• (2)
Preberi mnenja Napišite svoje mnenje

Eucerin AtopiControl acute negovalna krema

S protibakterijskimi in hladilnimi sestavinami, ki kožo obnovijo in pomirijo ter ublažijo srbečico

Klinično je dokazano, da pomembno izboljša videz kože v času izbruha.

Nova Eucerin AtopiControl acute negovalna krema prekine začarani krog srbečih izbruhov s pomirjujočo nego. Njene negovalne lastnosti pomagajo zmanjšati uporabo hidrokortizona med izbruhom. Klinična študija potrjuje, da imajo negovalne lastnosti AtopiControl acute negovalne kreme podoben kozmetični učinek na videz atopijske kože kot uporaba kreme z 1 % hidrokortizonom. AtopiControl acute negovalna krema ni farmacevtski izdelek in tudi ne more nadomestiti nobenega takšnega izdelka.

Izdelek po potrebi nanesite na prizadeta območja, da koži zagotovite intenzivno nego in jo pomirite. Eucerin AtopiControl acute negovalna krema vsebuje edinstven kompleks, ki je sestavljen iz obnovitvenih maščobnih kislin omega-6 (olje semen svetlina in olje grozdnih pečk), pomirjujočega licochalcona A (izvleček korenine sladkega korena), protibakterijskega dekandiola in hladilnega mentoksipropandiola. Klinično in dermatološko je dokazano, da atopijska koža pri odraslih, otrocih in dojenčkih, starejših od 3 mesecev, izdelek dobro prenaša.

Ne vsebuje kortizona, dišav, barvil in parabenov, da se zmanjša tveganje za draženje kože in pojav alergij.

Klinične študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da koža izdelek zelo dobro prenaša, kar je bilo dokazano pri bolnikih z atopijsko kožo.

GLAVNE UGOTOVITVE

 • Transepidermalna izguba vode se je pomembno zmanjšala.
 • Razdražena in pordela koža je bila pomirjena.
 • Potreba po praskanju se je zmanjšala in koža je bila poživljena.

Sestavine

Navodila

 • V času izbruha izdelek nanesite na prizadeta območja tako pogosto, kot je potrebno.
 • Občasno se lahko pojavi občutek hladu ali rahlo skelenje.

Ženska nanaša acute negovalno kremo na komolec.

Za vašo vsakodnevno rutino

Cleanse atopic skin gently

Za atopijsko kožo na obrazu uporabite Eucerin DermatoCLEAN čistilno mleko. Za atopijsko kožo na telesu uporabite Eucerin AtopiControl čistilno olje.

Cream for Eczema flare-up

Za atopijsko kožo na obrazu uporabite Eucerin AtopiControl kremo za obraz. Za atopijsko kožo na telesu uporabite Eucerin AtopiControl losjon za nego telesa.

Sun protection is essential as atopic skin is particularly sensitive to sunlight

Pred uporabo Eucerin AtopiControl acute negovalne kreme na obrazu ali telesu nanesite morebitne medicinske izdelke (če je potrebno).

Pravilna in nepravilna uporaba

Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo uporabite, če ...

Preizkusite drug izdelek, če …

Imate atopijski dermatitis (znan tudi kot atopijski ekcem) in iščete kozmetični izdelek za nego kože v času izbruha.

Eucerin AtopiControl sprej proti draženju lahko uporabite kot dopolnilni negovalni izdelek skupaj z Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo.

Vaš otrok ima atopijski dermatitis in je starejši od treh mesecev. Iščete dermokozmetični izdelek, ki bi nekoliko ublažil otrokovo neugodje.

Eucerin AtopiControl negovalno kremo lahko uporabite kot dopolnilni negovalni izdelek skupaj z Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo ali s farmacevtskim izdelkom.

Imate atopijski dermatitis, vendar trenutno ni v fazi izbruha.
Imate suho kožo, ne pa atopijskega dermatitisa.

V tem primeru preizkusite izdelke Eucerin Complete Repair ali Eucerin Urea.

Vaš otrok ima atopijski dermatitis in je mlajši od treh mesecev.

V preteklosti ste imeli reakcijo na katero od sestavin.

Pogosta vprašanja

Ali je Eucerin AtopiControl sprej proti draženju primeren za otroke?

Da, če je otrok starejši od treh let.

Koliko izdelka/kreme je treba nanesti na sledeča območja: obraz, noga, roka?

Glede količine ni jasnega pravila. Uporabite toliko izdelka, kot želite, in večkrat (bolniki običajno nanesejo premajhno količino vlažilnih izdelkov). Glede količine si lahko pomagate s pravilom za nanos sredstev za zaščito pred soncem: 2 mg/cm2 kože, kar pomeni pribl. 35 g za telo povprečnega odraslega.

Kako uporabiti Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo?

Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo lahko uporabite samostojno v akutni fazi z blagimi do zmerno močnimi simptomi ali skupaj z zdravili, če gre za močan izbruh. Najprej nanesite farmacevtski izdelek, šele nato kozmetični negovalni izdelek. Glede na odmerek to lahko velja le za jutranji nanos, čez dan pa večkrat nanesite samo kremo za nego kože. Izdelki za osnovno nego niso namenjeni uporabi v času izbruha, ampak samo v fazi brez izraženih simptomov.

Ali bodo izdelki Eucerin AtopiControl ozdravili moj atopijski dermatitis?

Za to bolezen ne obstaja nobeno zdravilo, lahko pa z nanosom AtopiControl negovalne kreme, ki naj bo del vsakodnevne redne nege kože, nekoliko ublažite neugodje.

Kaj pomeni »začarani krog atopijske kože«?

To opisuje cikel stalno suhe, srbeče kože, ki se ponavlja pri ljudeh z atopijskim dermatitisom. Zaradi draženja se bolnik začne praskati. Praskanje povzroči vnetja, ki mu sledi suhost kože, ta pa vpliva na oslabite funkcije bariere. Nastane vlažno okolje, v katerem se razmnožujejo bakterije Staphylococcus aureus, kar povzroči draženje in ponovno praskanje. Tako se začarani krog znova zažene.

Ali je atopijski dermatitis enako kot ekcem?

Ne. Ekcem je splošni izraz za kakršno koli vnetje kože. Atopijski dermatitis je oblika ekcema, znan tudi kot atopijski ekcem, vendar obstajajo tudi druge kožne bolezni, ki sodijo med ekceme, niso pa atopijski dermatitis.

Ali je atopijski dermatitis nalezljiv?

Ne. Atopijski dermatitis ni nalezljiv in se ne more prenesti s človeka na človeka prek stika s kožo.

Eucerin AtopiControl Nega kože v vseh fazah atopijskega dermatitisa

Atopijski dermatitis, znan tudi kot atopijski ekcem, je kožna bolezen, ki kožo naredi suho, pordelo, razdraženo in srbečo. Srbečica povzroča praskanje, ki poslabša simptome in lahko vodi do okužbe kože. Atopijski dermatitis lahko vpliva tudi na spanje in kakovost življenja. Kadar trpijo dojenčki in otroci, se starši počutijo nemočne in krive.

Bolezen ima dve značilni fazi:

 • akutno fazo, ko pride do izbruha,
 • obdobje brez izraženih simptomov, ko je koža bolj pomirjena.

Ker zdravila za atopijski dermatitis ni, je glavni cilj pri vsakodnevni negi atopijske kože podaljšati neakutno fazo. Med izbruhom je treba čim hitreje ublažiti simptome in pomiriti kožo. Eucerin AtopiControl nudi potrebno nego atopijske kože, prilagojeno posameznim fazam bolezni.

Večina izdelkov v liniji vsebuje edinstven kompleks aktivnih sestavin, sestavljen iz pomirjajočega licochalcona A in ceramidov, ki krepijo bariero kože. Izdelki za osnovno nego − čistilno olje, balzam, losjon za nego telesa, krema za roke, krema za obraz in večnamenska negovalna krema − ob vsakodnevni uporabi zmanjšajo suhost, rdečino in srbečico.

Eucerin AtopiControl acute negovalna krema je bila posebej razvita, da ublaži simptome med izbruhom bolezni.  Nudi intenzivno nego: zmanjša srbečico, navlaži kožo in okrepi njeno naravno bariero. Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju takoj ohladi kožo, zmanjša srbečico v 60 sekundah in blaži simptome do šest ur1. Lahko se uporablja, kadar koža srbi, tako v obdobju brez izraženih simptomov kot med akutno fazo atopijskega dermatitisa. Deluje tudi na koži, ki srbi zaradi kseroze, psoriaze in diabetesa.

Za vse izdelke je klinično in dermatološko potrjeno, da zagotavljajo rezultate in so obenem nežni do atopijske kože. Raziskave so pokazale, da Eucerin AtopiControl acute negovalna krema2, Eucerin AtopiControl losjon za nego telesa2 in Eucerin AtopiControl balzam3 pomagajo tudi do dobrega nočnega spanca in izboljšajo kakovost življenja.

Linija brez dišav je primerna za odrasle, otroke in dojenčke, starejše od treh mesecev4.

 

1 Beiersdorf AG, meritev dinamične ocene srbenja, marec/april 2018. 104 udeleženci (32 z atopijskim dermatitisom, 41 s suho kožo (20 z diabetesom), 31 z blago psoriazo vulgaris). Neposreden nanos izdelka na kožo, meritev 1 minuto in 6 ur po nanosu.


2 Beiersdorf AG, študija uporabe izdelka o sočasni uporabi Eucerin AtopiControl losjona in Eucerin AtopiControl acute negovalne kreme, maj 2017. N = 141, 4 tedni, blag do zmeren atopijski dermatitis, DLQI (dermatološki indeks kakovosti življenja) in kakovost spanca

3 Beiersdorf AG, uporaba izdelka, Italija, april/maj 2019

4 Z izjemo Eucerin AtopiControl spreja proti srbenju in Eucerin AtopiControl kreme za roke, ki sta primerna za otroke po 3. letu.

Novo
Olajšanje za srbečo kožo z izdelkom Eucerin

Suha, atopijska koža

AtopiControl sprej proti srbenju

 • (2)

 • Takoj in dolgotrajno ublaži srbečico.
 • Zmanjša srbečico v 60 sekundah in učinkuje do 6 ur.
 • Vsebuje mentoksipropandiol, SymSitive* in polidokanol.
 • Ohladi, pomiri in ublaži simptome razdražene kože.
 • Hitro se vpije, je nelepljiv in nemasten.
 • Brez dišav
 • Primeren za odrasle in otroke, starejše od treh let.
 • Primeren za osebe z atopijskim dermatitisom, kserozo, psoriazo in diabetesom.

* registrirana blagovna znamka podjetja Symrise, Nemčija

Preberite več
Skupna ocena
 • (2)
5 od 5 točk / 2 ocen
5 zvezdic
2
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdica
0
Nenehno se trudimo izboljšati svoje izdelke.
Povejte nam svoje mnenje in ocenite naš izdelek.
Jasy30,
Ta krema je vedno pri meni doma saj ,ko imam akutno poslabsanje atopijskega dermatitisa po obrazu me takoj reši pekoče in srbeče kože. Res priporočam !!!!
M.D.,

AtopiControl Acute

Pri 4-mesečnem dojenčku, ki je imel prave napade srbečice zvečer in ponoči, smo z AtopiControl Acute dobro ublažili srbenje. Nekaj minut po nanosu se umiri in zaspi. Tudi po videzu se koža normalizira. Hvala za tale izdelek!

Novice

S prijavo na EUCERIN® novice do SUPER nagrade!

Če želite prejemati najnovejše novice o znamki Eucerin, izpolnite naslednja polja in se prijavite na novice.