• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+

5.0
9 ocen
Zelo visoka zaščita pred soncem za obraz in telo
Napredna spektralna tehnologija: UVA-/UVB-zaščita in obramba pred visokoenergijsko vidno svetlobo
Posebej razvit za kožo, občutljivo za sonce

Vrhunski izdelek za zaščito pred soncem za obraz in telo za kožo, nagnjeno k alergijam. Ščiti pred alergijami na sonce in poškodbami kože zaradi sonca.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi UVA-/UVB-zaščito z visokim zaščitnim faktorjem in obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Alfa glukozilrutin pomaga preprečevati alergije na sonce, kot je PFD.

Trajnost in okolje

Zložljiva škatla iz FSC certificiranega papirja

Ne vsebuje mikroplastike (v skladu z definicijo Programa ZN za okolje)

Izvedite več o našem trajnostnem programu

Informacije o izdelku

Zaščita pred alergijami na sonce za obraz in telo

UV-svetloba je glavni vzrok za poškodbe kože zaradi sonca, toda tudi visokoenergijska vidna svetloba (HEV) lahko povzroči nastanek prostih radikalov, ki dodatno obremenijo kožo.

Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+ je izdelek za zaščito obraza in telesa pred soncem, ki je bil posebej razvit za kožo, občutljivo za sonce ali nagnjeno k alergijam na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). 

Izdelek za zaščito pred soncem pri alergijah na sonce nudi zelo visoko UV-zaščito: UVA- in UVB-filtri izpolnjujejo visoke standarde, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe, in raven UVA-zaščite je višja od priporočila EU. Eucerinova napredna spektralna tehnologija združuje širokopasovne in fotostabilne UVA-/UVB-filtre in licochalcon A, da nevtralizira proste radikale, ki jih povzročata UV- in HEV-svetloba. Vsebuje tudi alfa glukozilrutin, ki pomaga preprečevati alergije zaradi sonca, kot je PFD.

Kremni gel ne vsebuje dišav, da se zmanjša tveganje za draženje kože, poleg tega je nemasten in nelepljiv ter se hitro vpije in je vodoodporen. Kot vsi izdelki Eucerin za zaščito pred soncem je brez oktinoksata in oksibenzona.

1 Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od priporočila EU.

Klinične in dermatološke študije potrjujejo: 

Koža, nagnjena k alergijam na sonce, kot je PFD, izdelek zelo dobro prenaša.

Glavne ugotovitve

Med drugimi kliničnimi in dermatološkimi študijami je bila izvedena tudi študija uporabe izdelka (PiU), v katero je bilo vključenih 133 žensk v starosti med 22 in 55 let, ki imajo kožne alergije in redno uporabljajo izdelke za zaščito pred soncem. Po petih dneh uporabe izdelka na obrazu in telesu so poročale o naslednjih rezultatih:

 • Pomiri mojo kožo, nagnjeno k alergijam. (99 %)
 • Zagotavlja učinkovito zaščito pred sončnimi opeklinami. (99 %)
 • Učinkovito preprečuje poškodbe kože zaradi sonca. (99 %)
 • Preprečuje srbečico zaradi alergije na sonce. (98 %)
 • Zanesljivo ščiti pred alergijami na sonce, kot sta PFD in akne Mallorca. (97 %)
 • Ima prijetno teksturo. (94 %)

2 Beiersdorf AG, uporaba izdelka, april–maj 2019

Lastnosti

 • hitro se vpije
 • nelepljivo
 • nemastno
 • neodišavljeno
 • vodoodporno

Uporaba

Trije koraki za optimalno zaščito pred soncem

1. Izberite ustrezen izdelek

Izberite izdelek, ki nudi ustrezno raven zaščite za vašo kožo. Izdelek mora ščititi pred UVA- in UVB-žarki ter nuditi obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Poleg tega mora biti primeren za tip in stanje kože.

Preberite več

2. Uporabite ustrezno količino

Pomembno je, da uporabite dovolj izdelka in ga redno ponovno nanašate. Za merjenje količine lahko uporabite svojo dlan. Priporočamo debelo črto kremnega gela (ki sega od konice sredinca do zapestja) za vsak predel (1–11) na sliki:
– 1. Obraz in vrat
– 2 in 3. Obe roki
– 4. Prsni koš
– 5. Trebuh
– 6 in 7. Zgornji del nog (spredaj in zadaj)
– 8 in 9. Spodnji del nog (spredaj in zadaj) ter stopala
– 10. Ramena in zgornji del hrbta
– 11. Spodnji del hrbta

Za nanos na celo telo boste potrebovali količino izdelka v velikosti žogice za golf.

Preberite več

3. Skrbno nanesite

Poskrbite, da bodo vsi izpostavljeni deli ustrezno zaščiteni. Nekatere dele lahko hitro prezremo. Ne pozabite na ušesa, zadnji del vratu, hrbet in ramena, zadnji del rok, dlani, stopala ter predele na robovih kopalk.

Eucerinova raziskavaje pokazala, da je v povprečju približno 14% hrbta pri ženskah in 22% pri moških redno izpostavljenih sončnim žarkom brez vsakršne zaščite. 

(2) Beiersdorfova interna študija, izvedena leta 2016, o uporabi zaščite pred soncem pri vzorcu 52 udeležencev (29 žensk, 23 moških)

Preberite več

Pomembna navodila za uporabo

Izdatno nanesite pred izpostavljenostjo soncu in pogosto obnavljajte nanos, zlasti po plavanju, potenju ali otiranju z brisačo, da ohranite prvotno raven zaščite. Premajhna količina izdelka za zaščito pred soncem pomembno zmanjša raven zaščite. Ne zadržujte se predolgo na soncu, tudi če ste nanesli izdelek za zaščito pred soncem. Čezmerna izpostavljenost soncu lahko resno ogrozi zdravje. Dojenčkov in majhnih otrok ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi. Izogibajte se stiku z očmi. Pustite, da se izdelek povsem vpije, in se izogibajte stiku s tekstilom in trdimi površinami, saj lahko izdelek na njih pusti madeže.

Pravilna in nepravilna uporaba

Preizkusite drug izdelek, če …

Imate občutljivo kožo, nagnjeno k alergijam, in iščete izdelek za nego po izpostavljenosti soncu.

Preizkusite Eucerin Eucerin After Sun Sensitive Relief kremni gel za nego kože po izpostavljenosti soncu.

Imate občutljivo kožo in iščete izdelek z zelo visoko zaščito pred soncem za telo, a imate raje obliko spreja.

Preizkusite Eucerin Sun Oil Control Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50 (za občutljivo in k aknam nagnjeno kožo) ali Eucerin Sun prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 50+ (za občutljivo kožo, tudi kožo, nagnjeno k aknam).

Ta izdelek uporabite, če ...

Iščete izdelek za zaščito pred soncem z zelo visokim faktorjem za kožo, nagnjeno k alergijam.

Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+ je bil posebej razvit, da kožo, občutljivo za sonce, na obrazu in telesu oskrbi z nego in zaščito, ki ju potrebuje. Pomaga preprečiti alergije, ki jih povzroča sonce.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem, ki ščiti kožo pred UVA- in UVB-žarki ter pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi odlično UVA-/UVB-zaščito ter obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo.

Iščete izdelek za zaščito pred soncem za zelo občutljivo kožo.

Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+ je klinično in dermatološko preizkušen in je dokazano primeren za zelo občutljivo in fotosenzibilno kožo.

Sestavine

Za kožo niso škodljivi samo UV-žarki. Visokoenergijska vidna svetloba (HEVIS) ustvarja proste radikale, ki lahko prav tako obremenijo kožo, in niti visoka UV-zaščita ne zadostuje, da bi to preprečila.  Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50+ nudi napredno spektralno tehnologijo, ki presega zgolj zaščito pred UV-žarki, saj kožo, nagnjeno k alergijam na sonce, ščiti tudi pred negativnimi učinki visokoenergijske vidne svetlobe. Formula vsebuje tudi alfa glukozilrutin, ki pomaga preprečiti alergije, ki jih sproži izpostavljenost soncu.

Napredna spektralna tehnologija – Advanced Spectral Technology 
Vrhunski širokopasovni in fotostabilni UVA-/UVB-filtri1 v kombinaciji z licochalconom A nevtralizirajo proste radikale, ki jih povzročajo UVA-žarki in visokoenergijska vidna svetloba. Prosti radikali, ki jih povzročajo UVA-žarki, so še posebej povezani z alergijami na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD).

Alfa glukozilrutin 
Močan antioksidant, ki okrepi koži lastni sistem zaščite pred prostimi radikali, ki jih povzroča UVA-sevanje, in tako pomaga preprečiti alergije na sonce.

1 – Izpolnjujejo visoke standarde za UVA- in UVB-zaščito, ki jih določa organizacija Cosmetics Europe. Ravni UVA-zaščite so višje od zahtev EU.

Pogosta vprašanja (5)

 • Kakšni so simptomi alergije na sonce?

  Alergije na sonce so zelo pogoste, zlasti pri mladih ženskah in ljudeh s svetlo kožo. Najpogostejša oblika alergije na sonce je polimorfna fotodermatoza (pogosto okrajšana kot PFD). Značilni simptomi vključujejo dražeč izpuščaj in rdečino, lahko pa se pojavijo tudi mehurčki in pustule.  Simptomi se običajno pojavijo dan ali dva po izpostavljenosti soncu in so največkrat prisotni na spodnji strani rok in prsnem košu, redkeje pa prizadenejo kožo obraza.

  Med alergije na sonce prištevamo tudi acne aestevalis (bolj znane kot acne Mallorca). Simptomi acne aestevalis so zelo podobni tistim pri PFD. Običajno prizadenejo ženske, stare od 25 do 40 let, ki so imele v puberteti akne.

 • Ali koža, ki je nagnjena k alergijam na sonce, potrebuje posebno nego pri izpostavljenosti soncu?

  Tako kot občutljiva koža ima tudi koža, nagnjena k alergijam, oslabljeno zaščitno bariero, zato je dovzetnejša za zunanje dražeče vplive. Eden od teh zunanjih dražečih vplivov je sonce. Reakcijo občutljive, k alergijam nagnjene kože lahko sprožijo tudi določene kemikalije – kot so dišave. Eucerin Sun Allergy Protect kremni gel za zaščito pred soncem ZF 50 nudi koži, nagnjeni k alergijam na sonce, visoko raven zaščite, ki jo potrebuje. Vsebuje tudi antioksidante, ki pomirijo kožo in okrepijo koži lastni obrambni sistem proti prostim radikalom, katerih nastanek povzročajo UVA-žarki, s tem pa pomagajo preprečiti pojav alergije na sonce.

 • Kako naj vem, kateri ZF uporabiti?

  Izdelki za zaščito pred soncem so na voljo s štirimi različnimi ravnmi zaščite: nizka (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) in zelo visoka (50+). Višji je zaščitni faktor, bolje je koža zaščitena, vendar je pri tem pomembno, da izdelek temeljito nanesete (in ne izpustite nobenega dela) in ga nato obilno nanesete vsaki dve uri.

 • Kakšna je razlika med UVA- in UVB-žarki?

  UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože. Spodbujajo nastanek prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres in lahko vodi do posrednih poškodb DNK (ker prosti radikali sčasoma spremenijo celično DNK). UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega lahko sprožijo alergije na sonce, kot je polimorfna fotodermatoza (PFD). UVB-žarki prav tako lahko povzročijo alergije, vendar v manjšem obsegu.

  UVB-žarki zagotavljajo energijo, ki jo koža potrebuje za tvorbo vitamina D, in spodbujajo tvorbo melanina, ki je odgovoren za porjavitev. Čeprav ne prodrejo tako globoko v kožo kot UVA-žarki (dosežejo samo najbolj zunanje plasti kože), povzročajo bolj neposredne poškodbe, kot so sončne opekline. UVB-žarke neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak.
  Obe vrsti UV-žarkov lahko sprožita hiperpigmentacijo in prispevata k pojavu stanj kože, kot so sončne pege (znane tudi kot starostne pege) in melazma.

   
 • Kaj je visokoenergijska vidna svetloba in zakaj je treba kožo zaščititi pred njo?

  Spekter sončne svetlobe sestavljajo UV-, vidna in infrardeča svetloba. Vidno svetlobo je mogoče zaznati s človeškim očesom, medtem ko sta drugi dve vrsti nevidni. Del tega vidnega spektra ima visoko energijsko raven in je znan kot visokoenergijska vidna svetloba. Imenujemo jo tudi HEVIS, HEV-svetloba, HEVL in včasih »modra svetloba« ali »modrovijolična svetloba«.

  Tako kot UVA-žarki tudi HEV-svetloba prodre v globlje plasti kože (usnjico) in lahko povzroči nastanek prostih radikalov. Ti prosti radikali so eden od glavnih vzrokov za fotostaranje (prezgodnje staranje kože zaradi sonca). Poleg tega učinkujejo na kožne celice in razkrajajo kolagen ter elastin, ki koži dajeta napet, mladosten videz. HEV-svetloba je povezana tudi z neenakomerno pigmentacijo kože in melazmo.

  Mnogi sodobni izdelki za zaščito pred soncem nudijo učinkovito zaščito pred UVA- in UVB-žarki, vendar priporočamo, da poiščete izdelke, ki nudijo tudi obrambo pred negativnimi učinki HEV-svetlobe. Ti izdelki bodo vašo kožo tudi zanesljivo zaščitili pred fotostaranjem, dolgoročno pa bodo lahko pomagali odpraviti vidne znake staranja kože, kot so gube.

   

   

5.0
Od 9 ocen*
9
0
0
0
0
 • jelka 9. 02. 2023
  mnenje
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  kremni gel za sončenje mi je zelo všeč ker me dobro ščiti pred soncem ,se hitro vpije v kožo ,se ne masti kar je res dobro in še navlaži kožo da ti res pomaga pred soncem da te ne opeče ,dobro se nanaša na kožo in je prijetnega vonja
 • popotnik 8. 02. 2023
  eucerin zaščita pred soncem in hladilna krema
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  Vrhunska, učinkovita, zanesljiva, še posebej v kombinaciji s hladilno kremo, ki ima moder zamašek. Še pred nekaj leti nisem potreboval zaščite, a tudi to se je spremenilo. S cenenimi sem nemalokrat prišel do alergij, pomoč iskal celo pri strokovnjakih, z omenjenima pa stvar vedno saniral. Drži, komplet ni najcenejši. a je doslej edini, s katerim v odročnih krajih lahko pozabite na koprivnico, izpuščaje, srbečico.
 • Hermina 16. 12. 2020
  Eucerin sun
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  Že nekaj let naša celotna družina prisega na zaščito pred soncem blagovne znamke Eucerin. Zagotovo najboljša zaščita pred soncem, brez konkurence.
 • Preberite več

Dopolnite rutino

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki