Novo
 • (8)
Preberi mnenja Napišite svoje mnenje

Eucerin AtopiControl balzam

Balzam za telo z licochalconom A, ceramidi in karitejevim maslom za vsakodnevno nego atopijske kože

Pomiri srbečo kožo in okrepi njeno bariero.

Balzam za atopijsko kožo

Atopijska koža je razdražljiva, suha in srbeča. Srbečica povzroča praskanje, ki lahko ovira dober nočni spanec in negativno vpliva na kakovost življenja.

Eucerin AtopiControl balzam je balzam za telo za vsakodnevno uporabo, ki je bil posebej razvit, da pomiri in intenzivno navlaži razdraženo in srbečo kožo. Lahek in negovalen balzam, ki je po sestavi olje v vodi, je obogaten s pomirjajočim licochalconom A, ceramidi in karitejevim maslom, da okrepi bariero kože, zmanjša suhost in ublaži srbečico. Uporabljati ga je treba tudi med izbruhom, skupaj z Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo, Eucerin sprejem proti srbenju in običajnimi zdravili.

Balzam za atopijski ekcem zagotavlja takojšnjo navlažitev, da kožo naredi mehko in gladko, z redno uporabo pa opazno izboljša stanje kože. Klinično in dermatološko je potrjeno, da Eucerin AtopiControl balzam pripomore k boljšemu spancu in izboljša kakovost življenja ljudi z atopijskim dermatitisom.1

Balzam brez dišav ima lahko, prijetno teksturo, ki se hitro vpije, je nemasten in nelepljiv. Primeren je za odrasle, otroke in dojenčke, starejše od treh mesecev.

1 Beiersdorf, uporaba izdelka, Italija, april/maj 2019

1 Beiersdorf PiU, Italy, April/May 2019.

Klinične in dermatološke študije

 Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da je izdelek zelo učinkovit in da ga koža zelo dobro prenaša.

GLAVNE UGOTOVITVE

Poleg kliničnih in dermatoloških študij je bila izvedena študija uporabe izdelka (PiU)1, v kateri je sodelovalo 166 pacientov (moški in ženske, starejši od 30 let) z blagim do zmernim atopijskim dermatitisom, ki jim povzroča težave s spanjem vsaj 1–2 noči v tednu. Sodelujoči so po štirih tednih redne uporabe podali naslednje ugotovitve:

Po 4 tednih
Izdelek ublaži simptome suhe, hrapave kože 99 %
Izdelek ima prijetno in hranilno teksturo 99 %
Izdelek pomiri kožo 98 %
Koža je po nanosu gladka in mehka na otip 98 %
Izdelek intenzivno navlaži kožo 97 %
Izdelek pomiri razdraženo kožo 97 %
Izdelek zmanjša rdečino 96 % 

1 Beiersdorf AG, uporaba izelka, april/maj 2019

Pogosta vprašanja

Kakšna je razlika med Eucerin AtopiControl balzamom, Eucerin AtopiControl losjonom za nego telesa in Eucerin AtopiControl negovalno kremo?

Balzam in losjon sta idealna za uporabo na atopijski koži po celem telesu. Oba učinkovito pomirita kožo in spodbujata njeno naravno funkcijo bariere. Izbira izdelka je odvisna od želene teksture: balzam ima formulo olja v vodi in je lažji, medtem ko ima losjon s formulo vode v olju bogatejšo teksturo. Nekateri pozimi izberejo losjon in poleti balzam. Krema ima gostejšo teksturo in je bila posebej razvita za uporabo na problematičnih predelih, kot so komolci in kolena. 

Ali je Eucerin AtopiControl balzam primeren za otroke?

Da, če je otrok starejši od treh mesecev.

Kaj je mišljeno z »izbruhom« in »obdobjem brez izraženih simptomov«?

Splošno rečeno ima atopijski dermatitis dve različni fazi. Izbruh je eden od izrazov, s katerim opisujemo akutno, aktivno fazo, v kateri je koža najbolj razdražljiva. Koža je lahko izjemno srbeča, skeli in je na pogled pordela, suha in luskava. Med temi akutnimi fazami izbruha so obdobja, ko je koža razmeroma pomirjena in manj razdražena. To obdobje je znano kot neakutna ali intervalna faza oz. faza brez izraženih simptomov. Trajanje posamezne faze je v veliki meri odvisno od posameznika, vendar izdelki, ki so posebej razviti za nego atopijske kože – kot so izdelki iz linije Eucerin AtopiControl –, lahko pomagajo podaljšati obdobja brez izraženih simptomov in ublažijo simptome med akutno fazo (fazo izbruha).

Ali je atopijski dermatitis isto kot atopijski ekcem?

Atopijski dermatitis in atopijski ekcem sta skupna izraza za vnetne spremembe kože in vključujeta mnoge različne dermatološke bolezni. Izraza atopijski dermatitis in atopijski ekcem se uporabljata za opisovanje istega kroničnega vnetnega stanja.

Sestavine

Navodila

Nega pri atopijskem dermatitisu

Vaša vsakdanja nega

Čiščenje kože z izdelki Eucerin AtopiControl

Zjutraj in zvečer očistite obraz. Telo umijte z Eucerin AtopiControl čistilnim oljem. Ta dva izdelka lahko uporabljate tako med akutnimi izbruhi atopijskega dermatitisa kot v obdobju brez izraženih simptomov.

Negovalni izdelki za ekcem

Vsakodnevna nega v obdobju brez izraženih simptomov

Nanesite ustrezen izdelek za vsakodnevno nego:

Dodatna nega med izbruhom

Na prizadeta območja nanesite Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo, da ublažite srbečico in izboljšate stanje kože. To je idealna dopolnitev medicinskega zdravljenja atopijskega dermatitisa. Če uporabljate tudi topično zdravilo, ga nanesite pred uporabo Eucerin AtopiControl acute negovalne kreme.

Vse naše izdelke za vsakodnevno nego lahko uporabljate tudi med izbruhom, nanesti pa jih morate po nanosu zdravila in/ali Eucerin AtopiControl acute negovalne kreme.

Zaščita pred soncem je pomemben del nege kože z atopijskim dermatitisom.

Takojšnja ublažitev srbečice

Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju takoj ohladi kožo in zmanjša srbečico v 60 sekundah. Uporabite ga za takojšnje in dolgotrajno olajšanje vsakič, ko vas koža srbi – tako med izbruhom atopijskega dermatitisa kot v obdobju brez izraženih simptomov. Ker to ni negovalni izdelek, priporočamo, da ga uporabljate skupaj z drugimi izdelki iz linije AtopiControl. Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju deluje tudi na koži, ki srbi zaradi kseroze, psoriaze in diabetesa.

Zaščita pred soncem

 Atopijska koža je posebno občutljiva za UVA- in UVB-žarke. Če bo vaša koža izpostavljena soncu, priporočamo, da po uporabi negovalnega izdelka nanesete še izdelek za zaščito pred soncem. Ta korak v negi morate dodati samo zjutraj. Preizkusite Eucerin Sun kremo za zaščito pred soncem ZF 30 ali Eucerin Sun kremo za zaščito pred soncem ZF 50+ za obraz in Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 30 ali Eucerin Sun ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem ZF 50 za telo.

Pravilna in nepravilna uporaba

Ta izdelek uporabite, če ...

Preizkusite drug izdelek, če …

Imate atopijski dermatitis in iščete vlažilni izdelek za vsakodnevno uporabo po celem telesu.

Eucerin AtopiControl balzam za telo je namenjen vsakodnevni uporabi in je bil posebej razvit, da pomiri in intenzivno navlaži razdraženo in srbečo kožo.

Iščete vlažilni izdelek za telo, ki ga lahko med izbruhom uporabljate skupaj s svojimi običajnimi zdravili.

Eucerin AtopiControl balzam lahko uporabljate med izbruhom skupaj s svojimi običajnimi zdravili, z Eucerin AtopiControl sprejem proti srbenju in Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo, da pomagate pomiriti kožo in ublažiti srbečico.

Vaš otrok ima atopijski dermatitis in je starejši od treh mesecev.

Eucerin AtopiControl balzam pomaga zmanjšati neugodje in izboljšati stanje kože.

Iščete izdelek z lahko teksturo, ki se hitro vpije.

Eucerin AtopiControl balzam ima lahko, a hranilno teksturo, ki se hitro in zlahka vpije ter ne pušča mastnih sledov.

Iščete vlažilni izdelek za vsakodnevno uporabo na atopijski koži po celem telesu, vendar imate raje bogatejšo teksturo.
Iščete negovalno kremo za vsakodnevno uporabo na ciljnih predelih atopijske kože, kot so komolci in kolena.
Imate atopijski dermatitis in iščete kremo za roke.
Imate atopijski dermatitis in iščete negovalno kremo za vsakdanjo uporabo na obrazu.
Ste v fazi izbruha atopijskega dermatitisa.

Lahko uporabite Eucerin AtopiControl balzam, vendar priporočamo, da ga uporabite skupaj z Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo in svojimi priporočenimi zdravili. Najprej nanesite topični medicinski izdelek in počakajte, da se vpije. Šele nato na razdraženi predel kože nanesite Eucerin AtopiControl acute negovalno kremo. Na koncu lahko na preostale dele telesa nanesete Eucerin AtopiControl balzam.

Imate suho kožo telesa, vendar nimate atopijskega dermatitisa.

Eucerin AtopiControl Nega kože v vseh fazah atopijskega dermatitisa

Atopijski dermatitis, znan tudi kot atopijski ekcem, je kožna bolezen, ki kožo naredi suho, pordelo, razdraženo in srbečo. Srbečica povzroča praskanje, ki poslabša simptome in lahko vodi do okužbe kože. Atopijski dermatitis lahko vpliva tudi na spanje in kakovost življenja. Kadar trpijo dojenčki in otroci, se starši počutijo nemočne in krive.

Bolezen ima dve značilni fazi:

 • akutno fazo, ko pride do izbruha,
 • obdobje brez izraženih simptomov, ko je koža bolj pomirjena.

Ker zdravila za atopijski dermatitis ni, je glavni cilj pri vsakodnevni negi atopijske kože podaljšati neakutno fazo. Med izbruhom je treba čim hitreje ublažiti simptome in pomiriti kožo. Eucerin AtopiControl nudi potrebno nego atopijske kože, prilagojeno posameznim fazam bolezni.

Večina izdelkov v liniji vsebuje edinstven kompleks aktivnih sestavin, sestavljen iz pomirjajočega licochalcona A in ceramidov, ki krepijo bariero kože. Izdelki za osnovno nego − čistilno olje, balzam, losjon za nego telesa, krema za roke, krema za obraz in večnamenska negovalna krema − ob vsakodnevni uporabi zmanjšajo suhost, rdečino in srbečico.

Eucerin AtopiControl acute negovalna krema je bila posebej razvita, da ublaži simptome med izbruhom bolezni.  Nudi intenzivno nego: zmanjša srbečico, navlaži kožo in okrepi njeno naravno bariero. Eucerin AtopiControl sprej proti srbenju takoj ohladi kožo, zmanjša srbečico v 60 sekundah in blaži simptome do šest ur1. Lahko se uporablja, kadar koža srbi, tako v obdobju brez izraženih simptomov kot med akutno fazo atopijskega dermatitisa. Deluje tudi na koži, ki srbi zaradi kseroze, psoriaze in diabetesa.

Za vse izdelke je klinično in dermatološko potrjeno, da zagotavljajo rezultate in so obenem nežni do atopijske kože. Raziskave so pokazale, da Eucerin AtopiControl acute negovalna krema2, Eucerin AtopiControl losjon za nego telesa2 in Eucerin AtopiControl balzam3 pomagajo tudi do dobrega nočnega spanca in izboljšajo kakovost življenja.

Linija brez dišav je primerna za odrasle, otroke in dojenčke, starejše od treh mesecev4.

 

1 Beiersdorf AG, meritev dinamične ocene srbenja, marec/april 2018. 104 udeleženci (32 z atopijskim dermatitisom, 41 s suho kožo (20 z diabetesom), 31 z blago psoriazo vulgaris). Neposreden nanos izdelka na kožo, meritev 1 minuto in 6 ur po nanosu.


2 Beiersdorf AG, študija uporabe izdelka o sočasni uporabi Eucerin AtopiControl losjona in Eucerin AtopiControl acute negovalne kreme, maj 2017. N = 141, 4 tedni, blag do zmeren atopijski dermatitis, DLQI (dermatološki indeks kakovosti življenja) in kakovost spanca

3 Beiersdorf AG, uporaba izdelka, Italija, april/maj 2019

4 Z izjemo Eucerin AtopiControl spreja proti srbenju in Eucerin AtopiControl kreme za roke, ki sta primerna za otroke po 3. letu.

Novo
Olajšanje za srbečo kožo z izdelkom Eucerin

Suha, atopijska koža

AtopiControl sprej proti srbenju

 • (2)

 • Takoj in dolgotrajno ublaži srbečico.
 • Zmanjša srbečico v 60 sekundah in učinkuje do 6 ur.
 • Vsebuje mentoksipropandiol, SymSitive* in polidokanol.
 • Ohladi, pomiri in ublaži simptome razdražene kože.
 • Hitro se vpije, je nelepljiv in nemasten.
 • Brez dišav
 • Primeren za odrasle in otroke, starejše od treh let.
 • Primeren za osebe z atopijskim dermatitisom, kserozo, psoriazo in diabetesom.

* registrirana blagovna znamka podjetja Symrise, Nemčija

Preberite več
Skupna ocena
 • (8)
5 od 5 točk / 8 ocen
5 zvezdic
8
4 zvezdice
0
3 zvezdice
0
2 zvezdice
0
1 zvezdica
0
Nenehno se trudimo izboljšati svoje izdelke.
Povejte nam svoje mnenje in ocenite naš izdelek.
Jelena,

AtopiControl vsakodnevna nega

Problem imam z zelo občutljivo kožo, ne vem kdaj je huje, poleti ali pozimi. AtopiControl ima blagodejen učinek na mojo iritirano kožo, umiri srbenje in zategovanje. Priporočam vsem, ki so v borbi z atopično kožo.
Simona,

Eucerin atopi control mleko za telo

Odlicno mleko za telo, lepo se vpije, nahrani zelo suho kozo in prepreci, da bi koza srbela. Imela sem tester, ki sem ga uporabila pri dojencku, kot tudi 4 letnemu sinu in moram reči, da je ucinkovit.
tincabincamalinca ,

Alergijski kontaktni dermatitis

Super za mojo suho in obcutljivo kozo z alergijskim kontaktnim dermatitisom! Sedaj v nosecnosti pa se posebej priporocljiva nega!
Mimi,
AT. Imamo že od malega, nobene kreme niso pomagale, k tej bolezni se je pridružila še dishidroza, naj samo rečem, kapo dol. Po 20 letih končno najdli izdelke, ki dejansko pomagajo.
TP,

AtopicControl

Imam atopijski dermatitis in se že nekaj časa borim z iskanjem primernega balzama, kreme in praktično vseh negovalnih izdelkov. Po priporočilu prijateljice sem sprobala kar nekaj izdelkov iz vaše linije in moram priznati, da so to izdelki, ki mi edini pomagajo :) Balzam kožo lepo navlaži in je ne izsuši kot večina balzamov. Koža je mehka in gladka in srbečica je izginila :)

Novice

S prijavo na EUCERIN® novice do SUPER nagrade!

Če želite prejemati najnovejše novice o znamki Eucerin, izpolnite naslednja polja in se prijavite na novice.