• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 30

0.0
0 ocen
Zelo visoka zaščita pred soncem za telo
Napredna spektralna tehnologija – Advanced Spectral Technology: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo
Za občutljivo kožo, tudi za kožo, nagnjeno k aknam

Vrhunski sprej za zaščito pred soncem za telo. Za občutljivo kožo, tudi za kožo, nagnjeno k aknam. Pomiri kožo in jo zaščiti pred poškodbami zaradi sonca.

Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ ščiti mastno in k aknam nagnjeno kožo pred poškodbami kože, ki jih povzroča sonce, z napredno spektralno tehnologijo – Advanced Spectral Technology – in obrambo pred HEV-svetlobo za visoko UV-zaščito ter poskrbi za celodnevno uravnavanje sebuma, prilagojeno vsem tipom kože telesa.  

Trajnost in okolje

95 % reciklirana embalaža (brez zapirala in etikete)

Sistem UV filtrov brez oktokrilena

Ne vsebuje mikroplastike (v skladu z definicijo Programa ZN za okolje)

Izvedite več o našem trajnostnem programu

Informacije o izdelku

Nemasten izdelek za zaščito obraza pred soncem za mastno in k aknam nagnjeno kožo 

UV-svetloba je glavni vzrok za poškodbe kože zaradi sonca, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo in poškodujejo kožo. 

Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ je sprej za zaščito telesa pred soncem, ki pomiri in zaščiti občutljivo kožo, vključno s kožo, nagnjeno k aknam. Napredna spektralna tehnologija – Advanced Spectral Technology – združuje širokopasovne in fotostabilne UVA- in UVB-filtre1 za visoko UV-zaščito z licochalconom A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba. 

Prozoren in nemasten sprej se hitro vpije in je vodoodporen ter odporen proti potu. 

Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ je primeren za občutljivo kožo, vključno s kožo, nagnjeno k aknam, kar je klinično in dermatološko potrjeno. 


(1) Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. 

Lastnosti

 • Hitro se vpije 
 • Nelepljiv 
 • Nemasten 
 • Vodoodporen 
 • Odporen proti potu 

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da občutljiva koža, vključno s kožo, nagnjeno k aknam, izdelek zelo dobro prenaša.

Uporaba

Izdelek za zaščito pred soncem kot del redne vsakodnevne nege telesa

 • Izdelek nanesite pred izpostavljenostjo soncu.
 • Vaša koža je takoj zaščitena pred soncem – čakanje ni potrebno. 

Zaščita pred soncem ni pomembna le za tiste, ki se sončijo. Na kožo vpliva tudi kratka do zmerna vsakodnevna izpostavljenost soncu, k nepravilnostim nagnjena koža po telesu pa je še posebej dovzetna za motnje hiperpigmentacije, ki jih sonce hitro poslabša. Zato je pomembno, da zaščito pred soncem vključite v svojo redno nego telesa. 

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

1. Izberite ustrezen izdelek

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite za vašo kožo. Izdelek mora ščititi pred UVA- in UVB-žarki ter nuditi obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Poleg tega mora biti primeren za tip in stanje kože.

Preberite več
Pravilen nanos izdelka za zaščito pred soncem 

2. Uporabite ustrezno količino

Pomembno je, da uporabite dovolj izdelka in da redno obnavljate nanos. Za merjenje količine izdelka lahko uporabite svojo dlan. Priporočamo debelo črto izdelka za zaščito pred soncem (ki sega od konice sredinca do zapestja) za vsak predel (1–11) na sliki. 

Sprej lahko držite precej blizu telesa. Priporočamo, da za zaščito občutljive kože na obrazu in vratu (predel 1) uporabite enega od naših izdelkov za zaščito obraza pred soncem.

 

 

Preberite več
Območja, na katera morate skrbno nanesti izdelek za zaščito pred soncem 

3. Skrbno nanesite

Pazite, da so vsi izpostavljeni predeli ustrezno zaščiteni. Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite na hrbet in ramena, zgornjo stran dlani in stopala, zadnji del rok in predele na robovih kopalk. 

Preberite več

Pomembna navodila za uporabo

• Pred izpostavljenostjo soncu izdelek izdatno nanesite in ga redno ponovno nanašajte, še posebej po plavanju, potenju in otiranju z brisačo, da ohranite prvotno zaščito.
• Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite.
• Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem.
• Čezmerna izpostavljenost soncu predstavlja resno grožnjo za zdravje.
• Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi.
• Izogibajte se stiku z očmi.

 

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek uporabite, če ...

Imate mastno, k aknam nagnjeno kožo po telesu in iščete izdelek za zaščito pred soncem z zelo visoko zaščito, ki zagotavlja mat videz. 

Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ nudi zelo visoko zaščito in je bil razvit posebej za vaš tip kože. 

 

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z izjemno lahko teksturo. 

Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ je izjemno lahek, nemasten in nelepljiv ter se hitro in zlahka vpije. 
 

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki preprečuje razvoj mastnega leska. 

Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ nudi celodneven učinek proti mastnemu lesku. Tehnologija uravnavanja olja v formuli s teksturo za suh otip zagotavlja takojšnjo in dolgotrajno nelepljivo površino kože. 
 

Želite preprečiti madeže zaradi aken po telesu, ki jih povzroča sonce. 

Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ ščiti telo pred hiperpigmentacijo zaradi sonca. 

Preizkusite drug izdelek, če …

Iščete učinke Eucerin Sun prozornega spreja za zaščito pred soncem ZF 30, a bi raje imeli izdelek z višjim ZF.

Preizkusite Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50.

Iščete izdelek za zaščito telesa pred soncem za občutljivo in/ali k aknam nagnjeno kožo v obliki aerosola.

Preizkusite Eucerin Sun Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50 ali ZF 30. Oba sta primerna za občutljivo kožo, tudi za kožo, nagnjeno k aknam.

Imate občutljivo, suho kožo in iščete izdelek za zaščito telesa pred soncem z zelo visoko zaščito v obliki spreja brez potisnega plina.

 Eucerin Sun sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ bo vaši koži nudil pomirjajočo zaščito, ki jo potrebuje. Primeren je tudi za atopijsko kožo.

Iščete losjon za zaščito pred soncem za občutljivo kožo telesa.

Preizkusite Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50 ali ZF 30. Oba zaščitna faktorja sta primerna tudi za atopijsko kožo.

Imate kožo, ki je nagnjena k alergijam na sonce, kot je PFD.

Preizkusite Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50.

Iščete izdelek za nego po izpostavljenosti soncu za občutljivo kožo.

Preizkusite Eucerin After Sun Sensitive kremni gel.

 

Sestavine

Kako deluje linija Eucerin Sun

Za kožo niso škodljivi samo UV-žarki. Tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEVIS) lahko ustvarja proste radikale, povzroča fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca) in poslabša težave s hiperpigmentacijo, ki je zelo pogosta pri mastni in k aknam nagnjeni koži. Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ nudi napredno spektralno tehnologijo, ki presega zgolj zaščito pred UV-žarki, saj kožo ščiti tudi pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe. Formula tudi spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK. 

Napredna spektralna tehnologija – Advanced Spectral Technology 
Vrhunski širokopasovni in fotostabilni UVA-/UVB-filtri1 v kombinaciji z licochalconom A nevtralizirajo proste radikale, ki jih povzročajo UVA-žarki in visokoenergijska vidna svetloba. 

Zaščita DNK 
Izdelek za zaščito mastne kože pred soncem vsebuje tudi gliciretinsko kislino, ki spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK. 


1 – Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. 

Pogosta vprašanja (5)

 • Kako naj vem, kateri ZF uporabiti?

  Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena, vendar je pri tem pomembno, da izdelek temeljito nanesete (ne izpustite nobenega dela) in nato vsaki dve uri obilno obnovite nanos.

 • Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.
  Obe vrsti UV-žarkov lahko sprožita hiperpigmentacijo in prispevata k pojavu stanj kože, kot so sončne pege (znane tudi kot starostne pege) in melazma.

   

 • Moja koža je nagnjena k aknam. Ali potrebujem posebno zaščito pred soncem? 

  Da. Učinkovita zaščita pred soncem je nujna za vse tipe kože in je še posebej pomembna za kožo, nagnjeno k aknam, in sicer iz več razlogov: 

  Zaščita pred hiperpigmentacijo: ker koža, prizadeta zaradi aken, kaže visoko stopnjo vnetja, je posebej dovzetna za hiperpigmentacijo in tvori čezmerno količino melanina. Odvečni melanin ostane na tem mestu, tudi ko se nepravilnost zaceli, in nastane pigmentni madež. Ti pigmentni madeži so posebej občutljivi za sonce in ustrezna zaščita pred soncem pomaga preprečiti njihovo potemnitev in večjo opaznost. 

  Preprečevanje izsušitve kože: tudi mastna koža potrebuje vlago. Čezmerna izpostavljenost soncu povzroča izsušitev kože in žleze lojnice (ki tvorijo sebum za oskrbo kože s potrebnim oljem) začnejo pretirano delovati. Odvečni sebum je ena od ključnih faz v razvoju nepravilnosti. Ko se koža izsuši, njene zunanje plasti otrdijo in lahko ovirajo naravni proces luščenja kože. Odmrla koža se lahko nakopiči, zamaši pore in poslabša akne. 

  Pomembno je tudi zavedanje, da nekatera zdravila proti aknam in kožni pilingi lahko naredijo kožo telesa občutljivejšo za sonce in dovzetnejšo za poškodbe zaradi sonca. Izdelki, posebej zasnovani za kožo, nagnjeno k aknam, kot je Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50+, zaščitijo k aknam nagnjeno kožo pred sončnimi opeklinami; z visoko UV-zaščito, nelepljivo in nemastno teksturo nudijo celodnevno zaščito telesa ter uravnavajo olje in lesk kože. 

 • Ali lahko izdelek za zaščito pred soncem zamaši pore in povzroči izbruhe nepravilnosti na koži?

  Nekatere ljudi z mastno in k aknam nagnjeno kožo po telesu skrbi, da bo izdelek za zaščito pred soncem poslabšal njihove simptome, zato se izogibajo vseh izdelkov za zaščito pred soncem. Posebej zasnovani izdelki, kot je Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50+, so preizkušeni na koži oseb z mastno in k aknam nagnjeno kožo ter dokazano ne mašijo por in ne sprožijo izbruhov nepravilnosti. 

   

 • Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.

  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože (usnjico) in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega učinkujejo na kožne celice in razkrajajo kolagen ter elastin, ki koži dajeta napet, mladosten videz. HEV-svetloba je povezana tudi z neenakomerno pigmentacijo kože in melazmo.

  Mnogi sodobni izdelki za zaščito pred soncem nudijo učinkovito zaščito pred UVA- in UVB-žarki, vendar priporočamo, da poiščete izdelke, ki nudijo tudi obrambo pred negativnimi učinki HEV-svetlobe. Ti izdelki bodo vašo kožo tudi zanesljivo zaščitili pred fotostaranjem, dolgoročno pa bodo lahko pomagali odpraviti vidne znake staranja kože.

   

   

Dopolnite rutino

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki