »Tudi samoocena sodelujočih je jasno pokazala, kako veliko uporabnikov je opazilo pozitiven učinek.«

To je bil povsem nov koncept oblike študije.

Dr. Prager/nadzorni dermatolog, Dermatologikum, Hamburg

Klinična študija, prikazana na obrazih starejših žensk

Novice

S prijavo na EUCERIN® novice do SUPER nagrade!

Če želite prejemati najnovejše novice o znamki Eucerin, izpolnite naslednja polja in se prijavite na novice.