• 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4
 • 1/4
 • 2/4
 • 3/4
 • 4/4

Eucerin intenzivni antitranspirant 72 h v spreju

5.0
4 ocen

Dolgotrajno ščiti pred močnim potenjem.

Blaga formula dezodoranta dokazano ščiti pred neprijetnim vonjem in je primerna za uporabo tudi pri občutljivi koži ali intoleranci za dezodorante.

Informacije o izdelku

Eucerin intenzivni antitranspirant v spreju brez potisnega plina je bil razvit za ljudi, ki se prekomerno potijo. Njegova edinstvena formula, ki deluje 72 h, zagotavlja zanesljivo, dolgotrajno zaščito pred močnim potenjem in neprijetnim vonjem. Vsebuje visoko koncentracijo dveh zelo učinkovitih sestavin proti potenju: aluminijev klorohidrat (ACH) in aluminijev klorid (AC). AC prodre globlje v pore znojnic, zato omogoča dolgotrajnejšo zaščito med posameznimi nanosi izdelka. Klinični in dermatološki testi so dokazali, da zmanjša potenje za 91 %.

KLINIČNE ŠTUDIJE

Klinične študije potrjujejo, da izdelek do 72 ur zmanjšuje potenje za 91 odstotkov pri ljudeh, ki se prekomerno potijo.

Lastnosti

 • primerno za občutljivo kožo
 • rahlo odišavljeno

Uporaba

Navodila

Za najboljši učinek izdelek uporabljajte vsak dan.

 • Za zmanjšanje potenja na normalno raven izdelek zvečer nanesite na čisto, suho in nerazdraženo kožo.
 • Zjutraj se oprhajte kot običajno. Uporaba dodatnega dezodoranta ni potrebna.
 • Prve tri dni izdelek nanesite vsak večer – nato vsak drugi večer oziroma po potrebi. 
 • Pogostost potrebne uporabe se bo sčasoma zmanjšala. Če koža postane razdražena, podaljšajte čas med posameznimi nanosi. Če se draženje dlje časa ne zmanjša, izdelka ne uporabljajte več.
 • Izogibajte se stiku z očmi.
 • Pustite, da se izdelek povsem posuši. Šele nato se oblecite ali si nadenite nakit, da preprečite madeže.
 • Hranite izven dosega otrok.

Pravilna in nepravilna uporaba

Eucerin intenzivni antitranspirant 72 h v spreju uporabite, če …

Prekomerno se potite.

Preizkusite drug izdelek, če …

Pravkar ste obrili kožo.

Pravkar ste obrili kožo. Eucerin antitranspirant 48 h v roll-onu je primeren tudi za občutljivo in obrito kožo.

Draženje kože se dlje časa ne zmanjša.

We recommend Eucerin 48h Aluminium-Free Deodorant Sensitive Skin Roll-On which is also alcohol-free.

Sestavine

Aluminijev klorohidrat in aluminijev klorid delujeta skupaj za najboljšo učinkovitost. Obe sestavini zamašita kanale žlez znojnic.

Aluminijev klorohidrat (ACH) in aluminijev klorid delujeta na ekrine in apokrine žleze znojnice, tako da deloma in začasno zamašita kanale žlez znojnic, s tem pa zmanjšata količino izločenega potu. Ker je potu manj, se zmanjša tudi mokrota in razvije se občutno manj neprijetnega vonja.

Molekule AC so manjše in imajo nižjo pH-vrednost kot molekule ACH, zato lahko prodrejo še globlje v kanale žlez in jih dlje časa obdržijo zaprte. Celo majhna količina antiperspiranta lahko pomeni veliko razliko pri količini nastalega potu.

Na ta način deluje Eucerin intenzivni antitranspirant 72 h v spreju, ki klinično dokazano zmanjša potenje za 91 % pri ljudeh, ki se prekomerno potijo.

Močnejše antitranspirante, ki vsebujejo aluminijev klorid, se običajno nanese zvečer, pred spanjem. Razlog je v tem, da se med spanjem ne potite, zato lahko raztopina prodre v žleze znojnice in jih zamaši. To zmanjša potenje naslednji dan. Traja lahko nekaj dni, da se učinek aluminijevega klorida v polnosti razvije. Priporočljivo je, da začnete s pogostejšimi nanosi, nato pa jih postopoma zmanjšujete, dokler nimate potenja pod nadzorom.

* Klinična študija učinkovitosti na 25 osebah, povprečno 91 % zmanjšanje potenja

Pogosta vprašanja (2)

 • Kako delujejo antitranspiranti?

  Antitranspiranti (znani tudi kot antiperspiranti) delujejo na ekrine in apokrine žleze znojnice ter tako zmanjšajo izločanje potu. Ker je potu manj, je manj tudi mokrote in neprijetnega vonja. Večina antitranspirantov vsebuje aktivni sestavini aluminijev klorohidrat (ACH) in aluminijev klorid (AC). Molekule AC so manjše in imajo nižjo pH-vrednost kot molekule ACH, zato lahko prodrejo še globlje v kanale žlez znojnic in jih dlje časa obdržijo zaprte. Celo majhna količina antiperspiranta lahko učinkovito zmanjša potenje.

 • Kaj povzroča prekomerno potenje (hiperhidrozo)?

  Nekateri ljudje se prekomerno potijo med vadbo ali v posebej vročem vremenu. Zelo majhno število ljudi pa se prekomerno poti ne glede na temperaturo, letni čas ali stopnjo telesne aktivnosti. Ti ljudje trpijo zaradi stanja, imenovanega hiperhidroza.

  Obstajata dva glavna vzroka hiperhidroze. Primarna idiopatična hiperhidroza nima nobenega jasnega vzroka. Običajno se začne v mladosti, včasih tudi prej, in obstaja vedno več dokazov, da bi lahko bila dedna.

  Sekundarna hiperhidroza pa pomeni, da se močno potenje pojavi kot posledica primarnega zdravstvenega stanja, kot so hipertiroza ali bolezni srca. Poleg tega jo lahko sproži uživanje nekaterih zdravil.

5.0
Od 4 ocen*
4
0
0
0
0
 • Dada 11. 11. 2022
  Eucerin
  Super izdelek i res pomaga
 • Dada 11. 11. 2022
  Eucerin
  Super izdelek in mi je pomago
 • Sa G. 8. 06. 2020
  Prvi izdelek, ki mi je
  Prvi izdelek, ki mi je dejansko pomagal pri hiperhidrozi. Uporabljam ga že 2 leti in niti enkrat še ni razočaral.
 • Preberite več

Dopolnite rutino

Vrednote naše blagovne znamke

Pionirji na področju nege kože

S celostnim dermokozmetičnim pristopom ščitimo vašo kožo ter jo ohranjamo zdravo in sijočo.

Priporočajo dermatologi

V sodelovanju z vodilnimi dermatologi in farmacevti po vsem svetu ustvarjamo inovativne in učinkovite izdelke za nego kože, ki jim lahko zaupajo in jih priporočajo.

Zavezani inovacijam

Že več kot 100 let se posvečamo raziskavam in inovacijam na področju znanosti o koži. Verjamemo v ustvarjanje aktivnih sestavin in blagodejnih formul z visoko toleranco, ki vam vsak dan pomagajo živeti bolje.

Najdi najbližjo lekarno z Eucerin izdelki