• 1/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+

 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
5
7 ocen
tick Zelo visoka zaščita pred soncem za obraz in telo
tick Napredna spektralna tehnologija: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo
tick Posebej razvit za kožo, občutljivo za sonce

Vrhunski izdelek za zaščito pred soncem za obraz in telo za kožo, nagnjeno k alergijam. Ščiti pred alergijami na sonce in poškodbami kože zaradi sonca.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi UVA-/UVB-zaščito z visokim zaščitnim faktorjem in obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Alfa glukozilrutin pomaga preprečevati alergije na sonce, kot je PFD.

Informacije o izdelku

Zaščita pred alergijami na sonce za obraz in telo

UV-svetloba je glavni vzrok za poškodbe kože zaradi sonca, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo kožo.

Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+ je izdelek za zaščito obraza in telesa pred soncem, ki je bil posebej razvit za kožo, občutljivo za sonce ali nagnjeno k alergijam na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). 

Izdelek za zaščito pred soncem pri alergijah na sonce nudi zelo visoko UV-zaščito: UVA- in UVB-filtri izpolnjujejo visoke standarde, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe, in raven UVA-zaščite je višja od priporočila EU. Eucerinova napredna spektralna tehnologija združuje širokopasovne in fotostabilne UVA-/UVB-filtre in licochalcon A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba. Vsebuje tudi alfa glukozilrutin, ki pomaga preprečevati alergije zaradi sonca, kot je PFD.

Kremni gel ne vsebuje dišav, da se zmanjša tveganje za draženje kože, poleg tega je nemasten in nelepljiv ter se hitro vpije in je vodoodporen. Kot vsi izdelki Eucerin za zaščito pred soncem je brez oktinoksata in oksibenzona – UV-filtrov, ki sta škodljiva za koralne grebene – ter je skladen s havajskim zakonom o zaščiti koralnih grebenov.

(1) Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od priporočila EU.

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da koža, nagnjena k alergijam na sonce, kot je PFD, izdelek zelo dobro prenaša.

Glavne ugotovitve

Med drugimi kliničnimi in dermatološkimi študijami je bila izvedena tudi študija uporabe izdelka (PiU), v katero je bilo vključenih 133 žensk v starosti med 22 in 55 let, ki imajo kožne alergije in redno uporabljajo izdelke za zaščito pred soncem. Po petih dneh uporabe izdelka na obrazu in telesu so poročale o naslednjih rezultatih:

 • Pomiri mojo kožo, nagnjeno k alergijam. (99 %)
 • Zagotavlja učinkovito zaščito pred sončnimi opeklinami. (99 %)
 • Učinkovito preprečuje poškodbe kože zaradi sonca. (99 %)
 • Preprečuje srbečico zaradi alergije na sonce. (98 %)
 • Zanesljivo ščiti pred alergijami na sonce, kot sta PFD in akne Mallorca. (97 %)
 • Ima prijetno teksturo. (94 %)

2 Beiersdorf AG, uporaba izdelka, april–maj 2019

Lastnosti

 • hitro se vpije
 • nelepljivo
 • nemastno
 • neodišavljeno
 • vodoodporno

Uporaba

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

1. Izberite ustrezen izdelek

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite za vašo kožo. Izdelek mora ščititi pred UVA- in UVB-žarki ter nuditi obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Poleg tega mora biti primeren za tip in stanje kože.

Preberite več

2. Uporabite ustrezno količino

Pomembno je, da uporabite dovolj izdelka in ga redno ponovno nanašate. Za merjenje količine lahko uporabite svojo dlan. Priporočamo debelo črto kremnega gela (ki sega od konice sredinca do zapestja) za vsak predel (1–11) na sliki:
– 1. Obraz in vrat
– 2 in 3. Obe roki
– 4. Prsni koš
– 5. Trebuh
– 6 in 7. Zgornji del nog (spredaj in zadaj)
– 8 in 9. Spodnji del nog (spredaj in zadaj) ter stopala
– 10. Ramena in zgornji del hrbta
– 11. Spodnji del hrbta

Za nanos na celo telo boste potrebovali količino izdelka v velikosti žogice za golf.

Preberite več

3. Skrbno nanesite

Poskrbite, da bodo vsi izpostavljeni deli ustrezno zaščiteni. Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite na ušesa, zadnji del vratu, hrbet in ramena, zadnji del rok, dlani, stopala ter predele na robovih kopalk.

Eucerinova raziskavaje pokazala, da je v povprečju približno 14% hrbta pri ženskah in 22% pri moških redno izpostavljenih sončnim žarkom brez vsakršne zaščite. 

(2) Beiersdorfova interna študija, izvedena leta 2016, o uporabi zaščite pred soncem pri vzorcu 52 udeležencev (29 žensk, 23 moških)

Preberite več

Pomembna navodila za uporabo

• Pred izpostavljenostjo soncu izdelek izdatno nanesite in ga redno ponovno nanašajte, še posebej po plavanju, potenju in otiranju z brisačo, da ohranite prvotno zaščito.
• Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite.
• Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem.
• Čezmerna izpostavljenost soncu predstavlja resno grožnjo za zdravje.
• Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi.
• Izogibajte se stiku z očmi.

 

Pravilna in nepravilna uporaba

Preizkusite drug izdelek, če …

Iščete učinke Eucerin Sun Allergy Protect kremnega gela za zaščito pred soncem ZF 50, a bi raje imeli izdelek z nižjim ZF.

Preizkusite Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 25.

Imate občutljivo kožo, nagnjeno k alergijam, in iščete izdelek za nego po izpostavljenosti soncu

Preizkusite Eucerin After Sun Sensitive kremni gel.

Imate občutljivo kožo in iščete izdelek z zelo visoko zaščito pred soncem za telo, a imate raje obliko spreja.

Preizkusite Eucerin Sun sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ (za občutljivo kožo, tudi atopijsko kožo) ali Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ (za občutljivo kožo, tudi kožo, nagnjeno k aknam). 

Iščete izdelek z zelo visoko zaščito za zaščito telesa pred znaki prezgodnjega staranja kože.

Preizkusite Eucerin Sun Photoaging Control ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50+.

Ta izdelek uporabite, če ...

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z visokim faktorjem za kožo, nagnjeno k alergijam.

Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+ je bil posebej razvit, da kožo, občutljivo za sonce, na obrazu in telesu oskrbi z nego in zaščito, ki ju potrebuje. Pomaga preprečiti alergije, ki jih povzroča sonce.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki ščiti kožo pred UVA- in UVB-žarki ter pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe.

 Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsko UVA-/UVB-zaščito ter obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem za zelo občutljivo kožo.

Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+ je klinično in dermatološko preizkušen in je dokazano primeren za zelo občutljivo in fotosenzibilno kožo.

Sestavine

Pogosta vprašanja (5)

  Kakšni so simptomi alergije na sonce?

  Alergije na sonce so zelo pogoste, zlasti pri mladih ženskah in ljudeh s svetlo kožo. Najpogostejša oblika alergije na sonce je polimorfna fotodermatoza (pogosto okrajšana kot PFD). Značilni simptomi vključujejo dražeč izpuščaj in rdečino, lahko pa se pojavijo tudi mehurčki in pustule.  Simptomi se običajno pojavijo dan ali dva po izpostavljenosti soncu in so največkrat prisotni na spodnji strani rok in prsnem košu, redkeje pa prizadenejo kožo obraza.

  Med alergije na sonce prištevamo tudi acne aestevalis (bolj znane kot acne Mallorca). Simptomi acne aestevalis so zelo podobni tistim pri PFD. Običajno prizadenejo ženske, stare od 25 do 40 let, ki so imele v puberteti akne.

  Ali koža, ki je nagnjena k alergijam na sonce, potrebuje posebno nego pri izpostavljenosti soncu?

  Tako kot občutljiva koža ima tudi koža, nagnjena k alergijam, oslabljeno zaščitno bariero, zato je dovzetnejša za zunanje dražeče vplive. Eden od teh zunanjih dražečih vplivov je sonce. Reakcijo občutljive, k alergijam nagnjene kože lahko sprožijo tudi določene kemikalije – kot so dišave. Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50 nudi koži, nagnjeni k alergijam na sonce, visoko raven zaščite, ki jo potrebuje. Vsebuje tudi antioksidante, ki pomirijo kožo in okrepijo koži lastni obrambni sistem proti prostim radikalom, katerih nastanek povzročajo UVA-žarki, s tem pa pomagajo preprečiti pojav alergije na sonce.

  Kako naj vem, kateri ZF uporabiti?

  Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena, vendar je pri tem pomembno, da izdelek temeljito nanesete (in ne izpustite nobenega dela) in ga nato obilno nanesete vsaki dve uri.

  Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.
  Obe vrsti UV-žarkov lahko sprožita hiperpigmentacijo in prispevata k pojavu stanj kože, kot so sončne pege (znane tudi kot starostne pege) in melazma.

   

  Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.

  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože (usnjico) in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega učinkujejo na kožne celice in razkrajajo kolagen ter elastin, ki koži dajeta napet, mladosten videz. HEV-svetloba je povezana tudi z neenakomerno pigmentacijo kože in melazmo.

  Mnogi sodobni izdelki za zaščito pred soncem nudijo učinkovito zaščito pred UVA- in UVB-žarki, vendar priporočamo, da poiščete izdelke, ki nudijo tudi obrambo pred negativnimi učinki HEV-svetlobe. Ti izdelki bodo vašo kožo tudi zanesljivo zaščitili pred fotostaranjem, dolgoročno pa bodo lahko pomagali odpraviti vidne znake staranja kože, kot so gube.

   

   

5
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
Od 7 ocen
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
7
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-stroke
0
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-stroke
 • star-stroke
0
 • star-full
 • star-full
 • star-stroke
 • star-stroke
 • star-stroke
0
 • star-full
 • star-stroke
 • star-stroke
 • star-stroke
 • star-stroke
0
 • Nedzada 16. 12. 2020
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  Meni osebno super izdelek
 • Hermina 16. 12. 2020
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  Eucerin sun
  Že nekaj let naša celotna družina prisega na zaščito pred soncem blagovne znamke Eucerin. Zagotovo najboljša zaščita pred soncem, brez konkurence.
 • Maya 21. 06. 2016
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  Sončna krema - super za mene in sinka
  Sončna krema z zelo visokim zaščitnim faktorjem je super izbira zame, ki imam zelo svetlo polt in za mojega tri letnega sina. Sin ima tudi malce dermatitisa in rada uporabljava to kremo.
 • Preberite več

Dopolnite rutino