• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin DERMOPURE vlažilni dopolnilni fluid

5.0
2 ocen
Pomiri kožo, ki se zdravi z zdravili proti aknam.
Intenzivno navlaži in zmanjša suhost kože.
Ublaži razdraženost kože in rdečino.

Pomiri in intenzivno navlaži kožo, zdravljeno z zdravili proti aknam.

Vlažilni izdelek za kožo, nagnjeno k aknam, ki ublaži stranske učinke zdravil proti aknam. Njegova intenzivno vlažilna formula je nelepljiva in pomiri razdraženost kože, zmanjša neprijetno napetost in vam pomaga ponovno vzpostaviti nadzor nad zahtevno kožo, nagnjeno k nepravilnostim.

Informacije o izdelku

Eucerin DERMOPURE vlažilni dopolnilni fluid je vlažilni izdelek za kožo, nagnjeno k aknam, in je posebej zasnovan za ljudi, ki se zdravijo z zdravili proti aknam.

Eden pogostih stranskih učinkov zdravil proti aknam je huda suhost kože. Ta intenzivno vlažilni, nemastni fluid pomiri navedene simptome. Ceramidi podpirajo zaščitno bariero kože in zmanjšajo izgubo vlage, sestavina SymSitive* pomaga pomiriti znake razdraženosti, kot sta skelenje in pekoča bolečina, neposredno pri izvoru, licochalcone A pa pomaga ublažiti rdečino. Formula pomaga vzpostaviti nadzor nad zahtevno kožo, nagnjeno k nepravilnostim in aknam, in že po prvem nanosu poskrbi za gladko in voljno kožo.

Eucerin DERMOPURE vlažilni dopolnilni fluid je primeren za uporabo med nosečnostjo.

* registrirana blagovna znamka podjetja Symrise AG, Nemčija

 

 

 

Klinične študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da je izdelek učinkovit in da ga koža, nagnjena k nepravilnostim, dobro prenaša. Primerna za občutljivo kožo.

Glavne ugotovitve

V študiji s samoocenjevanjem je 58 moških in žensk, starih med 16 in 43 let (povprečna starost 24), nanašalo Eucerin DERMOPURE vlažilni dopolnilni fluid dvakrat dnevno v obdobju dveh tednov. V času študije so vsi udeleženci že vsaj dva tedna prejemali zdravila proti aknam (s topičnim benzoil peroksidom, topičnim tretinoinom, topičnim adapalenom ali peroralnim izotretinoinom).
Pacienti so poročali o naslednjih rezultatih:

 • 96 %: Koža daje po rednem nanosu občutek udobja
 • 94 %: Svilnato gladka tekstura
 • 93 %: Zmanjša občutek neprijetne napetosti
 • 91 %: Pomiri kožo, ki se zdravi z zdravili proti aknam
 • 91 %: Zlahka se razmaže
 • 91 %: Koža je že po prvem nanosu za občutek mehkejša
 • 90 %: Ublaži stranske učinke zdravil proti aknam
 • 89 %: Fluid zmanjša skelenje in pekočo bolečino

Lastnosti

 • brez dišav
 • nekomedogeno
 • nemastno

Uporaba

Priporočila za redno vsakodnevno nego kože

Čiščenje in tonificiranje

Kožo očistite zjutraj in zvečer:

– zjutraj: da odstranite sebum in odmrle kožne celice, ki so se na koži nakopičile ponoči.
– zvečer: da odstranite ličila in kožo osvobodite dnevne umazanije.

Uporabite nežne čistilne izdelke, kot je Eucerin DERMOPURE čistilni gel, in mlačno vodo, nato nanesite ustrezen tonik.

Odsvetujemo uporabo tonikov z alkoholom, če se zdravite z zdravili proti aknam, saj izotretinoin, benzoil peroksid in antibiotiki lahko povzročijo, da je koža občutljivejša. Če vam je všeč osvežilni učinek tonika, raje preizkusite Eucerin DERMOPURE micelarno tekočino, ki ne vsebuje alkohola.

Preberite več

Nega

Negovalni izdelek, ki ga uporabite, je odvisen od resnosti vaših aken in vrste zdravljenja.

Če se zdravite z zdravili proti aknam, bo Eucerin DERMOPURE vlažilni dopolnilni fluid pomagal ublažiti nekatere simptome, kot je močna suhost kože. Nanesite ga pet minut po zdravilu, da se zdravilo lahko povsem vpije.

Če imate blage do zmerne akne in se ne zdravite z zdravili proti aknam, zjutraj in zvečer uporabite pomirjajoč in matirni vlažilni izdelek, kot je Eucerin DERMOPURE matirni fluid.

Da bo koža postopoma postala čistejša in gladkejša, lahko v redno nego vključite tudi naš serum za obnovitev kože. Primeren je za vse vrste kože, nagnjene k nečistočam, ki je ne zdravite z zdravili proti aknam, in ga je treba uporabiti samo enkrat dnevno, najbolje zvečer. Uporabite ga lahko pred nanosom matirnega fluida ali samostojno.

Preberite več

Zaščita pred soncem

Zaščita pred soncem je pomemben korak jutranje redne nege kože. Nepravilnosti lahko ob čezmerni izpostavljenosti soncu povzročijo težave s pigmentacijo, zdravila proti aknam pa lahko naredijo kožo, nagnjeno k nepravilnostim, še občutljivejšo za UV-žarke. Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito pred soncem ZF 30 in ZF 50+ nudi tisto raven zaščite, ki jo vaša koža potrebuje. Nanesite ga pred korektorjem in ličili. Če izdelek za zaščito pred soncem nanesete po uporabi topičnega zdravila proti aknam, najprej počakajte pet minut, da se zdravilo povsem vpije.  

Preberite več o aknah in zaščiti pred soncem.

Preberite več

Korektor in ličila

Prekrijte nepravilnosti in izenačite ten kože s podlago in/ali korektorjem. Izberite izdelke, ki so nekomedogeni (tj. ne mašijo por); idealno je, če vsebujejo sestavine za izboljšanje stanja kože, nagnjene k nepravilnostim. Pred spanjem obvezno odstranite vsa ličila. Preberite več o ličilih za kožo, nagnjeno k nepravilnostim.

 

 

Preberite več

Ali je to pravi izdelek za mojo kožo?

Ta izdelek uporabite, če ...

Vaša koža je izsušena in razdražena zaradi zdravil proti aknam.

Preizkusite drug izdelek, če …

Prenehali ste uporabljati zdravila proti aknam. Preizkusite Eucerin DermoPure matirni fluid.

NAVODILA

Sestavine

Številni pacienti, ki se zdravijo z zdravili proti aknam, doživljajo stranske učinke, kot so suhost kože, rdečina, izjemna občutljivost (skelenje in pekoča bolečina) in fotoobčutljivost (občutljivost za sončno svetlobo). Ti pogosti simptomi so neprijetni in lahko povzročijo, da ljudje prenehajo jemati zdravila, še preden je zdravljenje končano.

Aktivne sestavine v Eucerin DERMOPURE vlažilnem dopolnilnem fluidu delujejo tako, da ublažijo mnoge izmed teh simptomov, zato prizadeti lahko nadaljujejo svoje zdravljenje brez občutka neudobja:

– Izboljša navlaženost kože: formula intenzivno navlaži kožo, ceramidi pa okrepijo njeno lastno zaščitno bariero, ki preprečuje izgubo vlage.
– Zmanjša rdečino: licochalcone A je močna protivnetna sestavina, ki pomaga zmanjšati rdečino. 
– Pomiri občutljivost: SymSitive* prodre do izvora vzrokov občutljivosti, tako da zmanjša odzivnost živčnih vlaken.

Priporočamo, da ljudje, ki se zdravijo z zdravili proti aknam, uporabljajo tudi izdelek za zaščito pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem (npr. Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito pred soncem ZF 30 ali ZF 50+), saj je koža v tem obdobju posebej občutljiva za sončno svetlobo. To pomaga zmanjšati fotoobčutljivost in zaščititi kožo, nagnjeno k aknam, pred težavami s pigmentacijo, ki jo lahko povzročijo UV-žarki.

* registrirana blagovna znamka podjetja Symrise AG, Nemčija

Vlaženje/krepitev bariere

Formula: intenzivna navlažitev dehidrirane kože
Ceramidi: krepijo zaščitno bariero kože in zmanjšajo izgubo vlage

Protivnetni učinek

Licochalcon A: protivnetna sestavina, ki pomaga zmanjšati rdečino

Pomiritev

SymSitive*: pomiri razdraženost kože neposredno pri izvoru, tako da zmanjša odzivnost živčnih vlaken


Fotozaščita

Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito pred soncem: posebej razvit za kožo, nagnjeno k aknam, s sistemom UVA-/UVB-filtrov in biološko celično zaščito 

* registrirana blagovna znamka podjetja Symrise AG, Nemčija

Pogosta vprašanja (7)

5.0
Od 2 ocen*
2
0
0
0
0
 • Lucija 16. 12. 2020
  Aknasta koža
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  Zelo navdušena! Od nekdaj so mi vsi eucerinovi izdelki bili super, nekaj casa nazaj pa sem preizkusila se linijo dermopure izdelkov in jo ne morem prehvaliti! Ta linija je moja stalnica! Akne so se zmanjsale in tudi podkozni mozolji.
 • Bjonda 22. 03. 2019
  Aknasta koza
  Vzorec:
  Preizkušen brezplačen vzorec
  Ze tretjo flasko kreme uporabljam in sem zelo zadovoljna. Imam tudi gel za umivanje aknaste koze. Akne so se zmanjsale, maščobe po obrazu ni vec v veliki meri. Do sedaj mi se nobena krema ni tako pomagala kot ta

Dopolnite rutino

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki