Kakovostne surovine za kakovostne izdelke – 3 vprašanja o palmovem olju

Čas branja: 1 min
Pokaži več

Ali izdelki Eucerin vsebujejo palmovo olje?

Eucerin oz. podjetje Beiersdorf ne nabavlja palmovega olja neposredno za proizvodnjo svojih izdelkov.

Beiersdorf ne uporablja palmovega olja neposredno za proizvodnjo kozmetičnih izdelkov. Kljub temu pa v številnih izdelkih uporabljamo nujne pomožne snovi, kot so emulgatorji in tenzidi, kar je običajna praksa v kozmetični industriji. Te sestavine so običajno izdelane na osnovi mineralnih in rastlinskih olj, kot so kokosovo, repično in palmovo olje ter olje palmovih jedrc.

Kaj je podjetje Beiersdorf storilo za trajnostno pridelavo surovin?

Beiersdorf tesno sodeluje s svojimi dobavitelji, da bi podprl širitev gospodarstva trajnostnega palmovega olja oz. olja palmovih jedrc.

Že vrsto let se v tesnem sodelovanju z dobavitelji zavzemamo za transparentnost dobavne verige, da bi podprli vzpostavitev in širitev gospodarstva trajnostnega palmovega olja oz. olja palmovih jedrc. Poleg sodelovanja v organizaciji »Round Table on Sustainable Palm Oil« (RSPO) smo tudi aktivni član »foruma za trajnostno palmovo olje« (FONAP) in si prizadevamo za nadaljnji razvoj obstoječih meril za pridobitev certifikata.

Na poti k uporabi trajnostno pridobljenega palmovega olja in olja palmovih jedrc smo v preteklih letih dosegli pomemben napredek. Prizadevali smo si, da bi omenjeni sestavini pridobivali le še iz dokazano trajnostnih virov (»certificirano trajnostno olje iz palmovih jedrc«). Do konca leta 2020 smo ta cilj dosegli in uporabljamo le 100-odstotno trajnostno certificirano palmovo olje in njegove derivate. To pomeni, da uporabljamo le trajnostno pridobljeno olje palmovih jedrc, ki temelji na modelu masne bilance, kot ga določa RSPO.

Sorodni članki

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki