Ublažitev srbečice pri ekcemu z znamko Eucerin

MANJ PRASKANJA
VEČ SMEJANJA

Anton sprašuje Tijano

Anton ima prijateljico po imenu Tijana, ki je strokovnjakinja za atopijski dermatitis. Odkrijte zanimiva vprašanja in odgovore, ki bodo vam in vašim malčkom v pomoč.

Spoznajte Antona

Ekcem ni zabaven, Anton pa je.

In tukaj je, da pomaga vašemu otroku preprečiti praskanje.

Antonovi najboljši nasveti

Naša opica ve nekaj o tem, kako ohraniti nadzor nad srbečo atopijsko kožo.
Ublažitev ekcema z Anžetom

Čas za kopanje

»Opice se rade igrajo v kadi ali pod prho. Ampak ne ostani tam predolgo in raje uporabi toplo vodo namesto vroče, da bo vesela tudi tvoja koža.«
Nega kože z ekcemom z Anžetom

Hladno ugodje

»M-m-m-mrzle kreme: na koži dajejo tako dober občutek. Privošči si ohladitev kože, tako da svoj najljubši vlažilni izdelek hraniš v hladilniku (ne pojej ga!). Če želiš imeti tako svilnato gladko kožo, kot je moja, je ne pozabi večkrat na dan namazati s kremo.«
Srbečica pri ekcemu z Anžetom

Ne praskaj

»Več crkljanja in manj praskanja, prosim. Vem, da je težko, ampak praskanje samo poslabša stanje. Na roke si povezni nogavice – pojdimo se igrat z lutkami iz nogavic.«

Pobarvaj me

Razvedrilo pri srbečici zaradi ekcema: pobarvanka
»Opice obožujejo barvito življenje.
In barvanje nas odvrne od praskanja.

Prenesi mojo najljubšo sliko in začnimo.«
Prenos
Nasveti za starše

Kako pomiriti in negovati atopijsko kožo pri otroku?

Učinkovita nega kože odpravi večino neugodja, ki ga povzroča izbruh, in atopijsko kožo oskrbi z nego, ki jo potrebuje vsak dan.
Linija AtopiControl znamke Eucerin

Nega v posameznih fazah

Atopijski dermatitis ima dve fazi: akutno fazo oz. fazo izbruha in obdobje mirovanja med akutnimi fazami. Izberite negovalne izdelke, ki so posebej zasnovani za nego kože v posamezni fazi.
Odkrijte več

Nežno čiščenje

Izberite čistilne izdelke, ki podpirajo funkcije kože in ne odstranijo njenih naravnih lipidov. Uporabljajte toplo vodo namesto vroče, ne kopajte ali prhajte se predolgo in atopijsko kožo nežno popivnajte do suhega.
Preberite več
Negovalni izdelki za ekcem

Redno vlaženje

Atopijsko kožo vsak dan oskrbite z nego, ki jo potrebuje, z izdelki, ki dokazano okrepijo bariero in negujejo kožo. Bodite pozorni na sestavine, kot so licochalcon A in ceramidi.
Odkrijte več
Ublažitev srbeče kože

Hitra ublažitev

Srbečo kožo hitro pomirite, saj praskanje samo poslabša stanje. Eucerin AtopiControl acute negovalna krema vsebuje edinstven kompleks aktivnih sestavin, ki hitro pomiri kožo in ublaži simptome med izbruhom. Primerna je tudi za dojenčke od tretjega meseca starosti naprej.
Preberite več
Zdravila za atopijsko kožo

Zdravila

Zdravnik vam bo svetoval najboljše zdravilo za vašega otroka. Peroralni in topični kortikosteroidi, kot je krema z 1 % hidrokortizona, lahko pomagajo ublažiti simptome atopijskega dermatitisa.
Odkrijte več

Kako še preprečiti izbruhe?

Težko je gledati, kako otrok trpi zaradi atopijske kože. Zdravila za atopijski dermatitis ni, vendar lahko poleg učinkovitih zdravil in nege kože včasih pomaga tudi naslednje:
Srbeča koža in alergeni

Prepoznajte morebitne sprožilce.

Alergeni (kot so cvetni prah in živalske dlake) lahko sprožijo reakcijo. Vloga alergij na hrano, ni povsem jasna, vendar nekateri starši povezujejo otrokove izbruhe z določenimi živili. Zabeležite si vse, kar bi lahko poslabšalo simptome. O tem se pogovorite z otrokovim zdravnikom.
Odkrijte več
Atopijski dermatitis in kajenje

Ne kadite.

Veste, da kajenje ni dobro za vas, toda ali ste vedeli, da lahko pasivno kajenje poslabša stanje otrokove atopijske kože?
Odkrijte več
Na koži, ki je nagnjena k ekcemu, nosite nežne tkanine.

Nežno je dobro.

Otroka oblecite v tkanine iz mehkih, naravnih materialov, kot sta bombaž in lan. Izogibajte se grobim tkaninam, kot je volna. Uporabljajte nežno pralno sredstvo, nova oblačila pa vedno najprej operite, da odstranite vse kemikalije, ki so bile morda uporabljene med proizvodnjo.
Preberite več
Rokavice proti praskanju pri ekcemu

Rokavice proti praskanju

Uporabite rokavičke proti praskanju, da zaščitite otrokovo nežno kožo pred stalnim praskanjem. Nekateri starši in skrbniki tudi ugotavljajo, da pomaga lutka za praskanje (igrača, ki jo otrok praska namesto sebe).
Preberite več
Redna nega

Kako pomiriti in negovati atopijsko kožo

Izdelki za vsakodnevno nego v vseh fazah in ublažitev simptomov med izbruhom
Čiščenje kože z Eucerin AtopiControl

Korak 1: Čiščenje

Kožo umijte z Eucerin AtopiControl čistilnim oljem . Izdelek lahko uporabljate med izbruhom in v obdobju brez izraženih simptomov.
Negovalni izdelki za ekcem

2. korak: Nega/1

Vsakodnevna nega v obdobjih brez izraženih simptomov

Nanesite ustrezen izdelek za vsakodnevno nego. Izbirate lahko med AtopiControl balzamom (lahek balzam za telo), AtopiControl losjonom za nego telesa (bogat losjon za telo), AtopiControl kremo (gosta krema za specifične predele telesa), AtopiControl kremo za roke in AtopiControl kremo za obraz.

Ublažitev ekcema med izbruhom

2. korak: Nega/2

Dodatna nega med izbruhom

Na prizadeta območja nanesite AtopiControl acute negovalno kremo, da ublažite srbečico in izboljšate stanje kože. To je idealna dopolnitev medicinskega zdravljenja. Če uporabljate topično zdravilo, ga nanesite pred uporabo acute negovalne kreme.

Vse naše izdelke za vsakodnevno nego lahko uporabljate tudi med izbruhom. Nanesti jih morate po nanosu zdravila in/ali AtopiControl acute negovalne kreme.

Ublažitev srbečice pri ekcemu

3. korak: Ublažitev in zaščita/1

Takojšnja ublažitev srbečice

AtopiControl sprej proti srbenju takoj ohladi kožo in ublaži srbečico v 60 sekundah. Uporabite ga za takojšnjo in dolgotrajno ublažitev vsakič, ko vas koža srbi – tako med izbruhom kot v obdobju med izbruhi.

Zaščita pred soncem je pomemben del nege kože z atopijskim dermatitisom.

3. korak: Ublažitev in zaščita/2

Zaščita pred soncem

Atopijska koža je izjemno občutljiva za sončno svetlobo. Izdelek za zaščito pred soncem nanesite zjutraj po uporabi negovalnega izdelka.

Novice

S prijavo na EUCERIN® novice do SUPER nagrade!

Če želite prejemati najnovejše novice o znamki Eucerin, izpolnite naslednja polja in se prijavite na novice.