• (2)
Preberi mnenja Napišite svoje mnenje

Eucerin AtopiControl acute negovalna krema

S protibakterijskimi in hladilnimi sestavinami, ki kožo obnovijo in pomirijo ter ublažijo srbečico

Klinično je dokazano, da pomembno izboljša videz kože v času izbruha.

Nova Eucerin AtopiControl acute negovalna krema prekine začarani krog srbečih izbruhov s pomirjujočo nego. Njene negovalne lastnosti pomagajo zmanjšati uporabo hidrokortizona med izbruhom. Klinična študija potrjuje, da imajo negovalne lastnosti AtopiControl acute negovalne kreme podoben kozmetični učinek na videz atopijske kože kot uporaba kreme z 1 % hidrokortizonom. AtopiControl acute negovalna krema ni farmacevtski izdelek in tudi ne more nadomestiti nobenega takšnega izdelka.

Izdelek po potrebi nanesite na prizadeta območja, da koži zagotovite intenzivno nego in jo pomirite. Eucerin AtopiControl acute negovalna krema vsebuje edinstven kompleks, ki je sestavljen iz obnovitvenih maščobnih kislin omega-6 (olje semen svetlina in olje grozdnih pečk), pomirjujočega licochalcona A (izvleček korenine sladkega korena), protibakterijskega dekandiola in hladilnega mentoksipropandiola. Klinično in dermatološko je dokazano, da atopijska koža pri odraslih, otrocih in dojenčkih, starejših od 3 mesecev, izdelek dobro prenaša.

Ne vsebuje kortizona, dišav, barvil in parabenov, da se zmanjša tveganje za draženje kože in pojav alergij.

Klinične študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da koža izdelek zelo dobro prenaša, kar je bilo dokazano pri bolnikih z atopijsko kožo.

GLAVNE UGOTOVITVE

  • Transepidermalna izguba vode se je pomembno zmanjšala.
  • Razdražena in pordela koža je bila pomirjena.
  • Potreba po praskanju se je zmanjšala in koža je bila poživljena.

Sestavine

Navodila

  • V času izbruha izdelek nanesite na prizadeta območja tako pogosto, kot je potrebno.
  • Občasno se lahko pojavi občutek hladu ali rahlo skelenje.

Ženska nanaša acute negovalno kremo na komolec.

Za vašo vsakodnevno rutino

Cleanse atopic skin gently

Za atopijsko kožo na obrazu uporabite Eucerin DermatoCLEAN čistilno mleko. Za atopijsko kožo na telesu uporabite Eucerin AtopiControl čistilno olje.

Cream for Eczema flare-up

Za atopijsko kožo na obrazu uporabite Eucerin AtopiControl kremo za obraz. Za atopijsko kožo na telesu uporabite Eucerin AtopiControl losjon za nego telesa.

Sun protection is essential as atopic skin is particularly sensitive to sunlight

Pred uporabo Eucerin AtopiControl acute negovalne kreme na obrazu ali telesu nanesite morebitne medicinske izdelke (če je potrebno).

Pravilna in nepravilna uporaba

Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo uporabite, če ...

Preizkusite drug izdelek, če …

Imate atopijski dermatitis (znan tudi kot atopijski ekcem) in iščete kozmetični izdelek za nego kože v času izbruha.

Eucerin AtopiControl sprej proti draženju lahko uporabite kot dopolnilni negovalni izdelek skupaj z Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo.

Vaš otrok ima atopijski dermatitis in je starejši od treh mesecev. Iščete dermokozmetični izdelek, ki bi nekoliko ublažil otrokovo neugodje.

Eucerin AtopiControl negovalno kremo lahko uporabite kot dopolnilni negovalni izdelek skupaj z Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo ali s farmacevtskim izdelkom.

Imate atopijski dermatitis, vendar trenutno ni v fazi izbruha.
Imate suho kožo, ne pa atopijskega dermatitisa.

V tem primeru preizkusite izdelke Eucerin Complete Repair ali Eucerin Urea.

Vaš otrok ima atopijski dermatitis in je mlajši od treh mesecev.

V preteklosti ste imeli reakcijo na katero od sestavin.

Pogosta vprašanja

Ali je Eucerin AtopiControl sprej proti draženju primeren za otroke?

Da, če je otrok starejši od treh let.

Koliko izdelka/kreme je treba nanesti na sledeča območja: obraz, noga, roka?

Glede količine ni jasnega pravila. Uporabite toliko izdelka, kot želite, in večkrat (bolniki običajno nanesejo premajhno količino vlažilnih izdelkov). Glede količine si lahko pomagate s pravilom za nanos sredstev za zaščito pred soncem: 2 mg/cm2 kože, kar pomeni pribl. 35 g za telo povprečnega odraslega.

Kako uporabiti Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo?

Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo lahko uporabite samostojno v akutni fazi z blagimi do zmerno močnimi simptomi ali skupaj z zdravili, če gre za močan izbruh. Najprej nanesite farmacevtski izdelek, šele nato kozmetični negovalni izdelek. Glede na odmerek to lahko velja le za jutranji nanos, čez dan pa večkrat nanesite samo kremo za nego kože. Izdelki za osnovno nego niso namenjeni uporabi v času izbruha, ampak samo v fazi brez izraženih simptomov.

Ali bodo izdelki Eucerin AtopiControl ozdravili moj atopijski dermatitis?

Za to bolezen ne obstaja nobeno zdravilo, lahko pa z nanosom AtopiControl negovalne kreme, ki naj bo del vsakodnevne redne nege kože, nekoliko ublažite neugodje.

Kaj pomeni »začarani krog atopijske kože«?

To opisuje cikel stalno suhe, srbeče kože, ki se ponavlja pri ljudeh z atopijskim dermatitisom. Zaradi draženja se bolnik začne praskati. Praskanje povzroči vnetja, ki mu sledi suhost kože, ta pa vpliva na oslabite funkcije bariere. Nastane vlažno okolje, v katerem se razmnožujejo bakterije Staphylococcus aureus, kar povzroči draženje in ponovno praskanje. Tako se začarani krog znova zažene.

Ali je atopijski dermatitis enako kot ekcem?

Ne. Ekcem je splošni izraz za kakršno koli vnetje kože. Atopijski dermatitis je oblika ekcema, znan tudi kot atopijski ekcem, vendar obstajajo tudi druge kožne bolezni, ki sodijo med ekceme, niso pa atopijski dermatitis.

Ali je atopijski dermatitis nalezljiv?

Ne. Atopijski dermatitis ni nalezljiv in se ne more prenesti s človeka na človeka prek stika s kožo.

Dermokozmetična nega za suho in razdražljivo kožo

Eucerin AtopiControl je linija dermokozmetičnih izdelkov, ki negujejo suho in razdražljivo kožo ter atopijsko kožo v fazi brez izraženih simptomov in med izbruhom. Klinično in dermatološko je bilo dokazano, da vsi izdelki zmanjšajo suhost, luščenje in napetost kože ter hkrati ublažijo srbečico, vse izdelke pa atopijska koža tudi dokazano dobro prenaša. 

Losjoni in kreme za osnovno nego vsebujejo kombinacijo maščobnih kislin omega-6 in licochalcona A, ki koži povrnejo lipide, obnovijo njeno naravno bariero in jo naredijo odpornejšo. Poleg intenzivnega vlaženja ti izdelki zmanjšajo hrapavost, srbečico in napetost, ki so značilne za atopijsko kožo. 

Linija za aktivno nego vsebuje novo Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo. Njene negovalne lastnosti pomembno izboljšajo videz kože med izbruhom in pomagajo zmanjšati uporabo hidrokortizona. Klinična študija potrjuje, da imajo negovalne lastnosti Eucerin AtopiControl acute negovalne kreme podoben kozmetični učinek na videz atopijske kože kot uporaba kreme z 1 % hidrokortizonom. AtopiControl acute negovalna krema ni farmacevtski izdelek in tudi ne more nadomestiti nobenega takšnega izdelka. Drugi izdelek v liniji za aktivno nego je Eucerin AtopiControl sprej proti draženju, ki zagotavlja takojšnjo ublažitev srbečice.

Linija ne vsebuje dišav, barvil in parabenov, izdelki pa so primerni tudi za otroke in dojenčke, starejše od 3 mesecev (oziroma od 3 let za Eucerin AtopiControl sprej proti draženju).

Skupna ocena
  • (2)
5 od 5 točk / 2 ocen
5 zvezdic
2
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdica
0
Nenehno se trudimo izboljšati svoje izdelke.
Povejte nam svoje mnenje in ocenite naš izdelek.
Jasy30,
Ta krema je vedno pri meni doma saj ,ko imam akutno poslabsanje atopijskega dermatitisa po obrazu me takoj reši pekoče in srbeče kože. Res priporočam !!!!
M.D.,

AtopiControl Acute

Pri 4-mesečnem dojenčku, ki je imel prave napade srbečice zvečer in ponoči, smo z AtopiControl Acute dobro ublažili srbenje. Nekaj minut po nanosu se umiri in zaspi. Tudi po videzu se koža normalizira. Hvala za tale izdelek!

Novice

S prijavo na EUCERIN® novice do SUPER nagrade!

Če želite prejemati najnovejše novice o znamki Eucerin, izpolnite naslednja polja in se prijavite na novice.