• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 30

0
0 ocen
Visoka zaščita pred soncem za telo
Napredna spektralna tehnologija: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo
Za občutljivo kožo, tudi za kožo, nagnjeno k aknam

Vrhunski sprej za zaščito pred soncem za telo. Za občutljivo kožo, tudi za kožo, nagnjeno k aknam. Pomiri kožo in jo zaščiti pred poškodbami zaradi sonca.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi UVA-/UVB-zaščito z visokim zaščitnim faktorjem in obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo.

Informacije o izdelku

Sprej za zaščito telesa pred soncem za kožo, nagnjeno k aknam

UV-svetloba je glavni vzrok za poškodbe kože zaradi sonca, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo kožo.
Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 30 je sprej za zaščito telesa pred soncem, ki pomiri občutljivo kožo, tudi kožo, nagnjeno k aknam, in jo zaščiti. Napredna spektralna tehnologija združuje širokopasovne in fotostabilne UVA-/UVB-filtre1za visoko UV-zaščito z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba.

Prozoren in nemasten sprej se hitro vpije in je vodoodporen.

Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 30 je primeren za občutljivo kožo, vključno s kožo, nagnjeno k aknam, kar je klinično in dermatološko potrjeno.

(1) Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od priporočila EU.

Lastnosti

 • hitro se vpije
 • nelepljivo
 • nemastno
 • vodoodporno

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da občutljiva koža, vključno s kožo, nagnjeno k aknam, izdelek zelo dobro prenaša.

Uporaba

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

1. Izberite ustrezen izdelek

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite za vašo kožo. Izdelek mora ščititi pred UVA- in UVB-žarki ter nuditi obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Poleg tega mora biti primeren za tip in stanje kože.

Preberite več

2. Uporabite ustrezno količino

Pomembno je, da uporabite dovolj izdelka in da ga redno ponovno nanašate. 
Priporočamo, da vsak predel (1–11) na sliki popršite približno 15-krat:

– 1. Obraz in vrat
– 2 in 3. Obe roki
– 4. Prsni koš
– 5. Trebuh
– 6 in 7. Zgornji del nog (spredaj in zadaj)
– 8 in 9. Spodnji del nog (spredaj in zadaj) ter stopala
– 10. Ramena in zgornji del hrbta
– 11. Spodnji del hrbta

Sprej lahko držite precej blizu telesa. Priporočamo, da za zaščito občutljive kože na obrazu in vratu (predel 1) uporabite enega od naših izdelkov za zaščito obraza pred soncem.

 

 

Preberite več

3. Skrbno nanesite

Poskrbite, da bodo vsi izpostavljeni deli ustrezno zaščiteni. Izdelek vmasirajte v kožo in ne pozabite na hrbet in ramena, zgornjo stran dlani in stopala, zadnji del rok in predele na robovih kopalk.

Eucerinova raziskavaje pokazala, da je v povprečju približno 14% hrbta pri ženskah in 22% pri moških pogosto izpostavljenih sončnim žarkom brez vsakršne zaščite.


(2) Beiersdorfova interna študija, izvedena leta 2016, o uporabi zaščite pred soncem pri vzorcu 52 udeležencev (29 žensk, 23 moških)

Preberite več

Pomembna navodila za uporabo

• Pred izpostavljenostjo soncu izdelek izdatno nanesite in ga redno ponovno nanašajte, še posebej po plavanju, potenju in otiranju z brisačo, da ohranite prvotno zaščito.
• Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite.
• Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem.
• Čezmerna izpostavljenost soncu predstavlja resno grožnjo za zdravje.
• Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi.
• Izogibajte se stiku z očmi.

 

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek uporabite, če ...

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem v obliki spreja brez potisnega plina, ki je primeren za občutljivo kožo, tudi za kožo, nagnjeno k aknam.

Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 30 je idealen za vašo kožo, se enostavno nanese in se hitro vpije.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki ščiti telo pred UVA- in UVB-žarki ter pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsko zaščito pred UVA-/UVB-žarki ter obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo.

Preizkusite drug izdelek, če …

Iščete učinke Eucerin Sun prozornega spreja za zaščito pred soncem ZF 30, a bi raje imeli izdelek z višjim ZF.

Preizkusite Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50.

Iščete izdelek za zaščito telesa pred soncem za občutljivo in/ali k aknam nagnjeno kožo v obliki aerosola.

Preizkusite Eucerin Sun Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50 ali ZF 30. Oba sta primerna za občutljivo kožo, tudi za kožo, nagnjeno k aknam.

Imate občutljivo, suho kožo in iščete izdelek za zaščito telesa pred soncem z zelo visoko zaščito v obliki spreja brez potisnega plina.

 Eucerin Sun sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ bo vaši koži nudil pomirjajočo zaščito, ki jo potrebuje. Primeren je tudi za atopijsko kožo.

Iščete losjon za zaščito pred soncem za občutljivo kožo telesa.

Preizkusite Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50 ali ZF 30. Oba zaščitna faktorja sta primerna tudi za atopijsko kožo.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki ščiti kožo in obenem zmanjša znake fotostaranja.

Preizkusite Eucerin Sun Photoaging Control ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50+ ali ZF 30.

Imate kožo, ki je nagnjena k alergijam na sonce, kot je PFD.

Preizkusite Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50 ali ZF 25.

Iščete izdelek za nego po izpostavljenosti soncu za občutljivo kožo.

Preizkusite Eucerin After Sun Sensitive kremni gel.

 

 

Pogosta vprašanja (3)

 • Kako naj vem, kateri ZF uporabiti?

  Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena, vendar je pri tem pomembno, da izdelek temeljito nanesete (ne izpustite nobenega dela) in nato vsaki dve uri obilno obnovite nanos.

 • Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.
  Obe vrsti UV-žarkov lahko sprožita hiperpigmentacijo in prispevata k pojavu stanj kože, kot so sončne pege (znane tudi kot starostne pege) in melazma.

   

 • Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.

  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože (usnjico) in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega učinkujejo na kožne celice in razkrajajo kolagen ter elastin, ki koži dajeta napet, mladosten videz. HEV-svetloba je povezana tudi z neenakomerno pigmentacijo kože in melazmo.

  Mnogi sodobni izdelki za zaščito pred soncem nudijo učinkovito zaščito pred UVA- in UVB-žarki, vendar priporočamo, da poiščete izdelke, ki nudijo tudi obrambo pred negativnimi učinki HEV-svetlobe. Ti izdelki bodo vašo kožo tudi zanesljivo zaščitili pred fotostaranjem, dolgoročno pa bodo lahko pomagali odpraviti vidne znake staranja kože.

   

   

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki