JE VAŠA KOŽA SUHA?

Poiščite najboljšo nego za ublažitev in preprečevanje simptomov suhe kože.

Poznate neprijeten občutek, ko koža postane napeta, hrapava ali celo luskasta? To so znaki, da je vaša koža suha. Stopnja suhosti kože je lahko različna, od rahlo suhe do razpokane. Bolniki z nekaterimi kožnimi boleznimi se lahko soočajo z zelo izrazitimi oblikami suhe ali grobe kože.

Suha koža lahko močno omejuje vsakdanje življenje, saj se zaradi neprijetnega občutka nekaterim dejavnostim morda izogibate. Prava nega lahko pomaga zmanjšati vidne znake suhe kože in povrne dobro počutje. Spoznajte, katera linija je najprimernejša za nego vaše suhe kože.

OBČUTLJIVA, SUHA IN ATOPIJSKA KOŽA

Suha koža ima več oblik, ki potrebujejo prilagojeno nego. 

OBČUTLJIVA SUHA KOŽA

Občutljiva suha koža ima oslabljeno bariero. Značilni znaki so rdečina, srbečica in občutek neprijetne napetosti kože. Suha koža je običajno občutljiva in lahko reagira z razdraženostjo, če pride v stik z grobimi detergenti, mili ali neprimernimi kozmetičnimi izdelki. Če je funkcija bariere kože oslabljena, lahko alergeni, dražeče snovi, snovi, ki onesnažujejo zrak, in mikroorganizmi lažje prodrejo v kožo.

Linija pH5 je ustvarjena, da okrepi bariero občutljive suhe kože.

Občutljiva koža ni vedno povezana s suhostjo. Ne glede na to pa je pomembno, da se vedno izogibate negovalnim izdelkom, ki vsebujejo dražeče sestavine, kot so dišave in barvila.

Preberite več

ZELO SUHA KOŽA

Suha koža je pogosto stanje, ki se izrazi kot napetost in hrapavost.

Suho kožo moramo zato pravilno negovati, da ne pride do poslabšanja stanja, pri čemer koža postane zelo napeta, luskava, razpokana in srbeča. Suhost namreč prodre globje v kožo in oslabi vlažilne mreže v globjih plasteh.

Za navlažitev zelo suhe kože priporočamo linijo UreaRepair PLUS, ki se lahko uporablja tudi pri določenih bolezenskih stanjih. Med njimi so sladkorna bolezen (diabetes), kseroza in psoriaza.

Preberite več

SUHA ATOPIJSKA KOŽA

Atopijski dermatitis ali drugače imenovan tudi atopijski ekcem je nenalezljiva kronična vnetna bolezen, ki se izraža kot stalno suha, srbeča in razdražljiva koža na obrazu in/ali telesu. Najpogosteje so prizadeti dojenčki in majhni otroci, lahko pojavi tudi pri odraslih.
Za njegov pojav ni nobenega dokazanega vzroka, žal tudi zdravila ne, zato je toliko bolj pomembno, da kožo pravilno negujemo in stanje čim bolj ublažimo.

Za nego suhe atopijske kože smo razvili linijo Atopi Control, ki vključuje izdelke za nego med aktivno fazo bolezni in fazo mirovanja.

Preberite več

KATERA LINIJA JE PRAVA ZA VAŠO KOŽO

Umivanje je del našega vsakdana, zato je kakovost čistilnih sredstev, ki jih uporabljamo, zelo pomembna. Naši strokovnjaki so razvili čistilna sredstva, ki niso mila, temveč sindeti (mila brez mila). Ta sredstva so primerna za občutljivo in suho kožo, saj je ne dražijo. Po umivanju sledi nega kože z negovalnimi izdelki, ki kožo navlažijo in nahranijo.

Spoznajte potrebe svoje kože in izberite ustrezno linijo zase.

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Vsi pH5 izdelki

Preverite vse izdelke iz linije pH5.

Vsi UreaRepair PLUS izdelki

Preverite vse izdelke iz linije UreaRepair.

Vsi AtopiControl izdelki

Preverite vse izdelke iz linije AtopiControl.

Sorodni članki

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki