• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin DERMOPURE micelarna tekočina

5
1 ocen
Odstrani ličila in odvečni sebum
Očisti kožo, ne da bi jo razdražila ali oslabila njeno naravno bariero za zadrževanje vlage
Takojšen občutek osvežitve

Koža, nagnjena k nepravilnostim

Blaga, vendar učinkovita čistilna tekočina, ki odstrani ličila in odvečni sebum

Informacije o izdelku

Eucerin DERMOPURE micelarna tekočina je osvežujoč izdelek s kompleksom APG: združuje delovanje učinkovitega, vendar izjemno nežnega odstranjevalca ličil, čistilnega izdelka in tonika.
Izdelek ne vsebuje alkohola in nežno, a učinkovito odstrani vsa vodotopna ličila za oči in obraz, ne da bi razdražil kožo ali oslabil njeno naravno bariero za zadrževanje vlage. Njegova uporaba je hitra in priročna, pomaga pa tudi pripraviti kožo na nanos topičnega zdravila proti aknam ali vlažilnega izdelka. Koža izdelek dobro prenaša, kar je bilo preizkušeno in dokazano na občutljivi koži in očeh. Koža postane čista in je pomirjena, opazno mehka in voljna ter dobro pripravljena na nanos negovalnih izdelkov.
Micelarna tekočina je primerna za uporabo skupaj z zdravili proti aknam in med nosečnostjo.

Klinične in dermatološke študije

Klinične in dermatološke študije potrjujejo, da je izdelek učinkovit in da ga koža, nagnjena k nepravilnostim, dobro prenaša. Primerna za občutljivo kožo.

Glavne ugotovitve

Izdelek je bil preizkušen v kontroliranih študijah uporabe pri ženskah, starih od 18 do 75 let. Vzorec je vključeval prostovoljke z občutljivo kožo. Zabeleženi so bili naslednji rezultati:

 • Vlaženje kože se izboljša: Eucerin DERMOPURE micelarna tekočina ne izsuši kože, po enem tednu redne uporabe pa pomembno poveča količino vlage v koži.
 • Izdelek je dokazano primeren za občutljivo kožo, vključno z občutljivo kožo okrog oči. Obenem je dokazano varen za oči in uporabnice kontaktnih leč.

Lastnosti

 • nekomedogeno
 • ne povzroča aken
 • brez dišav
 • brez alkohola
 • brez anionskih površinsko aktivnih snovi
 • brez barvil
 • brez parabenov
 • oftalmološko preizkušeno
 • primerno za uporabnice kontaktnih leč

Uporaba

Navodila

 • Izdelek uporabite zjutraj in zvečer.
 • Nanesite ga na blazinico vate in nežno obrišite oči, obraz in dekolte.
 • Za vsak nanos uporabite novo blazinico vate.
 • Ponavljajte, dokler blazinica ne ostane čista.
 • Ne izpirajte.
 • Na koncu nanesite ustrezen negovalni izdelek. Podnevi vedno uporabite negovalni izdelek z zaščitnim faktorjem.

Priporočila za redno vsakodnevno nego kože

Čiščenje in tonificiranje

Kožo očistite zjutraj in zvečer:

 • zjutraj: da odstranite sebum in odmrle kožne celice, ki so se na koži nakopičile ponoči.
 • zvečer: da odstranite ličila in kožo osvobodite dnevne umazanije.

Uporabite nežne čistilne izdelke, kot je Eucerin DERMOPURE čistilni gel, in mlačno vodo, nato nanesite ustrezen tonik. Za hitro in priročno rešitev pa uporabite Eucerin DERMOPURE micelarno tekočino.

Odsvetujemo uporabo tonikov z alkoholom, če se zdravite z zdravili proti aknam, saj izotretinoin, benzoil peroksid in antibiotiki lahko povzročijo, da je koža občutljivejša. Če vam je všeč osvežilni učinek tonika, raje preizkusite Eucerin DERMOPURE micelarno tekočino, ki ne vsebuje alkohola.

Preberite več

Nega

Negovalni izdelek, ki ga uporabite, je odvisen od resnosti vaših aken in vrste zdravljenja.

Če se zdravite z zdravili proti aknam, bo Eucerin DERMOPURE vlažilni dopolnilni fluid pomagal ublažiti nekatere simptome, kot je močna suhost kože. Nanesite ga pet minut po zdravilu, da se zdravilo lahko povsem vpije.

Če imate blage do zmerne akne in se ne zdravite z zdravili proti aknam, zjutraj in zvečer uporabite pomirjajoč in matirni vlažilni izdelek, kot je Eucerin DERMOPURE matirni fluid.

Da bo koža postopoma postala čistejša in gladkejša, lahko v redno nego vključite tudi naš serum za obnovitev kože. Primeren je za vse vrste kože, nagnjene k nečistočam, ki je ne zdravite z zdravili proti aknam, in ga je treba uporabiti samo enkrat dnevno, najbolje zvečer. Uporabite ga lahko pred nanosom matirnega fluida ali samostojno.

Preberite več

Zaščita pred soncem

Zaščita pred soncem je pomemben korak jutranje redne nege kože. Nepravilnosti lahko ob čezmerni izpostavljenosti soncu povzročijo težave s pigmentacijo, zdravila proti aknam pa lahko naredijo kožo, nagnjeno k nepravilnostim, še občutljivejšo za UV-žarke. Eucerin Sun Oil Control Dry Touch kremni gel za zaščito pred soncem ZF 30 in ZF 50+ nudi tisto raven zaščite, ki jo vaša koža potrebuje. Nanesite ga pred korektorjem in ličili. Če izdelek za zaščito pred soncem nanesete po uporabi topičnega zdravila proti aknam, najprej počakajte pet minut, da se zdravilo povsem vpije.  

Preberite več o aknah in zaščiti pred soncem.

 

 

Preberite več

Korektor in ličila

Prekrijte nepravilnosti in izenačite ten kože s podlago in/ali korektorjem. Izberite izdelke, ki so nekomedogeni (tj. ne mašijo por); idealno je, če vsebujejo sestavine za izboljšanje stanja kože, nagnjene k nepravilnostim. Pred spanjem obvezno odstranite vsa ličila. Preberite več o ličilih za kožo, nagnjeno k nepravilnostim.

Preberite več

Ali je to pravi izdelek za mojo kožo?

Ta izdelek uporabite, če ...

Iščete nežen, a učinkovit čistilni izdelek brez alkohola.

Iščete priročen izdelek za hitro uporabo, ki združuje učinke čistilnega izdelka, odstranjevalca ličil in tonika.

Preizkusite drug izdelek, če …

Iščete priročen izdelek za hitro uporabo, ki združuje učinke čistilnega izdelka, odstranjevalca ličil in tonika.

Preizkusite Eucerin DERMOPURE čistilni gel

Iščete tonik za normalno do mešano kožo.

Preizkusite DermatoCLEAN osvežujoč čistilni gel

Pogosta vprašanja (4)

 • Ali je Eucerin DERMOPURE micelarna tekočina primerna za odstranjevanje ličil za oči?

  Da. Klinično in oftalmološko je bilo preizkušeno in potrjeno, da občutljiva koža okrog oči in oči izdelek dobro prenašajo. Predel okrog oči je še posebej nežen in občutljiv ter ima drugačno pH-vrednost kot koža na obrazu. Eucerin DERMOPURE micelarna tekočina spoštuje to razliko in ima zato pH 7,4, kar je optimalna pH-vrednost za predel okrog oči.

  Eucerin DERMOPURE micelarna tekočina odstrani vsa vodotopna ličila za oči. Za učinkovito odstranjevanje vodoodpornih ličil priporočamo Eucerin DermatoCLEAN odstranjevalec ličil za oči.

 • Ali moram kožo resnično očistiti zjutraj in zvečer?

  Da. Vaša koža se ponoči intenzivno obnavlja, zato z jutranjim čiščenjem odstranite sebum (oljnata snov, ki jo koža naravno tvori, da prepreči izsušitev). Ob koncu dneva morate odstraniti sebum, pot in vsa ličila, ki ste jih morda nanesli na kožo. S čiščenjem kože boste tudi poskrbeli, da bo koža vpila aktivne sestavine negovalnih izdelkov.

 • Kaj pomeni »micelaren«?

  Miceli so mikroskopski okrogli skupki površinsko aktivnih molekul. Vsaka površinsko aktivna molekula ima hidrofilno glavo, ki jo privlačijo vodne molekule, in hidrofoben rep, ki odbija vodo in se hkrati oprime olja in maščobe v umazaniji. Ti nasprotujoči si sili sprostita umazanijo in jo razpršita v vodi, ki jo nato odstranite z blazinico vate. Micelarni čistilni izdelki se lahko uporabljajo brez vode in so posebej primerni za občutljivo kožo. 

 • Kdaj naj uporabim DERMOPURE micelarno tekočino in kdaj Eucerin DERMOPURE tonik?

  Micelarna tekočina združuje čistilni izdelek, tonik in odstranjevalec ličil v enem izdelku ter je zasnovana za uporabo, ko potrebujete hitro in priročno rešitev za čiščenje kože. Tonik nanesete po uporabi ustreznega čistilnega izdelka, kot je Eucerin DERMOPURE čistilni gel, da pripravite kožo na nanos vlažilnih in drugih negovalnih izdelkov.

  Eucerin DERMOPURE tonik je primeren zlasti za mastno in k nepravilnostim nagnjeno kožo, saj daje osvežujoč občutek. Ker vsebuje alkohol, odsvetujemo njegovo uporabo med zdravljenjem z zdravili proti aknam. Če se zdravite z zdravili proti aknam in radi uporabljate tonik, za tonificiranje kože raje uporabite Eucerin DERMOPURE micelarno tekočino, po tem ko kožo temeljito očistite z Eucerin DERMOPURE čistilnim gelom.

5
Od 1 ocen*
1
0
0
0
0
 • Super 13. 11. 2017
  Odlicna
  Odlicna

Dopolnite rutino

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki