Abstraktne zelene ilustracije koralnih grebenov in kozmetičnih sestavin na peščeno bež teksturiranem ozadju

Za vas:
kakovostne sestavine
in formule

Pri znamki Eucerin se s strastjo in strokovnostjo posvečamo vaši koži. Razvijamo klinično preizkušene dermatokozmetične rešitve, ki ščitijo in ohranjajo zdravje vaše kože.

Kakovost je pomembna

Naš izbor sestavin sledi visokim mednarodnim standardom glede učinkovitosti, varnosti in odgovornega ravnanja z viri. Nenehno se trudimo združevati najvišjo raven učinkovitosti izdelkov z zmanjšanim vplivom na ravnovesje okolja.

Ženska, ki nanaša losjon na otrokovo lice.

Kaj je mikroplastika?

Program ZN za okolje (UNEP) definira mikroplastiko kot trdne, v vodi netopne plastične delce, ki niso biorazgradljivi in merijo največ pet milimetrov. Primarna mikroplastika je načrtno ustvarjena v obliki drobnih delcev, ki se uporabljajo kot sestavina izdelkov. Nasprotno je sekundarna mikroplastika stranski produkt velikih kosov plastike, ki razpadejo na manjše koščke zaradi erozije in izpostavljenosti naravnim vplivom.

Kako mikroplastika vpliva na naše okolje?

Onesnaženje s plastiko je eden najpomembnejših okoljskih izzivov današnjega časa. Ne glede na to, kako se mikroplastika znajde v okolju, lahko ostane v naši naravi še vrsto generacij. Ker se zelo počasi razgradi, je vir onesnaženja tako za zemljo kot morja po vsem svetu. Kot taka velja za potencialno škodljivo okolju.

Iz naših kozmetičnih formulacij smo že pred leti začeli strogo izločati mikroplastiko1 in ponosni smo, da smo do konca leta 2023 dosegli svoj cilj – ustvarjati kozmetične formulacije brez mikroplastike.Eucerinovi cilji do leta 2025

Kot svetovni pionir na področju nege kože na novo opredeljujemo svoj pristop k trajnostnosti in smo zavezani ambicioznemu načrtu. S štirimi ključnimi trajnostnimi cilji smo se zavezali, da bomo izdelke Eucerin razvijali in pakirali na bolj trajnosten način.

1 Kozmetične formulacije brez izdelkov OTC in brez mikroplastike po definiciji UNEP (Program Združenih narodov za okolje)

Sorodni članki

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki