Eucerin SUN - zaščita za vsak tip kože

SONCE VEDNO SIJE

Eucerin SUN - zaščita za vse tipe kože

KOŽA POTREBUJE VRHUNSKO ZAŠČITO PRED SONCEM VSAK DAN

Vsi imamo radi sonce, a prav je, da imamo svojo kožo še bolj. Sončna svetloba nam prija, toda na koži lahko pusti neželene posledice kot so opekline, prezgodnje staranje kože, nastanek pigmentnih madežev in podobno. Najpogostejša zmota je, da se je pred soncem treba zaščititi le, ko smo na dopustu, na plaži ali v hribih. V resnici pa sonce s svojim sevanjem vpliva na našo kožo ves čas in vse dni, tudi ko je oblačno. Zaščita pred sončnimi žarki je zato smiselna vsak dan, ko se odpravimo od doma – na kavi v mestu, na sprehodu z družino, na pikniku s prijatelji, ob vrtičkanju pred hišo ali ob kolesarjenju v službo. Posebej pomembno je, da zaščitimo predele telesa, ki niso pokriti z obleko kot so obraz, dekolte in roke.

TRIJE KORAKI PRAVILNE ZAŠČITE KOŽE

TRIJE KORAKI PRAVILNE ZAŠČITE KOŽE

  1. IZBERITE USTREZNI IZDELEK
    Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite za vašo kožo. Izdelek mora ščititi pred UVA- in UVB-žarki ter nuditi obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Izdelek naj bo tudi primeren za vaš tip in stanje kože.
  2. NANESITE USTREZNO KOLIČINE IZDELKA
    Pomembno je, da uporabite dovolj izdelka in ga redno ponovno nanašate. Nanos obnavljajte vsaki dve uri ali po kopanju. Za merjenje količine lahko uporabite svojo dlan. Priporočamo debelo črto izdelka za zaščito pred soncem (ki sega od konice sredinca do zapestja) za vsak predel telesa (obraz in vrat, dekolte, ramena, hrbet, posamezno roko, zgornji in spodnji del nog)
  3. POSKRBITE ZA SKRBEN NANOS IZDELKA
    Pazite, da so vsi izpostavljeni predeli ustrezno zaščiteni. Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite na ušesa, zadnji del vratu, hrbet in ramena, zadnji del rok, dlani, stopala ter predele na robovih kopalk.

PRAVA ZAŠČITA ZA VAŠO KOŽO

Poznate situacije, ko vam je krema za sončenje na koži pustila masten občutek ali pa so se vam zaradi zaščitnega sredstva naredili novi mozolji? Skoraj zagotovo zato, ker niste uporabili ustrezne zaščite za vaš tip kože. Eucerin je v ta namen razvil bogato linijo izdelkov Sun, ki so posebej razviti za specifične potrebe različnih tipov kože.

1. NORMALNA DO OBČUTLJIVA KOŽA

Normalna koža potrebuje kakovostno in vrhunsko zaščito pred soncem. 

Sončna svetloba je lahko škodljiva in prekomerna izpostavljenost lahko povzroči resne poškodbe kože, kot so prezgodnje staranje, alergija na sonce in celo kožni rak. Prav zato je nujno, da obraz in telo zaščitimo pred negativnimi učinki UVA- in UVB-žarkov.

Koža, občutljiva na sonce, se izraža v več oblikah – koža je lahko premalo razvita, vneta, poškodovana ali pa je preprosto naraven odziv na bledo polt. Na koži mnogih ljudi se ob izpostavljenosti soncu razvije srbeč in pordel izpuščaj.

Izdelek Sun Hydro Protect izjemno lahek fluid za zaščito obraza pred soncem ZF 50+  je posebej zasnovan za zaščito normalne in občutljive kože.

Preberite več

2. MASTNA KOŽA, NAGNJENA K AKNAM

Mastna koža je izraz za tip kože s povečano tvorbo sebuma. Mastna koža je nagnjena k pojavu komedonov (črnih in belih ogrcev) in ti lahko vodijo do aken. Čezmerna in/ali nezaščitena izpostavljenost sončnim žarkom lahko okrepi vzroke in sprožilce aken, kar stanje še poslabša: koža se zaradi sonca izsuši, zato začnejo žleze lojnice čezmerno delovati in tvorijo odvečni sebum. Če se koža izsuši, njena površina otrdi. To ovira naravni proces luščenja odmrlih kožnih celic, zato se pore zamašijo in razvijejo se nepravilnosti. Sonce povzroči tudi močnejše potenje in pospeši hitrost razgradnje potu na površini kože. To ustvari popolno okolje za razvoj bakterij, povezanih z aknami.

Linija Eucerin Sun vključuje več izdelkov, ki mastni in k aknam nagnjeni koži nudi posebno zaščito pred soncem, obenem pa vsebuje tehnologijo uravnavanja sebuma z L-karnitinom. Izdelki imajo izjemno lahko in nekomedogeno formulo z mat učinkom, ki koži podari dolgotrajen učinek proti lesku.

Preberite več
KOŽA S PIGMENTNIMI MADEŽI

3. KOŽA S PIGMENTNIMI MADEŽI

Na predelih telesa, ki so redno izpostavljeni soncu (obraz, ramena, dekolte) se pogosto pojavijo sončne pege. Gre za pogosto obliko hiperpigmentacije. Kažejo se kot majhni, ploski in potemneli madeži na koži, ki so svetlo rjave do črne barve. Povzroča jih povečana tvorba melanina – naravnega pigmenta, ki koži daje barvo. Čezmerna izpostavljenost soncu poveča količino melanina, ki ga tvori koža.

Najpomembnejši ukrep, s katerim lahko pomagate preprečiti nastanek starostnih peg, je zaščita pred soncem redno in vsak dan z izdelki Sun Pigment Control, ki so zasnovani, da zaščitijo obraz pred soncem ter preprečujejo hiperpigmentacijo zaradi sonca.

Preberite več

4. KOŽA Z ZNAKI PREZGODNJEGA STARANJA

Čezmerna izpostavljenost soncu je glavni vzrok prezgodnjega staranja kože, znanega kot fotostaranje. Če se koža prezgodaj stara, razvije znake staranja hitreje, kot bi pričakovali. Raziskava je pokazala, da do 90 % vseh simptomov prezgodnjega staranja kože povzroča izpostavljenost UV-sevanju. Zato začnejo nastajati gube, koža se povesi in razvije pigmentacijske nepravilnosti, preden bi se to zgodilo sicer. Fotostaranje lahko preprečimo tako, da poskrbimo za ustrezno zaščito skozi vse leto in uporabljamo vrhunske izdelke za nego kože na soncu, ki so bili posebej razviti za vaš tip in stanje kože.

Izdelki Photoaging Control poleg Eucerinove napredne spektralne tehnologije vsebujejo gliciretinsko kislino, ki podpira koži lastne mehanizme popravljanja DNK, in hialuronsko kislino, ki vidno zmanjša znake staranja. Obarvani izdelki vsebujejo tudi barvne pigmente, ki pomagajo prekriti neenakomerno pigmentacijo in takoj izenačijo polt.

Preberite več
SUHA KOŽA IN ATOPIJSKI DERMATITIS

5. SUHA KOŽA IN ATOPIJSKI DERMATITIS

Suha koža je izraz za tip kože, ki tvori manj sebuma kot normalna koža. Zaradi pomanjkanja sebuma suhi koži primanjkuje lipidov, ki jih potrebuje za zadrževanje vlage in tvorbo zaščitnega sloja, ki varuje kožo pred zunanjimi vplivi. Na splošno ljudem z atopijskim dermatitisom koristi zmerna izpostavljenost soncu, toda sončna svetloba, veter in pesek izsušijo normalno kožo, suha koža pa postane še bolj suha, kar dodatno poslabša stanje, kot je atopijski dermatitis.

Za zaščito suhe in atopijske kože pred soncem izberite izdelke, ki z napredno spektralno tehnologijo združuje širokopasovne in fotostabilne UVA-/UVB-filtre1 za visoko UV-zaščito z licochalconom A.

Preberite več
OBČUTLJIVA KOŽA IN KOŽA Z ALERGIJAMI NA SONCE

6. ALERGIJE NA SONCE

Približno ena petina prebivalstva naj bi trpela zaradi alergije na sonce, znane kot polimorfna fotodermatoza (PFD). Njeni simptomi so lahko neprijetni in obremenjujoči (izpuščaji, rdečina, mehurčki, pustule, draženje), ker se pojavijo na zelo vidnih delih telesa, kot so roke in prsni koš. Pojav PFD lahko preprečite z uporabo izdelka za zaščito pred soncem, omejeno izpostavljenostjo soncu, zlasti med 11. in 15. uro, in z nošenjem oblačil, ki varujejo pred svetlobo.

Pri resni obliki PFD lahko pomaga tudi preventivna svetlobna terapija (znana tudi kot desenzibilizacija) zgodaj spomladi.

Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50 vsebuje alfa glukozilrutin, ki pomaga preprečiti alergije zaradi sonca.

Preberite več

NORMALNA DO OBČUTLJIVA KOŽA

Za zaščito pred soncem normalne do občutljive kože poiščite svoje izdelke med spodnjimi predlogi, ki nudijo zelo visoko UVA-/UVB-zaščito in obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo.

MASTNA KOŽA, NAGNJENA K AKNAM

Če je vaša koža mastna in/ali nagnjena k aknam, formula s tehnologijo uravnavanja olja, ki z vpojnimi pigmenti uravnava količino sebuma, poskrbi za takojšen suh otip kože in dolgotrajen učinek proti neželenemu sijaju. Izdelki Sun Oil Control so zasnovani tako, da aktivno pomagajo pri odpravljanju vaših težav s kožo, obenem pa nudijo visoko in kakovostno zaščito pred soncem.

KOŽA S PIGMENTNIMI MADEŽI IN KOŽA Z ZNAKI PREZGODNJEGA STARANJA

Če opazite, da je vaša koža zaradi čezmernega izpostavljanja soncu prezgodaj dobiva gube in se poveša, potem je za vas prava izbira linija Photoaging Control. Če pa ste na koži zaradi prekomernega izpostavljanja soncu razvili pigmentacijske nepravilnosti, izberite med izdelki linije Pigment Control.

SUHA KOŽA IN ATOPIJSKI DERMATITIS

Suha in/ali atopijska koža potrebuje posebno nego z napredno tehnologijo, ki kožo zaščiti in pomiri. Spodaj navedeni Izdelki Sun Sensitive Protect so primerni za občutljivo suho kožo, vključno s kožo z atopijskim dermatitisom, kar je klinično in dermatološko potrjeno.

ALERGIJA NA SONCE

Koža z alergijami na sonce potrebuje posebno skrbno zaščito. Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50 pa pomaga preprečevati alergije kot je polimorfna fotodermatoza.

LASTNOSTI IN PREDNOSTI EUCERIN SUN IZDELKOV

EUCERIN SUN KIDS SO POSEBEJ IZDELANI ZA ZAŠČITO OBČUTLJIVE OTROŠKE KOŽE

Sorodni članki

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki