Mirno morje

Embalaža in trajnostnost pri znamki Eucerin

1 min read
Pokaži več

Nenehno se trudimo združevati najvišjo raven učinkovitosti izdelkov z zmanjšanim vplivom na okolje. To delo vključuje stalno razvijanje embalaže izdelkov, saj želimo vedno znova najti rešitve za pakiranje vseh linij v trajnostno in formuli prijazno embalažo ter tako zmanjšati vpliv naše embalaže na okolje. Z upoštevanjem načel krožnega gospodarstva si prizadevamo pomembno zmanjšati emisije CO2.

 

Nov razmislek o plastiki

Onesnaženje s plastiko je eden najpomembnejših okoljskih izzivov današnjega časa. Toda težava ni samo onesnaženje: ključno je tudi dejstvo, da proizvodnja plastike zahteva omejene fosilne materiale. Zato pri znamki Eucerin verjamemo, da moramo bistveno zmanjšati količino deviške plastike iz fosilnih goriv, ki jo uporabljamo za embalažo svojih izdelkov. Naš ambiciozni cilj je zmanjšati uporabo deviške plastike iz fosilnih goriv za 50 % do leta 20251 v primerjavi z letom 2019.

 

Varčujemo s plastiko

Ker želimo prihraniti plastiko, je naš cilj zmanjšati težo embalaže, kjer koli je to mogoče. Navsezadnje je redukcija prvo načelo trajnostne embalaže. Zato je nova embalaža našega Atopi Control balzama izdelana iz 20–40 % manj plastike (odvisno od velikosti izdelka). Uporaba manjše količine materiala prispeva tudi k zmanjšanju emisij CO2. V tem primeru torej v resnici velja, da je manj več.

Reducing Virgin Plastic by Using Recycled Plastic

Zmanjšujemo uporabo deviške plastike z uporabo reciklirane plastike

Da bi dosegli svoj ambiciozni cilj – zmanjšati uporabo deviške plastike iz fosilnih goriv za 50 % do leta 20251, vse več izdelkov pakiramo v embalažo iz reciklirane namesto deviške plastike. Ker reciklaža plastike zahteva manj energije kot proizvodnja novega materiala, na ta način prispevamo tudi k zmanjšanju emisij CO2.   

S plastenkami linije za čiščenje obraza, ki so od začetka leta 2021 izdelane iz do 98 % reciklirane plastike, smo dosegli svoj prvi veliki mejnik.

Eucerin products arranged in a line.

Naslednje v vrsti so plastenke naših najbolje prodajanih losjonov in izdelkov za prhanje iz linij pH5 in UreaRepair PLUS, ki jih od oktobra 2021 sestavlja do 99 % reciklirane plastike.

Zakaj ne 100-% reciklirana plastika?

Zelo lepo bi bilo imeti 100-% reciklirano plastiko, vendar še vedno potrebujemo 1–5 % nerecikliranih komponent, da ohranimo kakovost naših občutljivih formul in jih zaščitimo pred sončno svetlobo. Verjamemo, da sta transparentnost in poštenost ključni, in raje dajemo realne obljube. Zato ne trdimo, da je embalaža iz 100 % reciklirane plastike, če je dejanski delež 99 %.


Sorodni izdelki


Podpiramo krožno gospodarstvo: reciklabilnost in možnost ponovne uporabe

Želimo aktivno podpreti krožno gospodarstvo, zato bomo do leta 2025 še naprej povečevali reciklabilnost in možnost ponovne uporabe naše embalaže.
Z vidika okolja je embalažo bolj smiselno ponovno napolniti, ponovno uporabiti in reciklirati, tako da ima lahko več življenjskih krogov in postane del krožnega gospodarstva.

Pred več kot 20 leti smo uvedli naše prve vrečke za ponovno polnjenje v liniji pH5. Te potrošnikom pomagajo ponovno napolniti obstoječe standardne plastenke in pomenijo 65 % manj odpadne plastike v primerjavi z običajnimi plastenkami.

Eucerinova vrečka za ponovno polnjenje, obkrožena s stiliziranim simbolom za reciklažo.

Leto za letom bomo širili svoj obstoječi koncept ponovnega polnjenja in ustvarjali inovativne nove rešitve za ponovno polnjenje embalaže. S številnimi ukrepi in projekti bomo povečali tudi reciklabilnost svoje embalaže, s čimer bomo podprli svoj cilj – zagotoviti, da je do leta 2025 večina embalaže izdelkov Eucerin reciklabilna, primerna za ponovno uporabo ali ponovno polnjenje.

Zmanjšujemo uporabo papirja

Papir je priljubljen embalažni material. Pri znamki Eucerin ga uporabljamo za letake in kartonaste škatlice. Toda proizvodnja papirja zahteva les, vodo in energijo. Z zmanjšanjem količine uporabljenega papirja Eucerin prispeva k ohranjanju naravnih virov in zmanjšanju emisij CO2.

 

Opuščamo vložene letake

Leta 2020 smo začeli opuščati letake, vložene v embalažo naših kozmetičnih izdelkov2. Tako bomo vsako leto po vsem svetu prihranili 20 milijonov letakov – to ustreza 47 tonam papirja. Skrbno smo proučili, katere informacije na letakih v embalaži so bistvene, tako z vidika pravnih zahtev kot tudi vaših interesov kot uporabnika. Zdaj vse pomembne informacije najdete na glavni embalaži izdelka, druge podrobnejše informacije o izdelku pa so na voljo na Eucerinovi spletni strani.

Zmanjšujemo količino škatlic

To pa še ni vse. Naredili smo še nekaj korakov naprej proti zmanjšanju porabe papirja. Po skrbnem premisleku smo se odločili, da nekateri naši izdelki ne potrebujejo več zložljive škatlice, zlasti v primeru večjih količin izdelka, saj na njihovo primarno embalažo lahko zapišemo vse bistvene informacije. Po tej logiki bomo izločili škatlice izdelkov v naši ponudbi, pri katerih je to mogoče, in s tem do leta 2025 prihranili več kot 100 ton papirja letno. Testiramo tudi nov karton za našo embalažo, da bi dodatno zmanjšali potrebo po papirju in naš vpliv na emisije CO2. 

Do leta 2025 bomo prihranili več kot 200 ton papirja na leto (v primerjavi z letom 2019), s čimer bomo zmanjšali porabo lesa, vode in energije, potrebnih za proizvodnjo papirja.

Odgovorno pridobivamo papir

Pri izbiri virov papirja in kartona za našo embalažo smo zelo pozorni, uporabljamo izključno recikliran papir ali papir s certifikatom sveta za nadzor gozdov (FSC). Pri Eucerinu smo vzpostavili tudi zavezujočo politiko trajnostnega papirja in kartona, katere cilj je preiti na 100-% trajnostne papirne in kartonske materiale po vsem svetu.

Roka, ki drži simbol recikliranja pred bujnim gozdnim ozadjem.

Danes so vse naše zložljive škatlice izdelane iz materiala s certifikatom FSC. Ta certifikat zagotavlja trajnosten izvor materialov. Naslednji korak bo prehod vseh preostalih embalaž na osnovi papirja, kot so transportne škatle in materiali za prodajna mesta, na recikliran papir ali papir s certifikatom FSC. Ker je večina papirnate embalaže reciklabilne, lahko pomagate tudi vi, tako da papirnato embalažo odložite na ustrezno mesto za reciklažo.

Cilj podjetja Beiersdorf

 

Brez medicinskih pripomočkov

 

Sorodni članki

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki