Naša zgodovina – več kot 100 let – Inovativne medicinske znanosti o koži

Čas branja: 9 min
Pokaži več

Beiersdorf, podjetje, ki stoji za znamko Eucerin, že več kot sto let skrbi za revolucionarne inovacije v formulah za nego kože. Eucerinov oddelek za raziskave in razvoj izdelkov je od vsega začetka neločljivo povezan z dermatološkimi raziskavami.

Temelj znamke Eucerin

Ustanovitelj podjetja Beiersdorf – Paul C. Beiersdorf
Vsak izdelek Eucerin temelji na intenzivnih raziskavah in tesnem sodelovanju med farmacevti in dermatologi – od vsega začetka.

Korenine blagovne znamke so v lekarni Paula C. Beiersdorfa v Hamburgu.



Leta 1882 je Paul C. Beiersdorf prijavil patent za novo vrsto obliža in s tem ustanovil podjetje Beiersdorf. Osem let pozneje je posel prodal kolegu farmacevtu Oscarju Troplowitzu, ki je začel proizvajati izdelke pod blagovno znamko Beiersdorf. Tesno sodelovanje z naprednim dermatologom Paulom Gersonom Unno je pomenilo, da so ti izdelki nastali po navdihu in na osnovi najnovejših raziskav kože.

Ta kombinacija raziskav in razvoja je bila rdeča nit celotne naše zgodovine vse do današnjega dne.

To pomeni, da je prav vsak naš izdelek znanstveno ustrezen in dokazano prijazen do kože ter učinkovit, kar zagotavlja zanesljive rešitve za različne vrste težav in bolezni kože.

Več kot stoletje inovacij v negi kože

1900

Dr. Lifschütz je prijavil patent za Eucerinovo proizvodnjo stabilne emulzije.
Prva linija Eucerin

Eucerit
Leta 1900 je mladi kemik Isaac Lifschütz prijavil patent za emulgator, ki ga je poimenoval Eucerit – po navdihu starogrške besede za »lepi vosek«. Dr. Lifschützev razvoj Eucerita lahko označimo za revolucijo v takratni medicini. Eucerit je bil tehnološka osnova za razvoj prve stabilne emulzije vode v olju. Obenem je bil tudi osnova vseh tedanjih Beiersdorfovih izdelkov. Prof. Unna je bil še posebej navdušen nad lastnostmi nastalega mazila:
 
"Mazilo Eucerin je zaradi stabilne in gladke konsistence sprejemljivo za farmacevte, zdravniki ga radi predpišejo, pacientom pa s svojo gladkostjo in hladilnim učinkom daje prijeten občutek."

1950 - 1960

Eucerin pH5 mazilo
Naslednji Eucerinov izdelek je bil predstavljen šele leta 1950: Eucerin pH5 mazilo. Izdelek je bil namenjen delovanju v bazičnem okolju in je bil prava inovacija v tistih dneh, saj je bil to prvi izdelek, ki je zagotavljal ohranitev in obnovitev kisle zaščitne plasti kože, kar je še danes zelo pomembno.

1970 - 1980

Eucerin pH5 losjon in krema
Prva linija Eucerin, primerna za vse predele kože, še posebej pa za uporabo na občutljivi koži. S to linijo je Eucerin v tistem času zasnoval celovit program medicinske nege, s katero je ohranjal in zaščitil zdravje kože. Linija je bila zasnovana posebej za občutljivo kožo, zdravniki po vsem svetu pa jo še danes priporočajo za številne težave s kožo, ker jo koža dobro prenaša in ker nudi učinkovito zaščito.

Prvo linijo Eucerin pH5 so priporočali za nego obolele kože pri operacijah.

1991 - 1994

1991 – Eucerin Sun nega za zaščito pred soncem
Prvi izdelki Eucerin, ki klinično dokazano aktivno okrepijo kožo proti alerigjam na sonce. Njihov dvofazni sistem preprečevanja je veliko pionirsko odkritje v negi za zaščito pred soncem, saj okrepi zaščitno bariero kože proti UVA-obremenitvam in zmanjša vnetne odzive kože.

1992 – Laceran
V tem letu je bila predstavljena linija izdelkov na osnovi uree, in sicer pod imenom LACERAN, ki je bila posebej namenjena stanjem zelo suhe kože. Urea je prisotna v vseh telesnih tekočinah in tkivih ter je pomemben del naravnih vlažilnih faktorjev kože. Pri mnogih stanjih suhe kože se naravna raven uree zmanjša, kar povzroči nadaljnjo izgubo vlage. Ker Laceran oskrbi kožo s to aktivno sestavino, učinkovito ublaži srbečico in suhost kože.


Dopolnitev izdelkov, ki vsebuje maščobne kisline omega-6, razvita posebej za dopolnilno nego pri atopijskem dermatitisu. Te naravne maščobne kisline okrepijo zaščitno bariero kože in zmanjšajo izgubo vode, kar pomiri in nahrani hrapavo in suho kožo.

Preberite več o ideji, na kateri temelji linija Eucerin AtopiControl, in njenem razvoju

1995 - 1999

Tiskani oglas za Eucerin pH5 olje za prhanje iz leta 1995

1995 – Eucerin pH5 olje za prhanje
Resnična inovacija: Eucerin Olje za prhanje preprečuje izsušitev kože, obenem pa jo očisti z zelo blagimi površinsko aktivnimi snovmi.

1996 – Eucerin Hydro Balance in Lipo-Balance
Z uvedbo izdelkov Eucerin Hydro Balance in Lipo-Balance je znamka Eucerin naredila prvi korak k ponudbi dermokozmetičnih rešitev za zelo občutljivo kožo obraza.

Linija za občutljivo kožo Eucerin Q10 ACTIVE že več kot desetletje učinkovito odpravlja prve znake staranja.

1998 – Eucerin Q10 krema proti gubam
Prvi izdelek Eucerin s koencimom Q10, ki nudi rešitev za občutljivo kožo, ki se stara. Ta naravno prisotna snov spodbuja tvorbo energije v celicah. Izdelki Eucerin Q10 pomagajo izboljšati obnavljanje občutljive kože in zmanjšajo globino robnih linij in gub.

Preberite več o ideji, na kateri temelji linija Eucerin Q10 ACTIVE in njenem razvoju.


1999 – Eucerin Re-balance
Prva linija izdelkov Eucerin z aktivno sestavino fucogel, ki okrepi odpornost kože proti zunanjim dražečim snovem in občutno pomiri zelo občutljivo kožo.
Tiskani oglas iz leta 1999

1999 – Eucerin za nečisto kožo
Ker so strokovnjaki pri znamki Eucerin ugotovili, da koža, nagnjena k aknam, ni le težava najstnikov, so predstavili linijo izdelkov, ki je posebej namenjena odraslim s kožo, nagnjeno k aknam. Deluje tako, da težavo odpravlja pri njenem izvoru – v mešičku –, hkrati pa preprečuje izsušitev kože.

S takšnimi lastnostmi so izdelki Eucerin idealni za nego nečiste kože ob zdravljenju z zdravili.

Preberite več o ideji, na kateri temelji linija Eucerin DermoPURIFYER, in njenem razvoju.

2000 - 2005

2000 – Eucerin Vital
Linija Eucerin Vital je bila razvita posebej za potrebe zrele kože, ki izgublja prožnost, zlasti po menopavzi. Kot glavna aktivna sestavina linije je bil uporabljen izjemno učinkovit retinol.

2004 – Eucerin Modelliance
Prvi anti-age izdelek Eucerin, ki »preoblikuje« in učvrsti konture obraza. Njegova formula s kombinacijo izvlečka ginka in ursolne kisline stimulira koži lastno tvorbo kolagena in zmanjša gube.

2005 – Eucerin Anti-pigment vlažilna nega proti pigmentnim madežem

Prvi izdelek Eucerin, ki zmanjša opaznost peg in hiperpigmentacij kože s pomočjo delovanja diojske kisline, ki vpliva na tvorbo melanina v koži.

2005 – Eucerin proti rdečici
Prva linija izdelkov Eucerin, ki zmanjša opaznost rdečine. Vsebuje licochalcone A, ki pomiri kožo, in zelene prekrivne pigmente, ki nevtralizirajo rdečino. To je bila ena prvih linij dermokozmetičnih izdelkov, za katere je klinično dokazano, da zagotavljajo takojšnje in dolgotrajno olajšanje za kožo, nagnjeno k rdečici, in razpršijo pordelost in vidne kapilare.

2006

2006 - Eucerin Hyaluron-Filler

"Ta revolucionarna linija je nastala po navdihu dermatoloških injekcij hialuronske kisline in je ena od najuspešnejših anti-age linij v lekarnah."

Izdelki zapolnijo gube s kombinacijo aktivne sestavine hialuronske kisline, ki kožo intenzivno navlaži, da zgladi teksturo površine in zmanjša linije in gube, in saponina, ki stimulira tvorbo koži lastnega hialurona.


2008 in 2010

Z uvedbo linije Eucerin DermoDENSIFYER leta 2008 je Eucerin okrepil svojo kompetenco na področju anti-age nege.
Eucerin že od leta 2010 nudi globinsko vlažilno nego za obraz in telo v obliki linije Eucerin AQUAporin ACTIVE.

2008 Eucerin DermoDENSIFYER
Prvi izdelek Eucerin, ki strukturi kože povrne gostoto in polepša videz kože, ki se stara – brez kemičnega pilinga. Formula vsebuje peptide kobulnic in naravno pridobljeni arctiin ki okrepita strukturo kože in spodbujata tvorbo kolagena, obenem pa koži podarita mladostnejši, sijoč videz.

2010 Eucerin AQUAporin ACTIVE
Nastala po navdihu odkritja, nagrajenega z Nobelovo nagrado, je to prva linija Eucerin ki podpira naravno vlažilno mrežo kože, tako da tvori nove akvaporine. Ti beljakovinski kanali v celičnih membranah uravnavajo prehajanje vode v celice in iz njih. Glavna sestavin glucoglicerol je biološko enaka molekulam, ki stimulirajo akvaporine v koži, in obnavlja naravni tok vlage proti površini kože. To je revolucionarno odkritje v globinskem vlaženju kože.

2011

Kombinacija tehnologije akvaporinov in dobro znane glavne učinkovine uree je zdaj ključna značilnost linije Eucerin Complete Repair.
Suha koža je ena od najpogostejših težav s kožo. Eucerinova rešitev so losjoni z ureo – že skoraj 20 let.

Eucerin Complete Repair
Po uvedbi izdelkov Laceran v ponudbo znamke Eucerin leta 1996 in po skoraj 20-letnem uspehu losjonov in krem z ureo
je prišel čas za veliko spremembo v tehnologiji formul: vključitev tehnologije akvaporinov v losjone za suho kožo telesa.

Ta nova – in Eucerinova najbolj napredna – nega za suho kožo nudi celovito rešitev za ublažitev težav, ki so povezane z zelo suho kožo. Linija ne odpravlja le simptomov, ampak deluje tudi proti trem glavnim dejavnikom, ki povzročajo suho kožo: pomanjkanje snovi, ki vežejo vlago (NMF), pomanjkanje lipidov bariere (ceramidi) in oslabljenost koži lastne vlažilne mreže (akvaporini).


2012

Linija Eucerin DermoCapillaire je bila razvita za najpogostejše težave z lasmi in lasiščem.
Linija Eucerin Even Brighter zmanjša izrazitost temnih madežev, kar je klinično dokazano.

Eucerin DermoCapillaire
Na podlagi odkritja, da je večina težav z lasmi posledica mikrovnetij na lasišču, so, raziskovalci pri Eucerinu razvili linijo izdelkov za najpogostejše težave z lasmi in lasiščem. S ključno sestavino
licochalcon A, pomiri mikrovnetja na lasišču, skupaj s komplementarnimi, posebnimi učinkovinami pa obnovi lasišče, da je spet videti zdravo.


Eucerin Even Brighter

Nova generacija kozmetičnih izdelkov za posvetlitev kože, ki učinkovito deluje proti hiperpigmentaciji.

Na podlagi podrobnega razumevanja molekularnih bioloških procesov, ki so povezani z motnjami pigmentacije, so raziskovalci pri Beiersdorfu odkrili, da B-resorcinol lahko zmanjša tvorbo melanina pri njegovem izvoru, kar omogoča bolj uravnoteženo pigmentacijo.

Inštitut za kožo Eucerin
Prvit inštitut za kožo Eucerin je bil odprt v Hamburgu in nudi priložnost, da podrobneje spoznate Eucerinovo strokovno znanje o medicinski negi kože. Na voljo so analiza kože, osebno svetovanje in različne nege. V ta namen je Eucerin razvil svojo lastno napravo Skin Code Reader, ki določi edinstveno kožno kodo vsakega posameznika in jo nato uporabi za oblikovanje prilagojenih načrtov za nego in zdravljenje.


Srce Eucerina – inštitut za kožo Eucerin v Hamburgu

2013

Klinično preizkušena linija Eucerin Volume-Filler je bila zasnovana tako, da ciljno deluje na posamezne plasti kože, kjer prihaja do izgube volumna.
Izdelki Eucerin AtopiControl so bili posebej razviti za suho in razdražljivo kožo ter atopijsko kožo v fazi brez izraženih simptomov in med izbruhom.

Eucerin Volume-Filler
Z leti potrošniki ugotavljajo, da gube niso več njihova glavna težava staranja. Bolj pereča sta povešanje kože in manjša izrazitost kontur obraza.

Za te potrošnike so Eucerinovi raziskovalci razvili linijo Volume-Filler. Tri aktivne sestavine delujejo na posamezne plasti kože, da ji povrnejo volumen in obnovijo izrazitost kontur obraza.

Eucerin AtopiControl
Vse od uvedbe linije Laceran Omega leta 1994 so maščobne kisline omega-6 dokazano učinkovite pri osnovni negi atopijske kože.

Z odkritjem protivnetnega delovanja licochalcon A in protibakterijskega učinka dekandiola se je pokazala priložnost za razvoj linije izdelkov ki izpolnjuje potrebe dermatologov in pediatrov: zagotavljanje učinkovitih negovalnih izdelkov za vse faze atopijskega dermatitisa.

2014.

Eucerin nega intolerantne kože

Liniji Eucerin za zelo občutljivo kožo

Pri razvoju linij Eucerin za zelo občutljivo kožo so se znanstveniki pri znamki Eucerin osredotočili na tri stalne simptome tega stanja, skupaj znane kot trikotnik zelo občutljive kože: oslabljeno bariero kože, hiperreaktivna čutilna vlakna v povrhnjici in pordelo kožo, ki je pogosto posledica vnetja.

Za razvoj linije Eucerin UltraSENSITIVE in linije Eucerin proti rdečici so preizkusili več kot 800 kombinacij aktivnih sestavin, preden so odkrili inovativni regulator občutljivosti SymSitive*. Dokazano je, da takoj zmanjša pretiran odziv kože na povzročitelje stresa in uravnovesi njen tolerančni prag občutljivosti.

Izdelki proti rdečici vsebujejo tudi naravno protivnetno in antioksidativno sestavino licochalcon A.

Vsi izdelki linij za zelo občutljivo kožo imajo »čisto« formulo, kar pomeni, da vsebujejo omejeno število sestavin in so brez konzervansov (vključno s parabeni), parafinov, dišav, alkohola, barvil in emulgatorjev.

Tudi embalaža ima pomembno vlogo pri ohranjanju čistosti formul v linijah za zelo občutljivo kožo. Vsi izdelki imajo embalažo, ki preprečuje kontaminacijo in jih tako ščiti pred nečistočami in oksidacijo.

* = reg. blagovna znamka podjetja Symrise AG, Nemčija

Kaj sledi?

Beiersdorfov raziskovalni center v Hamburgu, Nemčija

Danes veljamo za eno najbolj zaupanja vrednih blagovnih znamk za nego kože na svetu. In naša predanost naprednim raziskavam in vrhunski kakovosti izdelkov je močnejša kot kdaj koli prej. Vedno začnemo pri koži in se osredotočimo nanjo, z boljšim razumevanjem njene strukture in funkcij pa se veselimo prihodnjega odkrivanja novih aktivnih sestavin in še učinkovitejših izdelkov.

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki